Şimdi Ara

Din dünya çapında azalıyor: ABD'de 18 ila 29 yaşındaki insanların % 39'u Tanrı'ya inanmıyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
4
Favori
13.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
126 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kuranda geçmiş kavimlerin ve Peygamberlerin örnekleri var. Her çağın kendine has dünya görüşü vardır.
    Bu tartışmalar tamamen boş. Insanın bu dünyada çok kısa bir ömrü var. Dünyadan ayrılma zamanı geldiğinde her şey netleşecek.
    Kesin olan başka bir konu ise kıyamete kadar, dinin karşısında duranlar olacaktir. Onlar bugün artar yarın azalır. Sayının pekte önemi yok. İnsan aciz bir varlıktır. Her şeye gücü yeten sadece yaradan dır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aref6

    Din olmasa ırkçılık particilik holigalizm atar insan oğlu asla düzelmez.
    Fakat biz bizim gözümüz önünde bunun aksini görmekteyiz.
  • bunu yeni mi anladınız?

    bu bahsedilen dinden soğuma bir haftada yada bir senede olmayacak. insanlar yavaş yavaş dinin artık çağına ayak uyduramadığını, coğrafyasına uygun olmadığını görüp din reformu adında yerine önce yeni ama gelenekçi adımları koyacak daha sonra din ile beraber gelenekçilik de unutulacak.

    noah harari sapiens kitabında çok beğendiğim bir tespit yapıyor.
    harari'ye göre din bir çok konuda egemenliğini bilime karşı zaten kaybetmiş durumda. bu kaybetme 1 haftada 5 yılda olmadı.
    örneğin önceden hastalandığınızda din adamına giderdiniz, şimdi din adamına gitmek sanırım son yapacağınız şey olurdu.
    önceden maneviyatınızda bir sıkıntı hissettiğinizde yine din adamına giderdiniz, şimdi psikoloji bilimi bunun yerini aldı.
    önceden yağmur yağdırması için yine din adamına giderdiniz, şu an meteroloji denilen olayla neden yağmıyor, ne zaman yağacak bilgisini öğrenmekle birlikte havaya co2 buzu atarak suni yağmur yağdırabilirsiniz.
    bu gibi hayatın ve insanın tam içinde olan bir çok örnekte günümüzdeki dinlerin egemenlik alanının aslında yavaş yavaş kısıtlandığını görüyorsunuz.

    dinler toplum kontrollerinin en önemli öznesidir, sanmayın ki dinler yok olunca ortada bu kontol öznesi kalmayacak.
    dinler bence basit tabirle yok olmayacak, şekil değiştirip modernleşecek. modern-dijital, bir peygambere veya mucizelere sahip olmayan ve gerek duymayan bir din çağı başlayacak.
    nasıl yunan mitolojisi, mısır mitolojisi de zamanında dini bir kapsamdaysa, şu anda bulunan semavi dinler de ileride bu kapsamda görülecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 7 Haziran 2020; 23:49:24 >




  • senin o dediklerin müslüman değil münafık olayı çok yanlış anlamışsın münafık fasık ne demek öğren önce sonra tekrar yaz
  • umarım bizde en kısa süre içinde aydınlanırız.
    Aydınlanma isteyenler sorgulasınlar, araştırsınlar ve süzgeçten geçirsinler.
    Yok ben mutluyum diyenler arap ülkelerine baksınlar müslüman ülkelere baksınlar.
  • Örf, adet ana baba aile kavramlarının zayıflamasının sebebi dinsizlik değil, yaşam şartlarının değişmesi, zorlaşması. Artık çoğu aile eskisi gibi değil, anne baba beraber çalışıyor. Çocuklara ya bakıcılar, ya dönem dönem akrabalar bakıyor. Çocuklar çekirdek aile sevgisini, şefkatini, eğitimini alamadan büyüyor. Görmediği kavram ne kadar sağlam olabilir. Bunun da sebebi ekonominin aslında zayıflaması. Eskiden tek kişinin çalışmasıyla 4 kişilik aile dönebilirken şimdi 2 kişi çalışsa ancak yetiyor.

