Şimdi Ara

DH Eliptik Bisiklet Kullananlar Fan Club

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
225
Cevap
18
Favori
98.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eliptik bisiklet kullananlar da toplansın madem. =)

    Hangi marka/modeli kullandığınızı, isterseniz fotoğrafını, bisikletten memnun olup olmadığınızı, çalışma programınızı, ne kadar sürede ne kadar kilo verdiğinizi...vs paylaşabilirsiniz.

    Marka/model ve ne kadar süredir kullandığınızı yazarsanız, nicklerin yanında ek bilgi olarak paylaşacağım.


    Not: Ortak imza oluşturmak için yardıma açığım. =)

    quote:


    ELİPTİK BİSİKLET


     DH Eliptik Bisiklet Kullananlar Fan Club

    Eliptik bisiklet, eliptik egzersiz makinesi ya da İngilizcesiyle elliptical machine, elliptical trainer veya crosstrainer (kıros-tireynır: çapraz çalıştırıcı)… Hangi isim olursa olsun aynı cihaza aittir. Fakat yaygın olarak kullanılan ismi eliptik bisiklet olduğu için yazımızda bu ismi kullanacağız. [Eliptik kelimesi, makinede yapılan adımlama hareketi yapılırken bir elips çizildiğini ifade etmek için kullanılır. Cross trainer adı ise eliptik bisikletlere de verilmekle birlikte, elips çizmeyen sıradan çapraz yürüyüş aletleri için de kullanıldığından doğru bir ifade olmaz. Bir cross trainer hiçbir eliptik hareket özelliği sunmayabilir. Bununla birlikte halk arasında eliptik bisikleti ifade etmek maksadıyla kullanıldığı için bu ismi de andık, siz yine de eliptik makineleri tarif ederken cross trainer demenin doğru olmadığını bilin.]

    Son zamanlarda bu egzersiz aletinin ismini sıkça duyar oldum. Kullanan arkadaşlarım büyük bir hoşnutlukla bahsediyorlar. Üzerinden inmek istemediklerini, egzersiz yaparken çok keyif aldıklarını, çok efor sarf ettiklerini ve kilo verdiklerini söylüyorlar. Ben de bunun üzerine bu aleti merak ettim ve hakkında araştırma yapıp bir yazı yazmak istedim.

    Belki siz de benim gibi bu cihazı merak ediyorsunuzdur. Bu yazımızda eliptik bisikletin nasıl icat edildiğinden başlayarak özelliklerinden, sağladığı faydalardan, diğer egzersiz makinelerine göre farklılıklarından ve örnek antrenman programından ayrıntılı şekilde bahsedeceğiz.

    Eliptik Bisikletin Tarihi

    Eliptik bisiklet ilk olarak 1990’larda piyasaya girmiştir. Larry D. Miller tarafından icat edilmiştir. Miller’in aklına bu aletin çalışma prensibinin fikri, yolda arabayla giderken arabanın yanında koşan kızının ayaklarını izlerken gelmiştir. Bu fikir sayesinde tam hareketi alarak eklemlere daha az yük bindiren hareketin yapılabileceği bir makine hâline getirmeyi başarmıştır.

    Bu cihaz merdiven tırmanma, koşu bandı ve egzersiz bisikleti hareketlerini tek bir alette birleştiren bir cihazdır. Eklemlerinizde hiçbir zorlanma hissetmeden hafif bir egzersiz ya da yoğun bir egzersizi yapabileceğiniz mükemmel bir ekipmandır.

     DH Eliptik Bisiklet Kullananlar Fan Club

    Eliptik Makinelerin Özellikleri

    liptik bisikletler modellerine bağlı olarak farklı özelliklere sahiptir. Şimdi eliptik makinelerdeki yaygın olarak bulunan başlıca özelliklere bakalım. Eliptik bisikletlerin egzersiz yönünden temel özelliğinden yukarıda bahsetmiştik zaten. Aşağıdaki özellikler eliptik bisiklete has özellikler olmamasına rağmen eliptik bisikletlerin tamamına yakınında bulunurlar (bu özellikler diğer aerobik makinelerinde de bulunabilir).

    Eliptik Bisiklet Özelliği 1: Nabız Ölçüm Cihazı

    Bir eliptik cihazın en önemli özelliği makinenin kolları içine yerleştirilmiş olan kalp hızı (nabız) sensörüdür. Böylece kalp hızını ölçmek için vücuda ayrıca sensörler takmak gerekmez.

    Eliptik Bisiklet Özelliği 2: Sayaçlar

    Eliptik bisikletlerde LCD konsolları bulunur. Bunlar genellikle kalp hızını egzersiz zamanını, adım sayısını ve yakılan ortalama kaloriyi belirtirler (belirtilen kalori değerleri ortalama olup net bir sonuç olması mümkün değildir, yazandan daha az ya da çok kalori harcanabilir, değerler kişiye göre değişir).

    Eliptik Bisiklet Özelliği 3: Hazır Programlar

    Bazı gelişmiş eliptik makinelerde kesintisiz egzersiz programı bulunur. Böylece makine kendiniz için egzersiz programları oluşturmanıza yardımcı olur ve seviyenize göre hazırlanmış uygun bir programı seçebilirsiniz.

