Şimdi Ara

dh hadisleri ret edenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
3
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dh hadislere inanmayan müslümanlar olarak konuya yazabilirsiniz.hadis illetinin Kur'an'a aykırı olduğu,ve bu hadis kültürünü yapan tarikat liderlerinin kendi zevklerini yansıtması Kur'an'da kafir olarak bildiğimiz kişiler olduğu Kur'an'da ayetlerce yazılmıştır,Kur'an'da der ki Kur'an net bir şekilde indirilmiştir ve Kur'an'ı anlamak için farklı bir kitaba gerek kalmaz,gayet anlaşılırdır.Arkadaşlar bu hadis pisliği İslam'ı da yanlış göstermektedir,bunlar yüzünden ateizm,deizm hatta hristiyanlık fazla hale gelmiştir.Bu konuda ülkemizde en çok Caner Taslaman insanları bilgilendiriyor,kendisini takip edebilirsiniz.


    Sadece Kur'an yolundayız,tarikat ve hadisçilerin dünya yok olsada karşısındayız !!




  • Kuranla çelişen sahte hadisleri temizlemek gerekiyor gerçekten. Ölçü basit aslında, Kuran'la çelişiyorsa yalandır. Recm'le hadisinin gerçek olmadığı çok açık mesela.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuasar.p -- 14 Şubat 2021; 22:17:50 >
  • Ortada yazılı mevcut bir kuran var. Fakat bunun ne zaman nasıl ve kim tarafından yazılmış olduğunu kendi içeriğinden bilmiyoruz. Buna dair bilgiyi farklı kaynaklarda arıyoruz. Bu konuda yazılmış birden fazla farklı tarih, siret/siyer, hadis kitapları var. Bu kaynakların da kuran'ın indirilmiş olduğu söylenen tarihten en az 150-200 sene sonra yazılmış olması ayrı bir tartışma konusu. Bu kaynaklardaki bilgiler yok sayıldığında o zaman (kuran'ın indiriliş/yazılışına dair sorunun cevabını bulamıyoruz. Var saydığımızda da mevcut bilgilerin birbirleri ile çapraz sorgulamalarında zıt hükümler içeriyor. O zaman şu akla geliyor. Her akım/ekol/mezhep kendini haklı çıkaracak bilgileri içeren kaynaklar yazmış diyebilir miyiz. Peki bunlardan hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğu kime göre, neye göre belirlenecek. Bir taraftaki iddialar diğer tarafa aykırı, diğer tarafın esas aldıkları öbür tarafa aykırı.


    Dinlerin amacının ne olduğu, insanoğlunun neden bir şeye inanma gereği duyduğunun sebepleri anlaşılamadığı sürece, dinlerin insan üzerindeki hükmü ve inanışlar üzerinden daha çoook tartışmalar devam ede durur.





  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Kuran'da her şey net ve açıktır. İnsana gerçeği hatırlatır. Hadis diye anlatılan sözler de Kuran'la çelişiyorlarsa yalandır, çelişmiyorlarsa gerçektir. Bu kadar basit. Ben sizin din hakkında yalan yanlış bilgiler vermenizin ve sahte olduğu ortada olan bu yalan hadislere başvurmanızın amacını anlamış değilim.


    Kuran'ı inkar eden ilk kişi siz değilsiniz. Nefsinin kendisini aldattığı herhangi birisiniz sadece.

    Bu arada bildiğim kadarıyla forumda inanç bölümünde konu açmak için inançlı olduğu bilgisi girilmesi gerekiyor öyle bir sistem yapılmış. Siz daha en başından yalana başvurarak inançlı olmamanıza rağmen inançlı olduğunu belirtmişsiniz. Konu açıp yorumlar yapmışsınız. Yalan iyi bir şey değildir. Gerçeğe geliniz lütfen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuasar.p -- 27 Nisan 2021; 18:6:31 >
  • Kuasar.p kullanıcısına yanıt

    "forum" amacı ilgi alanındaki konularla ilgili farklı bilgi ve bakış açılarının belli düzeyde ortaya konmasıdır. Burada "İnançlar" bölümü açıp ta burada yazmak için donanımhaberin inanç sorgulaması yapması zaten tuhaf.

