Şimdi Ara

DiabLo 2 MoD Median XL 'Güncellendi !'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
14.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar bu mod olay olacak olay...

    Evet öncelikle bu modun online versiyonun da çok fazla playeri olduğunu söyleyelim.Ayrıca oyunun oynanışının normal D2'den çok farklı olduğunu söyleyebilirim.Oyunun Özelliklerle başlayalım.

    Skiller tamamen farklı.Örneğin barbarianın summon yaratabilme özelliği var.
    Karakter geliştirme yöntemleride farklı.Mesela bazı karakterlerde energye gitmeniz gerekebiliyor.
    Canavarlar her zamanki gibi farklı.Zaten modların genel özelliklerinden biri.
    Yeni özellikler,yeni taşlar,yeni itemler.En önemliside runeword ve gemwordler.Runeword listesini Microsoft Word'e kaydettiğimde 55 sayfa tuttu.Gemword olayınıda aşağıda anlatacağım.
    Ayrıca oyunda uberquest,uberskill ve ubermapler de var.Bazı haritalara giriş için 90-95 level istiyor.

    Şimdi kurulum olayını verelim.
    Öncelikle modumuz 1.13c patchinde çalışıyor.İsteyenler 1.12a patchidede oynayabilir,tek fark skill sıfırlama...
    Öncelikle D2'nin içindeki patch_D2.mpq dosyasını yedekliyoruz.
    Sonra şu adres listesinden kafanıza göre seçip modu indiriyoruz :http://modsbylaz.hugelaser.com/download.html
    Sonrasında rardaki dosyayı D2'nin içine yapıştırıyoruz.Bu kadar...

    Bu sitede ingilizcesi olanlar için übergörevler,überleveller,heroic alanlar ve meydan okuma görevleri ile bilgiler var.Runewordleri ve bazı önemli açıklamalarıda bu siteden bulabilirsiniz.Yanda site navigasyonu var.Ordan istediğiniz şeyi seçebilirsiniz.Bazı başlıklar 2 menü halinde menü yazanlara bastığınızda yukarıda yeni bir navigasyon bölmesi çıkacak.--------> http://modsbylaz.hugelaser.com/


    Online oynamak

    Bunun için SNEJ'i oynayanlar aynı şekilde sadece Realm'i değiştirip oyuna girebilir.
    SNEJ'i oynamayanlar şu dosyayı indirip direktifleri takip etsin. https://www.upload.gen.tr/d.php/s4/b0y8yd74/GWEditor_bySonic17_.rar.html
    Sonrasında No battle.net sekmesine tıklayın.
    SNEJ oynayanlar aynı id pw ile girebilir.Oynamayanlar ise Create new account'tan üyelik alacaklar.
    Son olarak Realm'den Median XL'i seçerek olayı bitiriyoruz.SNEJ'den daha basit.

    Uberlevel Görevleri

    1.Sunstones(Halls of Dead LwL 2 Act2)

    Oyunda elde etmeniz gereken ilk charm.Bu charmı Normal(Hatred) seviyesinde almanız gerek.Charmı elde etmek için max 49 olmanız gerek 50 olduğunuzda özellik eklenmez.Bu görevde 3 adet boss kesiceksiniz.Her bossu kestiğinizde "Sunstone of Ice/Thunder/Fire" çıkacak ve bunlar çıktığında etrafınızda kırmızı toplar dönmeye başlayacak.30 sn sonra da yok olacaklar.Bu süre içinde ölmeden charmı scroll of town portal+scroll of identify ile kübleyerek olayı bitiriyoruz.Küblenmez ise olmamıştır.Charmı dışarı atıp yeni bir oda kurun.

    Bu bossları Hell(Dest.) seviyesinde keserseniz Sunstone of Gods çıkma olasılığı var.Önemli bir charm ve bunu küblemiyoruz.