    Madde bağımlılığı için de özgürlükten ziyade getirilen sigara zamlarıyla önce kaçak sigaranın sonra da tütün sarmacılığının dükkan dükkan (eczaneler gibi) neredeyse her köşe başına açılarak halkın arasına karışmalarından ötürü olduğunu düşünüyorum. Bunların çoğu zamanında da uyuşturucu satıyordu ama halkın çoğu ile bu kadar iç içe değildi. Halk resmi sigara dışında bir şey alma ihtiyacı duymazdı. Bu ağzı burnu kaymış, ne idüğü belirsiz tiplerden sigara almayı aklından geçirmezdi. Ha bunların yeri yurdu da belli. Bir nevi hükümetimiz uyuşturucu kullanımının artmasını teşvikledi diyebiliriz.

    Diğer yandan akp'nin dinci bir yapıda olması ama münafıklığı neredeyse her gün farklı örneklerle insanların gözüne sokmalarından ötürü çoğu insanın dinden soğuması, sorgulaması normal. Artık abd'nin bir operasyonu muydu, projesi miydi bilemiyorum.

    Ha biraz eskilere bakıyorum. Hacı olupta, evli olupta başkasının nikahlı karısından çocuk yapanlar, mahalle boyu, köy boyu tren yapanlarında ne kadar çok olduğunu biliyorum. Ha sorsan cumayı aksatmazlar, gitmeyene kızarlar ama herkesin şeyi herkesin elinde :) Kendilerince sözde müslüman olduklarına inanıp, müslüman kisvesi altında her boku yiyorlar. Bu tipler de ciddi çok. Şimdiki gençlere laf ediliyor ama resmen s.ttirsinler orada. 30-40-50-60 doğumlu onlarca tanıdığımın, tanımadığımın haberlerini biliyorum, herkes tüm komşularını öyle böyle elden geçirmiş. Valla şimdi ki gençler o kadar sapık değil ya.




  • Ben inanan bir insanım. Neden mi ?

    Çünkü kendimi mutlu hissediyorum bu da beni huzurlu yapıyor. Ama ülkedeki geri kafalı yobazlar gibi asla değilim. Hırsıza hırsız derim faizin haram olduğunu ve yasaklanmasını her zaman istemişimdir. İnsanların çalıştıkları kadar kazanç sağlamasını, gelir eşitsizliğinin olmamasını, her şeyin belirlenmiş kurallara göre yapılmasını isterim. Ben yapıyorum. Tamam forumda trollük sataşma falan yapıyoruz ama bunlar da olmasa yaşama hevesimiz kalmaz. Sadece İnanmak ve İbadet etmek de yetmez.

    Ben inanıp ibadet ederek mutlu oluyorum. Sadece Kur'an'ın ve hadislerin emirlerine uyarım. Herhangi bir cemaat şeyh gibi dinci rantçıların peşinden asla gitmem.

    Ben bu şekilde mutluyum. İnançsız olsam kendimi bir boşlukta hissederim. Dini yönden asla birilerine inanmam. Örneğin ; biri meydanlara Kur'an ile çıkıp onu sallıyorsa gerçekten sıkıyor der asla onun izinden gitmem. Ama hiç din ile iman ile işi olmayan ama bana göre gerçekten dürüst işini yapan kişi ise yolundan sapana kadar izinden giderim. Gerekirse sapmasına da izin vermem.

    Benim inancım bu şekilde. Bir Tanrı ve ona iman etmek benim için Huzur ve Mutluluk vesilesidir.



    PEKİ DÜNYADA NEDEN DİNE İNANIŞ AZALIYOR ? İMAM HATİPLERDEKİ ÇOCUKLAR VE GENÇLER NEDEN ATEİST VE DEİST OLUYOR ?
    Aslında çok bariz bellidir. Ancak onlar birer OY YOLU olduğu için asla göz önüne alınmaz. Çünkü bizi yönetenlerin Müslüman olduklarını yada herhangi bir dine iman ettiklerini düşünmüyorum.

