Şimdi Ara

DİN NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tanrı bizimle, tanrı bizi seçti, biz kurtulanlar olacağız, peki diğerlerinin yanında kim var? :)


    https://www.youtube.com/watch?v=3VIdGAVNktk


    Din içine zorla hapsedildiğimiz düşünce biçimidir, bir algıdır, bir siyasi ideolojidir( Abraham dinleri için )

    Din bir yalandır, siyasi amaçlarla, buradaki siyasi amaç nedir? En kısa haliyle insanlara ne isterseniz onu yaptırabilmenizdir. Din Toplumları bir arada tutmak, toplumları tek ama sahte bir amaç ve kafa yapısında birleştirmek için geliştirilmiştir, bu amaç, bu gelen komutlar öyle bir seviyede olmalıdır ki toplumların kendi çıkarlarının, isteklerinin, düşüncelerinin üstünde olmalıdır, nasıl bir kavramla bunu başarabilirsiniz?

    Evreni yaratan imgesiyle, evreni yaratanların seviyesinden, evreni yaratanların ağzından konuşmalarını sağlar din (abraham dinleri) denen siyaset.... Tanrı hep onları seçmiştir, onlarda tanrının ağzından konuşmuş ya da sözde tanrının elçiliğini yapmıştır.... Firavunlar, tanrıın eli krallar, peygamberler, Allah'ın yeryüzündeki gölgesi padişahlar adına her ne derseniz deyin hepsi sahtekardır, hepsi aynıdır... Bu tanrıların sözde seçtiği iktidar gruplarına bakın, hepsi katildir, yayılma ve işgal kafası güderler, katil ve işgalcidirler, toprak ve güç isterler, islam dinini uyduranlar gibi, ama dini yedirmeleri için zihinlere, güzel göstermek için barış ve sevgi dini diye yuttururlar herkese, ayetlere açıp baksanız bunu görürsünüz.. İşte islam dini ideolojiside yoluna böyle başladı, daha sonra gelen iktidarlarda bu beyni yıkanmış yığınları uyandırmakla uğraşmadı tabi, aynen ekmeği yemeye devam ettiler, Türkiye yıl 2019 durum aynı...

    Tanrı böyle istedi, şunu yapmak günah, şunu yaparsan yanarsın, şunu yaparsan ahiretliğin biter, akapeye oy vermemek cihaddan ( saldırıdan işgalden ) kaçmaktır vb sözler kime aittir?

    İşte çocuk yaşta her insanı zorla, zorbalıkla, kimseye sormadan, her çocuğun beynini kullandıkları bu yalan düşünce biçimine hapsederek onlara bu tek amaç üzerinden hükmederler, binlerce yılda geliştirilmiş argümanlarla tüm toplumu top gibi oynarlar...

    Peki şimdi bunun hiç mi iyi yanı yok? Sonuçda yalan bile olsa toplumu tek bir amaca bağlıyor aralarındaki sürtüşmelere engel oluyor diye düşünebilirsiniz...

    Arkadaşlar herhangi bir dine inanan insan gerçek Dünya'yı hiç algılayamaz, hastalıklı bir algıya ve mantığa sahiptir, algısı çocuk yaşta ona zorla dayatılan dinden ibarettir, bunun dışında bir Dünya yoktur onun için, gerçek Dünya ondan zorla alınmış ve birilerinin istediği anormal düşünce biçimine çocuk yaşta hapsedilmiştir.. Bunun üstüne bir çok argümanla, iğrenç telkinlerle bu pisliği sevmesi bağımlı olması sağlanmıştır.

    En kötüsü şudur, gerçek Dünya'nın kuralları ile şekillenmeyen, gerçek DÜnya'yı algılayamayan, zihni bunun yerine yalan ve pislikle doldurulmuş birey asla gelişemez.. Gerçeği irdeleyemeyen, üzerinde düşünmeyen, gerçekten mahrum, içine sokulduğu sanal Dünya'da hapis olan bir zihin nasıl gelişebilir?