    Eliptik Bisiklet Özelliği 4: Üst Beden Hareketliliği Seçeneği

    Eliptik bisikletlerin en önemli özelliklerinden biri de kolları ve bacakları eşzamanlı çalıştırma olanağı sunmasıdır. Fakat üst bedeninizi çalıştırmak istemiyorsanız kolları tutmak zorunda değilsiniz. Ayrıca kolları tutmadan çalıştığınızda dengede kalmak için omurga, karın ve bel kaslarını çalıştırmak zorunda kalırsınız. Sadece daha hızlı hareket ettiğinizde dengede kalmak için ya da üst beden egzersizi yapmak istediğinizde hareket eden kolları tutabilirsiniz.

    Eliptik Bisiklet Özelliği 5: Manyetik veya Mekanik Direnç Seçeneği

    Bazı eliptik makinelerde ayarlanabilir manyetik direnç özelliği vardır. Bu özelliğin olduğu makinelerde hareket daha akıcı olabilmektedir. Bundan başka mekanik direnç özelliğine sahip makineler de bulunur. Bunlarda direnç bir kayış yardımıyla sağlandığı için zamanla kayışın aşınma durumu olur ve değişmesi gerekir. Ayrıca manyetik olanlara göre daha fazla ses yaparlar.

    Eliptik Bisiklet Özelliği 6: Eğim ve Direnç Değiştirme Seçenekleri

    Bazı eliptik bisikletler çalışırken eğimi artırma ve azaltma olanağı sunarlar. Eğimi ve direnci artırarak çalışmak zorluğu da artırdığı için bu daha fazla kalori yakmak anlamına gelecektir.

    Eliptik Bisiklet Özelliği 7: Ayarlanabilir Çift Yönlü Pedallar

    Eliptik makinelerde ayarlanabilir iki adet pedal bulunur. Pedallar ayağın tümünün temas edeceği şekildedir ve adımlarınıza göre bu pedalları ayarlayabilirsiniz.

    Eliptik makinelerin pedalları ileri doğru hareket özelliğinin yanında geriye doğru hareket özelliğine de sahiptir. Bu hareket vücuttaki farklı kasları çalıştırır. Daha fazla kalori yakmak ve idmanınızı çeşitlendirmek için bu özelliği kullanabilirsiniz.

    Eliptik makineyle kardiovasküler egzersiz yapmak istiyorsanız nabzınızı dakikada 140-160 arasında tutmaya çalışın (bu değer 25-35 yaşındaki sedanter bir bireye göre örnek olarak verilmiştir). Eğer yağ yakmayı önceliyorsanız bu değeri yaşınıza orantılı olacak şekilde arttırın. Eliptik bisiklet adım sayısı ve kalp hızınızı takip etmek konusundaki gereken desteği size sağlayacaktır. (Bu konuda hakkında detaylı bilgi ve yaşınıza uygun nabız ölçüleri için bakınız: Aerobik Egzersiz Uygulama Programları)

    Eliptik bisikletlerde birçok özellik bulabilirsiniz. Bu özellikleri dikkatle inceleyiniz. Makinenize özellik eklenmesi fiyatının da artmasına neden olacaktır. Bu sebepten çalışmanızda hangi özelliklere ihtiyaç duyacağınız konusunda bilgi sahibi olun. Böylece gereksiz para da harcamamış olursunuz.

     DH Eliptik Bisiklet Kullananlar Fan Club


    Eliptik Bisikletin Başlıca Faydaları

    Eliptik makineler çeşitli aerobik egzersiz ekipmanları arasında en iyi ve en verimli makine olarak kabul edilir. En önemli farkı da düzenli ve bilinçli kullanıldığında kısa zamanda diğer aerobik spor ekipmanlarına kıyasla etkili bir sonuç alınmasıdır. Şimdi bu makinelerin sağladığı başlıca faydalara bakalım.

    Eliptik Bisiklet, Egzersiz Yaparken Eklemlere Darbe Etkisi Yapmaz

    Eliptik bisikletin en önemli faydalarından biri egzersiz sırasındaki darbelerin azaltılmış olmasıdır. Koşuya benzer bir çalışma sağlar fakat bunu eklemlerde aşınma ya da yıpranmaya sebep olmadan yapar. Eliptik bisiklet çalışmasıyla kıyaslandığında koşu, vücut ağırlığınız yüzünden eklemlerinize ve sırtınıza ağır bir yük bindirir. Eliptik bisikletle bacaklarınız makineyle sürekli temas hâlindedir, bu da eklemlerin zemine darbe yapma hareketini sınırlar. Bu konuda güvenli olmasından dolayı alt sırt, diz, kalça problemi ve diğer eklem sorunu yaşayanlar ve yaşlı kişiler tarafından güvenle kullanılabilir.