    Otomotiv bölümünde aracın olup olmadığı sorgusu ve şartı olmadan, donanım bölümünde bilgisayarın olup olmadığı sorgu ve ispatı aranmadan, veya başka bölüm ve konularda benzer bi uygulama yokken "İnançlar" bölümünde bunun yapılmasındaki gaye nedir anlamış değilim? Umarım donanımhaber de bu yanlış uygulamasından döner.


    Bu arada sizin rahatsızlığınız nedir onu da anlamış değilim.


    Sahte/sözde hadislere başvurduğumu nereden çıkardın. Konuyla ilgili bazen paylaştığım hadisler sünnilerin ittifakla sahih kabul ettiği buhari, müslim, tirmizi, ibn mace, ebu davut'un hadis kitaplarından... yine tarih ve siyer niteliğinde ibn ishak'ın veya Ceriri'nin Suyuti'nin kitaplarından...

    Ha bunları da şia dünyası itibar etmiyo. Onların da sahih kabul ettikleri farklı.

    Şia ve sünnilerin kaynaklarını birbirine tokuştur ortada hadis kalmaz. Ortada hadis/tarih kalmayınca kuran'ın nüzülünün izahını kim yapacak. Buyur ispatla nasıl yazıldığını nasıl indiğini...

    Kuran'da herşey yazıyor diyorsun da ortada bi anlaşılmaz durum var kabul et. Herkes kendini haklı çıkaracak hüküm bulabiliyor, mesela işidciler bile yaptıkları vahşetin dayanağını kuran'a dayandırabiliyo.


    Emin ol kuran'a uygun olmayan hadisleri ayıklamakla olacak olsaydı bu iş şimdiye çoktan olurdu.Bunu yapmaya kalktığın zaman çatı çökecek bilenler bunun farkında. Daha geniş perspektiften bakmak lazım...


    Bak kuran'dan başka bir "kutsal kitap!" ta da şunlar yazıyo,


    el-Beyân‟da bildirilenler sakın sizi Rahman olan Rabbinizden uzaklaştırmasın. Allah‟a yemin ederim ki, o sadece beni müjdelemek için indirildi, keşke bilseniz. Onda benim sevgimin ve şahit olan ve şahit olunan her şeyi görüp gözeten ismimin kokusunu, ancak ihlâslı olanlar (muhlisûn) bulabilirler. De ki: Ey millet! Benim en yüce kalemimden inene yönelin. Eğer onda Allah‟ın kokusunu bulursanız itiraz etmeyin ve kendinizi Allah‟ın lütfundan ve ihsanından yoksun bırakmayın. işte Allah size böyle öğüt veriyor; çünkü öğüt veren, her şeyi bilen ancak O‟dur.


    E bak ne güzel yazıyo burda da...





  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Kendin de kabul ediyorsun sünni ve şii mezheplerinin çok farklı olduklarını. Ne hadisleri benzer ne tarihi olayları anlatışları.


    ANCAK:


    Bu iki mezhep de konu Muhammed'den geriye kalan Kur'an olduğunda ise asla ve asla ayrışmıyorlar. (Harekelendirme farklı deme mümkünse, harekelenme çok sonra oluşan bir şey)


    Her şeyleri bu kadar farklı iken neden Kur'an Sünni ve Şii tarafta aynı? Bu senin için ne ifade ediyor?