    Bütün bu sebeplerle din ideoloji ile yönetilen gelişmiş tek bir devlet göremezsiniz. Din ile yönetmek, yukarıda yazdıklarımı anladıysanız iktidarlar için kolayı seçmektir, rahat bir sömürü ve saltanattır, keyiftir, ama toplum için bu yok oluştur, Türkiye dahil orta doğu ülkelerinin din ile sonu yok olmaktır, dinden kurtulamadığınız sürece daha çok fetolar ve akapeler göreceksiniz, ama hiç bir zaman sizin geliiştirdiğiniz bir s-400 füzeniz olmayacak, herşeyiniz taklit ve alt seviyede olacak, asla gerçek bir gelişim gösterecek öngörüye ve kapasiteye sahip olamayacaksınız, çünkü bunu geliştirecek beyinler öldükten sonra bakire huri düzeceğine ve etraflarında görünmez cinlerin gezdiğine inanan ahmaklar olacak, çünkü senin beynin gerçek Dünya'yı tanımıyor ve gerçek Dünya'nın kurallarını bilmiyor, zamanını gerçek Dünya'yı ve maddenin etkilerini yorumlayarak geçirmiş doğal gelişime sahip bir beyne sahip değilsin, senin beynin kabir azabıyla ilgili sanal senaryolarla dolu bilmem anlatabildimmi? :) Özetle Türkiye topraklarına ölüm ve tecavüzle girmiş haydutların dininden kurtulmak zorunda, ya Türkiye islamdan kurtulacak, ya da islam Türkiye'den kurtulacak, Osmanlıdan kurtulduğu gibi.


    Eğer bizler düşünce biçimi nedir, algı nedir, mantık nedir, siyaset nedir bilmiyorsak dinleri çözemeyiz arkadaşlar.

    Dinleri çözmek için.

    Algının ve düşünce biçiminin ne olduğunu, nasıl birileri tarafından ideolojilerle ve dinlerle şekillendirilebildiğini öğrendikten sonra, bizi sömürmek için bizde yarattıkları düşünce biçiminin farkında olmak ve iyileşmek için yapmamız gereken tek şey..

    Düşünce biçimimizi, algımızı ve mantığımızı gerçek kanıtlarla, tarihle, bilimle tekrardan
    şekillendirmek düzeltmektir...

    Yani bölgemizdeki siyasi ideoloji dinin pençesinden kurtarmaktır, düşünün diğer bölgelerde sizin gibi çocukluk yaşında beyni yıkanmış insanlar tek gerçek ve son din olarak onların beynini yıkadıkları dini biliyor, sizler sanıyormusunuz hristiyanlar filan sizin dininizi son din biliyor? Dininizin son din olduğu yine dininizin argümanlarıyla size yutturulmuş bir palavra, diğerleride kendi dinlerini son ve sizi sapıtmış biliyor. Sizin dininiz onların dininin argümanlarını kullanan kopyadan başka bir şey değil, onların tanrısı sizi seçmedi yani, onlarda bunu biliyor zaten, bilmedikleri kendi dinlerininde kopya ve saçmalık olduğu :) çünkü sizler gibi argümanların etkisinde, beyinleri yıkanmış haldeler.

    Yani algımızı ve mantığımızı mümkün olduğunca gerçeğe vakıf olacak şekilde geliştirmektir..

    ilgili dinin gerçekleriyle ( ayetlerini inceleyerek ) İslam dinini gerçekte ne olduğuda öğrenilebilir, ama unutmamalıdır ki, özellikle orta doğuda, sizlere çocukluk yaşınızda saldıran ve seçim haklarınızı, özgürlüğünüzü hiçe sayarak, sizleri kendi kullandıkları düşünce biçimine hapseden iktidarlar ve bu sistemden ekmek yiyen sahtekarlar, ekmek teknelerini ve sermayelerini koruyacaklardır, bu yalanı çözmemeniz için her tarafınız yalanlarla çevirmişlerdir.. Zaten hali hazırda çoğunuzun beynini istedikleri şekle sokmuşlardır, tezgah işlemektedir yani.

    Örnek olarak tv ye çıkan bir din kotarıcısı sizlere gerçekleri konuşmayacak tam aksine sizleri dinin içinde tutacak argümanları ve beyin yıkama argümanlarını kullanacak ve ayetleri keyfince yorumlayıp kullandığı dini size çok güzel gösterecek ama dinindeki saldırı, işgal, fetih, insan kesme, kölelik, saçma ve insan egosuyla yazılmış ayetlerden hiç bahsetmeyecektir, sizleri aptal yerine koyacaktır... Bu aşamada ve böyle bir ülkede bu yalandan kurtulmanın tek yolu kişinin kendi zekası ve dikkatidir. ( Unutmayın bu dini siz seçmediniz, bölgedeki din size çocuk yaşta zorla dayatıldı, çünkü doğruları ve yanlışları ayıramazdınız, bu uygulamadan bir şeylerin yanlış olduğunu anlayın )

    internette yazılan ayetlerin altına tefsir ve keyfi yorumlarla karartarak sizlerin gerçeğe asla vakıf olmamasına asla uyanmamasına ziyadesiyle elbette dikkat etmektedirler...


