Şimdi Ara

DH Tenisçiler Klubü - Toplanıyoruz (65. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.442
Cevap
35
Favori
78.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olur kardesim kendini olc bic bakalim. antrenman yap bol bol mac izle. zaten kafanda bir seyler belirir.
  • raket aldım şu an decathlona verdim kordaj çektirmek için gelince foto atarım tenise başlayalı 5 ay oldu
  • Bir arkadaşımın amerikadan getirdiği Head YouTek IG Speed MP 300 Raket ve Luxilon 4G Rough 16L 1.25 mm 200 metre Kordaj'ı satıyorum.İlgilenenler Pm atabilir...
  • Arkadaslar benim aldigim head instinct kordaj delikleri eksik ne yapmam lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,donanımhaberden yardım çıkmazsa kimseden bulamayız diye buraya yazıyorum:) tatil için karadenizdeyiz,Ünye'de.. Amcam tenisçi,burada tenis oynamak için yer araştırdık ama sadece Ünye çimento fabrikasında tenis sahası varmış.. İçeri almıyorlar tabi dışardan,acaba burada tanıdığı olan ve bizi içeri alabilecek var mıdır tenis oynamak için?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar istanbul anadolu yakasinda kordaj cekimi yaptirabilecegim neresi var guvenilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tenize yeni başlıcam spor ayakkabım var ama tenis uygun değil sizce şu linkten hangisini almalıyım ? toprak,çim fark ediyor mu ?

    http://www.tenisshop.com/category/erkek-tenis-ayakkabilari-96?Marka=1

    ya da bildiğiniz site var mı güzel ben araştirdim hemen hemen hepsi aynı ayakkabı modelleri...
  • AVB44 kullanıcısına yanıt
    Decathlona git 3-4 tane gozune kestir 2 tanesini ele geri kalan ikisini birini saga birini sola giy zipla kos hangisi daha rahatsa o tenis ayakkabisini al internetten ayakkabi alinmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Av. Harvey Specter

    Decathlona git 3-4 tane gozune kestir 2 tanesini ele geri kalan ikisini birini saga birini sola giy zipla kos hangisi daha rahatsa o tenis ayakkabisini al internetten ayakkabi alinmaz

    Yok zaten mağazadan alıcam da model olarak sormuştum.Decathlon'da da fazla model yok yaw .
  • Kartalda, bildiğiniz tenis klübü varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Av. Harvey Specter kullanıcısına yanıt
    Eger ayakkabi senin icin cok onemli degilse ayakkabiya fazla para verme. En kralini alsan oynama surene gore max 1 yilda alti egriyecek. Yeni baslayanlara onerim propointsport ta filan indirimli headler filan oluyor. onlardan almaniz. 2-3 yildir ayakkabiya 150tlden fazla para vermedim pisman degilim.
  • Elbryan kullanıcısına yanıt
    ben fazla para vermedim ki ayrıca bizim kort toprak öyle 1 yılda erimez
  • Herkese Samsun'dan selamlar arkadaşlar.Samsun Decathlon mağazasında çalıştım 1 yıl kadar(tenis reyonunda),1ay önce cıktım işten.Decathlona ait ürünler ve her türlü raket ve kordaj için her soruyu seve seve yanıtlarım.Herkese iyi forumlar.
  • Decathlanun para kazanma askina sattigi selex gibi insan sagligina zararli raketler hakkinda ne dusunuyorsunuz? birde insanlari onlara yonlendiriyor musunuz? yoksa onlar mi aliyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elbryan

    Decathlanun para kazanma askina sattigi selex gibi insan sagligina zararli raketler hakkinda ne dusunuyorsunuz? birde insanlari onlara yonlendiriyor musunuz? yoksa onlar mi aliyor?

    Dostum yanlışın var decathlon mağazası selex ürün satmıyor,raket olarak babolat,head,wilson ve artengo satılıyor.Ben 1sene çalıştım abim 3yıldır çalışıyor ve çalışmadığım zamanlardada sürekli gidip gelirdim selex raket hiç görmedim hatta selex markası decathlonda hiç bir üründe yok
  • Ozur dilerim hocam artengo olacakti. selex kipada vardi sanirim. ayni sorulari artengo olarak yonlendireyim size.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elbryan

    Ozur dilerim hocam artengo olacakti. selex kipada vardi sanirim. ayni sorulari artengo olarak yonlendireyim size.

