Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (12968. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
26 Misafir (1 Mobil) - 25 Masaüstü1 Mobil
5 sn
349.062
Cevap
2.712
Favori
21.224.759
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
566 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Impakt kullanıcısına yanıt
    Ben zaten satmaktan çok keyler elimde kalırsa kendim kullanırım diyerek satın aldım. Kardeşim için hesap açtım ve aslında ona satın almış oldum. Olur da satarsam bir daha alacağım zaten aylık bundle'deki oyunları. Zaten ne oyun oynamaya nede bunlarla uğraşacak vaktim yok bu ara.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Frost

    Aman hocam forumca bir de G2A vurgunu yapmayalım. Bir gün DH örgütü diye haberlere falan çıkacağız diye korkuyorum.

    Alıntıları Göster
    G2A'de artık zaten önüne gelen satış yapamıyor, Seller Account olman lazım bildiğim kadarıyla. Onun için de G2A'e bazı belgeler, bilgiler falan gönderiyorsun. En son böyleydi, şu an durumlar nedir bilmiyorum ama çok gevşettiklerini sanmıyorum.

    G2A'de satış yapabilsen bile, 3-5 kuruş kar edicem diye zarar edebiliyorsun, başıma geldiği için biliyorum. Daha G2A'de Seller Account şartı gelmeden önce yani herkes ilan açıp satış yapabiliyorken, HumbleBundle'dan kalan oyunları satıyordum. Insurgency oyunu da çok revaçtaydı, ben de HumbleBundle'dan ucuza Insurgency alıp, G2A'de satıyordum. 10'dan fazla key sattım, yarısına "Invalid Key" diye Dispute açıp iptal ettirdiler. Giden sadece oyun keyinin parası olsa iyi, G2A'de sipariş iptal edilse de satıcıdan "Transaction Fee" yi her halükarda alıyor, yani hem oyun anahtarına harcadığın para + transaction fee ile zararın katbekat artıyor.

    G2A ile iletişime geçtim, benden key'lerin alındığı yer ile ilgili ekran görüntüleri istediler. HumbleBundle sitesinde Purchases ve Keys sayfalarının ekran görüntülerini attım, 2 gün sonra tekrar döndüler, orijinal fatura ve HumbleBundle emailini de istediler, HumbleBundle'dan gelen emaili direkt forward'ladım bunlara, 2 gün sonra tekrar döndüler, "maalesef yapabileceğimiz bir şey yok" diye. Ben de cevap yazdım, 10'dan fazla key sattım, hepsi aynı tarihlerde alınma, ekran görüntüleri ve fatura emailiyle birlikte gönderdim size, daha ne istiyorsunuz, isterseniz HumbleBundle hesap bilgilerimi de vereyim girin bakın diye, neymiş efendim key'lerin daha önce kullanıp kullanılmadığını tespit edemiyorlarmış (Steam'e soramıyorlar tabi), Buyer Protection kurallarını vs yazıp başlarından savdılar beni.

    O günden sonra ne satış yaptım, ne alışveriş yaptım, ki arada alışveriş yaptığım bir yerdi. Özellikle Uplay ve Origin oyunları için uygun oluyordu. Benim olayların üzerinden çok geçmeden de G2A ve Kinguin ile ilgili bir sürü olumsuz haber çıkmaya başladı oyun medyasında. Steam direkt tüm grey market sitelerini banladığını açıkladı (chatte o sitelerin linkini atınca direkt siliyor) ve Support bölümünden çalışmayan key'ler ile ilgili hiçbir şekilde destek vermeyeceğini açıkladı. Bilenler vardır, Jahrein diye bir Twitch yayıncısı var, orada çalışıyordu, ayrılmak zorunda kaldı falan. Bunlar çok kısa bir süre içerisinde oldu, yaklaşık 5-6 ay içerisinde.

