Şimdi Ara

Dinamik Web Sitesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Dinamik web sitesi olarak bir projeye başlayacam. Web Sitesinin yönetim paneli olacak. Buradan bilgileri değiştirebilecek. Ana sayfa resimleri, logoları, bannerler, yazıları, yeni sayfa eklemek, yeni menü eklemek vs...

    Şimdi soruma geçiyorum.

    İnternetten en uygun web paketlerini incelediğim zaman 50-60 tl gibi paketler mevcut. Bu paketlerin genelde MySQL desteği var. MS SQL olarak çok göremedim. Verileri XML de de tutabilirim ama güncelleme vs. işlemler sıkıntı oluyor server olduğu için. Sorum şu: Ben bu bilgileri en uygun en hızlı nerede tutup değiştirebilirim. Bu konuda daha önceden bilgisi olanlar cevap verebilirse çok memnun kalırım. Örnek DB tasarımı vs. olan var mı?

    Teşekkürler.



  • Veritabanı olmadan olmas böyle bir proje .
    Xml de sorgulama yapamazsın güvenlide olmas performanslıda .
    Veritabanı dizaynını ögrenmen lazım .
  • Yazılım konusunda ileri düzeyde bilgi sahibiyim zaten. Şu an da Kıdemli Yazılım Uzmanı olarak çalışmaktayım. Hertürlü de siteyi ve db yi yapabilirim. Ancak şimdiye kadar E-ticaret siteleri ile ilgili uğraştım. Bu tarz web siteleri ile uğraşmadım. Aslında farklı da değil. Sadece bu konuda daha önceden uğraşan, yapan biri varsa en azından şu DB yi kullan demesi yeterli. Ayrıca XML de hertürlü sorgulama her türlü takla da attırabilirsin. Ama dediğin gibi hem performanslı olamaz hem de güvenli olamaz.
  • o zaman şöle söyliyim genelde piyasa ürünleri php mysql olmakta nedeni ucuz linux hosting ,performanssa gelirsen asp.net-php karşılaştırmasında çokta önemli değil zaten piyasa bu dillerlele yazılımış 100 binlerce kullanıcıya hizmet veren siteler var ve ms-sql veya my sql kullanılıyor.
    Ama ben kendimi tatmin etmek istiyorum diyosan .MongoDb,CouchDB document oriented ve key-value databaseleri bulunmakta .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.