Şimdi Ara

Digiturk'un kesmis oldugu haksiz fatura..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bundan yaklasik 2-3 sene once bimeksin kampanyasindan yararlanarak 12 aylik bir digiturk sampiyonlar paketi almistim. anlasma surem doldugunda ise 1 yil daha ayni paketi devam ettirdim ve gecen ay digiturkumu kapattirdim. odemedigim ya da geciktirdigim bir fatura ya da taahhute uymamazlik soz konusu degil. Ancak bugun gelen mesajda bana receiver ve karti iade etmedigim icin 240TL faturalandirdiklarini bildiriyorlar.
    Ancak benim gondermis oldugum kapatma dilekcesinde altinda imzamla birlikte soyle bir madde bulunuyordu :
    "Yukarıda açıklamış olduğum nedenlerle Digitürk üyeliğimin İPTAL EDİLMESİNİ, İptal talebimden sonra tarafınızdan verilen Receiver’i sözleşmedeki adresimden gelip alabileceğinizi, İptal işleminin tarafınızca yapılmaması halinde ya da geç yapılması halinde ve Receiver’in tarafınızca teslim alınmaması halinde sorumluluk kabul etmediğimi bildirir, dilekçemdeki talep doğrultusunda iptal işlemimin gerçekleştirilmesini saygılarımla arz ve talep ederim."

    bu maddenin uzerine eger digiturkumu kapatiyorlarsa bunu kabul etmis sayilmazlar mi? adamlari arayip itiraz edecegim ancak nasil bir yol izlemeliyim sizce?



  • Digiturk ile yapılan abonelik sözleşmesinde iptal durumunda kartın ve kutunun servise teslim edilmesi gerektiği (teslim edileceği) yazıyor. Adamlar şartlarda bunu da yazmışlar.

    Sizde bunu imzalamışsınız, onlarda.

    Sizin verdiğiniz iptal dilekçesi tek taraflı. KARŞI TARAFIN BUNU KABUL ETME - ETMEME DURUMU KALMAMIŞ.

    Derseniz "eğer kapatmayı kabul ediyorsa gelip almayı da kabul etmeli ben öyle yazdım"

    Sizinki kapatma için verilmiş bir DİLEKÇE Onların elindeki karşılıklı imzalanmış bir SÖZLEŞME.

    Muhtemelen Sözleşme geçerliliğini koruyacaktır.

    Hiç bir hukuki yada digiturk iç işleyiş bilgim yoktur yazdıklarım sadece şahsi fikirlerimdir. Umarım ödeme yapmak durumunda da kalmazsınız...
  • Digi haklı sözleşmede var kutu ve kartı siz goturuyorsunuz.Sözleşme>dilekçe olduğundan anlaşma yoluna gidin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lyzard kullanıcısına yanıt
    sözleşmede gelip alırız diyorlar ama hikaye dava falan açabilirsiniz ama sonuç ne olur belli değil. dava açanları araştırmak gerekir.

    kutu ve içeriğini siz götürmelisiniz...bende dün gittim bayiye iade ettim . yoksa böyle para istiyorlar.
  • Ben sanirim artik gec kaldim. Dediginiz gibiyse gidip iade etmenin de anlami yok sanirim? Kutu kalsin bari..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digiturk uyeligimden 3 gün sonra iade ettim iptal ettim.sanırım 2 ay oldu hala uğraşıyorum.kullanmadığım halde fatura ettiler aradım iptal ettirdim.kutuyu alacağız dediler kaç kere aradım servis gelecek dediler ama her seferinde iade etmediğiniz için fatura edilecek mesajları attılar. Tekrar aradım bakin gelip almayacaksaniz ben goturuyorum dedim ve kendim goturdum iade ettim ve iade formu aldım yaklaşık 2 hafta önce. İade ettikten sonra aradım beni ne arayın nede reklam kampanya mesajı atin yeni yasa gereği sizi dava ederim dedim kapattım.Ve bugün mesaj geldi kutu ve kart fatura edildi odeyin diye ve hemen aradım yanlışlık olmuş kusura bakmayın dediler. Kısacası sakin ama sakin Digiturk e bulaşmayın yeşil reçeteli hale gelirsiniz sagliginiza yazık. İyi aksamlar herkese

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.