Şimdi Ara

Devlet hastaneleri bitik.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
2
Favori
12.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
135 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz haftalarda Twiterda MHRS'den randevu alınamıyor başlığı ilklere girmişti.Evet sağlık sektöründe çalışan arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre Doktorlar ve hemşireler teker teker istifa ediyormuş.Bundan sonra ya sağlınıza çok dikkat ediceksiniz yada Tam donanımlı Özel sağlık sigortası yaptıracaksınız.Devlet hasatanesinde tedavi olabilme dönemi sona ermiştir.Bir doktor yetişmesi hiç kolay değildir yıllar alır bu kriz nasıl çözülür kimse bilmiyor.Sağlık bakanlığı konuyla ilgili hiçbir açıklama dahi yapmıyor yapamıyor. Malesef durum gerçekten vahim.



  • Devlet Hastahaneleri Suriyelilerin etkisi ile hastalar yığılmış durumda deli gibi ilaç, bakım ve harcamalar deli gibi akıyor


    geçen 36 saat nöbet tutan doktor niye tutuyor bu nöbeti zannediyorsunuz çünkü hasta bakacak adam akıllı doktor yok


    bu hastahanelerde ki yığılmaların bitmesi suriyelilerin gitmesine bağlı benim görüşüm bu yönde

    Mhrs'de randevu alabilmek için talep açıp bekliyorsun, taaaaki uygun ravdevu tarihi bulana kadar, sonra şayet hızlı davranabilirsen randevuyu kaptın diyelim, bu sefer randevu gününü bekliyorsun. Doktor mr, röntgen vs. verdiyse birde onun için gün beklersin, falan. Akp ile hastanede sıra beklemeden evde sıra beklemeyede alışacak bu millet.

    Bunlar daha iyi günler.
    -sağlıkta şiddetin önüne geçme
    -250 saat mesai yaptır ama 130 saatten fazlasını ödeme
    -istirahatsiz gün aşırı nöbetler tuttur
    -hasta muayene randevularını 5 dkya düşür.

    Sonra da insanların istifa etmeden çalışmasını bekle. Geçen bir kadın doğum doktoru nöbet sonrası eve giderken direksiyon başında yorgunluktan uyuyakaldı ve öldü.

    Son 1,5 senede 8 bin doktor istifa etti. 3 bin doktor Almanya'ya gitmek için başvurdu. Bu sayılar hızla artıyor.

    Devlet koşulları düzeltmezse, sağlıkta şiddetin önüne geçmezse ülke doktorsuzluktan kırılacak. Yakındır.
    Çocuk için cildiyeye gitmemiz lazımdı. 7 gün sonraya normal çocuk doktorundan randevu aldık. Önce normale gitmen lazım. Doktor bir baktı. Cildiyeye sevk etti. Bunun için de 10 gün sonraya randevu aldık. İşin kötüsü 60km ötede Ankara çubuk ilçesinde randevu bulabiildim. Sağlık sistemini bu hale getirenlerin gök tengri bin belasını versin.
  • Valla ne yalan söyleyim Eski Türkiyede sabahın köründe hastaneye gidip akşama kadar kuyrukta beklemeyi özledim be.

  • Devlet Hastahaneleri Suriyelilerin etkisi ile hastalar yığılmış durumda deli gibi ilaç, bakım ve harcamalar deli gibi akıyor


    geçen 36 saat nöbet tutan doktor niye tutuyor bu nöbeti zannediyorsunuz çünkü hasta bakacak adam akıllı doktor yok


    bu hastahanelerde ki yığılmaların bitmesi suriyelilerin gitmesine bağlı benim görüşüm bu yönde

  • 20 yıl önce çok daha iyiydi sıraya girip aynı gün net tedavi olabiliyordunuz artık 1 ay sonrasına randevu alıp tedavi olmaya çalışıyoruz  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 26 Ekim 2021; 23:37:8 >
  • ya bi de bi moda var; yeni hastane, üniversite, okullar vs hep şehir dışına yapılıyor, neden? hani en iyi okul eve en yakın olandı? ve mesela gece acil hastaneye gitmen gerekti ya kendin gitmeni bırak o kadar uzakta ki ambulansın gelmesi de uzuyor, örnek: Ardahan devlet h., üni: Ardahan üni. ki hastane yeni olmasına rağmen b*k gibi kim yapmışsa becerememiş

  • Geberin kurtulursunuz...

  • Pazar günü acile gittim. Mahşer yeri gibi. Yüzlerce insan bekliyor. Kaç saatte sıra gelecek belli değil. Kalabalığı görüp kaçtım direkt. Pazartesi poliklinikten KBB'ye randevu alayım dedim, haftalarca boş randevu yoktu. Mecburen özele gittim. Pişman da değilim, insan gibi muamele görüyorsun. Özel hastaneler olmasa Türkiye'de sağlık sistemi yok.

