Şimdi Ara

Dicey Dungeons İnceleme | Çok orjinal bir Roguelike Deckbuilder

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dicey Dungeons İnceleme | Çok orjinal bir Roguelike Deckbuilder
    Dicey Dungeons İnceleme | Çok orjinal bir Roguelike Deckbuilderstore.steampowered.com
    Save 50% on Dicey Dungeons on Steam
    https://store.steampowered.com/app/861540/Dicey_Dungeons



    Öncelikle hem roguelike hem de deckbuilder türünü ayrı ayrı seven biri olduğumu belirtmek isterim.


    Roguelike tanımına merak edenler için, roguelike prosedürel olarak oluşturulan bölümler içeren, yani her oynadığınızda rastgele fakat belli kurallar bazında daha önce oynamadığınız bölümler oynamanızı sağlayan, ölümün kalıcı olduğu oyun türüdür. Genelde bir şeyler açma (unlock) mekaniği olsa da bu çeşitliliği artırır, doğrudan gücünüzü artırmaz, yani oyunu tekrar tekrar oynarken gittikçe karakteriniz güçlendiği için değil de siz oyunu daha iyi öğrendiğiniz için daha çok ilerlersiniz. Bunun en ünlü örneği The Binding of Isaac diyebiliriz.


    Deckbuilder ise Magic the Gathering olsun, Hearthstone olsun, kısaca kartlar ile tur bazlı savaştığınız oyunlardır.


    Slay the Spire oyunu ilk çıktığında baya ses getirmişti, çünkü bu bahsettiğim iki türü birleştiren ilk oyundu. Tabi illa önceden yapanlar olmuştur, ama ünlü olabilen, aradan sıyrılabilen ilk oyun diyelim. Ben çok sevmiştim.


    Sonrasında Griftlands, Monster Train tarzı pek çok benzeri çıktı.


    Dicey Dungeons ise bende apayrı bir yer edindi, çünkü sadece Slay the Spire üzerinde bazı değişiklikler yapmamış, bambaşka bir oyun yapmış, öyle ki şu şu özellikle Slay the Spire'a benziyor diyemiyoruz, Dicey Dungeons oyunu Dicey Dungeons'a benziyor Dicey Dungeons İnceleme | Çok orjinal bir Roguelike Deckbuilder 


    Oyunda 6 adet karakter var, ve bu 6 karakterin oynama tarzı birbirinden inanılmaz farklı, öyle ki her yeni karakter oynadığında bambaşka bir oyun oynuyormuşsun hissi veriyor. Sadece kartları değişmiyor, baya baya oyunun bize sundukları, o turun oynanış şekli de değişiyor. Bir karakterde iyi olmanız diğer karakterde de iyi olacağınız anlamına gelmiyor.


    Karakterleri karmaşıklık seviyesine göre açıyoruz, ilk açılan karakter en basiti, en son açtığımız en karmaşığı gibi. Oyunun bu yüzden ilk saatleri çok keyifli geçiyor, birden bire zorlaşma ya da çok kolay olma gibi durumlar olmuyor.


    Oyunu en orjinal yapan kısım ise ana mekaniği olan zarlar. Normalde deckbuilder oyunlarda bir desten vardır, ya bu desteyi baştan sona oynarsın ve kartların biter, ya da her desteği bitirdiğinde destenin başına dönersin. Burada ise kartların her zaman elinde, ama kartları aktive etmek için zarlarını kullanıyorsun. Mesela bir kart sadece çift sayı içeren zar alabiliyor, senin karakter turun başında otomatik zarlarını atıyor ve çift olanlarını onda kullanabiliyorsun. Veya sadece 6 attığında kullanılabilen kartlar oluyor. Böyle bakınca çok şansa dayalı gibi gözüküyor, ama pek çok kart ve bir sürü zarınız olduğunda oyunun stratejik turu baya ön plana çıkıyor, her tur pek çok seçim yapıyor ve cidden kararınıza bağlı olarak çok daha iyi sonuçlar elde edebiliyorsunuz.


    Oyunun gerek prosedürel yapısı, gerek de açılabilir eşyalarıyla tekrar tekrar oynanma özelliği gayet iyi. howlongtobeat verilerine göre oynanma süresi:


    Dicey Dungeons İnceleme | Çok orjinal bir Roguelike Deckbuilder

    Benim her karakteri bir tur deneyip karakterlerle ilgili yaptığım yorumlara da aşağıdaki oynatma listesinden ulaşabilirsiniz.


    https://www.youtube.com/playlist?list=PLKT188Gs5IFYThzFkv7Kgn1C3qD0lLZid








  • İyice reklam forumu olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imperial93 kullanıcısına yanıt
    Ne işin var o zaman burada?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    Şikayet etmeye geldim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.