Şimdi Ara

Devlet ihaleleri ile Ucuz Eşya Alım Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
75
Favori
23.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Pasaport harci konusunda yazdigim konu cok yogun mesaj gelmesi sebebi burda konu acma geregi hissettim.
    Malasef elektronik esya vb urunlerin ulkemizdeki doviz kuru sebebi ile almanin oldukca zor oldugu bir doneme geldik.
    Fakat devletin bazi ihaleler ile bu tarz mallari alicilara sattigini belki biliyor belki bilmiyorsunuz ancak ben bu ihaleleri sikca takip eden bir arkadasiniz olarak size de burdan nasil yararlanacaginiz konusunda bilgi vermek istedim.
    Ben bir cok ihaleye girmis birisi olarak sunu rahatlikla soylebilirim bu isin mafyasi vs gibi sacma sapan seyleri kesinlikle dikkate almayin.
    İhale islemlerinde bu tarz durumlarin cezasi cok agir oldugunu bilin bu nedenle caydirici bir unsur olarak devlet bunla ilgili yasal duzenleme yapti.
    Zaten bizin girdigimiz mal ihaleleri oyle pekte ragbet gormeyen bir durum. Bu nedenle gonul rahatligi ile teklif verebilirsiniz.
    Evet simdi urun ihalelerinile ilgili bildiklerimi ve yasadigim tecrubeleri sizinle paylasmak istiyorum.

    Oncelikle devletin 2 adet ihale portali var
    Bunlardan birincisi gumruk ve ticaret bakanliginin tasis adini verdigi gumruk el koymali mal ihaleleri.
    Digeri ise adalet bakanliginin satis sitesi uyap e satis portali.
    Bu iki siteye de tc kimlik numaralariniz ve nufus cuzdani bilgileriniz ile ucretsiz kayit olmaniz gerekiyor.

    Tasis e portalin mobil aplikasyonu mevcut ancak uyapta suan boyle bir sansimiz yok belki bir duzenleme yapilir.

    Tasis in sitesi altta verdim burda tum bilgiler mevcut kayit nasil olunur teklif nasil verilir teminat nasil yatar hepsi tum detaylari ile yaziyor.

    http://tasfiye.gtb.gov.tr/eihale-islemleri/eihale

    Ancak tasis ihaleleri genellikle toplu halde yapildigi icin tek bir kisinin ticaret yapmiyorsa burdan topluca bisey almasi anlamsiz. Ancak birlikten kuvvet dogar ilkesi ile toplu satilan mallar ile ilgili bir araya gelip teklif verip cok ucuza elektronik esya telefon beyaz esya alabilirsiniz.
    Tasis ihaleleri portalda her hafta yenilenir ve direk olarak sistemden teklif verebilirsiniz. Ancak tasis ihalelerindeki en buyuk burokratik problem malasef teminatin hala manuel bankalar uzerinden yatmasi yani bir elektronik ortam mevcut degil
    Gumruk ve ticaret bakani bu konu ile ilgili 2019 yilinda projeyi tamamlayacaklarini belirtti yani sistem uzerinden banka hesabinizdan teminati aninda yatirip cekebileceksiniz.

