Şimdi Ara

DH Ailesi ve Hocalarımla Sıfırdan Akıllı Evimi Yapma Projem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
9
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Giriş:


    Merhaba Sayın DH ailesi ve Hocalarım


    Yazım biraz uzun biliyorum, vaktiniz yoksa lütfen müsait zamanınızda atlamadan okursanız çok sevinirim :)

    Yıllardır siteyi uzaktan takip ediyorum çok yardımlarınız dokundu hepinizden Allah razı olsun.

    Yeni projemin profesyonel olmasını istediğimden ve işin üstesinden zor kalkacağımı anladığımdan siz değerli, tecrübeli hocalarımdan yardım istemek durumunda kaldım.


    Kısaca kendimi tanıtmak gerekirse sağlıkçı radyoloji teknikeri bir kardeşinizim. Öncelikle bu covid'li geçen günlerimizde herkese sağlık ve bol tedbirli günler diliyorum, hepimiz için zor zamanlardan geçiyoruz. Umarım en hızlı şekilde bu virüsten el birliğiyle kurtuluruz.

    Konu uzun olacağı için dilim döndüğünce yalın ve sade bir şekilde anlatmaya çalışacağım.

    Sürç-i lisan edersek şimdiden affola :)


    Sayın ve sevgili hocalarım, seneye bu zamanlar Allah kısmet ederse evlenmiş ve kendi evimde oturuyor olacağım. Aylardır akıllı ev sistemlerini araştırıyorum gerek dh forumundan gerek youtube videolarından. Türkçe okumadığım konu, izlemediğim video kalmamıştır diye tahmin ediyorum.

    Düşündümki aylar önceden bu konuyu açıp hangi cihazları alacağımı, neler yapabileceğimizi ve nereye kadar gidebileceğimizi belirleyelim, o gün geldiğinde malzemeleri alıp yavaş yavaş evi sizin yardımınızla kurmaya başlayalım. Dh ailesi ve hocalarımın ortak olacağı bir akıllı ev projesi :) Eşimle aldığım ortak karar neticesinde düğün, nişan, kına gibi eğlenceleri covid nedeniyle yapmamaya karar verdik, sade bir nikahla evleneceğiz. Bu masraflar yerine güzel bir evimizin olması için para harcamaya karar verdik.


    Konularından, yazılarından yararlandığım @bdurmus @GokhanTR @berkans @gurkans @Zwandar videolarından yararlandığım "YapalımTube" "povodu" kanallarına ve nice etiket sınırı olduğu için etiketleyemediğim hocalarımdan özür dileyerek, herkese teşekkürü borç bilir, bilgilerinizden faydalanmak için sizi ve tüm hocalarımı konuma davet ederim :)



    Gelişme:


    Yapmak istediklerimi belirteyim nasıl yapacağımızı hangi cihazların daha stabil ve sağlıklı olacağını, neleri almam gerektiğini ve daha neler yapabileceğimizi tartışmak isterim.

    Öncelikle ev kendi evim olduğundan taşınma vs olmayacağı için sabit, stabil ve geliştirilmeye müsait bir sistem kurmayı düşünüyorum. Ve kablo karışıklıklarını minimumda tutmak istiyorum.


    Oturma Odası - Salon:

    Bazı evlerde hem misafir odası hemde salon toplam 2 oturma odası oluyor. Bizim evde sadece 1 tane oturma odası olacak ve zamanın büyük bir kısmı burada geçeceği için ekstra önem verdiğim bir alan.


    Televizyon:

    Araştırmalarım ve yorumları okuduğum kadarıyla aklıma yatan televizyon modeli Philips One Tv'ler oldu. Bu modeli seçmememdeki asıl neden ambilight özelliğinin olması. Philips hue ışıklarıyla koordineli bir şekilde yandığından film, dizi izlerken çok güzel bir ambiyans olması. Sizin başka bir tavsiyeniz veya bu televizyon hakkında yorumunuz nedir.

    Örnek olarak:

    DH Ailesi ve Hocalarımla Sıfırdan Akıllı Evimi Yapma Projem



    Hub Seçimi: Samsung Smartthings Hub

    Hub konusunu edindiğim bilgilerime göre bir köprü görevi görüyormuş kendileri. Evimdeki akıllı cihazları bu Hub'a bağlıyormuşum.

