Şimdi Ara

Diğer Çin’li Firmalar Neden Huawei Adını Kullanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son dönemde özellikle ülkemizde diğer Çin menşeili firmalar tarafından kendi markalarının da Huawei ile aynı çatı altında oldukları ile ilgili bir algı oluşturulmakta. Hatta Huawei, Xioami ve Oppo nun aynı firmalar olduğu algısı yaratılmak istenmekte. Ama özellikle Çin pazarında Huawei’ye güçlü bir rakip gibi görünen bu firmalar neden böyle bir şey yapıyor? Aslında bu sorunun cevabı Huawei’nin geçmişinde ve izlediği kararlı strateji de yatıyor.

    Huawei şirket olarak 1987 yılında eski bir subay olan Ren Zhengfei tarafından kuruldu. Şirketin kurulduğu günden beri tek amacı ağ ve telekomünikasyon cihazları üretmek ve bu cihazları Çin ve diğer ülkelere pazarlayıp teknik destek sağlamaktır. Huawei günümüze kadar yaşanılan tüm güçlüklere rağmen bu çizgisini korumaya devam etmiştir.


    Diğer Çin’li Firmalar Neden Huawei Adını Kullanıyor?

    2012 yılından itibaren yükselen telekomünikasyon firması Huawei.


    En büyük amacı Çin’de üretilen ürünleri Dünya pazarına sunmak olan Huawei, bu atılımını doğal olarak Xioami ve Oppo’dan çok daha önce yapmış, Dünya pazarına açılmış ve Dünya’nın gereksinimlerini anlamak için Dünya çevresinde 21 adet AR-GE merkezi kurmuştur. O dönemlerde akıllı telefon teknolojisinde Huawei kadar deneyimli olmayan diğer Çin’li firmaların Çin pazarı dışına çıkma konusundaki tereddütlerine çok şaşırmamak gerekiyor.


    Diğer Çin firmalarının kullandıkları parça ve işlemci anlamında (Snapdragon, Mediatek vb.)farklı firmalara ihtiyaç duymalarının aksine Huawei'nin AR-GE merkezlerine yaptığı yatırımlar sonucunda ürettiği kendi işlemci serisi olan Kirin'i kullanması, segmentinde öncü firmalarla yaptığı işbirlikleri (Porsche, Harmon Kardon, Leica vb.) sayesinde Çin firmaları hatta tüm cep telefonu üreticileri arasında farklı bir konumda olması şaşırtıcı olmasa gerek.


    Diğer Çin’li Firmalar Neden Huawei Adını Kullanıyor?


    2018 Q3- 2019 Q3 satış oranları.


    Son dönemde Huawei’nin Dünya’da olduğu gibi Çin pazarında da pastanın büyük payına sahip olması, irili ufaklı farklı firmaların da çıkması ile pastadaki payları azalan bu firmaları Dünya pazarına çıkamaya itti aslında. Ve Dünya pazarına tutunmak için bir zamanlar kendilerine rakip olarak gördükleri Huawei’nin gölgesinin altında ilerleme stratejisini benimsediler.



    Diğer Çin’li Firmalar Neden Huawei Adını Kullanıyor?

    2019 yılı ilk çeyreğindeki satış büyüme oranları


    İşte Xioami ve Oppo gibi firmaların müşteriler üzerinde Huawei ile aynı firmayız algısını yaratmak istemesinin ana nedeni bu. Yaptıkları Huawei’nin kullanıcılar üzerinde yıllardır oluşturduğu yenilikçi, kaliteli, çağının ötesinde teknoloji kullanan ve asıl işi olan iletişim ürünleri dışına çıkmayan duruşundan faydalanma cabasından başka bir şey değil.

    Unutulmamalı ki Huawei kendi iştiraki olan Honor dışında herhangi bir marka altında ürün üretmiyor yada farklı markalara destek sağlamıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kopan12 -- 11 Haziran 2020; 18:32:16 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.