    Eliptik Bisiklet Kemik Erimesini Önlemeye Yardımcıdır

    İlerleyen yaşlardaki birçok kişi kemik erimesi problemiyle karşı karşıya kalır. Egzersiz kemik erimesini durduran ve kemik yoğunluğunu artıran en önemli şeylerden biridir. Bu konuda ileri yaş grubundaki kişiler de eklem problemi yaşarken bile eliptik makineyle egzersiz yapabilirler ve kemik yoğunluklarını artırabilirler. Kemik erimesini önlemek elbette eliptik bisikletlere has bir özellik değildir, pek çok bilinçli egzersiz ve ağırlık kaldırma antrenmanı, kemik erimesini önlemek konusunda etkilidir.

    Eliptik Bisiklet, Üst ve Alt Vücudu Aynı Anda Çalıştırır

    Eliptik bisiklet sayesinde hem alt hem de üst vücut antrenmanı yapabilirsiniz. Eliptik makinelerin hemen hemen hepsi tutmak için hareket edebilen tutacaklara sahiptir. Alt ve üst vücutta quadriceps, sırt, göğüs, triceps, biceps, kalça ve baldır kasları çalıştırılabilir. Ne ki kollar, sırt vb. üst vücut kasları bacaklara göre daha az, âdeta asgari düzeyde çalıştırılmış olunur. Anlayacağınız üst kısmınızı çalıştırmak için eliptik bisiklet iyi bir tercih olmasa da üst vücudunuzu az da olsa çalıştırması hiç çalıştırmamasından iyidir.

    Pedal ters yöne çalıştığında düz pedal çevirmeye göre daha farklı kaslar çalışır. Eliptik bisiklet kullanırken omuzlar geride olmalı, kambur durulmamalı, baş yüksekte olmalı ve karın kasları sıkı bir şekilde olmalıdır. Vücut ağırlığınız alt vücudunuz tarafından desteklenmelidir.

    Eliptik Bisiklet Kardiyovasküler ve Kilo Verme Egzersizleri İçin İyi Bir Tercihtir

    Eliptik bisikletin en önemli özelliği bacaklara ve eklemlere yük bindirmeden etkili bir kardiovasküler egzersiz yapılabilmesini sağlamasıdır demiştik. Bir aerobik egzersizin yanında kasların da eşzamanlı çalışmasını sağlar. Buna bağlı olarak kalp hızı çok yükselir. Kalp hızı ile birlikte vücudun metabolik hızı da artar. Eliptik cihazla dakikada 8-10 kalori yakılabilir ki bu hiç de azımsanacak bir rakam değildir.

    Eliptik bisiklette hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlayacak egzersizler vardır. Bu makineyle kilo vermek için en azından haftada 3-4 kez 30-40 dakika çalışmak gerekir. Bu çalışma kalp hızının gereken noktaya çıkmasını sağlar. Kalp hızının yüksek tutulması da yakılan kaloriyi artırır ve kilo vermeyi sağlar. Bu yüzden evde kilo vermek isteyen birçok kişi eliptik egzersizi tercih eder. (Evde yapabileceğiniz ve hiçbir makineye ihtiyaç duyulmayan diğer egzersizlerden birkaçı için Doktor Murat Kınıkoğlu’nun yazdığı şu yazımızı okuyunuz: Evde Yapılabilecek Harika Hareketler)

    Eliptik makinelerin çoğunda eğim ve direnç değişebilir. Buna bağlı olarak düzenlenmiş egzersiz programları vardır. Bunlardan birini seçerek çalışabilirsiniz.


     DH Eliptik Bisiklet Kullananlar Fan Club


    Eliptik Bisikletle Aralıklı Antrenman (Interval Training) Yapın!


    Kilo vermek için eliptik antrenmana ara egzersizler dâhil edilmelidir. Bunun için önceden yapılmış programları tercih edebilirsiniz. Eğer makinenizde program yoksa eğim ve direnci değiştirerek kendi ara egzersizlerinizi oluşturabilirsiniz. [Ara egzersiz şu demektir: Yüksek zorluk seviyesinde örneğin 2 dakika devam ettiniz ve daha fazla devam edemeyecek kadar yoruldunuz. Bu durumda bilinçsiz bir kullanıcı egzersizi kesmek gibi bir hata yapacaktır. Hâlbuki egzersizi kesmemeli ve seviye düşürerek egzersize devam etmeli, yeterince dinlenince de tekrar seviye yükseltmelidir. Bu şekilde yapılan bir çalışma aralıklı antrenman prensiplerine uygundur, aralıklı antrenman (interval training) yağ yakımı konusunda çok etkilidir. Bu konu hakkında Zinde Türkiye dergisi olacak detaylı bir yazı yayınlayacağız.

    Eliptik bisiklet üzerinde rahat olmalısınız; kolları, elleri, boyun ve sırtı aşırı gerginlikten korumanız gerekir. Çalışırken karın kaslarını içeri çekerseniz bu alt sırtı destekleyecek ve merkez bölgesi kasları (core muscles) tüm vücut için denge sağlayacaktır.

    Eliptik cihazla çalışma konusunda belli bir deneyim kazandıktan sonra pedalları çevirirken elinize de ağırlık alıp çalışabilirsiniz. Bu, ağırlık antrenmanı da yaparak kemiklerinizi güçlendirmek için oldukça iyi bir yoldur.