    Görevini ve nasıl yapıldığını tam manasıyla bilmediğim ve araştırmalarım sonucu öğrendiğim bilgilere göre bu philips lambalarını çalıştırmak için Philips Hue Smart Hub cihazı gerekiyormuş.

    Youtube "povodu" kanalından videolarını izlediğim hocam "samsung smartthings hub" varsa phlips hue smart hub'u almama gerek olmadığını söyledi. Bende ortalıkta fazladan cihaz olmasını istemediğimden samsung smartthings hub alma kararı verdim.

    DH Ailesi ve Hocalarımla Sıfırdan Akıllı Evimi Yapma Projem


    Klima:

    Düğün vs masraflarımız olmayacağı için şuanki evi satıp daya yeni bir ev alacağım, yeni evin boyutunu bilmediğimden klima seçeneklerine daha bakmadım.

    Bana uygun klima modeli ve markası önerir misiniz. Aradığım özellikler ise: yazın ev belli bi derecenin üstüne çıktığında klima otomatik çalışsın sessiz olsun vs.


    Akıllı Prizler:

    Prizleri daha çok senaryolarda kullanacağım. Örneğin uyku moduna aldığımda televizyon gibi uyurken ihtiyacım olmayan cihazların elektiriğini kesmek

    ev boş senaryosu: gereksiz aletlerin elektiriğini kesmek ütü gibi

    sabah uyanmama yakın su ısıtıcı, kahve makinesini vs çalıştırmak gibi.

    Samsung'un prizleri bana pahalı geldi. Kaliteli ve görünüş açısından kaba olmayan önerdiğiniz akıllı prizler nelerdir, neler kullanıyorsunuz.


    Modem/Router/Menzil Genişletici:

    Araştırırken öğrendimki klasik modemler çok cihaz bağlandığı için sorunlar çıkartabiliyormuş yavaşlama gibi.

    Tüm bu sistemi ve ilerde eklenecek cihazları da kaldıracak güçlü bir modem tavsiyeniz ve evimin heryerine minimum kayıpla hız alabileceğim önerdiğiniz menzil genişletici modem nedir veya nasıl bir sistem yapabilirim bu konuda önerileriniz nelerdir.


    Lambalar/Işıklar:

    Gönül isterki evimin lambalarınıda philips hue yapayım ancak pahalılar. Şuanki evimde xiaomi yeelight var sesle komut edebiliyorum sıkıntısız kullanabiliyorum memnunumda. Sizin alternatif öneriniz var mıdır.

    DH Ailesi ve Hocalarımla Sıfırdan Akıllı Evimi Yapma Projem



    Google Home Mini/Alexa:

    Sanırım en çok sıkıntı çekeceğim konu bu asistan konusu olacak diye tahmin ediyorum. Herşeyi birbirine bağlama, komutları oluşturma vs.

    Asistan olarak Google home mini almayı planlıyorum. Başka öneriniz var mıdır yoksa iyimidir bu cihaz.

    DH Ailesi ve Hocalarımla Sıfırdan Akıllı Evimi Yapma Projem



    Broadlink:

    Araştırmalarım sonucu keşfettiğim bir cihaz. Tüm kumandaları bu cihazla eşleştirip sesli komutlarla yönettiğim bir cihazmış. Olmazsa olmazlardan imiş kendileri.


    DH Ailesi ve Hocalarımla Sıfırdan Akıllı Evimi Yapma Projem


    Isıtıcı Sistemleri:

    Çalışan insanlarız. Özellikle kışın eve gelmememize 1 saat kala petekleri yakmak için otomatik kombiye komut gönderme cihazı var mı. Odayı sabit sıcaklıkta tutmak kendiliğinden çalışıp, durması gibi. Forumda böyle bir aparat gördüm ama hiç anlamadım. Tavsiyeniz öneriniz nedir bu konuda.


    ve son olarak IFTT:

    Bu uygulama sanırım çok işime yarayacak ama hiç birşey anlamadım :D



    Mutfak:

    Mutfağa led döşemek istiyorum hangilerini önerirsiniz.

    Yine mutfağa su ısıtıcının kahve makinesinin prizlerini akıllı yapacağım. Başka neler yapılabilir hayatı kolaylaştıracak fikirleriniz nelerdir.



    Sonuç ve Sorularım:


    Evet hocalarım aklımdaki fikirler bunlar. Yanlışım nelerdir, bu yazdıklarımın hepsini yapabilir miyim konudaki cihazlarla.