    2.Class charm(K3KBA Act3)
    Burada ise K3KBA alanında 3 bossumuz var.Hepsinden 1 adet cc düşer.Eğer 3 cc'de sizin classınız değilse şanşsızsınız demektir ve tekrar yapmak zorundasınız.Doğru düştüyse bunu herhangi bir jewelle kübleyin ve charmınız öylece dursun.90 levelde ennead skilliniz açılır ve charm sayesinde kullanabilirsiniz.

    Burdan sonrasında level sınırı felan yok bu charmları aldıktan sonra Hell(Destruction) seviyesini beklemeniz gerek.Aşağıdaki charmlar yalnızca Hell(Dest.) seviyesinde düşer.

    3. Horazan's Focus(Ancient Tunnels (Lost City)Act2)
    Burda olay basit ,içeri girdiğinizde Öyle etrafınızda yaratıklar toplanmıyor çünkü 4-5 tane yaratık var.Fakat harita ufak ve içeri girdiğinizde geniş alan saldırıları yapıyorlar.Bunun için fire ve lightning resist dizmeniz gerek.Ayrıca summonlarla girerseniz saldırıların çoğunu onlara yönlendirebilirsiniz.

    4.Optical Dedector(The Pit Level 2 (Tamoe Highland)Act1)
    Bu charm pek gerekli bir charm değil.Sadece 200 crafting pt. veriyor.Bu da bazı cube recipe'lerde işe yarıyor bu craft. pt.Fakat burası çok exp. veriyor ve canavar sayısı inanılmaz fazla.Bunun için bu charmı en sonlarda almanızı tavsiye ederim.

    5.Laser Focus Crystal(Swampy Pit Level 3 (Flayer Jungle)Act3)
    Burdaki charm değerli bi charm.Canınızı ve mananızı arttırıyor.Elbetteki almakta o kadar kolay değil.Burda ki tek strateji "-x enemy resistance"özellikli,düşmanın resistancelerini düşüren itemler bulmanız gerek.

    6.Azmodan's Heart(Forgotten Reliquary (Upper Kurast)Act3)
    Burda amacınız yanınıza bir necromancer almak.Çünkü buraya her girip öldüğünüzde bossumuz heal oluyor.Necroların warp field aura skilliyle bossun heal özelliğini disable etmesi muhtemel.Ayrıca fire resist'siz gitmeyin.

    7.Spirit Trance Herb(Ruined Fane (Kurast Causeway)Act3)
    Bu bossumuz klasik range attack yapıyor ve çok damage almıyorsunuz.Fakat bossumuzun canı yüksek biraz.Gerisi kolay yüksek dmg/def olan kazanır.

    8.Idol of Vanity(Underground Passage Level 2)
    Burdaki charm ranger character'ler için çok ama çok önemli.Hız,atak hızı ve donmazlık özellikleriyle göz dolduruyor.Fakat bu bölge yeterince büyük ve çok karışık.Mümkünse bir assasin bularak yapmanızı tavsiye ederim.Zaten tek yapmanız muhtemel değil.Bir ranger character ve bir assasin ile rahatlıkla yapabilirsiniz.

    9.Toraja(Abaddon (Frigid Highlands)Act5)
    Bu görev Crystalline Flame Medaillon'unuzu upgrade etmek için gerekli.(Aşağıda anlatıcam)Bossu kestiğinizde yine 30 saniyelik kırmızı toplar dönüyor ve class charmı Arcane crystal ile cübeliyoruz.Crystali ise işinize yaramayan unique itemleri mana potuyla kübleyerek çıkan shardslardan 5 tanesini kübleyerek elde ediyoruz.İçerisi okçu karakterler ile dolu...

    Ayrıca burdan süper runewordler için gereken Great Rune'ler çıkabiliyor.

    10.Cold Fusion Schematics(Disused Fane (Kurast Bazaar)Act3)
    Burada olay kolay ama boss zor.Yapmanız gereken kısaca bir tank karakter ve ranged char.Mümkünse ranged charları bol tutun.Summon kullanın.