    Tasis ihalelerine nasil girilir?
    E ihale portalina kayit olduktan sonra (18 yasindan buyuk oldugunuzu var sayiyorum.)
    Ziraat ve halk bankasindan ihale hesabina teminat yatiriyorsunuz.
    Bu teminat sistem uzerinde gozukuyor bu biraz zaman aliyor. Ancak gun icinde isleniyor.
    Sonra ihaleye sistem uzerinden teminat yatir diyip teklif veriyorsunuz. Hepsi bu kadar. Eger ihale sizin istediginiz sarttalar bitmez ve baskasi alir ise teminat iade diyorsunuz ve teminat iadeniz gerceklesiyor. Mobilden konuyu actigim icin aksam konunun ornek ekran goruntulerini ekleyecegim. Sistemin calisma mantigini adim adim anlatacagim.
    Tasis ihale sisteminde arabadan esyaya gidadan temizlik maddesi araba canti hammadde gibi yurda sokulur iken el koyulmus envayi cesit urun mevcut
    Ancak bunlar dedigim uzere toplu satis yapiliyor. Yani tek urun bulmak cok zor
    Gecen hafta 10 tane iphone 7 plus kutusunda 18000 liraya satildi
    Gumruk bakanligi tek tek ihale sistemini de gerceklestirecek ancak burda biraz yetismis personel ve sistem sikintilari var bu sebeple isleyis biraz hantal.
    Urunleri gorebilecegiz depolarin adresleri de ihalelerin icinde yaziyor. Gidip gorebilirsiniz bu konuda bir cok gumruk memuru zorluk cikarmiyor. Onlarda zaten satilip isin bitmesini istiyor ki satilmayan her urun depolarda ardiye de bekliyor buda onlara ilave is yuku.

    Gelelim diger portal uyap e satis sistemine.
    Uyap e satis portali icraya dusmus mallarin satisini kapsar. Kisi borcunu odeyemedigi icin devlet kanali ile alacakli tarafindan mallar haciz edilir muhammen bedelin %50 sinden acik artirma usulu satilir.
    Uyap sistemi elektronik olarak vakifbank uzerinden calisir. Banka hesabiniz var ise sistem uzerinden teminat yatirip ihaleyi kazanamadiginiz takdirde saniyeler icinde hemen teminatinizi geri alabilirsiniz. Bu sistemin isleyisi cok hizli ve burokrasi daha az. Ayrica tekil urun cok fazla ve cok ucuza esyalari alabilirsiniz.
    Konu satislarin dini boyutu yani gozlu mal gibi bir durum olur diye dusunuyorsaniz bu konuda diyanet islerinin yapmis oldugu bir aciklama var. Eger bu mallar satilmaz ise borclunun borcu her gecen gun dava masraflari ile arttigi icin ve icraya dusen malin kiymeti azaldigindan dolayi borclu borcundan da kurtulamiyor. Bu sebeple isin dini boyutunu degil ahlaki ve sosyal boyutunu dusunerek bu urunlerin ivedikle satilmasi gerekmekte.
    Uyap e satis portalina uye olduktan sonra altta verdigim link uzerinden ihaleleri inceleyebilirsiniz.
    Burda guzel taraf su bir cok elektronik esya beyaz esya vs gibi urunler cok uygun fiyata ve hizlica satin alabilmeniz ve esyayi gorerek alabilmenize olanak tanimakta.
    Uyapta sistem su sekilde arkadaslar
    1 kayit oluyorsunuz
    2 vakifbank hesabinizi kayit ettiriyorsunuz.
    3 teminat yatiriyorsunuz
    4 teklif veriyoreunuz
    5 ihale bittikten en fazla 6 saat icinde teklifin sizde kalip kalmadigini gene sistem uzerinden gorebilirsiniz.

    Bu konu ile ilgili ekran goruntuleri ornek teklifleri hepsini ekleyecegim. Rahat olun basit ve hizli bir sistem.
    Peki ihale nasil oluyor.
    Uyap sistemi soyle calisiyor ihale gununun bir onceki gecesi 12 de uyap uzerinden teklif verme islemi sonlaniyor. Bu en yuksek teklifi verseniz bile ihalenin sizde kaldigi anlamina gelmiyor. Cunku ertesi gun ihalenin dosyasinda mezat saati yaziyor. O saate ihale kaldigi yerden devam ediyor eger baska teklif veren yada sizin teklifinizin uzerine cikan bulunmaz ise hayirli olsun ihalr sizde kaldi. Ancak mezatta sizi gecerler ise gecmis olsun kaybettiniz.
    Burda puf nokta su. Eger ihaleyi kendi sehrinizde girecekseniz mezata muhakkak gidin ve teklif veren varmi yokmu bakin mezat yaklasik 5 dakika suruyor ve ordada teklifinizi artirma yapabilirsiniz.
    Ama sizin kafanizda olusan rakamin ustune cikarlar ise cekilin ve teminatinizi alin
    Peki ihale bizde kaldi surec nasil isliyor.
    Basit bir ornek ile acikliyorunlm.