    Bir Müslüman Kur'an'ın yüce bir güç tarafından korunduğunun kanıtı bu derse nasıl çürütürsün bu iddiayı? Konuyu değiştiren yeni sorular sorarak mıdh hadisleri ret edenler 

  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Donanımhaber'in uygulaması doğru veya yanlış onu tartışmıyoruz. Sen inançlı olmamana rağmen inançlı olduğun bilgisini girdin mi evet. Yalana başvurmuş oldun mu evet. Yalan hadisleri gösterip de islamı karalamaya çalışıyor musun evet. Sonuçta inançlı ol ya da olma yalandan uzak durmanı tavsiye ederim.


    Hadis kitaplarını yalanlardan temizlemenin sonucunda çatı çökecek iddiası vs. tamamen hayal ürünü. Sen dinin yok olmasını falan hayal ediyor olabilirsin tabi. Ama bu sadece hayalinde kalır. Kuran kıyamete kadar inananlara doğru yolu gösteren bir rehber, bir nur olmaya devam edecek inşallah.


    Bu arada forumda İslamiyet bölümündeyiz. Eğer diğer dinler hakkında bilgi vermek istiyorsan diğer inançlar kısmının daha uygun olacağını düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuasar.p -- 16 Şubat 2021; 10:23:9 >
  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    (Kuran'ın derlenmesine dair bilgiler hadislerden gelen bilgiler bu bilgiyle başlıyayım)


    Kuran'ın ilk cemedilmesi Ebubekir döneminde yapılmış, Osman


    Kuran'ın derlenip mushaf haline getirilmesi peygamberin vefatından sonra Ebubekir döneminde Yemame savaşında bir çok kurra-nın ölmesi ve Ömer'in endişesini Ebubekir'e iletmesi ile hasıl olup Ebubekir bu iş için Zeyd bin Sabit'in başkanlığında bir grubu görevlendirmiş. Zeyd bin Sabit kişilerin elinde dağınık halde bulunan yazılı parçaları belirledikleri kriterlere göre toplayıp cemetmiş ve Ebubekir'e teslim etmiş, vefatına kadar Ebubekir'de, daha sonra da Ömer'e ve onun ölümünden sonra da Ömer'in kızı (Muhammed'in eşi) Hafsa'ya geçmiştir. Bu derleme çoğaltılmamıştır.


    Osman'ın halifeliği döneminde farklı merkezlerde farklı kuran'lar ortaya çıktığı yönünde gelen haberler üzerine karmaşaya son vermek için Hafsa'da bulunan ve ilk cemedilen mushaf alınarak Zeyd bin Sabit başkanlığında bir gruba çoğaltmaları yaptırılmış ve belli merkezlere gönderilerek kuran'daki farklılıkların ortadan kaldırılması amaçlanmış. Hafsa'dan alınan ilk derlenen mushaf dahil, diğer yerlerde insanların elinde kuran olarak bulundurdukları tüm yazmalar yaktırılmıştır.


    Şia ve Sünnilerin elindeki kuran'ın aynı olduğu yönündeki iddianıza gelince,

    Şialığın ortaya çıkışı ise Osman'ın dönemindeki uygulamalar neticesinde bir yerde Umeyye oğulları ile ehlibeyt arasındaki çekişmenin bir sonucu ve nihayetinde Ali ile Muaviye arasındaki halifelik kavgasının bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. 


    ŞİA ORTAYA ÇIKTIĞINDA ZATEN KURAN DERLENMİŞ, ÇOĞALTILMIŞ BELLİ MERKEZLERE GÖNDERİLMİŞTİ.


    dipnot:

    --------

    Ali: Muhammed'in amcaoğlusu ve damadı, aynı zamanda Ali ile Osman bacanak

    Osman: Muhammed'in damadı, Ebu Süfyan'ın dedesi Umeyye aynı zamanda Osman'ın babasının dedesi

