Şimdi Ara

Dikkat! Siz de rezil olmayın! | Dell Türkiye, Ebrar Bilgisayar, Penta Teknoloji ve Koç Sistem tarafından dolandırılmam.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 28 12 2017 tarifinde Ebrar Bilgisayardan iki adet Dell 7577 dizüstü bilgisayar satın aldım. Bilgisayarlardan birisinin ekranı gürültü (noise) yaptığı için 26 Ağustos 2018'de teknik servise baş vurdum. Teknik servis hizmeti Koç Sistem tarafından veriliyormuş. Cihaz teknik serviste 17 gün kaldıktan sonra tarafıma ulaştırıldı. Tamir edildiği söylenen cihaz bu sefer komple bozuktu. e kapağında derin bir çizik vardı. Kesinlikle açılmıyordu. Tekrar teknik desteği aradım, araya bayram girdiği için bir şey yapamayacaklarını, 10 gün sonra teknik servise gelmem gerektiğini söylediler. 10 gün sonra Kadıköy'den Maltepe'deki teknik servise gittim. Serviste 2 saat bekledikten sonra cihazın hazır olduğu söylendi. Kapağın tamiri için yedek parça istemişler, 1 ay sonra gelir dendi. Eve döndüm, cihaz çalışıyordu ama bu sefer de kesinlikle şarj olmuyordu. Tekrar müşteri hizmetlerini aradım, tekrar teknik servise çağırıldım. Tekrar Maltepe'ye gittim. Bu arada, olan biteni Twitter'a yazmaya başladım. Bilgisayar tekrar arızalandı. Tekrar Maltepe'ye gittim. Sonunda değişim verildi. Bu süreçte, teknik servis hizmetini veren Koç Sistem tarafından defalarca azarlandım. Yaşadığım sorun küçümsendi. Bu arada aynı marka ve model diğer bilgisayar da arızalandı. Değişim çıktıktan sonra, bu sefer Ebrar Bilgisayar, Dell Türkiye ve Penta Teknoloji tarafından kandırılmaya çalışıldım. Bilgisayarımın yerine yenisini vermeleri gerekirken, bana kullanılmış bir tane vermeye çalıştılar. Sürecin başında yardımcı olmak için uğraştığını düşündüğüm şahıs kullanılmış olanı almam için telkinde bulundu. Hakkımı ararsam uzun süreceğini, Türkiye'de bu işlerin böyle olduğunu söyledi. Kabul etmedim. Dell Türkiye'nin elinde makine olmadığını Hepsibırada'dan isteyeceklerini söyledi. 15 gün beni oyaladılar. En son, bilgisayarımın ilk olarak servise verildiği günden 60 gün sonra, bana bilgisayarımın şu andaki değerinin yarısı kadar bir ödeme ya da kullanılmış olanı alma seçeneğini sundular. "Mahkemeye gidin tabi, 6 ay sonra ne olur bilemeyiz" diye kapalı şekilde tehdit ettiler beni. Oysa ki, daha 1 hafta önce yeni cihazın "bugün-yarın geleceğini söylüyorlardı. Ben de buna güvenip satılık ilanı bile açtım.

    44 yaşındayım. Dijital sanat dünyasında az çok tanınan birisiyim. Bilgisayar kullanmaya başlayalı 33 yıl oldu, haliyle başımdan bir sürü şey geçti ama hiç bu kadar çok yalanla, aşağılanmayla, kötü niyetle muhattap olmak zorunda kalmamıştım. Yaşadığım şeyi "beceriksizlikle" tanımlamam mümkün değil, düpedüz kötü niyet!

    Laptop benim için bir aksesuar değil. Sürekli, seyahat ederken bile, çalışmam, üretimlerime devam etmem gerekiyor. Bir sürü ülkede işlerim sergileniyor. Bu nedenle, her sene en yeni, en güçlü cihazı almak için binlerce tl. harcıyorum. Teknik servis için kilometrelerce yol gittim, müşteri hizmetlerine ulaşabilmek için defalarca telefonda bekledim, onlarca dakika kendimi ifade etmek için uğraştım. 2 aydır bilgisayarım yok, binlerce lira ödeyip, bilgisayarım varken yenisini almak zorunda kaldım işlerim yürüsün diye.

    Zar zor, binbir emekle kazandıklarımızın üzerine sülük gibi çöken Dell Türkiye, Ebrar Bilgisayar, Penta Bilgisayar ve Koç Sistemi asla affetmeyeceğim.