    Eliptik cihazın en güzel özelliklerinden biri, yavaş bir hızla giderken yüksek yoğunluğa çıkmanıza izin verir. [Yani hız olarak düşük olsa bile direnç ayarı değiştirilerek yoğunluk arttırılır. Bu özellik eliptik olmayan bisikletlerde de vardır.]

    Eliptik Bisiklet Güvenlidir

    Durduğunuz zaman cihaz da duracaktır. Eliptik cihazın direnç miktarını ayağınızın hareketi belirleyecektir.

    Eliptik Bisiklet Evde Kullanmak İçin İdealdir

    Çok az elektrik harcar. Koşu bandına göre az yer kaplar. Sık sık bakıma ihtiyaç duymaz.

    Eliptik Bisikletle Farklı Bacak Kasları Çalıştırılabilir

    Geri geri pedal çevirebilme özelliği sayesinde farklı kasları çalıştırabilirsiniz. Özellikle kilo almak isteyen kişiler bu egzersiz biçimini tercih edebilir.

    Eliptik Bisiklet Eklemleri Çok Daha Az Zorlar

    Birçok tecrübeli sporcu eliptikle çalıştıklarında bunu koşu, bisiklet ve diğer aerobik egzersizlere göre daha az etkili bulduklarını söylerler. Eklemler üzerine yük bindirmemesi nedeniyle eliptik daha düşük zorlukta algılanan bir egzersiz sunuyor. Bunun anlamı şudur; koşarken yapılan egzersizle, eliptik bisiklet kullanılarak yapılan aynı yoğunluktaki egzersiz aynı yoğunlukta algılanmaz. Eliptikle kendinizi daha az yorgun hissedersiniz. Çalışmayı daha kolay hissetmeniz bunun bir alt egzersiz olduğunu göstermez, eliptik bisikletle aynı derecede etkili kardiyovasküler çalışmalar yapılabilir. Eliptikle egzersiz süresini uzatmak ya da süreyi azaltıp yoğunluğu artırmak mümkündür. Bununla birlikte, eliptik bisikletle yapılan idmanı doğrudan doğruya herhangi bir egzersiz çeşidiyle kıyaslamak manasızdır zira her egzersiz kendi içinde farklıdır ve etkileri de farklı farklıdır.

    Eliptik Bisiklet Kasları Güçlendirir


    Kilo vermenize yardımcı olmanın yanında elbette bir dereceye kadar kol kaslarını ve oldukça iyi bir şekilde bacak kaslarını güçlendirir. Ayrıca karın kasları ve sırt kasları da eskiye nazaran çok daha güçlü hâle gelir.

    Eliptik Bisiklet Dayanıklılığı Arttırır

    Vücudunuzun “dayanıklılık” dediğimiz bir işi devam ettirebilme özelliğini artırır. İyi bir dayanıklılık seviyesine sahip olursanız kendinizi hâlsiz bitkin hissetmeden daha uzun süre başka faaliyetler de yapabilirsiniz. [Bununla birlikte dayanıklılık konusu detaylı bir konudur ve genel kondisyon dediğimiz genel dayanıklılığın yanı sıra her faaliyet ayrı bir dayanıklılık ister. Bu nokta unutulmamalıdır ancak sıradan biriyseniz eliptik bisikletle çalışmanın genel kondisyonunuzu arttıracağından emin olabilirsiniz.


     DH Eliptik Bisiklet Kullananlar Fan Club


    Eliptik Bisiklet Kaç Kalori Yakmanızı Sağlar?

    Eliptik bisikletin kalori yakması çeşitli faktörlere bağlıdır. Bu faktörler egzersizin süresi, egzersizler arasındaki aralık, makinenin eğimi ve direnç miktarıdır. Bireyin vücuduyla ilgili faktörler vücut yağ-kas oranı, cinsiyet ve üst vücut egzersizinin yapılıp yapılmadığıdır.

    Yakılan kalorinin miktarı eliptik egzersizin sonucunda kişinin kardiovasküler sisteminin durumuna göre, düzenli egzersiz yapmasına ve egzersize yeni başlamasına göre de değişir. [Anlayacağınız hiçbir egzersiz için olamayacağı gibi eliptik bisiklet çalışması da için de kalori yakma hususunda kesin sayılar vermek mümkün değildir. Bu değerler tamamen kişiden kişiye değişiklik gösterir.]

    Aşağıda cinsiyete ve vücut ağırlığına göre, yakılan ortalama kaloriyi gösteren bazı ortalama değerler verilmiştir.

    - Yarım saat eliptik egzersiz yapan 68 kg. bir kadın 387 kalori yakacaktır.
    - Yarım saat eliptik egzersiz yapan 81 kg. bir erkek 480 kalori yakacaktır.
    - Yarım saat eliptik egzersiz yapan 54 kg. bir kadın 310 kalori yakacaktır.