    Abraham dinleri insanlar için geliştirilmiş siyasi bir ideolojidir. Zaaflarınız, korkularınız ve çıkarlarınız işlenerek binlerce yılda geliştirildi, içinden çıkamamanız doğal, herkes bu sistemi çözebilsin diye geliştirmediler.. Zayıf, erdemsiz, iradesiz, dikkatsiz, tarafsız bakamayan, bilgisiz, özellikle çıkarcı, sorgulamayan,ön yargılı, bencil, hiç araştırma gereği duymayan insanlar dinleri çözmekte çok zorlanır çünkü abraham dinleri bu karakterdeki insanları hedefleyerek geliştirilmiştir ve genetik olarak hepimiz bencilizdir..


    Yani ölümsüzlüğü, yeniden dirilmeyi, kurgu tanrı imgelerinin sizden hoşnut olmasını, bakire hurileri ve cennet altınlarını umut edip, cehennem gibi uyduruk argümanlara kanıp yanacağınızı düşünerek dinleri çözemezsiniz, öncelikle erdemli ve çıkarcı bir insan olmamaya bakın. Cehennem, cennet, şeytan, gollum gibi argümanlarla yönlendirilmiş olduğunuz saçma düşünce biçimlerinin farkında olun, bunları farklı yorumlayıp sizleri oyalamak isteyen, "aslında orada insan pişirmekten bahsetmiyor, orada öyle demek istemedi diyen, işte lazer demek istedi, içten yanmalı motor demek istedi" diyen sahtekarlara kanacak kadarda saf olmayın.


    Şunuda belirtmek isterim ki düşünce biçimi yapılmış dini korumak için kurbanlar her türlü yalanı söyler, ***Çünkü tüm yaşanmışlığının yalan olması baş edebileceği bir şey değildir*** Dikkat edin yalan söyleyenler hep dinleri korumaya çalışanlardır.
    https://www.youtube.com/watch?v=3VIdGAVNktk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhenra -- 14 Ağustos 2019; 18:34:43 >







  • Natural felsefedir..
    Diger adiyla sacmaligin birikip toplanmasidir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dinle Matrix'in ne alakası var ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

    Dinle Matrix'in ne alakası var ?
    Video linki görünce muhakkak "yazılanları okumadan" "Porno" var deyip zıpladın demi tepecikli.
  • Tabiki hayır o kadarda düşmedik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kütahyalı 77 kullanıcısına yanıt
    Matrix dindir, filmdeki matrix aslında dindir bunu bilmiyormuydunuz?

    Matrix filmi aslında dinin ne olduğunu anlatır, Matrix nedir? Filmde sürekli bu soruyu sorarlar, çünkü bu filmin şifresini çözecek sorudur. What is the matrix? Eğer bu sorunun cevabını bilseydiniz ilk filmi izlediğinizde özellikle morpheus ve Neo'nun o apartmanda ilk kez karşılaştıkları sahnede ve paylaştığım telefon sahnesinde aslında dinden bahsettiğini anlayabilirsiniz, ( Matrix'in yerine din kavramını koyun ve ilk filmi öyle izleyin ) tabi ki film bunu çok üstü kapalı yapıyor ama Matrix'in aslında din olduğunu anlamanız için filme din ile ilgili bir çok ipucu eklemiştir...





    MATRIX = DİN ( İnsan zihnini köleleştirmek için geliştirilmiş bir sistem, bir gerçekliktir )

    incil'de rüyasını unutan hükümdar nabuchadnezzar ( Matrix'deki geminin ismi ) Tevrat’ta geçen Babil Kralı Nabukadnezar, gördüğü rüyaları kahinlere yorumlatan bir kraldı. Morhpeus’un ve arkadaşlarının kalmış oldukları bu geminin numarası; Mark:3 No:11 di. Bu da İncil’in Markus bölümünün 3. Babına denk geliyor.

