Şimdi Ara

diş hekimliği fakültesi tavsiye-hacettepe diş nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
17.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mf-3 puan türünde 5binlerde sıralama var. tüm diş fakülteleri geliyor. fakülte tavsiyeleri olanlar yazabilirler mi? özellikle haccetepe dişte okuyan varsa orası hakkında ayrıntılı bilgi yazarsanız sevinirim.

    o puana yazık etme tıp yaz yorumları için şimdiden diyeyim tıp yazmıyacam



  • Hacettepe dişte okuyorum. 1 . Sınıfı bitirdim bu sene.

    Eğitim 5 yıllık. 4 ve 5 staj.
    Daha sonra ister dus a girip 3-4 yıl uzmanlık okuyorsun istersen hemen başlıyorsun.
    Sınav zamanları biraz zorlu geçiyor. Her finalden 50 ve üstü almak zorundasın. Ayrıca vize final ortalamanın 55 olması lazım. Bunları sağlayamazsan büte kalıyorsun. Bütler ağustos sonu eylül başı gibi oluyor. Geçemezsen geçemediğin ders için 1 sene uzuyor. İyi çalışırsan bir sıkıntı olmuyor. Pratik dersler oluyor diş yapma gibi falan bunlarda el becerisi gerektiriyor. Zamanla pratik yaparak kazanıyorsun zaten.

    Hacettepe diş Türkiye nin en iyi diş hekimliği fakültesi. Dus sıralamalarından da görebilirsin bunu. Binası yeni hastane ile iç içe. Kontenjan bazen sıkıntı yaratabiliyor ama diğer yönlerden baya iyi.

    Genel hatlarıyla böyle. Aklına takılan sorular varsa sorabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de 5bindeyim ve çapa hacettepe arasında kaldım. istanbul cok istiyorum ama egitim kalite ve isim olarak hacettepe cok daha iyiymis yaptgım kucuk caplı arastırmalara gore ama hala aklımı kurcalayan bazı sorular var. mesajınızı gorunce hemen uyelik aldım yardımlarınızı bekliyorum yoksa düsünüyorum düsünüyorum bir sonuc yok:D aslında soracagım cok sey vardı ama su an aklıma gelmiyor malesef. şunu sorarak baslayım. hacettepede hazırlık var mı varsa muafiyet sınavları zorluk seviyesi nasıl oluyor? listening writing speaking vs seklinde mi yoksa test mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asli7

    ben de 5bindeyim ve çapa hacettepe arasında kaldım. istanbul cok istiyorum ama egitim kalite ve isim olarak hacettepe cok daha iyiymis yaptgım kucuk caplı arastırmalara gore ama hala aklımı kurcalayan bazı sorular var. mesajınızı gorunce hemen uyelik aldım yardımlarınızı bekliyorum yoksa düsünüyorum düsünüyorum bir sonuc yok:D aslında soracagım cok sey vardı ama su an aklıma gelmiyor malesef. şunu sorarak baslayım. hacettepede hazırlık var mı varsa muafiyet sınavları zorluk seviyesi nasıl oluyor? listening writing speaking vs seklinde mi yoksa test mi?

    İstediğin yerde okuman çok önemli ama iki yerde de pişman olmazsın. Hacettepe nin eğitim olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum. Çapa da okuyan birinin de görüşlerini almanı tavsiye ederim.

    İsteğe bağlı bizim hazırlık istersen okuyorsun ama okuma gerek yok.

    Muafiyet sınavlarımız yıl içindeki ingilizce dersleri için oluyor. İlk dönem 2 ders için bir sınava giriyorsun. 2. Dönem 4 ders için sınava giriyorsun. 2 sınavda çok kolay ben bile geçtim :D listening reading grammer ve vocabulary şeklinde oluyor. Listening doğru yanlış diğerleri test şeklinde. Geçersen sabahları o derslere gitmeyip bi güzel uyuyorsun :D

    Aklına takılan soruları istediğin zaman sorabilirsin cevaplamaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maestro_ -- 4 Temmuz 2015; 14:44:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de sorayim. Anatomi dersi tum vucut mu? Gecme kalma notu kac? Ankara ve Gazi ile gecme kalma kiyasi yapabilir misin? Kalma yuzdesini yazabilir misin? Dis hekimliginin 5 yil boyunca en zor üc dersi hangileridir. Tsk.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çapada okuyan birileri de bulmaya calısıyorum burdan onlara da sesleniyim belki birisi görür gelir aydınlatır:D simdi sorularıma geciyorum. 1.sınıfta sabun alçı mum hangilerini kullandınız alcı zor oluyormus sanırım:) vizeler ne kadar sürüyor yani kac hafta veya ay:D finaller ne zaman bitiyor? devam zorunlulugu var mı hocalar cok önemsiyorlar mı bu konuyu? devamsızlıktan kalanlar oldu mu mesela sizden:D cok soruyorum kusura bakma gercekten cok tesekkur ederim ilgilendigin icin:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cekale

