Şimdi Ara

DH Ekonomi ile İlgilenenler Grubu - Gelin hep beraber ekonomi konuşalım! İmzalar Geldi! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
5
Favori
15.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: owen029

    Bende üye olmak istiyorum


    ekledim.
  • Altından kazanmış ve bir o kadar da zarar etmiş ve yaklaşık 3 seneden beri altını takip eden birisi olarak bu fiyatlardan altına yaklaşmayın derim. Ayrıca W olarak adlandırılan kriz kavramına göre krizin ikinci bacağı da kapıda galiba. En azından Roubini amcam böyle diyor.


    Radikal Gazetesi 02/11/2009

    'Şimdiye kadar ki en büyük varlık krizi yaşanacak'

    LONDRA - Küresel krizi önceden tahmin ettiği için "Kriz Kahini" olarak tanınan New York Üniversitesi öğretim üyelerinden ünlü iktisatçı Nouriel Roubini, "yeni kriz" uyarısını yaptı. Prof. Roubini, "Köpük ne kadar büyükse, izleyecek varlık çöküşü o kadar büyük olacak. FED ve diğer politika yapıcıları, yarattıkları dev köpükten habersiz gibi görünüyor. Onların bu körlüğü ne kadar sürerse piyasalardaki düşüş o kadar büyük olacak" görüşünü dile getirdi.
    Nouriel Roubini, Financial Times gazetesince yayımlanan makalesinde Mart ayından bu yana petrol dahil olmak üzere her türlü riskli varlığın fiyatlarının önemli ölçüde yükseldiğine, daha büyük bir toparlamanın da yükselen piyasalardaki hisse, tahvil ve para birimleri değerlerinde görüldüğüne, doların ise önemli ölçüde zayıfladığına işaret etti.

    -DOLAR ZAYIFLARKEN VARLIK FİYATLARI TAVAN YAPTI-

    Riskli varlıklardaki toparlamanın kısmen daha iyi ekonomik temellerden kaynaklandığı belirtirken canlandırma paketleri ve banka kurtarmaları gibi önlemlere işaret eden Roubini, "ABD ve küresel ekonomide "mütevazi" bir toparlama meydana gelirken varlık fiyatlarının Mart’tan bu yana büyük ve senkronise bir toparlama ile tavan yaptı" diye yazdı. 2008 yılında varlık fiyatlarında keskin bir düşüş yaşanırken dolar toparlandığını, Mart’tan bu yana ise varlıkların önemli ölçüde canlandığını ancak doların gerilediğini kaydeden Roubini "Riskli varlık fiyatları, makroekonomik temellere kıyasla gerektiğinden çok fazla, çok erken ve çok hızlı yükseldi" görüşünü dile getirdi.

    -RİSKLİ VARLIKLARA YATIRIM YAPILIYOR-

    Nouriel Roubini, varlık fiyatlarının fırlamasının arkasındaki önemli bir faktörün doların güçsüzlüğünün bulunduğunu belirtirken yatırımcıların sadece dolar bazında "sıfır" faizle değil, aynı zamanda yıllık yüzde 10 veya 20 gibi çok negatif faizlerle borçlanarak riskli küresel varlıklara yatırım yaptıklarını vurguladı. Roubini,bu tür işlemlerden sağlanan total kazançların Mart’tan bu yana yüzde 50-70 düzeyinde seyrettiğine de işaret etti.
    Dolarlın düşüşünden kaygı duyan, Asya ve Latin Amerika’daki bazı ülkelerin merkez bankalarının "agresif" bir müdahaleyle ulusal para birimlerinin yükselişini durdurmaya çalıştıklarını, Brezilya’nın ise, sermaye girişlerine kontroller getirdiğini belirten Roubini, merkez bankalarının faizleri düşürmeye de mecbur kalabileceğini de kaydetti. Roubini, "Carry trade köpüğü kötüleşecek. Eğer döviz müdahalesi yoksa ve yabancı para birimleri değer kazanırsa, carry tradenin negatif borçlanma maliyeti daha negatif hale gelecek" diye yazdı.