    Artık G2A ve Kinguin'in esameleri bile okunmuyor, eskiden her yerde reklamları çıkardı, yeni bir oyun çıksın hep bu sitelerin linkleri paylaşılırdı. Beter olsunlar, hem alıcı hem satıcı çok insanı mağdur etmişlerdi. Trader'ların bizden aldıkları key'leri G2A'de satıyorlar ama kaçı satılıyordur muamma. Bu sitelerin güvenilir olmadığını duymayan kalmamıştır artık, fiyat karşılaştırma sitelerinde bile çıkmıyorlar, ya da "riskli siteler" diye ayrı bir yerde çıkıyorlar. Google'ın da aramalar da çıkarmaması lazım ama neden yapmıyorlar bilmiyorum, muhtemelen deli gibi reklam aldıkları için. Ama şöyle 3-5 oyunda bir arama yapayım dedim, G2A ve Kinguin ilk sayfalarda bende hiç çıkmıyor, genelde 2. ve 3. sayfalarda çıkıyorlar ama başka grey market siteleri ilk sayfada çıkıyor hala.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 10 Ağustos 2020; 2:18:36 >
  • Konuyu cok baltamaladan ufaktan sorayim..

    Subnautica Postcard yatirimi yapan var midir? Hani suan 6 TL seviyesinde olan zaman zaman 100 TL seviyesine gidip dönen pazarda en çok satilanlardan biri olan kart. Yatirim yapip kazanan var midir? Bir de bu kartla ilgili hacklenen hesaplardaki bakiyelerin aktarilmasi icin kullanildigiyla ilgili cok buyuk supheler var yabanci forumlarda(kart 7.87den satildigi kaide de elinize 7.5-7.6 TL gibi bir miktar geciyor ki steamda pazar itemleri arasinda komisyonu en az olan item olabilir en azindan suan icin boyle.) ve bu karti alip satanlara, envanterinde bulunduranlara steam hesabinin banlanmasi gibi buyuk yaptirimlar gelebilecegi konusuluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impakt -- 10 Ağustos 2020; 2:23:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 yıldır bu işin içindeyim gerçekten emek istiyor ve böyle giderse elimizde patlayacak..Çok fazla konuşmak iyi değil arkadaşlar ve benden size tavsiye hemen satmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XanthiN

    Yok G2A'nın kapısı kapalı, artık eskisi kadar kolay değil G2A'da satabilmek. Sağlam bir verification süreci var; yeni hesaplar kimlik belgesi ve türevi belgeler teslim ederek "Individual seller" olarak başlıyor, satışlar arttıktan sonra orda dur diyip "Business seller" olarak kaydolmanı istiyorlar. Bunun için ise Company name, Registration number, Tax number ve ikametkah dahil çeşitli belgeler istiyorlar, yani olay ticarileşiyor.

    Ben sadece insanlar olayın aslını görsün istedim. Görüldüğü gibi adam sadece Gang Beast'den o parayı çıkarıyor, tabi piyasa fiyatı artar azalır bilemem. Önemli parametrelere bağlı büyük ticaretler var demek istiyorum. Bu oyunların çoğu Humble Bundle tarafından sağlanıyor ve gift link ile yapılan işlemler gayet takip edilebilir. Humble şartnamesinde açıkça oyunların sadece kişisel kullanım için olduğunu belirtmiş. Humble eğer cadı avına çıkarsa çok fazla kişinin canı yanacak (hem alan hem satan). Steam ile ortak bir süreç yürütüp ticari faaliyet içinde olduğu tespit edilen oyunlar iptal edilirse (revoke) ortalık çok fena karışır. Ortalığı bu kadar dağıtmayı göze alırlar mı bilmiyorum ama Humble'ın son dönemde aldığı kararlar ve uyguladığı politikalar ile kıpırdandığını görmemek için kör olmak gerekiyor. Tek kelime: Risk!