    Eksik kalan neler vardır.

    Hangi cihazları almam daha iyi olur eksi artı yönleriyle söyler misiniz.

    Teorik olarak bunlar iyide pratikte tüm bunları yapmamda, cihazları birbirine bağlamamda bana yardımcı olur musunuz. Bu konu hakkında sadece okuduğum izlediğim kadar bilgim var pratikte hiç bilgim yok.

    Hepsini sesle komut edebilir miyim.

    Ben android kullanıyorum eşim ios bu bize sıkıntı çıkartır mı evi yönetmek konusunda.

    ve nelere dikkat etmeyelim.


    Son olarak:

    Hangi cihazları alacağımı belirlemek ve indirimleri takip etmek istiyorum. İndirim geldiğinde direk alıp hazırda bulunmasını istiyorum. Bu cihazlar hakkında bana yardımcı olur musunuz neleri almam konusunda.


    Evim yardımlarınızla tamamen bittiğinde sistemi A'dan Z'ye kurduğumda bana yardımcı olan, videolarını izlediğim hocalarımda izin verirlerse kaynakça göstererek nasıl yaptığımı, neler yalaşadığımı ne gibi sorunlarla karşılaştığımı, nasıl çözdüğümü resimlerle anlatan yeni bir konu daha açmak isterim bundan ortalama 1 yıl sonra :)


    Herkese şimdiden teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim :)








  • Merhabalar;


    Öncelikle şimdiden mutluluklar diliyorum.

    Yeni yolculuğunuzda başarılar dilerim, tek bir doğrusu olmayan, ihtiyaçlar doğrultusunda tercihlerin değiştiği bir konu ev otomasyonu. Şu sıralar uzun bir rehber yazabilecek durumda değilim iş yoğunluğum sebebiyle, ama dilerseniz telefon ya da microsoft teams ile size tecrübelerimi ve sistemimi aktarabilirim. Teams/skype olursa canlı da gösteririm kontrol panellerini.



    Selamlar.


    Gürkan

  • Selamlar,


    Şimdiden mutluluklar sağlık sıhhat temennileriniz için teşekkürler. Gurkans'a ben de katılıyorum ev otomasyonu için bir tek doğru yok. Her otomasyon ve donanım kullanıldığı eve göre anlam kazanıyor bazı evlerde çok kullanılan bir donanım başka bir evde hiç kullanılmıyor. O yüzden evinize ve eşyalarınıza göre donanım seçmek gerekiyor.


    Daha geniş bir kitleden yardım alabilmek için size iki önerim var. Birisi povudu'nun discord grubu https://discord.com/invite/XG6VMHAR diğeri de akıllı evler discord grubu https://discord.com/invite/KHrjVdRn bunlara katılabilir sorularınızı anlık olarak sorabilirsiniz.


    Bilgisayar okur yazarlığınız ne seviyede bilmiyorum ama https://home-assistant.io sitesindeki Home Assistant yazılımına bir noktada muhtemelen bulaşacaksınız.


    Seçtiğiniz donanımlara gelince, Philips One Ambilight sayesinde güzel bir televizyon haline geliyor. Ambilight *bence* 4K'dan daha büyük bir buluş verdiği seyir zevki bakımından fakat burada şunu unutmayın. Türkiye şartlarında hem iyi ve kaliteli paneli olan hem de Ambilight olan Philips televizyonlar son derece pahalı. O yüzden the one serisinde ambilight var ama panel kalitesinden ödün veriyorsunuz. Ben parlaklığa, keskinliğe bakarım televizyonun dibine girer piksel sayarım diyorsanız the one televizyonu görmeden almayın derim. Ben böyle şeylere pek takılmıyor gecede zaten maks. 1 saat kullanıyorum o yüzden ambilight olsun mutlaka diyerek aldım.


    Google Home ya da Alexa *sadece* İngilizce ya da diğer yabancı dillerde çalışıyorlar yani Ok Google turn on kitchen light ya da turn on bedroom lampshade demek sizi bozmayacaksa ilk etapta alın derim. O zamana kadar telefonunuzdan Siri ya da Google asistanla idare edebilirsiniz.


    SmartThings hub güzel ama pahalı bir cihaz çevre donanımları da pahalı bence ilk etapta daha fazla vakitinizi alacak ama daha ucuz cihazlarla da giriş yapabilirsiniz ne yapmak istediğinize göre.