    Nebukadnezzar bu uyduruk musevilik dinine büyük zararlar vermiş dişli bir düşmandır, bu nedenle ismi gemiye verilmiştir. Nebukadnezzar’ı Yahudi tarihi açısından önemli kılan; Yahuda’nın ele geçirilmesi, Süleyman mabedinin yıkılması ve Yahudilerin Babil’e sürgüne gönderilmesiyle sonuçlanan bir dizi askerî seferin onun zamanında ve onun emriyle gerçeklesmis olmasıdır. Yahudiler onu, Tanrı’nın evinin yıkıcısı ve meshur Babil Sürgünü’nün mimarı olarak hatırlarlar. Bazı arastırmacılar, Nebukadnezzar’ı büyüten seyin bizzat Yahudilerin kutsal kitabı oldugunu iddia eder.


    Ajan Smith ilk filmde Audi marka arabasıyla filme giriş yapmıştır. Plakası ise “IS 5416”. İncilin İsaiah 54:16 ayetinde ise şu yazmaktadır; “işte kor halindeki ateşi üfleyen, amacına uygun silahı yapan demirciyi ( ingilizce de smith demirci demektir.) ben yarattım. Yok etsin diye yıkıcıyı da ben yarattım.”.

    Kurtarılmış şehir Zion. Kudüs şehrinin diğer adıdır.İnançlara göre Hz. İsa buraya inecek ve ona inananları burada arkasında toplayacaktır.

    Kenanlılara ait olan "ZION" (Kudüs)
    Tanah ve Eski Ahit'te Davud Musevi Kutsal Kitabı'nda (Eski Ahit) Davut'un hayat hikâyesi I. Samuel kitabının ikinci yarısı ile II. Samuel kitabının tamamını kapsar. Filistinlilerle yapılan bir savaşta Şaul ve Yonatan öldürülür. Davut pişmanlıkla onların yasını tutar. Yahudi ileri gelenleri tarafından 30 yaşında kral seçilir. Hebron'da kutsal yağla meshedilir. Kenanlılara ait olan "ZION" (Kudüs) kalesini ele geçirerek burayı kendine başkent yapar.
    Matrix’in farkına varan insanların yaşadıkları şehirdir. İncil’de Zion şehri , Dünya'daki yaşamın son bulmasından sonra tanrı’nın iyi kullar için yaratacağı şehrin ismidir. Tanrı'nın şehri olarak da bilinir.

    Thomas ise Hz. İsa’nın havarilerinden olan ve gördükleri dışında her şeyden kuşkulanan Saint Thomas’a bir gönderme taşıyor. Anderson’da aynı zamanda İsa için kullanılan isimlerden birisidir. İnsanoğlu anlamına gelmektedir. Neo ismi ise anagramla birlikte düşünüldüğünde One’ye dönüşüyor Hristiyan inancında “seçilmiş kişi” anlamına geliyor.

    Morpheus ismi mitolojiden esinlenerek kullanılmıştır. Uyku Tanrısı hipnos’un oğlunun ismi Morpheus’tur. ( Yine dinlerle tanrılarla ilgili bir isim ) Zaten, Morpheus’ta Neo’yu sahte dünyadan yani bir düş dünyasından gerçeklere uyandıran isimdir. Kendisini kurtarıcı “Mesih”’i bulmaya adamıştır.

    Üçleme anlamına da gelen Trinity, Hristiyan inancındaki teslisin bir yansımasıdır. Buradan şu çıkartılabilir. Morpheus –baba, Neo-Oğul, Trinity – Kutsal Ruh.



    Neo’nun evinde bilgisayar başında uyuyup kaldığı bir sırada bilgisayarına düşen bir mesaj vardı. Bu mesajdan sonra kapısı çaldı ve arkadaşları onu eğlenmeye çağırıyordu. O bu çağırışa isteksizce davranırken birden kızın kolunda beyaz tavşan dövmesini gördü. Ve gitmesi gerektiğini düşündü. Alice Harikalar Diyarında bir beyaz tavşan Alice’i hiç bilmediği ve harikalarla dolu bir dünyaya çağırıyordu.

    Neo 6. kurtarıcıdır, ilk 5 kurtarıcıdan sonra başarılı olan kişidir. İlk 5 kurtarıcı Tevrat’ı oluşturan 5 kitabı (Tekvin, Çıkış, Lavililer, Sayılar, Tesniye) temsil etmiştir. 6. ise onu kullanarak başarılı olan kişidir.

    Thomas Anderson vurulup öldürüldükten 72 saniye sonra Neo olarak geri dönüyor. Hz. İsa ise 72 saat sonra tekrar hayata dönmüştür.