    Summon Uberquests

    Burda önemli bir olay var.Charm için gittiğiniz yerlerde hiç bir şey bulamayacaksınız.Bunun için bir charm üretmeniz lazım.

    Victim's Heart x3 + Meditation Candle x3 = Book of summoning
    Bunları küblediğinizde bu charm çıkacak ve bir skill eklenecek.Quest için gittiğiniz yerde skilli bastığınızda canavar gelecek.Ayrıca bu skill sayesinde mesela baal'e giderseniz yeni oda kurmadan tekrar yaratabilirsiniz

    1.The Butcher(The Hole Level 2 (Black Marsh)Act1)
    Burda bossu yaratın ve kaçınÇünkü bu bossumuz aşırı güçlü ama çok yavaş.Bunun için ilk amacınız hiç vurulmamak olmalı.Avantaj olarak alan büyük ve bol bol kaçabilirsiniz.Summonları tank olarak kullanın ve bir okçu amazon bulun.(slower attacker özelliğinden dolayı)

    2.Scroll of Kings(Valley of Snakes Act2)
    Burda Tal rashayı öldürüyoruz.- enemy res. ve all resist özellikleri avantaj sağlıyor.
    Ayrıca yine yuvarlaklar çıkacak bu sırada cc'nizi perfect gem ile kübleyin.Yuvarlak yokken küblerseniz cc'niz yok olur!!!Ama önemli bir olay daha var burda canavara yaklaştığınız anda baale dönüşüyorsunuz ve aura ve passive skilleri hariç skill kullanamıyorsunuz.

    3.Sacred Worldstone Key(Arreat Summit Act5)
    Burda ise önce 3 barbarianımızı öldürüyoruz,sonra bossumuzu çağırıyoruz.Burada ranged char. gerekiyor çünkü bossumuz sağolsun stun attack yapabiliyor.Ve bir kere yapması ölmenize yetiyor.

    4.Visions of Akarat(Kurast Causeway Act3)
    Burdaki bossumuzu öldürmek aşırı derece zor.Tüm resistansları full.Bunun için önce onun mini bosslarından birini kesiyoruz ve oda bize 5 saniyelik -200 enemy resist. özelliğini veriyor.Sonra 5 saniyeniz var

    5.Moon of the Spider(Nihlathak's Temple Act5)
    Burda görünmeyen canavarlardan dolayı bir okçu lazım.Olmazsa shifte abanın ve etrafınıza vurun.Okçu olursa tüm canavarlara vuracağınızdan boss etrafındaki canavarları heal yapacaktır.Kendine heal yapamazsa sonunda ölecektir.

    6.Legacy of Blood(Tower Cellar (Black Marsh)Act1)
    En zor görevlerden biri ama charmı en değerli olanı...Tüm skillerinizin maximum levellerini 2 arttırıyor.8 kişi gitmezseniz boşa gidiyorsunuz derim.Summon yapıyor ve siz bu summonlarla uğraşırken işinizi bitiriyor.Çok kişi gidin işi bitirin.Hex yapan bir Sorc gerekli.

    7.Crystalline Flame Medallion(Inner Cloister Act1)
    Burda yüksek cold damage gerek.Çünkü canavarı donduramazsanız işiniz biter.Summon yaratın ve dondurun.Gerisi kolay dondumu öldürebilirsiniz.Fakat bi süre sonra summon çağırıyor ve bunlar inanılmaz güçlü boltlar gönderiyor.Yapmanız gereken,kaçmak...Ayrıca burdaki ikinci Avatarı öldürürseniz yine kırmızı toplar çıkacak ve bu sefer çıkan charmı kübleyince bonus ekleniyor.

    8.Glorious Book of Median(Swampy Pit Level 3 (Flayer Jungle)Act3)
    Bu quest bonus quest olarak geçiyor.Yakın mesafe ve öldürücü skilleri var.Uzak durmaya çalışın.Ölürse charm çıkmayabilir.1/6 şansınız var...