    Ornegin yatirdiginiz teminat 500 lira urun 1500 liraya sizde kaldi
    7 gun icinde kalan 1000 lirayi icra mudurlugunun vakifbanktaki emanet hesabina yatiriyorsunuz. İcra mudurlugu size dosya numarasini soylediginiz zamab hesap numarasini verecektir.
    1500 liraya tamamladiktan sonra 5 gunluk fesih yada itiraz hakki denen bir durumu bekliyorsunuz. Yani borclu karsi dava acarsa diye bu sure isliyor ancak bu fesih ve karsi dava genellikle gayrimenkul ve arac gibi meblagi yuksek olan satis ihalelerinde oluyor. Sizin girdiginiz ihalelerde bu cok mumkun degil zira dava masrafi zaten az 2000-3000 tutuyor.
    Bu sureyi bekledikten sonra icra mudurlugu size maliye ye hitaben kdv ve damga vergisi yatirmaniz icin bir beyanname veriyor. Bu beyanname ile kdv ve damga vergisi yatiriyorsunuz. Kdv alinan esyanin durumuna gore ihale sartnamesinde yazar. Elektronik esyalarda %18 dir. Binde 5 te tam vergisi alirlar. Siz 1500 lira uzerinde kdv yi ve damga vergisini odedikten sonra verilen makbuzlar ile icra.mudurlugune gidersiniz size teslim tutanagi duzenlerler ve yedi emin deposundan ardiye masrafini odeyip urununuzu alirsiniz hepsi bukadar.
    Burda unutmamaniz gereken onemli nokta ihale sartnamesindeki kdv orani bunu eklemeyi ihmal etmeyin.


    Gecen hafta 3 adet hp ultra book sifir kapali kutu kdv dahil 7200 liraya aldik bu pazartesi teslim alacagiz 3 arkadas. Pazartesi ayrica ekran goruntulerini de paylasacagim
    İhaleler de cikan urunlerin ihale sartnamesinde kdv damga vergisi ve ardiye masragi haric fiyati ile ciktigini unutmayin. Her ihalenin sartnamesi teklif ekraninda mevcut indirip inceleyebilirisiniz.
    Bu konuda da ekran goruntulerini aksam paylasacagim.
    Konuyu biraz acele yazdim ancak ekran goruntuleri ve detaylari bu aksam duzenleyecegim.
    Ozellikle uyap ihalelerini kullanmanizi tavsiye ederim.
    İzmirdeki arkadasima 60 inch samsung tv aldirdim 2 hafta once kdv dahil 2000 liraya aldirdim.
    Urunlerin aciklamalari tam doyurucu olmayabiliyor ancak depolarda detayli bir sekilde inceleme sansiniz var gidip bakip gorerek alabilirsiniz.
    Urunler genellikle kullanilmis olur ancak bazende bizim aldigimiz laptoplar gibi sifir urunlerde oluyor takip etmekte fayda var
    Detay ve ekran goruntulerini paylasacagim.
    Telefonlarda ise soyle bir durum var devlet fatura ibrazi olmayan telefonlari uyap uzerinden ihale ile satmiyor yani telefonlar kacak olmuyor. Bu nedenle telefon ihalelerine girin kacak olma ihtimali yok imei uzerinden once kontrol yapiliyor cunku.
    Peki biz bir ihaledeki bir urunu alacagiz digerlerini almak istemiyorum bu mumkun mu?
    Malasef mumkun degil ihaleye cikan tum urunleri almak zorundasiniz.
    Soz gelimi ihaleye 1 tv 1 playstation bir de koltuk takimi cikti bunlarin hepsini almak zorundasiniz.
    Ancak bununla ilgili bir tiyo veriyim 2 elcilere ev esyasini satabilirsiniz. Alacaginiz urun cok makul fiyata gelecek ise burdan para bile kazanabilirsiniz. Suan benim ikinci el isi yapan bir kac tanidigim ile bu isi bu sekilde cozuyorum. Tabi bu biraz cevre ile ilintili.
    Urunleri gorerek alin dedigim gibi ihale aciklamalari cok doyurucu olmayabiliyor.
    Tamamen yasal olan bu haktan yararlanin arkadaslar.
    Son olarak atladigim yada sormak istediginiz bir durum olur ise konu altina yazin elimden geldigince cevaplarim.
    Konuyu one cikartin ki tum okuyanlara faydali olsun.
    Konu aksam ekran goruntuleri ve ornekler ile guncellenecektir.







