Şimdi Ara

Dini Yaşamayı Değil Konuşmayı Sevenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumun adı Güncel | Kültür ve Tarih | Felsefe
    bölümde kültüre tarihe heleki felsefeye dair konular bulunmuyor
    başlıkların neredeyse hepsi din ile alakalı, herkes dinden bahsediyor
    internette tvde sokakta herkes dinle ilgili konuşuyor ama çok az insan dini biliyor ve yaşıyor
    çoğu konuda olduğu gibi yapmayı değil konuşmayı seviyoruz
    nasılsa bilmek öğrenmek gereksiz,sadece konuşmak daha kolay.



  • Esaslı bir konu açmışsın kardeşim. Aynen. Forum Sorularla İslâm'a dönmüş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dinin bu kadar baskın karalterli olduğu bir çoğrafyada dinin konuşulması kadar doğal başka bir şey yok. Keşke en az din kadar diğer konularda konuşulsa fakat hepsini bir noktada kesiştiği yer din olduğu için ve de herkesin zikri olmasa dahi fikri olduğu bir konu olduğu için bu kadar popüler oluyor.

    Ne yazık içerik kalitesi anlamındaysa her popüler şeyde olduğu gibi git gide bir düşüş var. Saygı denilen şeyden yoksun iki rakip takımın birbirinden sayı almaya çalıştığı bir karşılaşma gibi ilerliyor. Hele ki arada troller girip ortalığı öyle bir karıştırıyor ki bir çok kişi buna atlayıp ortalığı cehennem yerine çeviriyor.

    Keşke daha farklı olsaydı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntılı tarafı da var doğru tarafı da.

    Öncelikle düşünecek olursanız hayatınızda dinden önemli hiçbir şey olmadığını farkedeceksiniz. Tüm olgular, sevdikleriniz, insanlık, milletler, bilim, ne varsa boş. Ortada size kurallarına uyarsanız sonsuz mutluluk vaadeden bir iddia var. İnsan hayatın geri kalanına ancak bunun doğruluğu/yanlışlığı hakkında hüküm sahibi olarak devam edebilir. Burayı yapabileceğimiz her şeyi yapmamız gereken tek şansımız olarak görenle burayı kısa bir geçiş aşaması olarak gören insan arasında dağlar kadar fark var.

    Burada haksızlığa uğrayan kişi bu inanca sahipse eninde sonunda seni Allah'a havale ediyorum diyip geçer, adaletin kesinlikle sağlanacağına iman etmiştir. Diğerinin ise böyle bir şansı yok. Ne elde etmek istiyorsa, neyi adil hale getirmek istiyorsa burada mücadele etmekten başka şansı yok, bunu Tanrı'ya havale ederek savuşturma şansı da yok. Bu basit bir örnek. Bu kadar önemli bir konunun (ve toplumu bu kadar köklü biçimde sarmış bir konunun) tartışılmasından normal bir şey yok. Ama maalesef bundan kafamızı kaldırıp başka sorunlarla ilgilenemiyoruz, o yüzden olduğumuz yerde sayıyoruz işte.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haklısın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.