    9.Spirit of Damnation(Yeri bilinmiyor bizim bulmamız gerek.)
    Bu questte yeri bulmanız yeter.Gerisi butcher gibi yavaş ve sert.Ama burda summonlar olacak...

    UberLevels

    1.K3KBA(Terror(Nightmare))
    Burası class charmımızı(cc) aldığımız yer.Buraya 2. zorluk seviyesinde girdiğimizde özel bir charm düşüyor.Bu charm sayesinde herhangi bir oyunun zorluk seviyesini değiştirebiliyoruz.
    Charma zorluk eklemek : healing potion + Hard Mode Charm = +1 zorluk
    Charma kolaylık eklemek : mana potion + Hard Mode Charm = -1 zorluk

    D.L +Phys% +Elem% Attack Rating Monster Life Block MF%
    +1 143% 119% +78% +(level * level * 2.5) -25 %40
    +2 228% 190% +137% +(level * level * 5) -50 %80
    +3 294% 245% +183% +(level * level * 7.5) -75 %120
    +4 346% 289% +220% +(level * level * 10) -100 %160
    +5 390% 325% +250% +(level * level * 12.5) -125 %200
    +6 426% 355% +275% +(level * level * 15) -150 %240
    +7 456% 380% +296% +(level * level * 17.5) -175 %280
    +8 482% 402% +314% +(level * level * 20) -200 %320
    +9 505% 421% +330% +(level * level * 22.5) -225 %360
    +10 525% 437% +343% +(level * level * 25) -250 %400
    +11 600% 500% +500% +400000 -275 %440

    Bu özellikler düşmana ekleniyor.

    Hell(Destruction)de keserseniz 1/6 şans ile Hammer of the Taan Judges düşebiliyor.

    2.Drifter Cavern (Glacial Trail)
    Burda 2 boss var ikisinide keserseniz Six Angel Bag ve Sunless Crystal Bird düşüyor.Canavarlar görünmez.Bu bakımdan stratejinizi üretin yukarda anlattım.

    3.Infernal Pit (Frozen Tundra)
    Zakarum's Ear düşüyor.Çıkma olasılığı düşük.1/12.Fakat canavarların resistanceleri düşük ve yüksek damage yiyorlar.Fakat inanılmaz derecede yüksek poison dmg saldırıları var.Pois. rest leri ayarlamak lazım...

    4.Stony Tomb Level 2 (Rocky Waste)**Stony Tomb bir heroic alan.Aşağıda anlatılıyor.**
    Burdan herhangi bir charm düşmüyor fakar Nightmare(Terror)de 5 bossu keserseniz 5 tane beyin düşüyor ve bunlar Black Road challenge için gerekli.
    Destructionda ise Great Rune çıkma olasılığı var.Oyunda sadece 2 yerde Great rune çıkıyor.Biri Toraja biri Bura :D

    5.Pit of Acheron (Arreat Plateau)
    Destruction(hell)de bossu keserseniz yine kırmızı toplar ve 30 saniye.CC'nizi arcane crystal ile cubeleyin.Bu boss için defans önemli.

    6.Crypt (Blood Raven'in ordaki yerlerden uberlevel yazar)
    Burda çok zombie var.Fakat zombielere vuramıyoruz.Kaçın ve bossu bulun.Sonra öldürün.Okçu karakter ve summon lazım.Eternal Bone Pile çıkacak.

    7.Duncraig(Cave Level 2 (Cold Plains))
    Bu en acayip ve en güzel görevimiz.Burda önemli olan teleport özelliğimizin olması.Teleport yoksa yukarıdaki Jitan görevindeki charmda var.Daha sonra buradan 5 tane seal toplayacağız.Sonra buradan düşecek ring of five adlı yüzüğü bulup bu 5 seal ile küblüyoruz.Sonra Assur's Bane'ye sahip olacağız.
    Daha sonra bossu bulup kesiyoruz.Demonsbane adlı charmımızı alıp gidiyoruz.