    Eliptik bisiklet üreticileri 1 saatlik aralıksız egzersizin sonucunda ortalama olarak 720 kalori yakılacağını söylemektedirler. [Bize kalırsa bu biraz abartılı bir iddia ve gerçekçi değil fakat üreticilerin iddiasını yazıya almak istedik. Sanıyoruz ki en yüksek zorluk seviyesinde çalışan spora yeni başlayan biri belki ama o da belki bu kadar kalori yakabilir ama öyle biri de o zorluk seviyesinde durmaksızın bir saat çalışamaz zaten.]

    Eliptik makinenin üzerinde kişinin yakmış olduğu kaloriyi gösteren monitör vardır. Yaktığınız kaloriyi hesaplamak için egzersiz süresi, kilo ve diğer vücut kompozisyonlarınızı girerseniz bu sizin yaktığınız kaloriyi hesaplamanıza yardımcı olacaktır.

    Eliptik Bisiklet Egzersizini Geliştirmek İçin İpuçları

    Aşağıdaki ipuçları, eliptik bisikletle daha etkili çalışabilmek için gereken seviyeye gelmenize yardımcı olur ve bu sayede daha etkili bir eliptik bisiklet çalışmasıyla daha fazla kalori yakma olanağı bulabilirsiniz.

    1) Her iki dakikada bir 30 sn. eğimi artırabilirsiniz, bu vücudunuzun sınırlarını zorlamanızı sağlar, aynı zamanda kısa sürede daha fazla kalori yakarsınız.
    2) Gün içinde çalışmanızı iki bölüm halinde yaparsanız (sabah 15-20dk. Akşam 20 dk.) daha fazla kalori harcarsınız.
    3) Eliptik bisiklette ileri harekete alternatif geri hareket etme olanağı vardır. Bu farklı kasları çalıştırmanızı sağlar.
    4) Bir diğer yol pedallarla beraber kolları çalıştırmak için gidonları kullanmaktır. Böylece tüm vücut çalışacağı için daha fazla kalori yakarsınız.

    Sonuç Olarak

    Eliptik bisikletle sıradan bir çalışma, sıradan bir koşu bandı ve sıradan bir bisiklet makinesi egzersizine göre daha fazla kalori yakmayı sağlar. Kas kazanmanızı, yağları eritmenizi, genel kondisyonunuzun artmasını ve kilo vermenizi kolaylaştırır.

    Bu bilgiler sonucunda, eliptik bisikletin egzersiz yapmak isteyip sağlık problemi nedeniyle yapamayanlar, kısa sürede fazla kalori yakmak isteyenler, yağ kütlesini azaltmak isteyenler, evde spor yapmak isteyenler ve kısa zamanda yoğun bir egzersiz yapmak isteyenler için âdeta bir mucize gibi olduğunu görüyoruz. Eminim bugüne kadar sağlık problemi nedeniyle egzersiz yapmaktan çekinenler için iyi bir alternatif olacaktır. Ben bu cihaz hakkında bilgi sahibi olmaktan dolayı çok memnun oldum. Sizlerin de okumaktan keyif aldığınızı umuyorum. Yaşamınızda egzersizin bir şekilde yer alması dileğiyle sağlıklı günler diliyorum.

    kaynak: BodyTr



  • Bende yakın zamanda almayı düşünüyorum gerçekten zayıftılatiyor mu.Indirimde var mi suanda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikael Akerfeldt. -- 8 Şubat 2014; 2:35:54 >
  • AND1 A kullanıcısına yanıt
    bende resimdeki gibi bi eliptik bisiklet arıyorum ama türkiye de bu tarz bulamadım tavsiye edeceğin ürün varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veerzaara

    bende resimdeki gibi bi eliptik bisiklet arıyorum ama türkiye de bu tarz bulamadım tavsiye edeceğin ürün varmı
    Model tavsiyeleri ve nedenlerini de yazarsanız daha anlamlı bir konu olabilir.. Mesela şu markadan uzak durun servisi çok zayıf veya şu modeli kesinlikle almayın dağılıyor gibisinden yorumlar çok önemli.. Bir 7kg lık disk mevzusu almış başını gitmiş ama ben bir türlü yakalayamadım özellikler kısmında hiçbiri yazmıyor.. Bilen arkadaşlar buraya yazsınlar bir zahmet şu modelin disk ağırlığı şu kadar gibisinden..
  • fiyat ve performans f/p onerilerinizi de bekliyoruz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ucimentay

    fiyat ve performans f/p onerilerinizi de bekliyoruz :)
    ürünü kullanmadım sadece fiyat olarak iyi geldi...
    altis sp-9000 media markt 379 tl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akıllıdeli06

    ürünü kullanmadım sadece fiyat olarak iyi geldi...
    altis sp-9000 media markt 379 tl

