Şimdi Ara

DH Tenisçiler Klubü - Toplanıyoruz (68. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.442
Cevap
33
Favori
78.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mdener

    SATILIK 6 AYLIK Head Radical 295 GR RAKETİM VAR,ÇOK TEMİZ VE YENİ. GEÇEN HAFTA 60 TL YE KORDAJ ÇEKTİRDİM. İLGİLENENLERE..

    Merhaba fiyat nedir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forum neden bu kadar ölü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cast Away

    Forum neden bu kadar ölü?

    Forum ve hatta konu düzeninde olunca burada pek yararlı olmuyor kimseye sanırım

    Bir gönüllü bir web sitesi açsa güzel olurdu :)
  • Ankara'da birçok yere sordum.Atlıspor vb. yerlere şans eseri instagramda dolaşırken Karayolları lojmanlarına bağlı tesiste hocalık yapan birinin telefonuna rastladım.Aradım bayayı ilgili biri çıktı Ahmet isminde.İşte gel misafirimiz ol falan filan ortamı bir gör dedi.Gittim ve yer inanılmaz iyi toprak kort bile var aylık 200 liraya anlaştım.Haftaya Pazartesi günde 2 saat antremanlara başlıyorum.
  • Cast Away kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun bende 12 ders 270 TL sabancının kortunda hocadan ders alıyorum, çok zevkli iş valla oynamadığım oynayamadığım zamanlara yanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahago -- 2 Mart 2016; 21:02:44 >
  • Izmir'den selamlar. Haftasonu başlangıç ve orta düzeyde eşlik edecek arkadaşlar haberleşelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul-Bakırköy yakınında olan varsa Bakırköy Halk Eğitim Merkezi'nde ücretsiz kaydını yaptırabiir.Dersler nisan gibi başlayacak...Kort yeri ataköy 9.cu kısım...halk eğitim diye küçümsemeyin bende oraya gittim hocamız 10 numaradır.Disiplinli ve işini severek yapiyor.Belli bir zaman sonra alışınca tenisi bırakamiyorsunuz.
  • http://www.propointsports.com/Head-You-Tek-Graphene-instinct-MP-Tenis-Raketi,PR-7112.html

    Beyler 350 lira'ya bu raketi head grip+vibrasyon hediyeli aldım.L3 el ölçüm nasıl raket sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cast Away -- 16 Mart 2016; 15:41:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cast Away

    http://www.propointsports.com/Head-You-Tek-Graphene-instinct-MP-Tenis-Raketi,PR-7112.html

    Beyler 350 lira'ya bu raketi head grip+vibrasyon hediyeli aldım.L3 el ölçüm nasıl raket sizce?