    Kahve makinesi, kettle gibi akıllı cihazlar açısındansa şöyle bir problem var. Bu tip cihazlar genelde elektrik geldiğinde doğrudan çalışmaz mutlaka bir düğmesine dokunmanız gerekir. Eğer elektrik geldiğinde doğrudan çalışmasını istiyorsanız cihazlara müdahale etmeniz gerekecek ya da daha farklı bir çözüm bulmanız gerekecek o yüzden alışveriş yapmadan önce bunlara dikkat edin.


    Mutfak üst dolaplarının altına konulacak iyi bir led şerit gerçekten hem şık duruyor hem de tezgahı güzel aydınlatıyor. Burada biraz elektronik bilginiz varsa kendiniz bile yapabilirsiniz. Ne istediğinize bağlı tamamen.


    Broadlink cihazlar güzel ama mesela benim evimde kullanışsız çünkü kızıl ötesi kumandası olan tek şey klima onu da kışın çalıştırmadığım için kışları broadlink kullanmıyorum.


    Aydınlatma, akıllı lambalar ve ısıtmada otomasyon çok kullanılıyor madem yeni ev alıyorsunuz eğer tadilat da yaptıracaksınız size iki tane ileride işinize yarayabilecek ve masrafı az olan iki büyük tavsiyem var.


    Birincisi elektrik olan her yere (düğme, priz farketmez) nötr çektirin. Yeni evlerin çoğunda çekili ama çekili değilse bile siz çektirin çok masraf çıkarmayacaksa ileride düğmelerin ya da prizlerin kasasına akıllı röle takarak lambanız standart olsa bile aç kapa yapabilirsiniz.


    İkincisi de eğer kombili bir eviniz olacaksa kombinin röle desteğinin (çoğunun var yeni alacaksanız yüzde 99 vardır) olmasına dikkat edin ve eğer yapabiliyorsanız kaloriferlere termostatik vana taktırın. Böylece gelecekte vanayı akıllı vana ile değiştirip odanın ısı ayarını otomatik hale getirebilirsiniz.


    Biraz uzunca yazdım benim de vaktim çok olmuyor ama elimden geldiğince yardım ederim.


    Sevgiler saygılar selamlar





  • Zwandar kullanıcısına yanıt

    Az önce uzun uzun yazdım ama yollayamadı ve hepsi silindi :)


    Smartthings diğerlerine göre ucuz bir platform ST hub zegbee ve Z-wave iletişim platformlarının ikisini de barındırır, özellikle Samsung un kendi sensörleri hem çok fazla fonksiyon barındırıyor (Multipurpose olan, titreşim, xyz konum, sıcaklık batarya, açık/kapalı) hem de daha ucuz. 149TL. Çinden z-wave manyetik kontak da getirdim hem CR2 pilden dolayı +25 TL maliyeti vardı ki bu sürekli olacak birşey, hem de adedi vergisiyle 110TL ye falan geldi. (135TL pil dahil) Samsung sensörleri CR2032 ya da 2025 kullanıyor ve çok daha kabiliyetli, pil dahil teslimata :) Ayrıca yazılımsal olarak da Cloud to cloud diğer platformlarla da entegre edilebiliyor. Smartlife , Hue gibi.


    3.parti fibarro gibi markalar pahalılar ama onlara mahkum değilsiniz device handler ile çinden alacağınız bir zwave zegbee cihazı da tanıtırsınız. (Fibarro aydınlatma switchi 700 TL , zeismart 160 TL gibi, ya da şu an türkiyede satılan duman dedektörü yerine amazondan first alert CO ve Duman kombo sensörü getirebilirsiniz. Siren de aynı şekilde aynısını ben Çin'den 180TL ye aldım, sadece üstüne basılı marka farklı :)


    Nötr çok önemli ama tadilata gerek yok, az biraz elektrik bilginiz varsa 2,5luk (aydınlatma için 1,5 da olur) mavi kablo alıp buattan aşağıya tesisat borusundan sürün gitsin. Kısa mesafede sustaya da ihtiyacınız olmayacaktır. Ben hepsini kendim yaptım, tek bir duvara da zarar vermedim. Bilginiz yoksa bir elektrikçi çağırın bir yövmiyeye tüm evi halledersiniz çok basit bir işlemdir.