    Alıntıları Göster
    Ben bahçeşehir de ki yetkili bayisinden Altis sp-9000 aldım 349 tl'den mediamarkt fiyatından yani.. Oldukça memnunum alette ses neredeyse hiç yok.. Kayışlı olanların hem sesi çok fazla hem de zorluk seviyesini 8'e bile getirseniz pedaller ağırlaşmıyor yani birinci kademe ve sekinizinci kademe arasındaki fark çok çok az..Mutlaka manyetik olan modellerden alın kayışlı modellerden alırsanız ileride hem kayıştan ses gelmeye başlayacak hem de zamanla en zor seviyesine bile alışıp tabiri caiz ise boşa pedal basacaksınız.. Altis marka manyetik eliptik bisiklet alacaksanız sp-8000'den aşağısını almanızı tavsiye etmem ama en az sp-8000 derim.. Sp-9000 daha iyi tabii.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Ben bahçeşehir de ki yetkili bayisinden Altis sp-9000 aldım 349 tl'den mediamarkt fiyatından yani.. Oldukça memnunum alette ses neredeyse hiç yok.. Kayışlı olanların hem sesi çok fazla hem de zorluk seviyesini 8'e bile getirseniz pedaller ağırlaşmıyor yani birinci kademe ve sekinizinci kademe arasındaki fark çok çok az..Mutlaka manyetik olan modellerden alın kayışlı modellerden alırsanız ileride hem kayıştan ses gelmeye başlayacak hem de zamanla en zor seviyesine bile alışıp tabiri caiz ise boşa pedal basacaksınız.. Altis marka manyetik eliptik bisiklet alacaksanız sp-8000'den aşağısını almanızı tavsiye etmem ama en az sp-8000 derim.. Sp-9000 daha iyi tabii.

    sp-9000 nin disk ağırlığı hakkında bilgin varmı? nette hiç bir yerde bulamadım... birde foreverfit ürünleri bir dönem satılmış 500 tl civarı disk 8 kg, arada çok büyük fark yok kararsız kaldım,
    ürünü almalımıyım yoksa 500 tl civarı iyi bir ürün denk gelirmi?

    ürünleri de ankara da görebileceğim bir yer yok, olsa elden bakar alırdım ama netten biraz şans işi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akıllıdeli06

    quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Ben bahçeşehir de ki yetkili bayisinden Altis sp-9000 aldım 349 tl'den mediamarkt fiyatından yani.. Oldukça memnunum alette ses neredeyse hiç yok.. Kayışlı olanların hem sesi çok fazla hem de zorluk seviyesini 8'e bile getirseniz pedaller ağırlaşmıyor yani birinci kademe ve sekinizinci kademe arasındaki fark çok çok az..Mutlaka manyetik olan modellerden alın kayışlı modellerden alırsanız ileride hem kayıştan ses gelmeye başlayacak hem de zamanla en zor seviyesine bile alışıp tabiri caiz ise boşa pedal basacaksınız.. Altis marka manyetik eliptik bisiklet alacaksanız sp-8000'den aşağısını almanızı tavsiye etmem ama en az sp-8000 derim.. Sp-9000 daha iyi tabii.

    sp-9000 nin disk ağırlığı hakkında bilgin varmı? nette hiç bir yerde bulamadım... birde foreverfit ürünleri bir dönem satılmış 500 tl civarı disk 8 kg, arada çok büyük fark yok kararsız kaldım,
    ürünü almalımıyım yoksa 500 tl civarı iyi bir ürün denk gelirmi?

    ürünleri de ankara da görebileceğim bir yer yok, olsa elden bakar alırdım ama netten biraz şans işi

    Alıntıları Göster
    arkadaşlar bir de http://www.uzayspor.com/urun-20760-adler-8009-manyetik-eliptik-seleli-kondisyon-bisikleti
    bu ürün var, ağırlığı altis te 30 kg civarı iken bu ürün 40 larda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akıllıdeli06

    arkadaşlar bir de http://www.uzayspor.com/urun-20760-adler-8009-manyetik-eliptik-seleli-kondisyon-bisikleti
    bu ürün var, ağırlığı altis te 30 kg civarı iken bu ürün 40 larda

    Alıntıları Göster
    Linkini verdiğiniz ürünün net 39kg olması imkansız bu ürünlerin iskeleti zaten giriş seviyesi modellerde hep aynı sadece küçük tasarım farklılıkları var altis sp-9000'i almadan önce hepsini araştırdım oradan biliyorum.. 39kg net ağırlık pek inandırıcı olmamış.. Altis sp-9000 bile net 27kg.. Bu üründe ekstra 12kg fark yaratabilecek ne olabilir ki? İnternet sitelerindeki her spec de doğru olacak diye bir kural yok.. İnternet sitlerinde verilen ürün özellik bilgilerinin yarısı yanlış oluyor genelde.
    Altis'i marka olarak bilmem çok fazla tanımam almadan önce de eğer deneme imkanım olmasaydı risk alıp Altis almazdım, Altisi aldıktan sonra cidden şu ana kadar çok memnun kaldım sesi hiç yok aletin kullanımı rahat görüntüsü de gayet iyi.. Disk ağırlığı zannedersem ya 5 ya da 6kg olması lazım ama emin değilim. Kayışlı olanlardan mümkün olduğunca uzak durun derim tabii bu tip bir alet almak isteyip de bütçesi görece dar olan arkadaşlar mecburen onlara bakıyorlar o zaman da yapacak bir şey yok gelen ses ve kokuları kafaya takmamaya çalışacaklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Linkini verdiğiniz ürünün net 39kg olması imkansız bu ürünlerin iskeleti zaten giriş seviyesi modellerde hep aynı sadece küçük tasarım farklılıkları var altis sp-9000'i almadan önce hepsini araştırdım oradan biliyorum.. 39kg net ağırlık pek inandırıcı olmamış.. Altis sp-9000 bile net 27kg.. Bu üründe ekstra 12kg fark yaratabilecek ne olabilir ki? İnternet sitelerindeki her spec de doğru olacak diye bir kural yok.. İnternet sitlerinde verilen ürün özellik bilgilerinin yarısı yanlış oluyor genelde.
    Altis'i marka olarak bilmem çok fazla tanımam almadan önce de eğer deneme imkanım olmasaydı risk alıp Altis almazdım, Altisi aldıktan sonra cidden şu ana kadar çok memnun kaldım sesi hiç yok aletin kullanımı rahat görüntüsü de gayet iyi.. Disk ağırlığı zannedersem ya 5 ya da 6kg olması lazım ama emin değilim. Kayışlı olanlardan mümkün olduğunca uzak durun derim tabii bu tip bir alet almak isteyip de bütçesi görece dar olan arkadaşlar mecburen onlara bakıyorlar o zaman da yapacak bir şey yok gelen ses ve kokuları kafaya takmamaya çalışacaklar.