  • faydalı konu
  • önlerden yerimizi alalım
  • toplu satış yapıyorlar. parça parça perakende satsalar daha çok alıcısı olur.
    ton işi satış yapıyorlar 100 000-200 000tl para istiyorlar.
    bu ihaleler kobiler için uygun ama biz sıradan vatandaşlar için uygun değil.
  • Bu değerli bilgiler için teşekkürler
  • devletin yerinde olsam ihale ile topluca satmak yerine. günrük ve ticaret bakanlığı epttavm.com da satıcı hesabı açacak oradan perakende olarak tek tek satacak.
    ihaleyle 100 000tl ye sattığı ürünleri internette perakende olarak satsa 200 000tl kazanç sağlar.
    devlete ticareti ben mi öğretecem yahu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    toplu satış yapıyorlar. parça parça perakende satsalar daha çok alıcısı olur.
    ton işi satış yapıyorlar 100 000-200 000tl para istiyorlar.
    bu ihaleler kobiler için uygun ama biz sıradan vatandaşlar için uygun değil.
    Malasef tasis te boyle ancak dedigim gibi olanlarda oluyor gumruk bakanliginin bu konuda degisik bir tutumu var takip edin siz gene muhakkak biseyler cikiyor.

    Uyapta durum daha iyi ozellikle ev esyasi alacak arkadaslar icin guzel urunler var takip edin
  • Hocam yazdiklarini okumadim ama mafyalar bu işlerle ugrasiyormus
    Basimiza bela almiyalim sonra
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

    Hocam yazdiklarini okumadim ama mafyalar bu işlerle ugrasiyormus
    Basimiza bela almiyalim sonra
    Kimse sizle ugrasamaz o is artik o kadar kolay degil hocam ayrica esya ihalelerininde mafyanin ugrasacagi bir durum yok 2 liralik sey icin mafya ne yapacak bisey olmaz girin sistem uzerinden verdiginiz tekliflerde adamlar bilmiyor bile sizi
  • Rez
  • Detayları bekliyoruz
  • Hop
  • Ağlayanın malı gülene hayretmez hucam
  • Toplu almam mümkün değil. Bunun ticaretini yapan aracılar var mıdır acep?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DnyL

    Ağlayanın malı gülene hayretmez hucam
    O konuda diyanetin bir aciklamasi var hocam oyle dusunmeyin detaylari ekleyecegim arkadaslar merak etmeyin biraz yogunum
  • teminat yollarsak ve kazanamazsak ne oluyor acaba? (yaziyi tam okuyamadim yazdiysaniz yazdim derseniz yeterlidir)
  • Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nı bilemem ama icra konusunda yardımcı olmak adına işin içinde olan birisi olarak bir iki bişey yazmak isterim.

    Sorusu olan buyursun.
  • rez
  • Yazan ellerinizden öperim hocam. Bu konu aklıma yattı bundan sonra ihtiyacım olan bir eşyayı ihalelerde bulabilirsem ucuza, alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 11 Kasım 2018; 13:1:10 >
  • şuan ihale yokmu açılmıyor
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.