    İsa peygamber, Thomas Anderson ise Neo olduğunda 31 yaşındalardır ve 33 yaşında ikisi de göğe yükselmiştir.



    SİSTEM HATASI

    - Korktuğunuzu biliyorum

    - Bizden korkuyorsunuz

    - Değişimden korkuyorsunuz

    - ...Geleceği bilmiyorum

    - Nasıl sona ereceğini söylemeye gelmedim

    - Nasıl başlayacağını söylemeye geldim

    - İnsanlara görmelerini istemediğiniz şeyi göstereceğim

    - Onlara sizin ( Firavunların, hocaların, klisenin, diyanetin, iktidarların, zihinlere zorla kazınmış siyasetlerin, yalanın, tezgahın ) ve kurallarınızın olmadığı gerçek Dünya'yı...

    - ...Göstereceğim

    - Sınırsız ve engelsiz Dünya'yı göstereceğim

    - Herşeyin mümkün olduğu bir Dünya


    GERÇEĞİN ÇÖLÜNE HOŞGELDİNİZ!?
    https://www.youtube.com/watch?v=3VIdGAVNktk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhenra -- 12 Ağustos 2019; 9:5:6 >




  • Dinler, inanışlar sistemidir.
  • Din teorik olarak güzel ahlaktır. Ancak özü vahşet denen şeyi açıklar ve çözümler üretir.

    Bir adam spermken annesini dölledi vücüt kazandı hayvanat ve nebatala doldu ve bu kere vucut kazanmış halde bir kadına yöneldi ve durdu. Benim annem kim?

    Ayet
    Bir kısmınız bir kısmınıza düşman olarak inin.

    Kişi baba denen bireye yöneldi. Sen beni bana dikte ettirdiği anne denen bireye mürecaviz olmaya zorluyorsun ve süreç içerisinde beni inşaa eden bitki hayvan artıklarını da ruh diyerek beni kandırıyorsun.


    Kişinin bu tutuma karşı ürettiği antipati eksik freudyenlik halidir. Freudu eksik bıraktığı anne oğul kompleksinin totalizesi adına din argumanı mühimdir.

    Kişinin kendisinin öz anneannesi gibi kabul etmesi gereken bir ineğin de katledilmesi sonucu sonradan süt annesi de olanın aslında ebeveynin de annesi olduğunu anlaması neticesi bir de benim öz annem denen şeyi katletmiş ler bana da yedirmişler çıkarını bir kısmınız bir kısmınıza düşman inin kısmını açıklamaya başlar.

    Teorik olarak ebeveynin kimlik sorunu mevcuttur. Bu iki varlığın öz değer olarak türleşme esnasındaki tutumu bir kısım sorunları ortaya koymuş benzer.

    Tabiatla iç içe olan varlığın ayetteki insan olamayacağı olursa yaşam alanı bulamadığı görülecektir.

    O halde topraktan yaratıldığı kesin olan bitkiler iken diğerine düşman olan kavramın mesela büyük ağacın gölgesinde kalan güneşi soğuramayan bitki olduğu görülür.

    Toplam manada insanın yaratılışında kullanılan materyalin anlam ve mahiyeti anlaşıldıkça diynin ne olduğu kadar kime hitap ettiği de önemlidir.

    ..............

    Bir kimsenin akli meleklerini varlığı onu hayvandan ayırabilir. Zira doğum kader olsa da ölüm kader değil diyebilirim.

    Buna iradem var. Evlenirim türemem veya evlat edinirim bekar kalırım vs. Asli amaç bunlardan birinin tercih olduğunu bilme halim olmalıdır.

    .............

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kayda bağlanıp banttan yayın yapanın hibrit çözümü için yapılan çarprazlama ile kayıt dışı olanın buna ilhaki amaçlanan ikinci saire görüntüsünün biçem kazanması bakımından bize yüz olan yapının anlam ve mealinde gidiş açıklama içerir.

    God anlayışında bu durum ilahiyat İn abraham dininindeki İslami tutum olsa bunun menendi de kendi kitabının derinliğinde anlam kazanırdı. Teorik olarak firavun temelli bir dünyayı betimleyen metalin esasen imranın dünyasını betimlerken kazandığı huzuru simgeleyen bir şeye gönderimi mevcuda benzer.

    Bu durum tabloyu olumlama adına hibrit çözümü başka mecraya taşırken yazıldığı gibi okunan aleme farklı bir derinlik katar.