    Heroic alanlar:İçi heroic moblarla dolu.Hepsi yeşil ve güçlüler.

    Act 5 Icy Cellar (Ancients' Way) - Boss:Belial - Charm:Book of Lies
    Act 1 Cow Level - Boss:Bull Prince Rodeo - Charm:Fool's Gold(bu charmda reanimate çok önemli sarı olursa iyi boss çıkarsa koptunuz
    Act 2 Stony Tomb Level 1 - Boss:Quov Tsin - Charm:Silver Seal of Ureh
    Act 1 Mausoleum - Boss:Astrogha - Charm:Astrogha's Venom Stinger

    Blackroad challenge

    Bu iş karışık...
    5 aşamadan oluşuyor.
    Trial of Fear : Terrorde butcheri kesin yuvarlaklar varken sadece cc'nizi kübleyin.
    Trial of Greed : Burda çantanızda(sandıkta değil)666.666 gold varken sadece cc'nizi kübleyin.
    Trial of Contrition : Burda Shaman of Koth King(Arreat Summit)i terrorde kesin sadece ccnizi kübleyin.
    Trial of Knowledge : Burda fauntzinvillede terrorde kestiğimiz 5 bossun 5 beynini cc'nizle kübleyin.
    Trial of Blood : Terrorde ilk gittiğimiz tran athuluadaki canavarları kesip çıkan yuvarlaklarda cc'nizi kübleyin.

    Bitiriş : Hepsi completed derse 4 tane victim's heart'la kübleyin blackroad skilliniz açılır.

    Hazırlamak iki buçuk saatimi aldı en azından bi inceleyin...



    Gemword nedir?

    Bu olayda ise bir itemimiz n soketli ise buna n-1 adet jewel takıp bu itemi istediğiniz bir gemi takıyorsunuz.Fakat sadece gri itemler için geçerli bu olay.Sonuç olarak jewellerin özellikleride görünüyor ve gemin özelliği 5x olarak iteminize ekleniyor.Örneklersek 6 soketli bir iteme 5 jewel takıp son olarak bir taş takın.Gemword oluşur.


    Hemen SS'ler...

     DiabLo 2 MoD Median XL 'Güncellendi !'

     DiabLo 2 MoD Median XL 'Güncellendi !'

     DiabLo 2 MoD Median XL 'Güncellendi !'

     DiabLo 2 MoD Median XL 'Güncellendi !'

     DiabLo 2 MoD Median XL 'Güncellendi !'

     DiabLo 2 MoD Median XL 'Güncellendi !'

     DiabLo 2 MoD Median XL 'Güncellendi !'

     DiabLo 2 MoD Median XL 'Güncellendi !'

     DiabLo 2 MoD Median XL 'Güncellendi !'

     DiabLo 2 MoD Median XL 'Güncellendi !'

     DiabLo 2 MoD Median XL 'Güncellendi !'

     DiabLo 2 MoD Median XL 'Güncellendi !'

     DiabLo 2 MoD Median XL 'Güncellendi !'



    Build'ler

    Arkadaşlar şimdi olası buildleri yazacağım.Üstlerine tıklayarak buildin mevcut olduğu sayfaya gidebilirsiniz..Halen problem yaşıyorsanız,bana mesaj atın size yardımcı olurum...

    Summoner Sorceress

    Pure Cold Sorceress

    Blade Storm Sorceress

    Terrorblade Barbarian

    The Firestorm Barbarian

    The Overkiller Throw Barb

    Treewarden Druid

    The Quill Druid

    Slow Bow Druid

    Blue Death Naginata Assasin

    Pirategirl Assasin

    Maelstorm Throw Assasin

    Moon Warrior Javelin Amazon

    Big Mace Amazon

    Generic Bow Amazon

    Death Melee Necromancer

    XBow Necromancer

    Liche Necromancer

    Dread Knight Melee Paladin

    Neutral Paladin

    Mullatto Paladin


    Elbette bu build/guild'lerle sınırlı değiliz.Aşağıdaki linkten istediğiniz buildi seçip devam edebilirsiniz.Ben beğendiklerimden bir kaçını sizler için paylaştım...