    -BİR GÜN BU KÖPÜK PATLAYACAK-

    “Ancak bir gün bu köpük patlayacak ve şimdiye kadar en büyük koordine varlık krizine neden olunacak" uyarısını yapan Roubini, çeşitli faktörlerin, doların birdenbire yükselmesine neden olması halinde yatırımcıların panik içinde riskli varlıklarından kaçmaya çalışacağını ve bir çöküş yaşanacağını savundu.
    Doların sıfıra düşemeyeceğini ve bir noktada istikrarlaşacağını vurgulayan Roubini, ayrıca ABD Merkez Bankası’nın (FED) sonsuza dek oynaklığı bastıramayacağını, piyasaların FED’in sıkılaştırmasının daha erken bir tarihte gerçekleşmesini beklemeye başlayabileceği, çifte dipli resesyon veya İran ile bir konfrontasyon gibi jeopolitik risk korkularının ortaya çıkabileceği gibi bir dizi olasılıkların altını çizdiği makalesine su uyarı ile son verdi:
    "Köpük ne kadar büyükse, izleyecek varlık çöküşü o kadar büyük olacak. FED ve diğer politika yapıcıları, yaratmakta oldukları dev köpükten habersiz gibi görünüyor. Onların bu körlüğü ne kadar sürerse piyasalardaki düşüş o kadar büyük olacak."(ANKA)




  • Bir de Reuters te dün böyle birşey yayınlandı. Aman dikkat diyorum

    Artan borçlar çift dipli resesyon getirebilir-Obama

    BEIJING, 18 Kasım (Reuters) - ABD Başkanı Barack Obama, kamu borçlarının çok fazla artmasının çift dipli resesyona neden olabileceğini söyledi.

    Obama, ABD'de artmakta olan açıkların sınırlandırılması gerektiği yönünde bugüne kadarki en sert uyarısı olarak dikkat çeken açıklamayı Fox News ile söyleşinde yaptı.

    Obama, devam eden Çin ziyareti sırasında yaptığı söyleşide, "Borçları yükseltmeye devam edersek, şu andaki toparlanmanın tam ortasında bile, insanlar bir noktada ABD ekonomisine duydukları güveni kaybedebilirler. Bu da beraberinde çift dipli resesyonu getirebilir" şeklinde konuştu.

    ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte büyüme kaydettiğini ve dördüncü çeyrek için de aynı şekilde büyüme beklendiğini belirten Obama, "Her zaman söylediğim gibi, istihdamdaki artış ekonomideki büyümenin arkasında kalacak. Şimdi önemli olan buna ne şekilde ivme verebileceğimiz" dedi.

    ABD ihracatında yüzde 1 gibi küçük bir artışın bile 250,000 kişiye iyi gelir getiren bir iş anlamına geldiğini belirten Obama, ihracatı desteklemenin para harcamadan alınabilecek tedbirlere verilebilecek örneklerden biri olduğunu da söyledi. Obama, işverenlerin bazı vergi teşvikleriyle desteklenmesi halinde onların işe alma planlarının öne çekilebileceğini kaydederek, bu konu üzerinde çalıştıklarını söyledi.




  • Ekler misin benide?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F1SECO

    Ekledim arkadaşlar sizleri de

    Yatırımcı arkadaşlarımın bu yazıyı okumasını tavsiye ederim . Tıkla!


    7- Yapılan yatırıma aşık olmayın

    Paulson 2008 yılında karşı pozisyon aldığı bankalar ve finans şirketleri konusunda 2009 başlarında bir önceki yıla kıyasla daha cesur adımlar atar hale geldi. Bu adımları atmasında kurumların bilançolarını iyileştirdiğine karar vermesi önemli bir etkendi.

    Ders: En iyi ticaret bile sonsuza kadar sürmez.


    Bu lafa bayıldım.Gerçekten yeni yatırımlar,heyecanlar şart.