    Sizler de yaşadığım bu haksızlığı diğer insanlara ulaştırmada yardım ederseniz ve ileride onların da zarar görmelerine engel olursanız minnettar kalırım. Bu sülük firmalarla mücadele etmenin yolu sesimizi daha çok duyurmak, yoksa daha çok kazık yeriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audionaut -- 20 Eylül 2018; 13:39:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Geçmiş olsun
  • Deve Katili kullanıcısına yanıt
    Sağolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • audionaut A kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Hiç yardımcı olmadılar mı? Tüketici hakem heyetine gidin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Dell'e twitterdan yazmanızı öneririm. İngilizce biraz uğraştırır ama belki bir ihtimal onlar da konuya girerse iş çözülür. Bana kalırsa penta bilgisayar ve ebrar bilgisayar( böyle olduğunu bilmezdim herkese yardım ediyorlardı zorluk çıkarmıyorlardı) güvenilir değilmiş onu gördük ayrıca ben de servise verdim ama sizin yaşadığınızı yaşamadım. Umarım Dell Twitter ile çözersiniz, elimden gelen bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwe01 -- 22 Eylül 2018; 10:10:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan nereden bulaştık bu Dell'e , herkeste problem var. Bunlar galiba Türkiye piyasasına nerde hatalı sıkıntılı ürün varsa sürdüler. Hepsiburada'dan aldık biz birkaç kişi problemli , abi ebrardan almış , anakonuda ebrardan alan var gene problemli . Ucuz etin yahnisi hesabı. Bu ürünü alırken o gün 50 tane aksilik çıkmıştı. Allah alma kulum demiş biz direttik , aldık . Allah affetsin.. Bize de Hepsiburada değişecek dedi ama değiştirmeyecekler ve benzer bir problem bizde yaşayacağız sanırım ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.
  • Yazan herkese teşekkürler. İşim gücüm var ve uzamasın diye açık kutulu ürünü aldım. Yarın gelecekmiş elime. Penta dan arayıp, pakedi sadece kontrol etmek için açtık dediler. Belki salaklık ettim ama inandım. Kendi adıma, ömrüm boyunca bir daha üzerinde Dell yazan bir ürünü almayacağım gibi, Ebrar Bilgisayar'ın önünden bile geçmem. Hayatımda bu kadar saçma sapan bir olay görmedim. 65 gün oldu, hala makinem yok. Aklım almıyor olanları hala.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kesinlikle Dell e iletin. Amerika merkezine mail atabilirsiniz ya da twitterdan Dell Cares e mutlaka yazın durumu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • audionaut A kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle KABUL ETMEYİN! Resmen yaptıkları hırsızlık ve dolandırıcılık, hakem heyetine verin aynı zamanda normal dava da açın resmen tehdit edip dolandırıyorlar. Onlarada söyleyin dava açacağınızı. Hakem heyeti çok fazla uzun sürmez hakkınızı yedirmeyin hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hepiniz haklısınız aslında ama dediğim gibi bir sürü işim gücüm var, bu kan emicilerle uğraştıkça başka şekilde zarar görüyorum. Artık bu karakterlerle, şirketlerle muhattap olmak istemiyorum, yaşam kalitem düştü resmen. Yazıyorum, başkaları beni yaptığım hatayı yapmasın. Benim imkanım vardı, yenisini alabildim. İmkânı olöayan böyle bir durumda 66 gün bilgisayarsız kalacak ve sonında açık kutulu, neye maruz kaldığı belli olmayan bir ürüne razı gelecek. Yazık bu ülkenin insanına. Resmen ikinci, üçüncü sınıf vatandaşız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dell amerika ya mail atin hepsi diz cokecek goreceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarı çeşitli sorunlardan servise verdim tam 6 kere. Bilgisayar bazen pili algılamayıp kapanıyordu bu sorun çözülsün diye 3 kere servise verdim bilgisayar 3.kez geldiğinde harddiski gözükmüyordu vs vs. KoçSistemin servisini sağladığı ürünleri almayın.

    Tüketici haklarına şikayetimde reddedildi.
  • Hocam geçmiş olsun.Dell abd ye mail atın derim.
  • Ufak bir tehdit kapalı şekilde de olsa mahkemelik olsaydınız en azından THH gidilebilirdi. Yüksek ihtimalle de karar lehinize olduğunu gören firma heyet kararına itiraz ederdi. Olsun yine de THH kararı paranızı icra yoluyla almak için yeterdi. Bir ihtimal İcra yolunu kapattırsaydı bile Tüketici mahkemesi çoğunlukla THH kararını uygulardı. Servis formları, bilirkişi tutanakları vs olunca makine parasından öte firmaya masrafı 3'e katlanırdı. Kimi firma süreçten bir haber olup THH kararını umursamaz ta ki kararla birlikte kapılarında icra avukatları olunca.

    Dell Türkiye her ne kadar bazı konularda pasif kalsa da zincir halkalarından bir tanesi USA Dell talimatıyla elinden gelenin daha fazlasını yapardı.