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar öneri bekliyoruz fakat ses çıkmıyor.

    Bu var mesela, hem de manyetik ama marka altis muhtemelen kısa süre sonra gacırtı gucurtu sorunları olacak,

    http://www.hepsiburada.com/liste/altis-mk-650-manyetik-eliptik-bisikleti-lbs-10-pilates-bandi-hediye-/productDetails.aspx?productId=sporaltis1126&categoryId=407474

    Daha iyi bir model gibi

    http://www.kondisyonmarketim.com/foreverfit-eliptik-bisiklet-tfe-6007p-urun97.html

    BU da reebok ,

    http://www.hepsiburada.com/liste/reebok-14200-1-1-trainer-eliptik-bisiklet/productDetails.aspx?productId=sporaltis1466&categoryId=407474

    Güzel bir tavsiye yapın lütfen, ses çıkmazsa altis alacağım, 300 TL civarı, gittiği yere kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aerospace

    Arkadaşlar öneri bekliyoruz fakat ses çıkmıyor.

    Bu var mesela, hem de manyetik ama marka altis muhtemelen kısa süre sonra gacırtı gucurtu sorunları olacak,

    http://www.hepsiburada.com/liste/altis-mk-650-manyetik-eliptik-bisikleti-lbs-10-pilates-bandi-hediye-/productDetails.aspx?productId=sporaltis1126&categoryId=407474

    Daha iyi bir model gibi

    http://www.kondisyonmarketim.com/foreverfit-eliptik-bisiklet-tfe-6007p-urun97.html

    BU da reebok ,

    http://www.hepsiburada.com/liste/reebok-14200-1-1-trainer-eliptik-bisiklet/productDetails.aspx?productId=sporaltis1466&categoryId=407474

    Güzel bir tavsiye yapın lütfen, ses çıkmazsa altis alacağım, 300 TL civarı, gittiği yere kadar.

    Alıntıları Göster
    Dynamic 950 modelini 700 TL'ye bu adresten aldım:http://www.voitoutlet.com/U224,23,dynamic-950-eliptik-bisiklet-ucretsiz-kargo-eliptik-bisiklet-dynamic.htm

    Kurulumu kendim yaptım, 45 dk kadar sürdü. Kullanırken ses çıkarmıyor, yukarı sitede ve pek çok başka sitede taşıma ağırlığı 120kg diyor fakat içinden çıkan kitapçıkta 100kg yazıyor. Bakalım memnun kalacak mıyım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aerospace

    Dynamic 950 modelini 700 TL'ye bu adresten aldım:http://www.voitoutlet.com/U224,23,dynamic-950-eliptik-bisiklet-ucretsiz-kargo-eliptik-bisiklet-dynamic.htm

    Kurulumu kendim yaptım, 45 dk kadar sürdü. Kullanırken ses çıkarmıyor, yukarı sitede ve pek çok başka sitede taşıma ağırlığı 120kg diyor fakat içinden çıkan kitapçıkta 100kg yazıyor. Bakalım memnun kalacak mıyım :)

    Alıntıları Göster
    Decathlon un sattığı 900 civarı domyos marka bir eliptik var 9 kg disk ağırlığı bisiklet ağırlığı da 60 kg a yakın.
    Tecrübe eden var mı almayı düşünüyorum da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kucukti

    Decathlon un sattığı 900 civarı domyos marka bir eliptik var 9 kg disk ağırlığı bisiklet ağırlığı da 60 kg a yakın.
    Tecrübe eden var mı almayı düşünüyorum da.

