Şimdi Ara

Detaylı İngilizce Öğrenme ve Konuşma Rehberi (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
301
Favori
135.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • xren7 X kullanıcısına yanıt

    Hocam bence aşağıda yazdığım kaynaklara bir göz atın.



    English Vocabulary in Use Upper-intermediate (B2) - Cambridge


    English Vocabulary İn Use: Advanced (C1-C2) - Cambridge


    ve


    Oxford Advanced Learner's Dictionary (Online Sözlük, iSpeaker ve iWriter eklentileri var.)

  • Hocam zaten İngilizce-İngilizce sözlük olarak Oxford'un sözlüğünü kullanıyorum, çok iyi gerçekten. Kelime haznesinin sürekli bir şeyler okuyarak gelişeceği kanısındayım ama yine de dediğiniz kaynaklara bakacağım, teşekkür ederim.


    @MD.Turkey

  • Hocam ben direkt 0 dan başlamak istiyorum da örnek vermek gerekirse kendimizi tanıtma saatler renkler gibi ara konuları nasıl araya sıkıştıracağız yani direkt grammerden başlamak ne kadar doğrudur?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt

    Dostum Burda her iki grammer (dil bilgisini) deftere yazıp mı tekrar etmeliyim yoksa Türkçeyi bitirdikten sonra tekrar edip mi ingilizceye geçmeliyim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı günler
    Rat.planet hocamızı gerçekten tebrik ediyorum müthiş sabır sahibisiniz hocam tebrikler mart ayından beri okurum tavsiye veya cevaplarınizı lakin dikkat ettim hep aynı sorular dönüyor en son şimdi okudum kendi kendime güldüm yine aynı sorular 🤯🤯😂😂 vallaha helal olsun hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam burdayken tavsiye haddimize degil lakin bir kaç şey söylemek istiyorum 'hocam kusurumu maruz görün '

    Arkadaşlar gramer elbetteki şart ama aylarca gömülmek hiç fayda vermiyor 2 ay sıkı çalışın sonra kaynaklara gömülün arkadaşlar zaman ile grameri unutacaksınız demedi demeyin ''ama her gün okuma ve dinleme şart tabiki'' daha sonrasında cümleyi bütün birşekilde zihninizde şekillenmeye başlıyor haliye ''yav orda sıfat vardı heralde şurda zarf gelmesi lazımdı'' hangisinin sıfat oldugunu yada zarf olduğuna bakmaksızın otomatik yazıyorsunuz.Bence kendinizi fazla kasmayın akışına bırakın. Atalarımız ne demiş Su akar yolunu bulur.
    Bol bol okuyup dinledikçe aynı kalıpların aynı soruların defalarca döndüğünü göre göre haliyle kafaya kazınıyor.

    Zor iş demeyin arkadaşlar ben evliyim ve ''rabbim herkese nasip etsin'' bir kızım var okula yeni başladı ona derslerinde yardımcı olmak ailen ile ilgilenmek sabah kalkıp işe gelmek akşam tekrar eve git 'hamd olsun' lakin bu arada nasıl bu ders programını yerleştiririm demeyin isteyince herşey oluyor. işde 5dk ara öglen 1 saat ara akşam çocuk yattıktan sonra 1 saat ara ooo 2.10 dk yaptı güzel zaman😂😂 ama herşeyden önce bıkmadan usanmadan insanların ne dedigi ne bakmadan yolunuza devam etmektir. SAYGILAR
    (Bu arada bir ingilizce ögretmen ile tanıştım meğersem çalıştığım yerdeki arkadaşın eniştesiymiş allah razı olsun çok yardımcı oluyor hergun düzenli yarışıyoruz insan yazdıkça bile kendi öz güveni artıyor Daha çok Gaza geliyorsun)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • rat.planet kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba, ben son zamanlarda ingilizce seslendirme ve ingilizce altyazı ile izliyorum dizileri ve konuşmaların %80’ini anlıyorum. Bahsettiğiniz yöntemde örneğin bir cümleyi komple anlarsak yine de deftere yazmalı mıyız ? Yoksa durdurup seslendirme yapıp diğer cümleye mi geçmeliyiz ? Birde defter değilde, bilgisayardan word ile sanal bir defter tutsak, deftere göre verimsiz mi olur, yoksa çok da farketmez mi ? Birde benim kelime dağarcığım oldukça yüksek, zamanında çok kelime öğrenmiştim. ( Öğren, cümlede kullan ve geriye dönük 5 gün tekrar et tarzında) ancak hiç bir kelimeyi fiil mi, sıfat mı, zarf mı tarzında öğrenmedim ve bunun için ne yapabilirim ? Ancak çoğu kelimeyi hangi anlamda kullanıldığını cümlenin ilerleyişine göre anlıyorum. Bazı kelimelerde bazen aksaklık oluyor, through ve charge kelimesinda özellikle, bunlarında çok aşırı anlamda kullanılmasından oluyor, çoğunlukla bunlarıda anlıyorum ama bazen kullanılma amacını anlamadığımda oluyor, yine de bahsettiğiniz ingilizce grammer kurallarına ilk bir ay boyunca bakmalı mıyım ? Birde şuan intermediate seviyesinde olduğum için günlük 3 saat ile 9 ayın sonunda C2 seviyesine gelmem mümkün mü ? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.


    Seviyem: %78 intermediate

    Öğrenme amacım: Hukuk alanında ve günlük yaşamda yetkin bir şekilde kullanabilmek.


    Hedef: C2 Proficiency


    @rat.planet


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • harika bir konu olmuş teşekkürler.

  • Merhabalar, şu 2 haftada bir tekrar etme olayını anlamadım.

    Şöyle bir gidişat mı olacak ??2 hafta bir tekrrar edin dediğinize göre her ay tekrar edilecek o zaman yani şöyle.


    1 ayımız şöyle geçecek yani.


    2 Hafta;

    Dizi izleme 2 saat + 1 saatTürkçe gramer


    2 Hafta;

    Dizi izleme 2 saat+ 1 saat İngilizce gramer


    Bu mantıkla her ay en başa dönüp aslında her ay gramer çalışıyoruz.

  • 1 sene sonra hazırlık sınavını geçebilir miyim bu yöntemle?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba aklıma bir şey takıldı, Dizinin bir bölümünü tekrar izlemeyi nasıl yapmalıyız yani bütün dizi bittikten sonra başa mı dönelim yoksa defteri tekrar etmek için tabloyla anlatılan yöntemi, diziyi tekrar izlerken de mi uygulayalım ?


    @rat.planet

  • Sanırım önceden “x. Basamak” olarak açılmış konular bu başlık altında toplanmış. Bu konu haricinde okumamız gereken başka bir konusu var mı hocamızın?

  • Bahsettiğiniz yapımlar çok eski hocam.

    Acaba bunları bulupta (alt yazılı) çilekli link atacak biri var mıdır ? O kadar müteşekkir olurum ki anlatamam....

  • Merhaba,

    Podcast önerisi isteyenler olmuş, çoğunuz biliyordur ama belki bilmeyen vardır diye aşağıya linki bırakayım. Ben aktif olarak dinliyorum, gayet de akıcı :)

    Ayrıca cep telefonları için özel podcast uygulaması da var, denemenizi tavsiye ederim.


    https://teacherluke.co.uk/

  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.