Şimdi Ara

Devuan denedim, güzelmiş artık yeni favorim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Not: Biraz uğraştırıcı olabilir, azıcık.

    İş için çok sağlam, debian tarzı bir şey kurayım dedim ve kurdum. Zaten debian gayet sağlam. Devuan ise debianın aynısı sadece systemd yok.

    Wicd koymuşlar, onu silin ama çünkü update edince patlıyor yok oluyor, wifi ye bağlanamıyorsunuz ya da ben yapamadım. Network-manager veya connman iyidir. Debian wiki de network manager install anlatılıyor. Laptop için xfce de tap to click, yani dokunmayla tıklama biraz uğraştırıyor. Ama şuradahttps://wiki.debian.org/SynapticsTouchpad enable tapping on touchpad kısmı var orası işe yarıyor. Tabi restart atsanız daha iyi çünkü systemctl, systemd olmadığından çalışmıyor. Bir de lightdm değil slim kullanıyor DM olarak, değiştirilebilir tabi.

    Snap yok ama, bunu da çok fazla systemd bağımlılığı olduğu için direk iptal etmişler diye duydum. Ziyanı yok, ben de dışarıdan indirdim gerekli snap paketlerini.

    Diğer olarak da artix kullanıyorum bu arada. O da güzel. Yedek olarak sağlam bir şey olsun dedim. Windows hiç yok, başka bir hdd ye kurdum. Tivibu da linuxa gelse windowsa ihtiyacım kalmazdı ama işte... Lanet olasıca DRM saçmalığı yüzünden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 30 Ocak 2021; 0:52:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Google Chrome ve Firefox DRM içeriklerini oynatabiliyor. Tivibu'da DRM dışında başka bir şey olabilir.

  • Netflix vs linux üzerinde çalışıyor. Opencodenin dediği gibi drm dışında başka bir problem gibi gözüküyor. Aldığın hata veya durumu anlatırsan daha kolay çözüm üretebiliriz

  • loradona kullanıcısına yanıt

    Tivibu nun web uygulaması silverlight istiyor. O da uyduruk birşey o yüzden olmuyor. Ayrıca masaüstü uygulaması var windows için, o hiç çalışmıyor. Wineda da çalışmıyor. Aslında birileri çalışsa üzerinde bu da yapılabilir. Bilsem ben yapacağım.

  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

    "Internet Explorer olmadan çalışmam" diyen bir program için fazla beklentilere kapılmayın bence :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcansayan -- 11 Şubat 2021; 15:56:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.