    Bana göre en büyük hatanız Hepsiburada gibi kurumsal firmalardan almamanız. Sonrasındaki hata Asus gibi Türkiye'de daha sağlam yapıda olan markayı tercih etmemeniz. THH heyeti kararı benzeri durumlarda srvisten DOA raporu ardından firma para iadesini hemen yapıyor. Küçük esnafa da birşey diyemem onlarda kendilerince haklı yaptırım güçleri az olduğundan tedarikçi firmaya iadede sıkıntı yaşıyor. Tabi yine de tehdit konusunda haklı değiller bu kafaylada küçük esnaf olarak kalacaklardır.

    Son 2 dizüstü bilgisayarımda Dell marka. Yukarıda yazdığım mahkeme sürecini anlatmaya çalıştığım makine bir önceki Dell dizüstü bilgisayarımda edindiğim bilgiler. Sorun yaşadığım Dell markasının 2. kez tetrcih sebebim ilkiyle aynı olan Linux, Windows sistemlerde kararlılığı ve yazılım desteği.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmclskn -- 1 Ekim 2018; 12:37:9 >
  • Maalesef şuan aynı sorunu bende yaşıyorum. Sorun;
    2018 başlarında bende Dell 7577 cihazı aldım ve kullanmaya başladım fakat dikkat ettim ki ekranda ışık sızması var. Ve fanlar haddinden fazla çalışıyordu. Cihazı üçüncü ayında maalesef garantiye gönderdim. Yaklaşık bir ay sonra onarım yapılmış bir şekilde elime ulaştı. Kontrol Ettiğimde ekran, fanlar ve adaptörün değiştirildiğini gördüm. Fakat cihazın kasasını garantide zedelemişler. Arka kapakta bulunan fidayı aşındırmışlar vs. Tekrardan garantiye gönderdim. 03.10.2018 itibari ile cihazım geldi herşey güzel görünüyordu fakat cihazın arkasına baktığımda anda aşınmış vida aynen yerinde duruyordu. Hemen servisi aradım durumu anlattım ama bir vida için cihazı gönderin dediler. Neyse lanet gelsin dedim. Fakat cihazı açtığımda ışık sızma probleminin aynı yerde devam ettiğini gördüm. Bu noktadan sonra ne yapacağımı maalesef bilmiyorum. Cihazdan çok soğudum. Şimdi tekrar göndereceğim fakat tamir değil değişim isteyeceğim. Yaparlar mı bilmiyorum. Ne yapabilirim başka bilgisi olan var mı ?
  • Benzer mevzuyu ASUS'ta yasıyorum ben de. 4 yıl önce aldığım giriş seviyesindeki bilgisayarımda hala tık yok. 2 ay önce aldığım, 8 bin tl verdiğim ultrabook ekran arızası verdi. ASUS servisi doa raporu verdi ama satıcı para iadesi yaparım değiştirmem diyor. Para iadesi yapsa aynı bilgisayarı almam için 4 bin daha koymam gerekiyor. İşin sonu mahkeme görünüyor. Yani demek sitediğim yalnız değilsiniz. her markada her satıcıda aynı sorunlar mevcut. Çünkü memlekette hukuk yok.Bunu satıcıda biliyor ben de biliyorum.(geç gelen hukuk hukuk değildir 1 sene sonra o bilgisayarı alsam ne olur)
  • Sakin bir şekilde servise gidin pc ye bakan arkadaşı çağirin.

    Yanınıza geldiğinde öyle bir vurun ki o burun kırılsın gavura vurır gibi bileğinizi kiracak gibi. Ardi arkası geçmeden güzel bir döwün.



    Yaziklar olsun köç sisteme.





    Gönderilen pc leri ana lard değişti su dwğişyi bu değişti diyip hiçbirşey değişmeden kakalıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim garanti içinde çözülmesi gereken sorunuma bir sürü masraf çıkarıp yapmadılar. 4-5 kere servise yollamama rağmen türlü türlü sorunlar çıkardılar ve ana sorunumu hiçbir şekilde çözmediler. Üstüne üstlük bilgisayar açılıyor deyip servis raporuna yazıp yolladılar her defasında. Bilgisayar 4 bin liralık bir bilgisayar. 14 bin liralık masraf bile çıkardılar bana.

    Dikkat! Siz de rezil olmayın! | Dell Türkiye, Ebrar Bilgisayar, Penta Teknoloji ve Koç Sistem tarafından dolandırılmam.


    Benim konum burada :https://forum.donanimhaber.com/dell-almayin-aldirmayin-4-bin-liralik-bilgisayar-14-bin-liralik-masraf--132911483

    Servis raporlarını falan ekleyeceğim kendi konuma. İsterseniz buraya da yazabilirim. Hafta içi tüketici haklarına gideceğim. Her yere bildireceğim dell marka laptop alınmaması gerektiğini.
  • amyfm kullanıcısına yanıt
    4000 bile etmeyecek anakartı yüzde 400 kar marjı ile satmak nasıl bir soyguncusunuz siz Dell Tr ???
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.