    Bana kalırsa isevi dini mealin god anlayışı gad şeklinde okunmadan evvel bunun bir vahiy kaynağı olmalı ve bu mesela birinin Tevhid konusunda fikir beyanı ile şekillenmeli denebilir. God yaz gad oku ve bunun kaynağına bakarken adalet ara ve eksik yani bedel ver nefsini rehin iye vererek hakikatı aramak için kuzeye doğru ruhani bir yolculuğa çık.

    ...........

    Kaynak egd olurdu derken harflerin açılımı ile zorunlu hareketler serisine başlayan bi jimnastik çinin gerginliğini hisset.

    Ben tufanı devam ettiği yere gideceğim dendiğinde kaynağın açılımları ile yeni bir tablo oluşturup resmin arkasındaki firavuna aidiyeti beyan eden yapıyı gerçekten firavun mizacına sahip bir iklime başkalaştır.

    Bunlar zorunlu kaynağın aranması bakımından tabloyu değiştirip öncelikle içreden süzülen değiştirip hibrit çözümden önceki çözümü oluşturur.

    Bana kalırsa Nuh aleyhisselam abraham dinlerindeki makul tabloyu oluşturma bakımından sert tabiatı olan firavuna ait tabloyu değiştirecektir. 0-10 kuzey enlemi den daha seri var mı? - 60 derecede yazılıp çizilen bi tablodan daha sert bir çizgi çizebilir miyiz?


    Bana göre abraham dinlerindeki sorun sertliğini anlamı üzerine tufanı devamiyet ine vurgu olmalı ve insanın nemrutluğunu kıran yerle yeksan edeni yüzün arkasındaki tabloya yansıtmalıdır denecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dna zincirinde feci kıyas kabul edilemez zenci belki sarımtırak kızılımsı beyazi ama her Haluk arda zecri bi zorunluluk var. İnanmak zorunda hissediyor kendini.

    Ey insan Çek bi zecr daha zincirden olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatimanın 3 sırrı denen bi olgu var. Aziz ilan edilmek isteyenin 3 keramet göstermesi de denen bi ritüel.

    Yani inancı papalık ekolunde keramete ve bunun gösterimine bağlayan bi hal. Lafla peynir gemisi yürütmeye bi inanış.

    Bana göre fatima kız baba denen duada Muhammedi olanın açıklaması iken İsa Meryem cibril üçgeninde de meal taşır.

    Teorik olarak 3 sır 3 huruf ya da kapıdır.

    Sin gaf ra - cim kef- lam cim denilen kayıp ya da girilmesi yasak 3 huruf-u mukata İn suresi şeklinde de okunur.

    Bunlar esasen kitabi olanda yasaklanmış yani haram olanın bilmemesi gereken yani eril çocuğun bilmemesi istenen 3 kapı ve ona tabi surelerdir.

    Rasulullahın aleyhisselam guran ile gösterdiği o muazzam inkar silsilesi in devamı olarak anlam kazanır.

    Mezkurda mefkur afakta enfus olarak bir duadır.

    Kız ve baba denen arguman ana kız baba oğul eklenmesi sureti ile ana oğul argumanı tamamlanır ve ilahın kendisi ile olan munasebet ine bi sure aracılığı ile yol açılır.

    İslamda mucize tanımında bahisle mirac iken İsevilikte miracle olarak tanım kazanan sureç tamama erer.

    Bunlardan küfür ehli bekar sin gaf ra bekar olmayan çocuklu evli ehli cim kef kulun ve ilahın hakkı konusunda itiraz-muteriz ehli lam cim kapısında bekçileri olarak telif edilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Abraham Dinleri
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Kimden duydun çocuğum sen bu palavraları? Dinin ahlakla yakından uzaktan alakası yoktur. Özet geçelim din ideolojileri insanlara çocukluk yaşından itibaren ahlakmış, doğru olanmış gibi yutturulur, halbuki din sadece tanrı imgesini kullanan iktidarların kotardığı, tanrının ağzından insanlara hükmettiği uyduruk bir siyasetten başka bir şey değildir, bu haliyle bile bunu ahlakla bağdaştıranlar elbette son derece ah.aktır.. İslam dini gibi bir saldırı, zorbalık, beyin yıkayıcı ve tecavüz dinini ahlak ile bağdaştıracak tek insan tipi, bu din ile çocuk yaşta beyni zorla yıkanmış kurbanlardır, sende onlardan birisin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elendil Azrael -- 9 Eylül 2019; 22:45:32 >
  • Abraham = İbrahim, ibrahimi dinler demek istemiş her cahil gelip yorum yapmayı ne çok seviyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elendil Azrael -- 9 Eylül 2019; 22:46:27 >
  • Arayışın özündeki değer şu olabilir ama mutlaka bu olmalı dediğinizde çıkarılan çığlığın sesi boşlukta yankı kazanırsa kişinin peşinden gittiği ve yakalamaya azm ettiği katil aslında işlenenin bi cin ayet olmadığını beyan etmiştir.