  • Broker olmak için hangi bölümden mezun olmak gerekir?Veya lise mezunuda olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nietzsche -- 20 Kasım 2009; 18:39:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarMaNietz

    Broker olmak için hangi bölümden mezun olmak gerekir?Veya lise mezunuda olabilir mi?

    Hangi üniden mezun olmak gerektiğini bilmiyorum ama brokerların son dönemde işsiz kaldıklarını haberlerde
    göstermişlerdi.Ayrıca hayatın stresle geçecek bence çekilmez erken yaşlanır insan valla
  • Bugün borsa yine çok kötüydü..

    Türk Hava Yollarına girdim. Girdiğim günden beridir düşüşte..

    Birde ikindi gibi fantezi yapıp taban yapan senede girdim. Aldığım fiyattan satış için emir verip iş yerinden ayrıldım. Akşam eve geldiğimde satış gerçekleşmişti..

    Serbest fiyat vermeyecektim ama düşük lot aldığımdan serbest fiyat vermem gerekiyordu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xweser

    Bugün borsa yine çok kötüydü..

    Türk Hava Yollarına girdim. Girdiğim günden beridir düşüşte..

    Birde ikindi gibi fantezi yapıp taban yapan senede girdim. Aldığım fiyattan satış için emir verip iş yerinden ayrıldım. Akşam eve geldiğimde satış gerçekleşmişti..

    Serbest fiyat vermeyecektim ama düşük lot aldığımdan serbest fiyat vermem gerekiyordu..


    Serbest fiyat verme çok zarar edersin.Endeks hisseleri dahada düşecek 41.000-42.000 den yukarı dönecek gibi.Yurtdışıyla olumsuz yönde ayrışıyoruz.CMBTN pazartesi artar büyük ihtimalle. 21.00 ı görebilir.Yatırım tavsiyesi değildir kişisel görüşümdür.




  • Bende katılmak isterim.
  • geçen günlerde Güngör Uras yazmıştı da paylaşmak istiyorum;

    Türkiye'nin 2010 beklenen vergi gelirleri; 193 milyar dolar
    faiz gideri; 56 milyar dolar
    memur maaşları; 71 milyar dolar
    emekliler; 50 milyar dolar
    kamu giderleri; 20 milyar dolar
    193 - (56 + 71 + 50 + 20) = vergiler bitti!!

    insanlar 40 yaşında emekli olmaya devam ettikçe, memur alımları devam ettikçe, faiz giderleri düşmedikçe Türkiye gelişemez bence..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talbot Lago -- 27 Kasım 2009; 22:14:04 >
  • biliyorum bilseniz zengin olurdunuz ama genede soriyim sonuçta tahmin istiyorum
    2010 ilk çeyreğinde konut kredi fazileri ne olur 1.05 çok üstüne çıkarmı
    altın hiç düşmezmi
    teşekkürler ...
  • Hayvancılık sektörü ile ilgili araştirma yapsak çok güzel bir sektör
  • Dubai battı bakalım neler olucak . ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F1SECO

    Dubai battı bakalım neler olucak . ?


    Bende merak ediyorum.
  • beni de ekleyin süper topic olmuş , selamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozan301


    quote:

    Orijinalden alıntı: F1SECO

    Dubai battı bakalım neler olucak . ?


    Bende merak ediyorum.


    Batmıycak galiba gazetede şartlı yardım başlığı altında bir yazı vardı .

    Bu arada @oRLaNDo sen de hoşgeldin
  • gruba katılmak istiyorum.. işletme okuyorum.. herkesin paylaşacak bir görüşü vardır.. güzel bi grup olmuş.
  • Borsayla uzun diyebileceğimiz bir süre boyunca ilgilenmiş üye arkadaşlar, acaba bunun eğitimini nereden, nasıl aldıklarını söyleyebilirler mi?

    İhtiyacım olan borsada oynamadan önce, gerekli donanımın nasıl elde edebileceğini öğrenmek.
    Şimdiden teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.