    Din onlar için sadece OY için vardır. Ama benim için din HUZUR ve MUTLULUKTUR. Ben huzura oy veririm mutluluğa doğru koşarım. Bunu bana sağlayan ateistte olsa desteklerim. Benim için belirleyici unsur asla DİN SEÇİMİ olmaz.




  • Mantarın Başı kullanıcısına yanıt
    Siz de ayağınız taşa takılsa allahın hikmeti demek ki kötü bir şey yaptım dersiniz. Bir işiniz rast gitse allahın sevdiği kuluyum dersiniz.
  • Ahlaklı ya da daha doğru tabirle iyi insan olmak için bir dine inanmaya gerek yok. O zaman ateist olursak iyi insan oluruz olgusu çıkarmak için art niyet gerekir.

    Unutmayın ki tarihin en büyük katilleri ateisttir. Stalin, Mao dünya tarihinde eşi emsali görülmemiş şekilde faşist katillerdir ama ateistlerdir.
  • zamaninda matbaanin hiristiyanliga yaptigini simdi internet islama yapiyor.

    bilgiye erisim arttikca lokal vaizlerin ve kaynaklarin anlattiklarini daha fazla ve kolay sorgulayabiliyor insan ve karsi argumanlara kolay erisiyor. kaynaklari tariyor, karsi fikirleri caprazlama sorguluyor.

    dinler cehaletten beslenir, cehalet azaldikca dinlerin gucu azalir!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 8 Haziran 2020; 11:39:27 >
  • Her şerde bir hayır vardır deriz. Müslüman insan, Allah’ın izni olmadan yaprağın bile kımıldamayacağını bilir.

    Siz de tuvalete işemeye gidiyorsunuz demek gibi saçma bir yorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zaten kıyamet alameti, dine inanmak için bir sebep daha, teşekkurler ateistler dine olan inancımı daha da arttırdınız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    Amerika gibi 50 benzemez eyaleti bir arada tutmak için ortak değerlere ihtiyaç duyulur , din bunların en başında gelendir ve başkan da neredeyse yarı tanrısaldır ; ülkeyi, demokrasiyi, özgürlükleri temsil eder. Holywood vasıtası ile ısmarlama filmler yaptırılır, ulus bilinci diri tutulmaya çalışılır. Solcu eyaletlerde dindarlık azdır, ancak orta eyaletler yobazlık derecesindedir. Yüzde 53 denilen oran Texas'da en az yüzde 80'dir, bakınız İncil kuşağı.
  • Dr. Günaydın şunları söyledi: “Yaşadığı dünyadaki kötülük ve adaletsizlikleri gören genç, Tanrı’nın merhameti ve adaleti konusunda sarsılır. Din bilim çatışması aynı şekilde genç bireyi ciddi bir ikilemin ve açmazın eşiğine taşır. Kültür dersleri ile inanç konuları arasında bağlantı kurma zorluğu yine dini şüpheye sevk eden amillerdendir.”

    İmam hatiplilerin yüzde 12’sinin, genel liselerde okuyan öğrencilerinse yüzde 30’unun ‘dinden şüphe ettiğini’ belirten Günaydın, “Farklı araştırmalarda da ülkemizdeki dini şüphe oranı yüzde 30’ları geçmemektedir” dedi.

    eski zamanlarda dünyada yaşanan kötülük ve adaletsizlikleri görmek o kadar kolay değildi. Şimdi dünyanın herhangi bir yerinde açlıktan ölen bir bebeğin hikayesini tüm açıklığıyla, görüntülerle canlı yayında izleyebilirsiniz. amerikada bir siyahi öldürüldüğünde avrupadaki siyahi amerikadakinden bile önce olayı öğrenebilir. internet ve sosyal medya sayesinde. her şey gözünüzün ortasında iken nasıl gözünüzü kapatıp sorgulamadan durabilirsiniz?