    http://modsbylaz.14.forumer.com/viewforum.php?f=15&topicdays=0&start=0

    Oyunu kurdunuz ama çalışmıyor,onlinede oynayamıyor,oyundan sürekli atıyor,"You killed..." tarzı bir yazı çıkıyorsa bana mesaj atın elimdeki oyunun torrent linkini vereyim...

    Bir kaç resim alıntı gerisi kendi emeğim.Konuyu gezen herkese teşekkürler,iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeFSuH -- 19 Eylül 2010; 13:03:42 >







  • Ya nerde eski modcular...
  • aynen kimse kalmamış türk olarak...ben şimdi yapiyorum snej oynuodum kimse yok ama
  • snej artık sıkıcı olmaya başladı.En azından bu oyunda block olayı felan yok rahat rahat vs. atılabiliyo ve vslerden zevk alınabiliyo.Konu uplanıyo birazdan hazır...
  • Konu güncellendi up..
  • Bunu Lord expansionunun üzerinemi kurcaz? Bende diablo 2 orj. CD si var ama exp. CD si orj. değil.
  • Evet expansionun üstüne kuruyoruz.Orijinal olup olmaması problem yaratmıyor sadece skill respec yapamıyorsunuz.Karakter buildleri için açmak istediğiniz karakteri bana pmden atın ben yardımcı olacağım.
  • Oynuyorum her türlü yardımcı olurum.Tabi elimden geldiği oranda. Sorunlarınızı konuya yazarsanız büyük oranda yardımcı olurum.
  • Zamunda G.S. Diablo II 1.13 MedianXL indirdim ama ana menüde 1.12 görünüyo acaba 1.13 daha çıkmadımı.bilgisi olan yazsın lütfen.
  • 1.12 görünmesi felan bilmiyorum ama 1.13 indirilmiyor.Önce oyunun orijinali gerek.Classic betayı seçip girerseniz 1.13 patchi otomatik olarak yüklenir.Sonrada değiştirip oyuna girebilirsiniz.Oyunu oynayanlar nicklerini yazarsa sevinirim
  • Gelen yok mu ya bayağıda eğleniliyor he...Yakında yeni ssler...
  • Çok zevkli oyun gelen olursa Düello Turnuvaları yapabiliriz. 1. ye ödül verebiliriz .Çok eğlenceli olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemal* -- 27 Şubat 2010; 1:00:07 >
  • Yani kimse de yeni bir heyecan istemiyor anlaşılan.20 dk. sonra son ss'leri vericem artık gelen gelsin yani başkada sözüm yok.Son güncelleme geliyor az sonra.
  • zamundadan indireyim bakalım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kazuya58

    zamundadan indireyim bakalım :)


    Ohh be hele şükürBi kaç kişi daha lazım sadece.
  • vay be yenı skıll ler ıyı olmıus.ama artık sıkıldım d2 den
    dıablo 3 ne zaman cıkıyordu
  • Arkadas bu d2,5 oluyo azcık denemeni tavsiye ederim ama diablo 3 ü bekleyeceğim dersen sana iyi beklemelerD3 ün çıkmasını beklemek insanı delirtir.


    Edit:Yeni ss'ler gecikti,nedeni pcye format atılmasıArtık yarın çekerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeFSuH -- 2 Mart 2010; 23:12:51 >
  • Deneseniz hiçbirşey kaybetmezsiniz.Bu oyun Diablo 2 gibi değil yepyeni bir oyun inanın bana.
  • Ss'ler için son 1 saat belki 20 dk. birazdan son ss'ler.Emin olun özellikle moda özel yerlerden seçeceğim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sonic17

    Ya nerde eski modcular...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.