Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (512. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.492
Cevap
141
Favori
816.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 510511512513514
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: photographia

    İnşallah çok yükselmez puanlar
    Herkes yüksek yapmışsa, aynı nete gelen puanlar düşer zaten. Mesele puanın düşme yükselmesi değil, aynı nete gelen sıralamanın daha kötü gelmesi. Bu durum da ancak sınav sonuç günü belli olur.
  • 2020 için girmeyi düşünüyorum umarım değiştirmezler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önlisansı ikinci öğretim okuyan kişi dgs ile yerleştiğinde lisansta da ikinci öğretim mi okumak zorunda? bilgisi olan var mıdır
  • Can Lp kullanıcısına yanıt
    Hayır, öyle bir zorunluluk yok. Hatta ön lisansı açıktan okuyan lisansı örgünde okuyabiliyor. Bu tamamen tercih sonucunda yerleşilen programa bağlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nForcer

    Hayır, öyle bir zorunluluk yok. Hatta ön lisansı açıktan okuyan lisansı örgünde okuyabiliyor. Bu tamamen tercih sonucunda yerleşilen programa bağlı.
    Cevapladığınız için teşekkür ederim hocam. Peki ilerleyen yıllarda bunun değişme ihtimali var mı sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can Lp -- 7 Temmuz 2019; 19:53:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Can Lp kullanıcısına yanıt
    Hayır, değişmez. Çünkü kazanılmış hakkı geri alamazlar.
  • Arkadaşlar uzun uzun düşündükten sonra listemi daralttım, kendim çalışıyorum o yüzden İstanbul üniversiteleri ve Kıbrıs arasında kararsız kaldım, Kıbrısta devam zorunluluğu vs. gelecek söylentisi olduğu için İstanbul üniversiteleri ağır basıyor netler şöyle 59-1 mat / 49-3 türkçe adalet ortalama puanı 58 yani hesabıma göre 345 +- 5 puan aralığında olacak puanım:

    Tercihlerim :

    KKTC : Girne Amerikan Üniversitesi

    İstanbul : İstanbul Üniversitesi

    Altınbaş Üniversitesi

    Bilgi Üniversitesi

    Doğuş Üniversitesi

    Kültür Üniversitesi

    Geçen yıl bu üniversitelerden birine gidenler bilgi verebilirse sevinirim, ya da bu yıl yazmayı düşünenler varsa iletişime geçebilirse,

    Sizce listedekilerden hangisini tercih etmeliyim (amaç en kısa sürede eğitimi tamamlamak ve diploma sahibi olmak ).
  • Sınavın en bahtsızı benim sanırım. Sen gel türkçeden 50 net yap, alanın olmayan sayısalı pas geçecekken sırf ham puan saçmalığı yüzünden ilk 3 soruyu C işaretle, doğru cevaplar A-B-D olsun. Açıktan bile okuyamayacağom yav böyle iş mi olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simerazzı -- 8 Temmuz 2019; 2:11:10 >
  • simerazzı kullanıcısına yanıt
    bir tane çözebilirdin pek şanssızlık diyemezsin buna büyük risk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikmak M kullanıcısına yanıt
    matematikle hiç alakam yok türkçem coğrafyam tarihim felsefem çok iyi sayısal yeteneğim hiç yok demek ki. Matematiğin yoksa fakülte yassah diyor adamlar. Sayısalcılar bu duruma nadir düşer çünkü okuması olan her kişi, her sınavda olduğu gibi 1-2 çok çok basit soruyu cımbızla çekebiliyor. Ama biz çözmeyi bırak sorudaki karmaşık şekillere, çizgilere, harflere bön bön bakıyoruz. 3 matematik sorusundan 1 doğru çıkarmak gerekiyor 0.5 ham puan için. Kendine sayısalcı diyen kaç kişi 3 sorudan 1ini doğru yapmış ki bizden aynısı isteniyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simerazzı -- 8 Temmuz 2019; 2:59:7 >
  • 1 tane sayısal soru çözme kuralına tamamen karşıyım ama çözeceksin diyorlarsa da bence bu kadar ajitasyona gerek yok, 1 tane matematik sorusu çözemeyen adam da üniversiteye gitmesin, hayatın temelinde matematik var, bırakın fiziği kimyayı dilin yapısında dahi matematik var, evet testte nispeten zor sorular vardı fakat 60 sorudan en az 10 tanesi temel matematik bilgisi ile çözülebilirdi, sayısalcıları geçin sıradan bir liseden vasatın biraz üzerinde 10 tane öğrenci bulun eminim en az 8 i 3-5 tane doğru matematik yapabilir, sizinki şanssızlık olmuş evet ama siz de sınavda biraz kolaya kaçmışsınız, neyse sağlık olsun seneye girersiniz.
  • kitapseç üzerinde 440 sayfalık beyaz kalem yayınları mat konu anlatım 2.90, türkçe 240 sayfalık 2.90 sayısal-sözel olan 300 sayfalık oda 2.90. 10 tl üzeride kargo bedava almak isteyen alsın dgs kasanlar. kargoya verdiler benimkini doğru fiyat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simerazzı