  • Evet o zamanlar 1 günde hallediliyordu şimdi beklemeye evden başlatıyorlar şanslıysan 7-8 gün bekliyorsunda gidiyorsun. Hatta şuan ki randevum 15 gün sonra daha erken yoktu.


    Allah eski Türkiyeyi yönetenlerden razı olsun. Yenileride firavuna komşu eylesin.

    Amin.

  • Dişçiye randevuyu zar zor buluyorsun sonra dişci öyle bir dolgu yapıyor ki bu sefer özele gidiyosun yaptığını düzeltmek için uğraşıyorsun devlet hastanesinde randevu bulmak bir dert aldığın hizmet kalitesi ayrı bir dert sorsan heryer koca koca devlet hastanesi ama içinde yeterlo doktor hizmet kalitesi yok
  • o çok övündükleri sağlık sistemi çöktü.

    Geriye bir tek otoyollar kaldı,vatandaş onu da paralı olduğu için kullanamıyor.

    e 20 yılda ne oldu? ne yaptı bunlar?

  • Mhrs'de randevu alabilmek için talep açıp bekliyorsun, taaaaki uygun ravdevu tarihi bulana kadar, sonra şayet hızlı davranabilirsen randevuyu kaptın diyelim, bu sefer randevu gününü bekliyorsun. Doktor mr, röntgen vs. verdiyse birde onun için gün beklersin, falan. Akp ile hastanede sıra beklemeden evde sıra beklemeyede alışacak bu millet.

  • Bir günde 4 ayrı ilçedeki 4 hastaneyi gezdiğimi bilirim, ağrıyan bacaklarımla. Doktor yoktu, olanda da sıra boldu.
  • Şimdiki hastaneler içinde yürüyen merdivenlerin bile olduğu dışardan dev gibi görünen ancak içinin boş olduğu yapılar. En basitinden meme kanseri olan bir yakınıma ultrason için 1.5 ay sonraya, patoloji için iki haftaya ve sonuçlar için 1-1.5 ay sonrasına gün verdiler ve mecburen hepsini dışarda oldu.


    Tek şunu yazayım sadece sadece patoloji için alınan parçaya 2160 tl para verdi ve şimdi bir hafta içinde çıkacak sonucu bekliyor tabi bundan önce harcadığı paraları yazmayım buraya ama hiçte sağlıkta çağ atlamadık hepsi hikaye.

  • alex59 kullanıcısına yanıt

    Tamamen servet transferi üzerine artık sağlık. Özellikle pahalı ve sürenin kritik olduğu hastalıklar ciddi sorun.


    Umarım sonuçlar temiz çıkar. Ucundan işime giriyor sonuç istemem ama kötü çıkarsa doktor agresif tedavi önerirse kabul etsin. Yeni ilaçlar cidden efektif.

  • 2 hafta önce karın ağrısından dolayı hastaneye gittim.Randevum yoktu çünkü 3 hafta sonrasına randevu veriyordu.Randevu yok diye almadılar.4 gün sonra acillik oldum.Özel hastaneye gittim.Hastaneler gerçekten bitik.

  • Aile hekiminde corona aşısı olacaktım Zeynep Kamil'e kaydırmak zorunda kaldım, Suriyelilerden sıra gelmiyor herhalde.


    Bir de insanlarımız hep hasta. Daya hamuru, daya gözlemeyi ondan sonra tansiyon, kalp, şeker bilmem ne..


    Gss borcum vardı yapılandırıp ödemiyorum, paramı suriyeli'ye erdoğan'ın güruhuna ejder meyvesi ve tügva'cı komandolarına


    peşkeş çekecekler diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 26 Ekim 2021; 21:7:55 >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    Sonuç bekliyoruz hocam biz her ihtimale karşı konusunda uzman olan bir Prof. Dr. dan ön randevu ayarladık bu adamın bir muayenesi bile 1250 tl ama üstüne yokmuş bu hastalıkta o yüzden onu tercih ettik her ihtimale karşı.


    Paramız olmasa ve o öve öve bitirilemeyen sağlık sistemine o göz kamaştıran içi boş devlet hastanelerine kalsak beklerken ölür hastamız. Tamam önemli olmayan bir durumda aylarca beklersin belki ama böyle yayılması olası bir hastalıkta süreç önemli olduğu için beklemek zarardan başka bir şey getirmez insanlara.

  • alex59 kullanıcısına yanıt

    Hastaneler hızlı para sürümden kazanma üzerine dönüşüme uğruyor.


    Tansiyon, şeker v.b. Artı hareketsizlik, stres kötü beslenme derken gerçekten sağlıksız yaşlımız çok.


    Tekrardan geçmiş olsun. İyi doktor bir kez görür doğrusunu söyler asıl mesele odur.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.