    Bu esemede dedektifimiz mösyo poirot katilin işlenemez olarak tanımladığındaki suç unsurlarının yok edildiğine inanır ise gri hücrelerinin tutuklu yargılanmasına değil serbest uçuşla ayrıksalaşmasına yani bi intiharın netice verdiği beyin parçalarına bakıyor olduğunu görecek.

    Peki cin ayet işlenemez halde iken onu öldürmenin kimliği denen şey önemli mi veya belli edilirse katili cezalandırmak yerine onu kutsallaştıracak kavramların varlığı suçluyu yakalama motivasyonunu ne şekilde etki edecek.

    Sevgili mösyö poirot incilden daha fazla satmak mühim değil önemli olan bir kez dahi okunmamış bir kitabın kaç nusha basmış olabileceği gerçeği.

    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Arayış sadece gerçek olmalıdır, çocukluk yaşınızda zorla, ahlaksızca, kimseye sormadan beyninize soktukları, katliam, zorbalık, işgal ve fetih, kölelik, kendi ideolojisinden olmayanların öldürülmesini isteyen, hakaret küfürlerle dolu bir Arabistan saçmalığına hezeyan üretip, bu hezeyanlarla gençlerin kafasını meşgul etmek ancak telef edilmesi gereken bir davranış biçimidir, bence din propagandalarının ve hepsi suç olmalı, çünkü din çok tehlikeli bir ideoloji ve zorla dayatılan bir beyin yıkama sistemi, insanlara seçim hakkı sunulmayan bu ideoloji... yok edilmeli, ülke olarak bunu yapmadığınız sürece onun bunun tepiklediği güruh olmaktan öteye geçemeyeceksiniz.

    Him kimse, birileri istedi diye yalanla mahkum olmak zorunda değil, böyle bir dayatmaya sürekli küfür ve hakaret etmek gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elendil Azrael -- 10 Eylül 2019; 7:54:51 >
  • Elendil Azrael E kullanıcısına yanıt
    Oha biz onu anladık sanki ne kadar zekisin kardeşim.
  • İnsanların yaptıkları ile yapmak istedikleri arasındaki farklar baktığımda insanlığın açıkça belli bir istismarı din diye insanlığa yönelttiğini yazmıştım.

    Bu istismarı evrim psikoloji sosyoloji ve sair ilimlerle anladığınızda ileri sürülen itirazların belli bir kişiye değil dünyanın tamamına şamil olması hali mevcut.

    Bu açıdan muteriz olunan konuda taraf sıfatını doğru oluşturmak gerekiyor.

    Sair yazılarımda kimin ne olduğu belli iken sairde olan bir kavramı oymuş gibi lanse etme çabası esasen acı veren bi durum.

    ...............

    Çarpıtılmış zihin sahibi olduğumuz tezinin hiç bir zaman reel olamayacağı savunulanın insanlık olduğunu anlamak asıl çarpıtılmış zihnin tanındığı gerçeği ile alakalı.

    ............

    Okuduğunuzu anlama konusunda sıkıntı olması mümkün. Ancak anladığınızda orada yazanın dinle zerre kadar alakası olmadığı apaçık ortada olacak.

    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnsan denen varlık neden dine , ruha, büyüye inanıyor. Evrimsel süreçte insan neden bu yönde gelişmiş.

    Madem dine inanmak insanlara zarar veriyorsa insanlıl baştan beri neden dine inanıyor. Eski toplumlara baktığımızda onlar da dine inanabiliyordu. Biz de inanabiliyoruz. Hiçbir fark yok.
    Bir de bu din cahilinden en bilgilisine her toplumda bulunabilen bir şey.

    Madem öyle bir gerçeklik olmada neden din diye (binlerce yıl işgal eden) bir kavram var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.