    hocam öncelikle hayırlı olsun aynı raketi bende kullanıyorum pişman olmayacaksın
  • Cast Away kullanıcısına yanıt
    Kötü tercih yapmışın bence. Dış görünüşü hariç pek bir özelliği olmayan bir raket. Ne iyi topspin verebilir ne çok güç üretir ne de iyi kontrol sağlar. 100 kafa 300 gram raketler arasında en kötüsü bu. Mesela Babolat Aeropro yüksek topspin ve güç sağlar, Babolat Pure Drive yüksek güç ve kontrol sağlar, Head Speed Mp yüksek topspin ve kontrol sağlar, Wilson Juice yüksek topspin ve yüksek güç sağlar. Ama bu raketin tek özelliği dış görünüşü güzel ve Sharapova raketi olması. İstersenwww.tennis-warehouse.com sitesinden de karşılaştırabilirsin.
  • Başlangıç için gayet yeterli.O kadar yeterli ki raket elimde mi değilmi hissetmedim.Dün antremanımın ilk günüydü.Forehand tekniği üzerineydi antreman ve vuruşlarım gayet dengeli ve netti.Gayet rahattım yani.Bu raketi ben ezbere almadım.Bu işte uzmanlaşmış birinin tavsiyesi üzerine aldım.Yoksa. 2.el babolata 300 lira verecektim ki sıfırları 600-700 civarı.Bu raket benim işimi 1 sene görür.1 sene sonra oyun stilime göre alacağım raketi kendim belirlerim.Senin yorumun bence çok ezbere yani geçen senin raketlerini ve yeni seri raketlerden birkaçını örnek göstermişsin ki 600 liradan aşağı değil fiyatları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cast Away -- 22 Mart 2016; 11:59:31 >
  • Cast Away kullanıcısına yanıt
    Benim 1 hafta denediğim ve en yakın arkadaşım tarafından 1 sene kullanılan bir raket. Benim dediğim olay şu ki: aynı ağırlık ve kafa ölçülerinde daha iyileri varken o raketi almak saçma. Benim gösterdiğim raketlerin 600 lira civarı olup senin raketin 350 lira civarı olması tercih meselesi. Senin aldığın raket fazla tercih edilmeyen ve eski kasa olduğu için uygun fiyatta. Bundan 1-2 ay önce benim önerdiğim Aeropro ve Pure Drive raketleride indirimli fiyatta 350-400 lira civarıydı. Benim önerimle bu forumdan raket alan bir hocamız vardı mesela o 400-450 lira civarı bir fiyata satın almış raketi (rpm kordajla beraber o fiyat). Benim önerdiğim Head Speedin eski kasası 420 lira mesela. Raketin elinde olup olmadığını hissetmemen kötü mesela raketin hissiyatının kötü olduğunu gösteriyor. Ayrıca forumda beni tanıyanlara sorabilirsin Head ve Babolatın neredeyse tüm raketlerini 1 hafta bile olsa denedim. Wilsonda sadece Federerin kullandığı 97RF raketini ve yeni çıkan Ultra serisini deneyemedim. Ezber yok yani. Head alacaksan en iyisi yeni başlayan için radicalin 295 gramlığı. Babolatın pure drive'ı (ben pure aero kullanmama rağmen pure drive daha iyi) wilsonun da 97ls ya da blade 98S'i.
  • Bana linkini attığın sitede aynı raket için site içi yorumu senin anlattıklarınla hiç bağdaşmıyor ama."Manevra kabiliyeti, konfor, güç ve spini mükemmel bir uyum ile sunan çok yönlü bir raket." Burada şimdi sen çelişiyorsun rakete Sharapova raketi şeklinde yaptığın yalın bir yakıştırmayla.Tomas Berdych'de kullandı bu raketi ayrıca onuda belirtiyim.Ben beğendim arkadaşım.Raket elimde emanet durmuyor yani.Daha ilk dersim olmasına rağmen vuruşlarım gayet net ve düzgündü.Ayrıca raketi aldım artık yani şu saatden sonra senin bu yazdıkların için ne yapabilirim ki? İleride raket almayı düşünürsem yardımcı olabilirsin ama şuan bu yazdıkların benim gibi raketi teslim alıp kullanan biri için anlamsız.
  • Cast Away kullanıcısına yanıt
    Sharapova, Berdych, Hantuchova başka var mı yok? Aeroproya bakalım kimler kullanıyor: Nadal, Wozniacki, Janowicz, Tsonga (+'sını), Johnson, Kokkinakis (+'sını), Quarrey (+'sını), Sock, Bolelli, Troicki, Paire, Delbonis... Pure Drive'a bakalım: Fognini, Ferrer (+'sını), Radwanska (Lite), Burgos (+'sını), Murguruza... Dediğim site raketi pazarlamak için övüyor. Sitenin yazdıklarını değil kullanıcı yorumlarını oku. Ayrıca raket Sharapova için üretildi. Mesela Aeropro Nadal için Prostaff serisi Federer için üretildi. Speed serisi Djokovic için üretildi. Bu raketleri bu oyuncular için üretildi diye diğerleri kullanmayacak mı? Yukarıda kullananların bir kısmını saydım zaten. Raketi alman farketmez ben sadece görüş belirtiyorum. Bir başkası buradaki görüşleri okur mesela fikir sahibi olur ya da kendi fikirlerini söyler. Yardım istersen seve seve ederiz sorun yok. Yardım isteyen kimseyi geri göndermedik bu güne kadar bilen bilir. Bu arada amacım seni gömmek değil. Raket eline oturduysa devam et hiç değiştirme. Sadece yeni başlayan ve fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlar için yorumlarımı yazıyorum. Ayrıca yukarıda yazdığın gibi ezbere bir şeyleri yazmıyorum. Çoğu raketi denedim ve genellikle yabancı forumlarda kullanıcı yorumlarını okudum. Bu da fikir sahibi olmamı sağladı.
  • Tenis sporunu düzenli yapan arkadaşlar için, sporu biraz daha az maliyetli hale getirmek amacıyla küçük ama uzun vadede etkili kendimde kullandığım birkaç tüyo hazırladım. Umarım işinize yarar bu bilgiler:

    -Eğer renk takıntınız yoksa beyaz ya da açık renk gripler yerine siyah ya da koyu renk gripler tercih edin. Açık renk gripler -özellikle beyaz- çabuk kirlendiği için çabuk yıpranır. Beyaz gribi çok sevsem bile özellikle antrenmanlardahttp://www.propointsports.com/Wilson-Advantage-over-grip-black-Tenis-Gribi,PR-5567.html wilsonun bu gribini kullanıyorum. Biraz pahalı ama mesela beyaz gribi haftada bir değiştirirsem bunu ayda bir değiştiriyorum.