    Planlamaya daha uzun zaman ayırın, başlayalım biryerden yolsa karar veririz derseniz maliyetler yükseliyor. En azından benim için öyle oldu, wifi çalışan 1500 liralık ekipmanı kullanmama kararı aldım, öylece kaldılar :) Çok cihaz kullanacaksanız wifi platformu doğru bir karar değil, tüm cihazlar ayrı ayrı router üzerinden internete çıkıyorlar. Hub lı sistemlerde böyle bir sıkıntı olmaz, özel bir modeme de ihtiyacınız olmaz.


    Selamlar.





  • @gurkans @Zwandar sayın hocalarım cevaplarınızı okudum ama yanıt veremedim daha kusura bakmayın lütfen, hastahane işleri çok yoğun zaman bulamıyorum. En müsait zamanda tartışmaya döneceğim. Sağlıkla kalın :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benzer bir sistem bende mevcut. Tv yi illa Philips almak zorunda değilsin. Philips gradient lightstrip ve Philips hdmi sync box ile istediğin tv de aynı efekti alabilirsin. Şimdiden kolay gelsin.

    https://forum.donanimhaber.com/amazon-alexa-ile-akilli-ev-kontrolu--136182253

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tornavida T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam nedense o kadar forumda gezmeme rağmen sizin konunuzu gözden kaçırmışım ilk defa gördüm. Philips hdmi cihazını araştırırken denk gelmişti ancak fiyatı bana biraz pahalı geldi. İki bin lira üstü o kutuya vereceğime philipsin 2bin TL daha üst televizyonunu alırım diye düşündüm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haklısın cihaz çok pahalı ancak zaten pahalı daha iyi bir tv si olanlar, tv değiştirmek istemeyebilir o zaman bu tercih edilir diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bibliyorlar kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Böyle bir konu başlığı açmayı ben düşünürken rastlamam çok güzel oldu :)
    ...
    Öncelikle ilk tercihini televizyon belirleme konusuna ayırmanı tavsiye ederim çünkü bütün medya kontrollerin bir şekilde televizyon ile ilişkili olacak ve işin bir de medya player boyutu gelecek...
    Philips hue bridge ile senin tavsiye ettiğin Hub cihazı arasında fark var. Broadlink ve hub birlikte gereksiz olur.
    Bu hub ile uğraşacağına orta sistem bir alarm giriş paketi (ajax,fibarro vs.)alarak onun hub ve akıllı pirizlerinden faydalanabilirsin.
    Hue konusu çok uzayan ve sürekli ekleme ihtiyacı hissedebileceğin bir konfor olarak öne çıkıyor bunu da göz ardı etmemek gerek.
    Modem konusunda ben de kafa karışıklığı yaşıyorum 10 a yakın cihaz bağlanacak evde modeme, bu konuda bilgisi olanlar yeşillendirirse sevinirim.
    Şimdiden bol şanslar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bycastro -- 18 Kasım 2020; 21:31:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bycastro

    Merhaba,
    Böyle bir konu başlığı açmayı ben düşünürken rastlamam çok güzel oldu :)
    ...
    Öncelikle ilk tercihini televizyon belirleme konusuna ayırmanı tavsiye ederim çünkü bütün medya kontrollerin bir şekilde televizyon ile ilişkili olacak ve işin bir de medya player boyutu gelecek...
    Philips hue bridge ile senin tavsiye ettiğin Hub cihazı arasında fark var. Broadlink ve hub birlikte gereksiz olur.
    Bu hub ile uğraşacağına orta sistem bir alarm giriş paketi (ajax,fibarro vs.)alarak onun hub ve akıllı pirizlerinden faydalanabilirsin.
    Hue konusu çok uzayan ve sürekli ekleme ihtiyacı hissedebileceğin bir konfor olarak öne çıkıyor bunu da göz ardı etmemek gerek.
    Modem konusunda ben de kafa karışıklığı yaşıyorum 10 a yakın cihaz bağlanacak evde modeme, bu konuda bilgisi olanlar yeşillendirirse sevinirim.
    Şimdiden bol şanslar