    Muaviye: Ebu Süfyan'ın oğlu, Muhammed'in kayını





  • Kuasar.p kullanıcısına yanıt

    kuasar.p, evet islamiyet bölümünde yazdığımın farkındayım ve bu bölümde yazmayı kendime hak görüyorum. Çünkü ömrü boyunca islam inancında yaşayıp gereklerini de mümkün olduğunca yerine getirmeye çalışmış biri olarak, öncelikle şirk konusundan başlayıp tarikatlar/tekkeler/mezhepler...vs dinin gereklerini yerine getirmeye çalışanlar ile insanları dine uydurmaya çalışanlar, uymaya zorlayanlar arasındaki derin uçurumu fark ettikçe irdelemeye/sorgulamaya/araştırmaya başladım ve sorularıma mantıklı bir cevap arıyorum.Bunu da forumun elektrikli küçük ev aletleri, beyaz eşya, overclock vs bölümlerinde yazacak değilim. Buyur, islama dair sorularımda beni aydınlatıp ikna et...


    Konuyla ilgili rahatsızlığın da var ise forum yönetimine şikayette bulunabilirsin.


    Anlaşılan sen bu bölümün "körler sağırlar birbirini ağırlar" tadında bir forum olmasını istiyorsun? Sorgulamadan koşulsuz itaat edecek, otoriter gücün dikte ettiği dine uyacak at gözlüğü takmış dindarlar istiyorsunuz?

    Genel olarak bütün dinlerde mevcut olan otoriter gücün kontrolü dışında iseler, aynı dine mensup olduğunu söyleyenlerin bile aforoz edildiği gerçeği zaten bunun ispatı değil mi?





  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Yanlış anladın sanırım. Bahailik dini hakkında bir şeyler yazmışsın. O yüzden diğer inançlar bölümünü kullanmanın daha uygun olacağını söyledim.


    Sahte olan hadisleri gerçekmiş gibi kabul edip vardığın sonuçlar, sorular hiçbir şey ifade etmiyor .O yüzden bu ön kabullerinden vazgeçmedikçe islam konusunda aydınlatılman pek mümkün görünmüyor, üzgünüm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuasar.p -- 16 Şubat 2021; 16:40:12 >
  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Peki senin düşüncen nedir? Kur'an tamamiyle Muhammed'in eseri midir yoksa emmioğlu/damat, kayınpeder/damat olarak sınıflandırılabilecek olan ortaklarıyla beraber mi bu eseri ortaya çıkarmıştır?


    Senin de kabul ettiğin gibi elimizde hadisler gibi tartışmalı olmayan tarzdan bir kitap var sonuç olarak. Çok insan gördüm Muhammed hepsini yazmadı sonradan eklediler Kur'an a diyen; senin düşüncen ne bu konuda merak ediyorum.

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Bakınız, ana-babasından kendine miras kalmış ve kayıtsız, koşulsuz müslümanlığı kabullenmiş ve bununla ilgili sorgulama yapmayan, yapanları da engellemeye çalışanlar açısından bir problem değil. Ancak bilgi çağında dinini araştırmaya başlayanların zihninde şüpheler oluşuyor. Bakıyor ki kuran peygamberin vefatından çok sonraları derlenmiş. İnsanların elindeki mevcut yazılı ayetler toplanarak cem edilmiş.

    Bu görevi üstlenen kim? Zeyd bin Sabit...

    Zeyd bin Sabit kim? Peygamberin vahiy katibi... Ama yaşı ile ilgili bilgilere bakıldığında İlk ayetler inmeye başladığında (612) yeni doğmuş, yani peygamberin vefatında henüz 20 yaşında... Diyelim ki bunda sorun yok.

    Peygambere vahiy indiğinde hemen yanında bulunan sahabelerin onu yazdıkları, ezberledikleri bilgisi ortada. Ortada kağıdın olmadığı, ortada yazma aracının (kalemin) herkeste olmadığı bir dönemde, peygamberin okuma yazmasının (ümmi) olmadığı, fakat peygamber dışında herkesin okuma yazma bildiği, anında her inen vahyi yazacak materyale sahip olduğu bilgisi arasında bir tutarsızlık var.