    -Benim gibi çok tel koparan biriyseniz eğer çok yüksek tansiyonlardan (25kg ve sonrası), hybridlerden (iki farklı tel) ve ince tellerden uzak durun (1.25mm aşağısı). Yüksek tansiyonlarda teller çok gevşek olduğu için kopmalar daha fazla olur. Hybridler iki parça olduğu için kopmalar fazla olur. İnce tel malum ince olduğu için çok kopar.

    -Eğer çok turnuva oynamayan biriyseniz antrenmanlarda düşük maliyetli biraz daha dayanıklı tel kullanabilirsiniz. Performansınızı biraz düşürecektir çünkü bu tellerin hissiyatı filan kötüdür. Ama birde şöyle düşünün hissiyatı kötü bir tele alışırsanız, güzel bir telde müthiş hissiyatınız oluşur. (Tabi turnuvalardan 1-2 hafta önce mutlaka gerçek telinize geçin.)http://www.propointsports.com/Kirschbaum-Synthetic-gut-Premium-130-mm-Schwarz-200-M-Rulo-Kordaj,PR-6111.html şuan antrenmanlarda bunu kullanıyorum mesela babolat hurricane teli bile süper hissiyatlı geliyor.

    -Ekipman alışverişlerinizi genel spor malzemeleri satan yerler yerine (barçın, korayspor, yalı, decathlon vb.) propoint, tenisshop gibi tenis depolarından yapmaya çalışın. Ve mutlaka alışveriş yapmadan önce bu tarz sitelerin müşteri hizmetlerini arayarak biraz daha indirim talebinde bulunun. Özellikle raket, ayakkabı gibi pahalı ekipmanlar alacaksanız.

    -Ayak sağlığınıza ve rahatınıza önem veren biriyseniz diyecek bir şeyim yok ama mesela ben antrenmanlarda adidas, nike gibi markaların ucuz ayakkabılarını kullanıyorum. Maçlarda kaliteli asics kullanıyorum. Çünkü özellikle hard kortta tabanlar çok eriyor ve serviste ayak sürerek attığım için ayakkabının burnuna çok zarar veriyor. Ayakkabı konusu size kalmış. Ama kaliteli ayakkabı kullanacağım derseniz mutlaka tenis ayakkabınızı sadece kortta giyin. Mümkünse korta girmeden ayakkabılarınızı giymeyin. Kortta değiştirin ayakkabınızı.

    -Özellikle yaz aylarında güneş ışığı ve sıcaklık tellere zarar verdiği için raketlerinizi kullanmadığınız zamanlar çanta ya da kılıfta saklamaya özen gösterin.

    -Topları mümkün olduğunca toptan almaya çalışın. Kutuda aldığınız topları sadece kullancağınız zaman açın. (Örneğin iki kutu top aldınız. Sadece o anlık biriyle oynayacaksınız ikincisinin kapağını ve kapağının altındaki koruma teneke açma halkasını açmayın.) Topları da kutusunda karanlıkta muhafaza edin. Oynarım ne olacak derseniz özellikle wilson markasının trainer toplarını öneriyorum. 96lı top 500-600 lira filan sanırım. Ağır ve çok seken toplar ama uzun ömürlü. Sizi 96 top 1-2 yıl götürür. Hem de hissiyatınız, spininiz ve kontrolünüzü geliştirir.
  • Narlıdere - Balçova civarlarında Başlangıç, orta seviye partner aramaktayım. Bu civarlarda olanlar mesaj atabilirler.
  • 200 küsüre birkez kullanılmış puredrive almış birisi olarak kendimi şanslı hissetmem lazım o zaman. Raket olayını yeni başlayan biri için çok abartmamak lazım bence. Raketin teknik özelliklerinden çok (aliminyum yada 270gr altındakiler hariç) temel teknik vuruşlara yoğunlaşan kursiyer zaman içinde kendi için en iyi olan rakete karar verecektir zaten.
    Arkadaşlar bir soru sorayım. Şimdi duvarda çalışırken topu yavaş kullanmak istiyorum. Fakat backswing yaparken top ivmeleniyor. ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexomer -- 31 Mart 2016; 17:35:31 >
  • İzmitte baslangic veya orta seviye oynamak isteyen varsa PM..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen Salı antremanımın 1.ayını tamamladım.Backhand vuruşlarım Forehand'e göre daha kötü şimdilik.Forehand tekniğimi Federer'den esinlenerek bugüne kadar izlediğim yüzlerce video sonrası çabuk oturttuğumu söyleyebilirim.Antrenörüm de bu çabuk gelişimden oldukça memnun.Hergün biraz daha bağlanıyorum ve hafta da 2 saatin yeterli olmadığını düşünüyorum çünkü çok özlüyorum
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.