Şimdi Ara

Deutsche Bank: 'Agresif merkez bankaları Bitcoin'i daha çekici yapıyor'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Deutsche Bank'tan Jim Reid, verdiği bir röportajda; ABD merkez bankası tarafından düşürülen potansiyel faiz oranı, Bitcoin'in yükselişinin sebeplerinden biri açıklamasında bulundu.

    Deutsche Bank'ın küresel temel kredi stratejisi başkanı Reid, şunları belirtti: “Merkez bankaları bu kadar agresif olursa, alternatif para birimleri biraz daha çekici olmaya başlar.

    Reid, ABD merkez bankasının mevcut ekonomik belirsizlik ve enflasyon riskleri arasında bir faiz indirimi yapmak istediğini söyleyen FED başkanı Jerome Powell'ın yakın tarihli bir konuşmasına atıfta bulundu. Bu açıklama sonrasında dolar, dün bazı para para birimleri karşısında gerilemişti.

    Bu arada Bitcoin, 12,000 doların üzerine çıkarak yıl içerisindeki yeni rekorunu kırmış ve piyasa dominasyonunu %60'a çıkarmış vaziyette.
     
     

    Reid ayrıca, kripto para piyasasındaki genel yükselmenin Facebook'un çıkartacağı kripto para birimi olan Libra'ya "kısmen" dayalı olduğunu söyledi. Libra tanıtılırken Bitcoin 9,000 dolar bandındaydı.

    Reid, 2017'deki "kripto mevsiminin" ardından Bitcoin gibi dijital para birimlerinin itibari paraların yerini alacağını belirten bir açıklama yapmıştı.

    Her ne kadar "agresif" davranmak olarak nitelendirilse de ABD merkez bankası, faiz indirimleri konusunda yalnız değil. Geçtiğimiz haftalarda, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi de yeni faiz indirimlerine işaret etti.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.