    Zeyd bin Sabit ayetlerin toplanmasında bir kriter belirliyor. İki şahit ile ellerindeki mevcut yazılı veya ezberindeki ayetleri getirenler kabul ediliyor. Fakat bazı ayetlerde şahit bulunamadığından bu kıstas gözardı edildiği yazılı.

    Böyle böyle ayetler toplanıp belli bir sırada yazılarak bir mushaf oluşturulmuş ve Ebubekir'e teslim edilmiş. Ebubekir'in vefatından sonra Ömer'e, Ömerin vefatından sonra kızı Hafsa'ya (Muhammed'in eşi) geçmiş.

    Ancak kuran diyebileceğimiz ortada tek bir kitap ve bu arada islamın yayılma sürecinde birçok kişi de yanında kuran olarak adlandırdığı farklı yazmalar oluşturulduğu, bunlarda kurana dair olmayan ayetler içerdiği bilgisi halife Osman'a geldikten sonra Osman bu duruma el atarak Hafsa'nın elindeki imam mushaftan (kıraat farkları da ortadan kaldırılarak?) çoğalttırıyor ve belli merkezlere gönderilmesini, insanların elinde bulundurduğu özel mushafların tamamının ortadan kaldırılmasını sağlamış. Hafsa'nın elindeki ilk hazırlanan imam mushafın da kimilerine göre Osman tarafından kimilerine göre Mervan bin Hakem tarafından imha edildiği bilgileri var.


    Konuyu fazla dağıtmak istemiyorum. Kuranın derlenmesi süreciyle ilgili farklı görüşler farklı iddialara dair yazılar geniş perspektiften okunduğunda bu yönde şüpheler oluşuyor.



    BU ŞÜPHELERİN Bİ ŞEKİLDE ORTADAN KALDIRILMASI GEREKİR.

    BU GÖREV DE BU DİNE SAHİP ÇIKAN EN ÜST KURUMLAR KİM İSE ONLARA AİT.

    UCU NEREYE VARACAKSA FARKLI GÖRÜŞLERİN TEMSİLCİLERİ HER KİMSE BUNUN MASAYA YATIRILMASI VE ENİNE BOYUNA TARTIŞILMASI VE SON NOKTANIN KONMASI GEREKİR.

    BU BİR TARAFIN ÖTEKİ TARAFA DİKTESİYLE KABUL ETTİRİLECEK BİR MEVZU DEĞİL.

    ŞAYET KURAN'IN VAHİY, YAZIM VE DERLEMESİNİN, MUSHAF HALİNE GETİRİLMESİNİN TARİHSEL BİLGİSİ VE SÜRECİ MUTEBER SAYILAN TARİH/SİYER/HADİS/TEFSİR KİTAPLARDAN EDİNİLEN BİLGİLERLE SAĞLANIYORSA YİNE BU TARİH/SİYER/HADİS/TEFSİR KİTAPLARINDAKİ BU İDDİALARIN DA AÇIKLIĞA KAVUŞTURULMASI VE SON NOKTANIN KONMASI GEREKİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.


    (Örnek: Taberi, Kurtubi ve Suyuti'nin tefsir ve diğer eserlerinde tevbe suresinin, ahzab suresinin uzunluğuna dair, recm ayetlerine dair mevzular yazılıdır. )


    Aşağıda İslam Dünyasında Bir Çok Muteber! Olduğu Kabul Edilen Kitaplarda Yazılı Olanları Paylaşacağım

     

     

     Suyuti'nin Durrül Mensuru

    dh hadisleri ret edenler



    Sahihi Buhari'nin Tecridi Sarihi Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları

    (Diyanet Buhari'nin içeriğindeki ilgili hadisin sayfa başına Muteber olmadığına dair ibn Ömer Hadisi başlığını atmış)

    dh hadisleri ret edenler

    Kurtubi'nin Tefsirinde Ahzab suresi açıklaması

    dh hadisleri ret edenler

    İbn Mace'den bir hadis

    dh hadisleri ret edenler



    Abu Davud'un Sünen'inden bir hadis

    dh hadisleri ret edenler

    İbn Mace'den başka bir hadis

    dh hadisleri ret edenler


    dh hadisleri ret edenler


    Suyuti'nin Tefsirinde Tevbe suresi açıklaması

    dh hadisleri ret edenler



    ....................

    zamanım olsa daha birçok şu an mevcut muteber sayılan kuranın nazil ve derlenme sürecinin bu günkü bilgilerimizle bize anlatan diğer yardımcı kaynaklardaki benzer yazıları paylaşırım.

    ETKİN VE YETKİN KİŞİLERİN BU İDDİALARI MASAYA YATIRMALARI GEREKİR

    ÖYLE HAYIR EFENDİM BU HADİSLER YAZILANLAR KURANLA ÇELİŞKİLİ OLDUĞUNDAN ASILSIZDIR DEMELERİNLE HER ŞEY ÇÖZÜMLENMİYOR...

    BU YAZILARIN OLDUĞU KİTAPLARI YAZILANLARI ORTADAN KALDIRDIĞINDA KURANIN VARLIĞI VE GERÇEKLİĞİ NEYLE NASIL İSPATLANACAK





  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Benim sorumu cevaplamak çok basit idi. Gene gittin saçma sapan şeyleri uzun uzun yazmışsın.


    Sorumun cevabı:


    A)Kur'an tamamiyle Muhammed tarafından yazıldı.

    B)Kur'an Muhammed ve arkadaşları tarafından yazıldı.


    Senin düşüncen A mıdır yok B mi? Bak bu kadar kısalttım yazman gereken cevabı, saçma sapan şeyler yazmayı ve cevap vermemeye bayılıyorsun.


    Banane recm denen saçma Yahudi uydurmasından. Benim dinden çıkmamda çok etkili olan bir hüküm idi bu recm denen saçmalık, o zaman Kur'an nedir bilmediğime işte sanırdım ki din mezheplerden gelen şey. Tüm mezhepler zaten kabul eder recm hükmünü. Ayetini de keçi yemiş derler hatta senin de paylaştığın gibi.


    Biz niye hadisleri, Arap tarihini tartışıyoruz sanıyorsun? Kur'an ile karşılaştırma yaptığın zaman çok saçma bir birleşim oluyorlar. O kadar tutarsız ki. İçlerinde %10 doğru varsa %90 çarpıtma, ekleme yalan dolan var.


    Sen diyorsun ki hadisleri, Arap tarihini yok sayarsan Kur'an meşruiyetini yitirir. Yoo hiç alakasız konular bunlar. Kur'an Allah tarafından korundu ki Yahudiler bu dinin asıl kaynağını değiştiremediler. Şimdi de dersin madem öyle önceki kitapları neden korumadıdh hadisleri ret edenler 


    Bana cevap ver mümkünse A seçeneği mi yoksa B seçeneği mi? Ben sana konuyu asıl şekilde tartışıyorum sen bulanık sulara konuyu getirme peşindesin. Senin gibilerle çok uğraştım ben burada. Hangi seçeneği kabul ettiğine göre yeni sorularım gelecek.





  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    bunca yazdıklarıma rağmen vereceğim cevabı düşünseydin sormazdın, düşünmedin ki sordun, 

    benim cevabımı öğrensen ne, öğrenmesen ne...

  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Ben senin düşünceni ancak tahmin ederim, tahmin olasılık demektir ve kesin gerçek değildir. Kesin gerçek olan senin söyleyeceğin şeydir. Ben gerçeklerle ilgilenirim, tahminler genellemeler içerir ve hatalı işlemlere sebep verir.