    Asus AC68U modeme aşağıdaki 20+ cihaz bağlı, bir sorun çıkmadı. Gelen giden de oluyor, şu ana kadar ağa giriş yapamayan olmadı. Kablosuz bağlanıyor fakat mümkün olduğunca aktif kablosuz cihaz sayısını azaltmaya çalışın. Benim önceden aldığım 2 aydınlatma anahtarı , IR ve vana dışındaki tüm akıllı ev cihazları hub üzerinden zwave ya da zigbee ile bağlılar. (9 manyetik kontak, 3 hareket sensorü, 5 akıllı priz, 6 adet 2li duvar içi aydınlatma anahtarı, 4 sıvı sensörü , 2 Hue play,1 Siren). Bunlar wifi (2,4 ya da 5ghz) bağlanmadığından modemi de meşgul etmiyorlar. Bununla birlikte odalara evi yaparken cat6 kablo çekmiştim, modem üst kattaki bridge moddaki routera ordan da odalara dağılıyor. Eviniz yeniyse artık iki tel telefon çekmek yerine Cat5/6 kablo çekiyor elektrikçiler. Eğer öyleyse benzer bir sistem kurabilirsiniz. İki odada fazla cihaz olduğundan TP-link switchler var. MI boxlar için de usb>RJ 45 adaptörlerden aldım onlar da kablolu çıkıyorlar.


    Önceliğinize göre TV nizi seçebilirsiniz, eğer ambilight sizin için çok önemliyse philips almanızı öneririm, sync box built in ambilight yerini tutmaz. Philips bu konuda iyi olsa da ben TV olarak çok beğenmiyorum. Sony de, Philips de kullanıyorum evde, ikisinin de ayrı bir yeri var.


    3 Telefon

    2 Tablet

    Kombi Termostatı

    Roborock S55

    2 TV

    Hue Bridge

    Samsung ST Hub

    2 MI BOX

    2 ışık anahtarı

    2 Switch

    1 Router

    1 IR Transmitter

    1 vana

    PS4

    1 Laptop

    1 Masaüstü



    Akıllı ev sistemine güvenlik öncelikli başladım, bir haftaya akıllı kilit ve sonrasında bir de su vanası ekleyeceğim. Gece "iyi geceler" komutuyla alarmım aktif hale geliyor, ışıklar sönüyor. Kapıyı da kilitleteceğim bu son cihaz ile. Sabah 6:30 da alarmı kapatıyor otomatik olarak, bu da alarmı unutup kapı pencere açınca oluşan şokun önüne geçiyor. Sıvı sensörleri bir kaçak algıladığında, vanayı da kapattırıp o riski de azaltmayı planlıyorum.



    Şu ana kadar adam akıllı bir CO&Duman dedektörü bulamadım. Daha önce bahsettiğim first alert US marketi için yapılmış, bizim hublarımızda çalışmıyor. Aklınızda bulunsun Avrupa ve Amerika Zwave frekansları farklı. Ne yazık ki bu işin merkezi Amerika , Avrupa'da bile ekipman bulmak zor oluyor dedektör, kilit, vana gibi cihazlarda. Çin pazarına göz atacağım, Fibaro çok çok pahalı ne yazık ki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkans -- 18 Kasım 2020; 22:19:0 >




  • gurkans G kullanıcısına yanıt
    Asus ac68u yu inceliyorum hemen.
    Dedektörlerin neredeyse tamamı yurtdışından gelince uyumsuzluk veriyor(Muş?) ben de 25 kg üzerinde pet algılayan pır dedektör arıyorum ve ne yazıkki bulamadığımdan somfy one plus ile çözmeye niyetlendim.
    Oled teknolojisi ile yakından ilgileniyorum geçen yıl LG c9 serisini almayıp cx, ve gx serisini bekledim.
    Philips ve sony oled tv ler LG kadar cazip gelmiyor bana ne yazıkki özellikle hdmi 2.1 söz konusu olunca FAKAT ambilight özelliğini LG de yakalamak için sync box ve yeni çıkan gradient light strip ile elde etmek beş bin tl ye yaklaşıyor bu da bir hayli kafa karıştıyor

    Hangi alarm sistemini kullanıyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bycastro -- 18 Kasım 2020; 22:21:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bycastro

    Asus ac68u yu inceliyorum hemen.
    Dedektörlerin neredeyse tamamı yurtdışından gelince uyumsuzluk veriyor(Muş?) ben de 25 kg üzerinde pet algılayan pır dedektör arıyorum ve ne yazıkki bulamadığımdan somfy one plus ile çözmeye niyetlendim.
    Oled teknolojisi ile yakından ilgileniyorum geçen yıl LG c9 serisini almayıp cx, ve gx serisini bekledim.
    Philips ve sony oled tv ler LG kadar cazip gelmiyor bana ne yazıkki özellikle hdmi 2.1 söz konusu olunca FAKAT ambilight özelliğini LG de yakalamak için sync box ve yeni çıkan gradient light strip ile elde etmek beş bin tl ye yaklaşıyor bu da bir hayli kafa karıştıyor

    Hangi alarm sistemini kullanıyorsunuz?