    Bu konu hakkında önceki alakalı mesajlarım:
    -https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144956276
    -https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144956682
    -https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144960071
    -https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144961036



    Şu yazılanları biri kolay kolay açıklamaz. Sen kimsin diyenler için, bir ara trade yaptım:

    Öyle bir şey yaparsa Humble kendi kaybeder, bunu onlar da biliyor. Zaten IGN aldıktan sonra popülaritesi düştü, üstüne de birkaç büyük hata yaptılar, mesela Kingdom Come Deliverance olayı gibi. Eski bundle'ların yanına bile yaklaşamıyor çıkardıları bundle'lar. İşi resmen ticarete döktüler, Monthly/Choice gibi şeylerle.

    İlla önlem almak istiyorlarsa zaten Gift ve Gift Link seçeneğini iptal ederler, direkt Steam Account Link olayını getirirler, AMD Rewards ya da Nvidia'daki gibi.
  • Humble ve trade muhabbetini bitirelim arkadaşlar, haddinden fazla uzadı ve bilinmeyen hiçbir şey kalmadı. Geçmiş sayfaları okursanız her bilgi var. Hala merak ettiklerinizi de ilgili şahıslara PM atarak sorabilir yada yeni bir konu başlatabilirsiniz. Eminim olayla hiç alakası olmayan önemli bir çoğunluk efendiliğinden susarak muhabbetin sonlanmasını bekliyordur.

    Muhabbeti sonlandırıp eskiye dönüyoruz. Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Impakt

    Konuyu cok baltamaladan ufaktan sorayim..

    Subnautica Postcard yatirimi yapan var midir? Hani suan 6 TL seviyesinde olan zaman zaman 100 TL seviyesine gidip dönen pazarda en çok satilanlardan biri olan kart. Yatirim yapip kazanan var midir? Bir de bu kartla ilgili hacklenen hesaplardaki bakiyelerin aktarilmasi icin kullanildigiyla ilgili cok buyuk supheler var yabanci forumlarda(kart 7.87den satildigi kaide de elinize 7.5-7.6 TL gibi bir miktar geciyor ki steamda pazar itemleri arasinda komisyonu en az olan item olabilir en azindan suan icin boyle.) ve bu karti alip satanlara, envanterinde bulunduranlara steam hesabinin banlanmasi gibi buyuk yaptirimlar gelebilecegi konusuluyor.
    O itemi geçen haftalarda ben de görmüştüm, bazı günler acayip uçuk fiyatlara ciddi miktarda satılıyor, benim de aklıma direkt para aklama olayı gelmişti. Hani bazen görürüz, 1-2 TL'lik şeyler 50-100 TL'ye satılıyor ama 1 ya da 2 tane, belli ki biri kişi bir kişiye para aktarıyor ama dediğin gibi o itemde bazı günler uçuk fiyatlara 100'den fazla işlem yapılıyor. Garip bir durum gerçekten.

    Ama Steam bu itemin alım satımını yapanı banlayamaz, yani gerekçesi bu olamaz. Zaten pazardan alınan itemler 7 gün trade banlı oluyor, Steam anında al-sat ile (borsada bunu yapanlara bir şey deniyordu şimdi adı aklıma gelmedi) para kazanmanın önüne geçmek için bu önlemi aldı zaten.

    Ama tabi ki şüpheli işlem ve para hareketleri olan hesapları gerek pazardan gerekse de komple Steam'den banlayabiliyor. Ama sırf 3-5 TL iken alıp, 100 liralara çıkınca sattığın için seni, beni banlamaz.
  • John Sheppard kullanıcısına yanıt
    Bu kart 2 3 aydir bu sekilde belki daha fazladir gidip geliyor satis rakamlarini incelerseniz itemin fiyati 6 TL iken 18 TL fiyattan 2000 tane satiliyor(rakami ornek veriyorum muadil bir rakam) ve bu satis duzenli olarak 2 3 gunde bir yapiliyor. Steam bu itemi gormemis olamaz ama suana kadar bir mudahale yok suan icin mudahale etmiyor cunku muhtemelen onlar da kimin hacklendigini, kimin al sat yapip bakiye kasmak icin aldigini, kimin hic bir seyden haberi olmadigini Steam kestiremiyor, bu arada itemin satisindan oyun yapimcilari 0 kazaniyor evet 0. Cogu itemin satisinda oyun yapimcisina da gider ama bu item bir ise yaramadigi icin yapimcilari bunu gormemis ve suan eminim ki satis rakamlarini gorduklerinde kacan milyonlar icin neler dusunuyolardir neler