    Alıntıları Göster
    benimde annem istiyor hangisini almak lazım fiyatlar yakın
    kolestrolu olduğu için biraz zayıflaması lazım koşu bandını pek tavsiye etmiyorlar sıkılır deniyor .
    iki üründe f/p olarak iyi duruyor bide manyetik iyimidir.

    http://www.hepsiburada.com/liste/altis-mk-650-manyetik-eliptik-bisikleti-pt-20-pilates-topu-hediye-/productDetails.aspx?productId=sporaltis1126&categoryId=407474

    http://www.hepsiburada.com/liste/altis-mk-750-manyetik-eliptik-kondisyon-bisikleti/productDetails.aspx?productId=sporaltis1125&categoryId=407474
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0924579C4

    benimde annem istiyor hangisini almak lazım fiyatlar yakın
    kolestrolu olduğu için biraz zayıflaması lazım koşu bandını pek tavsiye etmiyorlar sıkılır deniyor .
    iki üründe f/p olarak iyi duruyor bide manyetik iyimidir.

    http://www.hepsiburada.com/liste/altis-mk-650-manyetik-eliptik-bisikleti-pt-20-pilates-topu-hediye-/productDetails.aspx?productId=sporaltis1126&categoryId=407474

    http://www.hepsiburada.com/liste/altis-mk-750-manyetik-eliptik-kondisyon-bisikleti/productDetails.aspx?productId=sporaltis1125&categoryId=407474

    Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar bugün sipariş vereceğim eliptik bisikletlerden hangisini önerirsiniz?

    Voit D30-D40, Voit EC 370

    bisiklette koltuk olmasının dezavantajı var mı?
  • LionKing1905 kullanıcısına yanıt
    Bisikklet gibi kullanmak istediğinizde koltuğu kullanıyorsunuz fakat kulaklıkta iyi bir müzik eşliğinde ayakta çalışmak çok daha eforsarfedici ve eğlenceli oluyor. Benim koltuğu kullanmam sayılıdır mesela...
  • teşekkürler,d-30 koltuksuz d-40 koltuklu arada 100TL fark var, çoğu yorumda koltuğa gerek yok denilmiş.Genelde ayakta kullanacağım fakat yorulunca birkaç dakika oturmak gerekebilir diye düşündüm o yüzden karasız kaldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nofear72

    benimde annem istiyor hangisini almak lazım fiyatlar yakın
    kolestrolu olduğu için biraz zayıflaması lazım koşu bandını pek tavsiye etmiyorlar sıkılır deniyor .
    iki üründe f/p olarak iyi duruyor bide manyetik iyimidir.

    http://www.hepsiburada.com/liste/altis-mk-650-manyetik-eliptik-bisikleti-pt-20-pilates-topu-hediye-/productDetails.aspx?productId=sporaltis1126&categoryId=407474

    http://www.hepsiburada.com/liste/altis-mk-750-manyetik-eliptik-kondisyon-bisikleti/productDetails.aspx?productId=sporaltis1125&categoryId=407474

    Hocam hangi ürünü aldınız ? Memnun musunuz ? Birde internette manyetik değil mekanik olduğunu söylüyorlar doğru mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReznowTR

    quote:

    Orijinalden alıntı: nofear72

    benimde annem istiyor hangisini almak lazım fiyatlar yakın
    kolestrolu olduğu için biraz zayıflaması lazım koşu bandını pek tavsiye etmiyorlar sıkılır deniyor .
    iki üründe f/p olarak iyi duruyor bide manyetik iyimidir.

    http://www.hepsiburada.com/liste/altis-mk-650-manyetik-eliptik-bisikleti-pt-20-pilates-topu-hediye-/productDetails.aspx?productId=sporaltis1126&categoryId=407474

    http://www.hepsiburada.com/liste/altis-mk-750-manyetik-eliptik-kondisyon-bisikleti/productDetails.aspx?productId=sporaltis1125&categoryId=407474

    Hocam hangi ürünü aldınız ? Memnun musunuz ? Birde internette manyetik değil mekanik olduğunu söylüyorlar doğru mu ?

    daha almadım
    renginnden dolayı beyaz istiyorum ama senin söylediğini hiç bir yerde okumadım
    genel olarak ikisede yorumlarda beğenmişler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nofear72

    quote:

    Orijinalden alıntı: ReznowTR

    quote:

    Orijinalden alıntı: nofear72

    benimde annem istiyor hangisini almak lazım fiyatlar yakın
    kolestrolu olduğu için biraz zayıflaması lazım koşu bandını pek tavsiye etmiyorlar sıkılır deniyor .
    iki üründe f/p olarak iyi duruyor bide manyetik iyimidir.

    http://www.hepsiburada.com/liste/altis-mk-650-manyetik-eliptik-bisikleti-pt-20-pilates-topu-hediye-/productDetails.aspx?productId=sporaltis1126&categoryId=407474

    http://www.hepsiburada.com/liste/altis-mk-750-manyetik-eliptik-kondisyon-bisikleti/productDetails.aspx?productId=sporaltis1125&categoryId=407474

    Hocam hangi ürünü aldınız ? Memnun musunuz ? Birde internette manyetik değil mekanik olduğunu söylüyorlar doğru mu ?

    daha almadım
    renginnden dolayı beyaz istiyorum ama senin söylediğini hiç bir yerde okumadım
    genel olarak ikisede yorumlarda beğenmişler

    Bende beyaz olanı beğendim ancak onunda diskleri 4 kg yazıyor siyah olanda 6 kg daha iyi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.