    Öncelikle raketten anlayan ve oyunu bilen insanlar Artengo markasının suratına bakmıyor bende tek raket hariçi hiç bir raketini kimseye önermedim bu zaman kadar oda flaxfiber bir raket 290 gram kordajsız ağırlığı kullanılan malzeme çok güzel.Artengoyu genelde insanlar başlangıç için bakıyorlar ancak biraz anlatınca o raketlere 80-100 lira verecekleri yerine başlangıç için iyi bir raketle başlamaları gerektiğini anlatınca insanlar direk biraz daha pahalı ama babolat,wilson veya head'e yönleniyor direk..
  • Görüyorumki genelde münazaralar kıyafet raket vs üzerinde yoğunlaşmış...tabi önemlidir ama tenisi raket veya kıyafet oynamaz.. marka çok önemli değildir..tanınmış bir marka olsun wilson head prince dunlop babolat ..hatta tecnifibre fransız raketleri var denemenizi öneririm..raketlerin tamamı son senelerde uzakdoğu taşaron ülkelerinde yapılıyor ...ama deneyecek paranız yoksa kalıcı olarak ilk 5 markadan birini tercih ediniz(metal olarak tercih ise grafit,titanyum,kevlar )..ayrıca raketi seçerken hafif raket almayın 300-350 gram arası iyidir.. hafif raket ;raketi sallarken az yorar ama topa vurduğunuzu pek anlamazsınız kol ile vurulmuş hissi verir ve kola binen yük artacağından sakatlanma riski vardır(tenis elbow)..tabi elbow sebebi yalnız bu değil yanlış eğitim almak veya eğitimsiz başlamak başta gelir... bu tavsiye yetişkinler içindir.. her yaşa uygun tavsiyemiz vardır ama unutulmaması gereken .... RAKET OYNAMAZ... raket ve kordaj tercihlerinizi profesyonel oyuncular gibi yapmayınız o fizik seviyesine ulaşmak yıllar alır...tenis pahalı spordur yeterli para ayıramayacaksanız başlamayın.. raket tek alınmaz ..raketi çift alacaksınız çifti 1000-1200 tl civarıdır(proback dahil) birkez bu masraf yapılır.. eğitim hocasına göre 50-100 arası saati.. en az 200 saat ve top masrafı (toplar saha özelliklerine göre en fazla 1 kutu ile 10-15 set oynayabilirsiniz daha sonra özelliğini kaybeder) evet son olarak kort kirası bu da korta göre değişir...
    Eğer tenise başlayacaksanız bu giderleri karşılamalısınız yoksa başarılı olamassınız...
  • @JennyHendrix Hocam Decathlonu Turkiyeye sporu sevdirdigi icin takdir ediyorum. Ama artengo urunler satmasi konusunda tenise zarar verdigini dusunuyorum. Sirf para kazanmak icin sagliksiz raketleri piyasaya suruyor.


    @anabilgisayar Hocam dediklerini katiliyorum ama 300-350 gram arasi onerine katilmiyorum. Ben kendim 317 gramlik prostaff 95 kullancam diye sakatlandim ve tenisten istedigim verimi alamayarak birakma noktasina geldim. Agir raketler hem kolu yorar hem de oyuncunun istediklerini yapamamasina yol acar. Ornegin ben 317 gramlik raketten 300 gramlik rakete gectigimde asiri performans artisi sagladim bir kerede. Hafif raket konusunda haklisin ama bence 290 gram alti raketler alinmasin. Benim onerim yeni baslayanlara 295-310 gram arasi raket. Tabi ki standart fizigin ustunde bir fizige ve kondisyona sahipseniz agir raket kullanabilirsiniz. Ama ortalama bir fizige sahip biri bana gore 295-304 gram arasi raket kullanmali. Benim calistigim antrenorum bile (bu adam egede besyo tenis hocasi docent. 20 yillik antrenor ve uzun boylu kalipli) 294 gramlik blade 98s kullaniyor. Raketteki 1 gram bile 1 saatten fazla oynayinca 1 kilo gibi oluyor. Aeropro (300gram) ile 3 saat maksimum oynayabilirken pure strike (304gram) ile 1 saatte yorulup biraktim antrenmani. Bana gore en ideal baslangic raketleri head radical (295 gram), blade 95s (294 gram), aeropro drive (300 gram), pure drive (300 gram)
  • Elbryan kullanıcısına yanıt
    Söyledikleriniz doğru ancak insanlar tenise yeni başlarken asla 300 gramlık ve 95-100 head size raket kullanmamaları lazım.Başlangıç için ideal olan raket ağırlıgı 280 gram civarıdır head size ise bence en az 105 olmalıdır.Atıyorum tenise sıfırdan başlayan birine prostaff 95 veriresn adam topa vuramaz bile o raketle biliyorsunuz head size ne kadar kücülürse topa vurulacak çerçeve o kadar daralıyor,zaten bu insan oyuna yeni başlıyor bide 95head size raket kullanırsa daha ilk oyunda oyundan soğuyacaktır
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.