Şimdi Ara

Diktatör olunca yapılan küçük şımarıklıklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Berdimuhammedov köpeğinin heykelini başkente dikti… Türkmenistan karıştı
    Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov'un başkent Aşkabat´ta Alabay cinsi köpeğinin heykelini diktirmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu.

    Diktatör olunca yapılan küçük şımarıklıklar


    Berdimuhammedov köpeğinin heykelini başkente dikti… Türkmenistan karıştı

    Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov, başkent Aşkabat´ta Alabay cinsi köpeği için dev bir heykel diktirdi.

    Törenle heykelin açılışını yapan Bedirmuhammedov’a tepki yağdı. Sosyal medya üzerinden gelen tepkilerde birçok kişi Berdimuhammedov’un heykeli yıktırması için çağrıda bulundu.


    Berdimuhammedov 2017’de Putin’e köpek hediye etmişti.

    Berdimuhammedov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya geldiği bir görüşmede de bu cins bir köpek hediye etmişti.

    Türkmenistan’a ait bir tür olan Alabay köpeklerinin yaşam süresi 12-15 yıl olarak biliniyor.
    https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/berdimuhammedov-kopeginin-heykelini-baskente-dikti-turkmenistan-karisti-6122728/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Troll Bender -- 12 Kasım 2020; 21:13:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Bu da eski şımarıklıklardan...

    Türkmenistan yönetiminin ülkede sadece beyaz renkli arabaların kalmasına karar verdiği belirtildi.

    Türkmen medyasında yer alan habere göre, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta Şehir Günü'nün kutlandığı 25 Mayıs'a kadar şehirde sadece beyaz arabalar kalacak. Beyazın, Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhamedov'un en sevdiği renk olduğu hatırlatıldı.

    Aşkabat'ta yıl başından beri polis şehirde sadece beyaz renkli arabaların hareket etmesine izin veriyordu. Başkent sakinleri, sahip olduğu renkli arabalarını diğer bölgelere satmak zorunda kalmıştı. Ancak şimdi ‘renkli araba yasağı' tüm ülke için geçerli olmaya başladı.

    ARABALARI BEYAZA BOYAMAYA BAŞLADILAR

    Siyah ve renkli araçların ‘yasaklanması' nedeniyle vatandaşlar arabalarını beyaza boyamaya başladı. Talepteki büyük artış yüzünden boyama hizmetinin fiyatında da sert yükselme yaşandı.

    Ortalama boyama fiyatı şimdi 18 bin manat, yani 5 bin 143 dolar.

    Aşkabat'ta beyaz boya kıtlığı yaşanıyor. İki ay içerisinde, Birleşik Arap Emirlikleri yapımı 4.2 kiloluk boya kutusunun fiyatı 1.5 kat arttı. Boyama merkezleri, daha ucuz olan Çin yapımı boyaları da teklif ediyor.

    Bir aracın boyanması yaklaşık 1 ay sürdüğü için şehirdeki tüm taksiciler işsiz bekliyor. Oysa büyük kısmı için taksicilik tek geçim kaynağı.

    https://tr.sputniknews.com/dunya/201805041033297063-turkmenistan-beyaz-araba/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bu da eski bir şımarıklık...

    Türkmen lidere Jennifer Lopez'li doğum günü

    Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'un 56. doğum günü kutlamaları için yapılan konserde dünya yıldızları sahne aldı.

    30.06.2013


    AŞKABAT

    Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'un 56. doğum günü kutlamaları için yapılan konserde dünya yıldızları sahne aldı.

    Hazar denizi kıyısındaki Avaza turizm bölgesinde yapılan konserin sürpriz ismi Amerikalı yıldız Jennifer Lopez oldu. Türkiye'den Mustafa Sandal, Ziynet Sali ve Hüsnü Şenlendirici de konser verdi.

    Türkmen lideri, 'Happy birthday mister president'' diyerek kutlayan Lopez, performansıyla da Türkmenleri coşturdu. Konserde sahne alan Mustafa Sandal ise sevilen şarkılarıyla Türkmen hayranlarının karşısına çıktı. 

    Türkmen milli kıyafetiyle Türkmence 'Kuşdepdi' türküsünü söyleyen Sandal, büyük alkış aldı. Gecede sahne alan Ziynet Sali ve Hüsnü Şenlendirici de Türkmenlerin ilgisiyle karşılaştı. Konserde Rusya'dan Filip Kirkorov, Lübnan'dan Nancy Ajram başta olmak üzere Çin'den Ukrayna'ya pekçok ülkeden sanatçılar şarkı söyledi.

    Sanatçılar Türkmen lideri doğum günü dolayısıyla kutladı. Gecede Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un torunu Kerimguli Berdimuhamedov da piyano çaldı.

    Kutlamalar havaifişek gösterileriyle son buldu.


    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.