    geçen izlediğim belgeselde 1943te nazilerin gaz odalarını ilk defa tespit eden sovyet rusya bunları haberleştiriyordu. hatta moskovadaki bbc muhabiri haberi londra ve new yorka gönderiyordu ama bbc bunların sovyet propagandası olduğunu, böyle bir şeyin mümkün olamayacağını kimsenin böyle hayvanlaşamayacağını düşündüğünden haber bile yapmıyordu. ta ki neredeyse 1 yıl sonra 1944te abd almanya içlerine ilerleyince onlar da gaz odalarını bulana kadar. düşünün böyle büyük bir katliamı ancak 1 yıl sonra gözleriyle görünce kabul edebildiler. şimdi dünyanın herhangi bir yerinde olan olay saniyesinde görüntülü belgeli olarak cebinizdeki telefonda.

    haliyle insanlar dünyadaki kötülük ve adaletsizlikten anında haberdarlar. 21. yyda din ile insan sömürmek, diktatör olmak o kadar kolay değil.
    nazi döneminde olanlardan almanlar bile haberdar değildi mesela.

    bir diğer mesele ise dini düşünce yüzyıllardır aynı yerde sayarken, bilimsel düşüncenin sürekli ilerlemesi. bilim beni marsa diğer gezegenlere götürdükten, evrenin nasıl oluştuğunu kanıtlarla açıkladıktan sonra, yüzyıllar önce yazılmış kanıtsız bir bilgiyi niye kabul edeyim?

    hasta olduğumda tıp bilimi beni iyileştirirken korona olduğumda aşıyı bilim adamları bulmuşken dini napayım? din beni bunlardan koruyabilir mi hayır. tanrı varsa dünyadaki adaletsizliği bitiriyor mu? hayır.

    ama günün birinde bilimin de desteği ile dünyadaki açlığa bir çare bulunabilir. çok daha adil bir dünya kurulabilir. biz bu ihtimali seviyoruz.




  • Kuran da '' İnsanlardan çok azı inanırlar, çok azı şükrederler''
    ' 'Biz, bize birşey olmaz, biz çok gelişmişiz diyen toplumları zalim ve inkarcı oldukları için helak ettik' ' anlamında bir çok ayet var. İnsanların çok veya az olması, toplumların gelişmiş veya geri kalması din açısından sorun teşkil etmez.
    Din açısından önemli olan' 'inanan ve doğru iş yapanlar' ' kavramıdır.

    Din bizden ne istiyorun cevabı çok açık ve net.3-5 vakit namaz yılda bir ay oruç, Hac, mallarınız ihtiyaç sahipleri ile paylaşın, iyilik yapın, kötülüklerden uzak durun. Bu kadar basit şeyler ama insan nefsi, kibri maalesef bunları bile yapmaktan alıkoyuyor insanlar çıkarları için zayıf olan nefislerine uyarak dini saptırma çabasında.
    Zayıf olan nefsini terbiye etmek için namaz kıl, oruç tut, hacca git, zekat ver ki seni yaratanı unutma, geldiğin ve gideceğin yeri unutma.
    Herşey insanlar için. Allahın bizim ibadetlerimize ihtiyacı olsaydı hepimizi inanan ve sadece ibadet edecek şekilde yaratırdı.
    Sana akıl veren, o akılı kullanıp kendisini inkar etsin diye mi? Yoksa aklını kullan kendine ve topluma faydalı ol diye mi? O akılı verdi. Düşünüp sorgulaman gereken bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Düşen uçakta ateist bulunmaz diye bir söz var :) Aklıma o geldi şimdi....
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    Düşen uçakta bulununlar mı söylemiş.
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    düşen uçak dinsiz fizikçilerin ve mühendislerin bilgisi ile yapıldığından ileride düşmeyen uçak yapılırsa böyle bir sorun kalmaz
  • Yakında burda da bitecek. Tanrıyı ve dini siyasete meze yaparsan içi boşalır tabii

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehmetgec M kullanıcısına yanıt
    Irkçılık ve aşırı milliyetçilik. Dozunda olması gereken milliyetçiliği, duygu sömürüsü haline getiriyorlar. Trump ve malum tanıdığımız kişi bunlara bir örnek.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.