    Itemin satisinda donen paranin oyun hasilatini gecme dedikodusu var ki gulunc bir durum cunku item item olarak bir ise yaramiyor saniyorum ki alip satilmasinin tek sebebi komisyonunun yok denecek kadar az olmasi. Satis grafiklerini inceleyince resmen hack kokusu buram buram geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impakt -- 10 Ağustos 2020; 2:47:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apt.l evlatları teşkilat çıktı şimdi ikinci bir nekra99 hesabı geldi bana dolandırıcı diyor keşke bir 60TL daha verseydim de ugrasmasaydim bunlarla Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://store.steampowered.com/subscriptions/ea

    Ea Access steamde aylık 12 yıllık 65 olacakmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebercet

    https://store.steampowered.com/subscriptions/ea

    Ea Access steamde aylık 12 yıllık 65 olacakmış.
    Allaaah Harika haber.

    Edit: FIFA 20 steamde yok diye eklememişler sanırım. Steam'e niye getiremezsin ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider-Man -- 10 Ağustos 2020; 11:12:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Yıllık fiyat çok iyiymiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende tam EA access i atmaya gelmiştim geç kalmışım yıllık 65 tl çok iyi inş orda yazan olur

    fiyatlar xbox ile aynı ama şimdi benim merak ettiğim ps de niye yıllık 169 tl aradaki farkı sony tr cebe atıyor herhalde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shovel Knight -- 10 Ağustos 2020; 11:35:55 >
  • yıllık fiyat çok iyi, 65 tl hiç bir şey.

    işte avrupalılar oyun alırken nasıl hissediyorlar, onların kendi ceplerinin ekonomisini nasıl etkiliyor böyle anlayabilirsiniz.

    Sonra diyorlar ki türkiye'de niye avrupa kadar satış yok...
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Gayet iyiymiş fiyatı.EA şaşırttı beni.
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Yok artık. Acaba Steam'e getirdikleri her oyun içerisinde olmayacak mı. Fifa'dan bahsetmiyorum.

    Bunun dışında yeni oyunlar getirmeye devam edecekler mi acaba. Saboteur falan gelmedi, dert oldu.
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Fiyatlandırma EA den de beklemediğim derecede iyi gelmiş ama ben en kötü çıktıktan sonra fiyatın yükseleceğini düşünüyorum. Fahiş fiyatlarına rağmen Steam üzerinde ki EA oyunları ek %10 indirim yapması da bence çok çok güzel olmuş.
  • EA sarhos olmalı

    bu arada yeni cıkan oyunlari ilk gün vereceklerini sanmıyorum. onun için origin premier var sonucta. sadece 10 saatlik bir süre verebilirler yeni release ler icin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onvious -- 10 Ağustos 2020; 12:23:7 >
  • fiyat iyi de sadece first party oyunların olduğunu unutmayın, onlar da eski oyunlar. origin access'i de euro yerine bu fiyatla satsalar keşke.

    origin access basic > 223 oyun (https://www.pcgamingwiki.com/wiki/List_of_Origin_Access_games#Basic )
    ea access > 93 oyun (https://www.ea.com/ea-access )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 10 Ağustos 2020; 12:29:26 >
  • Fiyatta bir yanlışlık var bence. 65 liradan verir ve 2 yıldan fazla satın alınabilirse 5 yıllık alırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.