    Sınavın en bahtsızı benim sanırım. Sen gel türkçeden 50 net yap, alanın olmayan sayısalı pas geçecekken sırf ham puan saçmalığı yüzünden ilk 3 soruyu C işaretle, doğru cevaplar A-B-D olsun. Açıktan bile okuyamayacağom yav böyle iş mi olur?
    orası öyle 0.5 ham kuralı tartışmaya açık konu ama


    ilk 10 soru kek, max 2 gün çalışma ile yapabilirdin 2-3 net garanti.
  • link atabilir misiniz?
  • 2020 DGS ye girecekler için whatsapp grubu var mı? yoksa kuralım.
  • Merhabalar arkadaşlar, daha önce şartlı kayıt yapan varsa özet geçebilir mi süreci? YÖK duyuruyu yayınladı ve X üniversitesini kazandım diyelim. Normal kayıt tarihlerinde gidip şartlı kayıt yapmak istediğimi belirtmek zorunda mıyım yoksa bahar yarıyılı başlangıcına kadar istediğim zaman gidebiliyor muyum? Ayrıca geçen yılın TYT puanını kullanarak ikinci öğretim bir önlisans programına kayıt yaptırmak istiyorum. Lakin İTÜ nün yönetmeliğinde kayıt için başka bir örgün lisans veya önlisans programında kaydı bulunmuyor olması gerektiği yazıyor. Benim bildiğim kadarıyla aynı anda iki farklı kademe örgün eğitim alınabiliyor. Biri lisans diğeri önlisans gibi. Bir de ben kesin kayıt yapana kadar şuan okuduğum lisans programından ayrılmak istemiyorum. Yani bahar yarıyılı başlangıcında kaydımı silmek istiyorum bu mümkün mü?
    Not şuan bir örgün lisans öğrenciliğim bir açıköğretim önlisans öğrenciliğim bulunmaktadır. Cevaplarınızı buna göre verirseniz memnun olurum.
    Bilen ve cevaplayan olursa çok makbule geçer. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >








  • quote:

    Orijinalden alıntı: golder1942

    Merhabalar arkadaşlar, daha önce şartlı kayıt yapan varsa özet geçebilir mi süreci? YÖK duyuruyu yayınladı ve X üniversitesini kazandım diyelim. Normal kayıt tarihlerinde gidip şartlı kayıt yapmak istediğimi belirtmek zorunda mıyım yoksa bahar yarıyılı başlangıcına kadar istediğim zaman gidebiliyor muyum? Ayrıca geçen yılın TYT puanını kullanarak ikinci öğretim bir önlisans programına kayıt yaptırmak istiyorum. Lakin İTÜ nün yönetmeliğinde kayıt için başka bir örgün lisans veya önlisans programında kaydı bulunmuyor olması gerektiği yazıyor. Benim bildiğim kadarıyla aynı anda iki farklı kademe örgün eğitim alınabiliyor. Biri lisans diğeri önlisans gibi. Bir de ben kesin kayıt yapana kadar şuan okuduğum lisans programından ayrılmak istemiyorum. Yani bahar yarıyılı başlangıcında kaydımı silmek istiyorum bu mümkün mü?
    Not şuan bir örgün lisans öğrenciliğim bir açıköğretim önlisans öğrenciliğim bulunmaktadır. Cevaplarınızı buna göre verirseniz memnun olurum.
    Bilen ve cevaplayan olursa çok makbule geçer. Teşekkürler.
    Aynı anda bir lisans bir önlisans mümkün. Ancak İTÜ bunu örgün programla ilgili olarak kısıtlamış. İTÜ için bu durum mümkün değil.




  • Cok sagol hocam sepete attim baska var mi boyle ucuz kitaplar tyt ayt kpss dgs anlaminda?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BigMuffin

    Cok sagol hocam sepete attim baska var mi boyle ucuz kitaplar tyt ayt kpss dgs anlaminda?
    dgs cimisin ?

    https://www.kitapsec.com/Products/DGS-Kitaplari/DGS-Kampanyali-Kitaplar/1-4-0a0-0-0-0-0-0.xhtml


    3 tyle 416 sayfalık varmış göremedim onu neyse
  • 
Sayfa: önceki 510511512513514
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.