    Sony 65XG9505 ve Philips 46pfl9706 var TV olarak .


    Alarm konusunda uzun süre DSC ve Paradox 'a niyetlenmiştim, ama donanım bulmak çok zor. Teklif dahi vermediler istediğim ürünlere. Ben de Smartthings Hub üzerinden kendi sistemimi kurdum. Gayet de güzel çalışıyor ve istediğim gibi kurgulayabiliyorum, ışıkları aç kapat , sireni çaldır, telefonuma mesaj at vs vs. Hatta HUE için 3. parti yazılımlarla polis flaşörünü bile taklit ettirebiliyorum :) IFTTT üzerinden alarmda tetiklenmesini de deneyeceğim. Şimdilik sürekli bir mavi - kırmızı ışık verdirebiliyorum alarmda.


    Hub ve modemi UPS e bağlayıp elektrik kesintisi durumunda da çalışır hale getirdiğimde benim işimi fazlasıyla görür hale gelecek.


    Uyumsuzluğun sebebi çoğunlukla frekanslar, zigbee için sorun yok ama Z-wave için Avrupa ve Amerika marketine çıkan ürünler birbiri ile uyumsuz, Amerikadan ya da Çin'den ürün alırken buna dikkat edin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkans -- 18 Kasım 2020; 22:34:59 >




  • gurkans G kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    3.parti yazılımı diye bahsettikleriniz için ileride yardım isteyebilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @Zwandar hocamın dediği gibi home assistant ile yolum kesişti. Raspberry pi alıp home assistant kurduğumuz da Samsung smartthings gibi hublara ihtiyaç kalıyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bibliyorlar kullanıcısına yanıt
    Home asistandan beklentiniz nedir tam olarak?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bycastro kullanıcısına yanıt
    Senaryolar ve sesli komutlar için kullanacağım
    Eve geldiğimde komutumla gerekli ışıkları yakıp tvyi açması gibi şeyler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bibliyorlar

    @Zwandar hocamın dediği gibi home assistant ile yolum kesişti. Raspberry pi alıp home assistant kurduğumuz da Samsung smartthings gibi hublara ihtiyaç kalıyor mu?

    Cihazlara bağlanmak için (WiFi cihaz seçmeyecekseniz) zwave ya da zigbee usb dongle a ihtiyacınız olacaktır. İkisi birden oluyor mu bilmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakın zamanda ev aldım teslimi için zaman var. Konuda yerimi alıyorum günlerdir kafamı kurcalayan akıllı ev projesinde tam da yerine geldim diye düşünüyorum. Şu an da cosa, xiaomi akıllı ev ürünleri kullanıyorum. Ses sistemleri var ve yalıtım olmalı diyorum. Aldığım ev sıva yapıldı ama müteahhit şimdilik müdahale edilmesini istemiyor bir şekilde halledeceğim eşyalar girmeden özellikle aydınlatma, sss izolasyon ve kablo meseleleri yönünden. Şimdiden teşekkür ederim selamlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bibliyorlar kullanıcısına yanıt
    Raspberry pi bambaşka bir cihaz, onunla yeniden ürün oluşturma vb. İşlemleri en kolay yapabileceğiniz nitelikte bir cihaz yani bir nevi minimal bir PC...
    smartthings hub ve broadlink ile birlikte istediklerinizi daha uygun ve rasyonel halledebilirsiniz diye düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bycastro -- 23 Kasım 2020; 4:37:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djangobjk

    Yakın zamanda ev aldım teslimi için zaman var. Konuda yerimi alıyorum günlerdir kafamı kurcalayan akıllı ev projesinde tam da yerine geldim diye düşünüyorum. Şu an da cosa, xiaomi akıllı ev ürünleri kullanıyorum. Ses sistemleri var ve yalıtım olmalı diyorum. Aldığım ev sıva yapıldı ama müteahhit şimdilik müdahale edilmesini istemiyor bir şekilde halledeceğim eşyalar girmeden özellikle aydınlatma, sss izolasyon ve kablo meseleleri yönünden. Şimdiden teşekkür ederim selamlar

    Merhaba;


    Güle güle oturun.


