Şimdi Ara

Dik yokusta 4000 devirde 3. Vitese atmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar aracim ford fiesta 2010 cok dik yokuslarda araba biraz bayiliyo ama bu bendende kaynakli sanirim 3500 devirde vites attiriyorum 4000 gibi devirlerde atmanin conta yakacagi soyleniliyo tabi sureklilik halinde. Buna baglu olarakda bisey olcsk korkusuyla atamiyorum sizce olay tam olarak nedir ..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Olay tam olarak araç motorunuzun atmosferik olması yani turbo olmaması ve maksimum motor torkunu 4000 devirde vermesi. Yapacağınız ilk şey bakımları aksatmamak. Eğer aracınızda LPG var ise yokuşlarda zorlamamak (sübap yakabilir).
  • Hocam aracın toparlayamıyor ise alt viteste 3000 devirde sabit devam etseniz daha iyi olmaz mı? Birde devir bandının tümü ihtiyaç halinde kullanılmak için yapılmış zaten, ihtiyaç varsa araç bozulacak diye oraları kullanmamazlık etmek tuhaf bir düşünce. Zira aracın çekmemesi yığılıp kalması emin olun çok çok daha fazla zarar verir araca. Dediğiniz olaylar o zaman başınıza gelmesi daha olasıdır. :). Lpg var ise de bunu yaşayacağınızı düşündüğünüz yokuşlarda benzine alın:).
  • Dreamerrrr D kullanıcısına yanıt
    Anladim verdiginiz yanit icin tesekkur ederim. Arac lpgli . Aracin bide tork cizelgesine netten ulaşamadım. Hani korkuyorum 1.25 motora sahip bi arac oldugu icin insani dusunduruyo

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Loxia kullanıcısına yanıt
    Arac lpgli . Hani soyle bisey cok ranfumanli bi arac deil dogal olarak ancak . Yokusta dediginuz gibi 3000 devirde kalincada gitmeyincede arkadaki araclar rahatsiz ediyo iki ara dere yani

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mert kaygısız M kullanıcısına yanıt
    Aracın tork eğrisine çokta ihtiyaç yok. 4200 devirde 114 nm tork veriyor. Buna LPG eklenince en az 5 nm kayıp ortaya çıkıyor. Eğer aracınız uzak doğu aracı olmuş olsaydı. İstediğiniz şekilde yüklenin diyebilirdim. Ama sizin araç duyduğum kadarı ile sübap yakmaya elverişli bir araç. Bu yüzden uygun devirlerde çok sıkıştırmamaya çalışın. Ayrıca bu araçtan performans gibi ekstrem şeyler beklemeyin. Hele ki aracınız yüklü ve klima açık ise yokuş çıkmaya çalıştığınızda aracınızı öldü bilin. Eğer tek başınıza binip geziyorsanız sizi öldürmez ama süründürür. Bunların hepsini yazmamın sebebi bir önceki aracım 1.2 i20 idi.
  • 3.500 / 4.000 devirde vites atmak hararet takip edildiği sürece, soğutma sistemi düzgün olduğu sürece sadece yakıt tüketimine zararı olur ve motoru çok hafif derecede aşındırır. Conta yakma vs. hikaye bunlar. 6.000 devirden sonra redline a giren araçta 3.500 4.000 devirde korkuyorsanız ilk aracınız sanırsam. Ayrıca lpg montajınız ve ayarlarınız standartları karşılıyor ise düzgün yapılmış ise benzin ile lpg arasındaki max performans farkı %3 dür. %3.1 diyen yalan söyler. 1.25 diye neyinden korkuyorsunuz onu anlamadım. 0.9 1.2 1.0 araçlarla doldu ortalık. Korkulacak bir şey yok. Zarar verecek diye bir şeyde yok. Hiçbir şey olmaz.

  • Öyle atma atmama canının istemesiyle alakalı değil dostum. Araba sürmeyi bilmiyorsun yada eksik biliyorsun. Motorun sesine göre yolun durumuna göre hareket etmelisin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.