    Ben bu olaylara duyguyla veya başka şeyle yaklaşmıyorum. O süreci atlattım ben. Aklen ikna olmam 2-3 yılımı aldı. Kalben ikna olmak ise işte inanç meselesi bazen çok inanıyor hissediyorum bazen de bir inanmayandan farkım yok gibi geliyor. Benim inancım beni bağlar; zaten Kur'an inanç konusunun öznel olduğunu net şekilde ortaya koyar.


    Anladığım kadarıyla inanç bunalımı yaşamış ve inkar sürecine girmiş birisin. Ben sana net sorular soruyorum ki düşüncelerin ne kadar doğru ne kadar saçmalık içeriyor göreyim. Çok fazla bilgi bazen insana zarar verir. Doğru olan ile yanlış olan birbirine girer.


    Kur'an 1 birim bilgi ise Arap tarihinden gelen hadis, mezhepler vs ile gelen bilgi en az 1000 birim. Kur'an ı tam doğru anlamak için işte o 1000 birimden tutarlı olanları tespit etmek ise çok yoğun insan emeği isteyen bir şey. Şu bir gerçek ki ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın bazı noktalar her zaman karanlık kalacak.


    Kur'an Müslümanlığı şurada doğru olduğunu kanıtlıyor; kitap Allah'tan gelme olduğuna göre din Allah'ındır. Ne peygamber dine ekleme yapabilir ne mezhep imamları ne hadisler ne de tarihçiler. Peygamberin zaten Kur'an'a uymadığını ve din ürettiğini iddia etmek saçmalığın daniskası. Ülkemizde son yıllarda sayımız hızla artıyor, tabiki bir çok farklı bakış açısına sahip Kur'an Müslümanları var, geçmiş inanışları terk etmek herkes için zordur.


    Sen çok tehlikeli sularda yüzüyorsun ve bilgisiz, genç arkadaşları kendi çarpık inanmama durumunla etkileyeceğin için seninle şu an olduğu gibi gelecekte de uğraşacağım.


    Burada 2 yıldır takılıyorum ve senin gibileri hatta senden çok daha fazla düşmanlık besleyenleri gördüm/görüyorum. Siz inanmıyor/inanamıyor olmanızdan dolayı içhuzursuz insanlarsınız ve kendi huzursuzluğunuza başkalarını katmak istiyorsunuz. Doğru olanı değil, işinize gelen şeyin doğru olduğunu iddia edecek kadar da ................. (buraya ne yazarsam yazayım hakaret sayıyorlar ve ceza yiyorum; o sebepten okuyan ne uygunsa noktalı yere onu yazmakta serbest) Ben doğru olanın o olamayacağını kanıtlasam bile konuyu başka başka yerlere sürükleyip bulanık sulara saptırmaya çalışıyorsunuz.


    Senin ve senin gibilerin en çok sevdiği şey bulanık sularda yüzüp sorular sormak. Ben size sorular sorduğumda ise kuyruğunuzu kıstırıyorsunuz ve cevap vermemek için 40 takla atıyorsunuz.


    A veya B bu kadar basite indirgedim yine de cevap vermekten kaçtın, yine konuyu başka şeylere getirmek istiyorsun. Bu da benim haklılığımı ortaya koyuyor. Sizinle seviyeli tartışma yapmak bile atomu parçalamaktan zor görünüyor.





  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    torlofan kişilerle uğraşıyorsun, fikirlerle değil...


    Fikri tartışmaya tahammül edemeyip saldırganlığın ön koşulları oluşmaya başlamış sende


    Seninle aynı frekansta olmayacağım ve senin kişisel inancına dair soru sormayacağım.


    Lakin şu yeni moda "kuran müslümanlığı" hakkında beni aydınlatır mısın lütfen?


    Nedir bu "kuran müslümanlığı" ?


    Bu "kuran müslümanlığı"nda hadislerin, tarihi bilgilerin/arap tarihinin, siyerlerde yazılı olanların, tefsirlerde yazılı olanların durumu nedir ?


    Senin yaptığın gibi kişsel soru değil, yaptığın tanımlamayı açmanı istiyorum.