    Ses izolasyonu uzmanlık isteyen bir konu, bu konuda profesyonel destek almanızı öneririm. Genelde yalıtım özellikli paneller ile duvar arasında boşuk bırakıp oraya da özel ses sönümleyici malzemeler kullanıyorlar. Bunu herhangi bir duvarcıyla çözmeye çalışırsanız muhtemelen duvarla 10cm mesafeyle betopan ya da alçıpan yapacaktır araya da taşyünü gibi bir malzeme sıkıştırırlar. Ses izolasyonu sizin için önemliyse bütçe ve zaman ayırın buna.


    Yeni ev için şunları önerebilirim,


    Interneti aldığınız noktadan (fiber girişi, telefon kablosunun daireye girdiği yer her ne ise) odalara cat 6 kablo çektirin. Telefon buatı ise zaten kablolar burada toplanacaktır. Kabloları biraz uzun bıraksınlar. Telefon prizlerindeki keystoneları ise rj11 yerine RJ45 için yaparlarsa , kablolu internetiniz olur tüm odalarda. Bu noktaya, uygun bir yere konumlandıracağınız UPSten hat çekerseniz, elektrik kesildiğinde internetiniz çalışmaya devam eder. Alarmı akıllı ev sistemi üzerinden yapacaksanız, alarmı da elektrikten bağımsız hale getirirsiniz.



    Müstakil mi apartman dairesi mi bilmiyorum, müstakil ise dış alana cat 6 kablolar çektirebilirsiniz, hepsini sizin için uygun ve modem ile arasında yine bir cat 6 olacak bir yerde toplarsanız CCTV sisteminin altyapısı da hazır olur. Buraya NVR cihazı konumlandırırsınız, onu da modeme bağlarsınız. POE cihazlar seçerseniz ayrıca elektrik çekmenize gerek yok kameralara. Dışarıdan izleyebileceğiniz bir kamera güvenlik sisteminiz olur. Yine dış alan aydınlatmasını iyi düşünün, mutlaka dışarıya çıkan en az iki faz kablosu , toptak ve nötr çıkışınız olsun.


    Elektrik prizi konumlandırma konusunu iyi düşünün ve planlayın , köşe lambasıdır , philips hue go ya da play gibi ek cihazlar koyacağınız yerlerde mutlaka priz olsun etrafta kablo döküntüsü olmasın( en kötü süpürgelik söker içinden geçirirsiniz ama en sağlamı en başta yapmaktır.) Yine ip kamera koyacaksanız içeriye buraya da elektrik ayarlamanız gerekir. Oraya da priz ya da kablo ucu (faz nötr) bıraksınlar.


    TV uydu bağlantısı priz ve internet soketini, TV yi asarak kullanacaksanız TV nin arkasına gelecek hizaya koyarsanız bu kablolar duvarda gözükmez in/out işi TV nin arkasında çözülür biter. Duvar içine Bir kanal gömdürüp HDMI ve USB kablolarını da sıva altından aşağıya indirebilirsiniz. Aşağıda sehpa arkasında da mutlaka priz bırakın.


    Tüm aydınlatma anahtarlarına nötr kablo da çeksinler ve sıva altı kasalarını geniş ve derin olanlardan seçin, elektrikçiye söylerseniz ayarlayacaktır. Standart taktıklarına, kablosuz modüller sığmıyor retrofit gerekiyor. Led şerit ile aydınlatma yapacaksanız asma tavana yaptırmanız gerekir ve bu alana da bir anahtara bağlı faz ve buattan nötr hattı gelmeli.


    Alarmı bu işe özel Paradox DSC gibi bir sistem ile yapacaksanız hazır inşaatken uygun kablolamaları yaptırın, kablosuz opsiyonu her zaman var ama hem daha pahalı hem de ek sinyal demektir. İmkan varsa kablo altyapısını hazırlamak her zaman iyidir.


    Bir çırpıda aklıma gelenler bunlardı, umarım yardımcı olacak bilgiler verebilmişimdir.


    Selamlar.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.