    Ben de sorayim. Anatomi dersi tum vucut mu? Gecme kalma notu kac? Ankara ve Gazi ile gecme kalma kiyasi yapabilir misin? Kalma yuzdesini yazabilir misin? Dis hekimliginin 5 yil boyunca en zor üc dersi hangileridir. Tsk.

    Bu sene kemikler kalp akciğer bazı bezleri falan gördük. 2. Senenin ilk döneminde de anatomi var ne işleriz bilmiyorum ama evet tıp ne görüyorsa bizde görüyoruz. Ayrıntı olarak biraz daha az yalnız. 55 ortalamayı geçmen lazım. Aynı zamanda finalin de 50 ve üstü olması lazım. Ankara ve Gazi de daha yülsek diye biliyorum.

    Kalma yüzdesini bilemeyeceğim. 20-30 kişi olabilir. Bu gözünü korkutmasın çalışınca geçiliyor.

    En zor dersleri bilemeyeceğim daha 1. Sınıfı bitirdim ama en zor 3. Sınıf.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maestro_ -- 4 Temmuz 2015; 20:06:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asli7

    çapada okuyan birileri de bulmaya calısıyorum burdan onlara da sesleniyim belki birisi görür gelir aydınlatır:D simdi sorularıma geciyorum. 1.sınıfta sabun alçı mum hangilerini kullandınız alcı zor oluyormus sanırım:) vizeler ne kadar sürüyor yani kac hafta veya ay:D finaller ne zaman bitiyor? devam zorunlulugu var mı hocalar cok önemsiyorlar mı bu konuyu? devamsızlıktan kalanlar oldu mu mesela sizden:D cok soruyorum kusura bakma gercekten cok tesekkur ederim ilgilendigin icin:)

    Sabun hiç kullanmadık. 2 hafta falan mum kullandık sonra alçıya geçtik. Evet biraz zor kıvamı tutturamayıp sert olursa zorlanıyorsun. Vizeler 2-2.5 hafta falan sürüyor sonra 2 hafta dinleniyorsun bir bakmışsın diğer vizenin tarihleri açıklanmış. Bundan 2-3 hafta sonra da başlıyor o vizeler. 2. Dönemin son vakitleri daha sıkışık olmuştu. Okul hemen bitsin diye mayısın sonunda vizeler başlayıp bitti sadece 3 sınavdı ama ondan 3 gün sonra finaller başladı. Bir ertelenen dersle beraber 15 haziran gibi bitti. Bütler ağustos eylül gibi oluyor . Genel olarak sınav zamanları sıkıntılı geçiyor.
    Bazı derslerde yoklama oluyor. Onlarda devam zorunluluğu var. Belli bir limiti var. Diğerlerinde -genelde tıp derslerinde oluyor bu- isterseniz gelin isterseniz gelmeyin siz bilirsiniz diyorlar. Kalma sınırındaysan devamsızlığa dikkat ediyorlar. Bir kişi 2. Dönem hiç gelmedi kaldıysa o kalmıştır.

    Ne kusuru yardım etmek için buradayım zaten önemli değil :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pekiii 1.sınıfta jaket kron,preparasyon,modelaj,yontu neler yaptınz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asli7

    pekiii 1.sınıfta jaket kron,preparasyon,modelaj,yontu neler yaptınz?

    1. Sınıfın ilk döneminde hepsini yaptık :D

    bunları sorman şaşırttı beni açıkçası. Baya araştırmışsın dişi gibi duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maestro_ -- 5 Temmuz 2015; 23:32:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diş hekimligi meslek olmaktan ziyade ilgi alanı gibi bisey oldu artık bende:D bunu bozacak seylerle karsılasmam da ins:D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asli7

    diş hekimligi meslek olmaktan ziyade ilgi alanı gibi bisey oldu artık bende:D bunu bozacak seylerle karsılasmam da ins:D

    O zaman hayırlı olsun. Bu kadar istiyorsan dişten başka bir şey yazma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yaptın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hort belki mezun olup cevap yazan olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.