  • Uydurulmuş birçok hadisin olduğunu herkes kabul ediyor, burada ayırt edici kıstas Kur'an ile uyumlu olup olmaması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Ufak bir arastirma ile 1400 yillik bir kuran bulundugunu bulabilirsin. 150-200 sene sonra yaziya gecmemis yani


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xXxGhOsTxXx1234

    Ufak bir arastirma ile 1400 yillik bir kuran bulundugunu bulabilirsin. 150-200 sene sonra yaziya gecmemis yani

    Siz bir kez daha okuyun yazımı...


    Kuran'ın vahiy ve yazım sürecine dair bilgilerin olduğu DİĞER KAYNAKLARIN, yani tarih, siyer, hadis kitaplarının kuranın indirilmiş olduğu söylenen tarihten 150-200 sene sonra yazıldığını yazmıştım.


    1400 yıllık kuran olduğu iddianıza da açıklık getireyim.


    Şu an en eski kuran parşömeni 1972 yılında bulunan "Sanaa manuscript" olarak adlandırılan Sana el yazmaları.


    Sana'a parşömeni dünyada toplanmış en önemli el yazmalarından biridir. Parşömen, iki tarafı da Kur'an'daki ayetlerin Hicazi yazımı ile yazılmış iki katmandan oluşur. Üst katman günümüz modern Kur'an ile neredeyse birebir özdeş iken (bazı heceleme farklılıkları dışında), alt katman ise standart yazımdan çok farklılık içerir

    Parşömenin alt katmanında yer alan yazılara yapılan karbon testleri bu el yazmalarının 671 yılına dayandığını %99 doğruluk payıyla kanıtlamıştır.

    Detaylı bilgi için link:

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Sana%27a_el_yazmalar%C4%B1

    https://en.wikipedia.org/wiki/Sanaa_manuscript



    Topkapı müzesinde bulunan Kuran'ın halife Osman tarafından yazıldığı söylenir bu da yanlıştır mesela.


    Alıntı: İstanbul Topkapı mushafını ele aldığımız bu çalışma neticesinde görülmüştür ki bu mushaf, Hz. Osman'n imâm adı verilen mushaf olmadığı gibi, onun ana şehirlere gönderdiği resmî nüshalardan birisi de değildir. Bu sonuca, Topkapı mushafında sûre ve âyet başları, tahmîs ve ta'şir, harekeleme ve noktalama işaretleri gibi mushaflarda sonradan ihdas edilen unsurlarn yer almasının yan sıra, sayıları çok az da olsa bazı kelimelerin yazımının Hz. Osman mushaflarından hiç birisinin yazım şekline (resm-i mushaf) uymaması vb. yönlerden de rahatlıkla ulaşılabilmektedir. O en erken, Haccâc b. Yûsuf'un (ö. 95/714) dönemin meşhur hattatlarna yazdırıp büyük şehirlere gönderdiği mushaflardan birisi olabilir. Ayrca onun, Mehdî-Billâh'n (ö.169/785) kendi döneminde yazdırıp ana şehirlere gönderdiği söylenen mushaflardan birisi  olma ihtimali de vardır.

    İlgili Link: http://isamveri.org/pdfdrg/D02420/2002_2_1/2002_1_ALTUNDAGM.pdf



    Karbon testine gerek kalmadan bile arapça yazının gelişim evrelerine ve yazıtlardaki yazı stillerinden yazmaların hangi döneme ait olduğu tespit edilebiliyor, karbon testi cilası oluyor.


    Arapça yazının gelişim evrelerine ait bilgi için de aşağıdaki link faydalı olur.


    http://arabetics.com/public/html/more/History%20of%20the%20Arabic%20Script_article.htm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 16 Mart 2021; 17:26:0 >




  • O kadar güzel bilgili bir insansın ki yorum yapamıyorum.. Herkes senin gibi bilgili olsa keşke ben dahil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.