Şimdi Ara

Descartes'te matematiksel düşünce ile metod arasındaki ilişki

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bu konu hakkında bir yorumu, bilgisi olan varmı? Şimdiden teşekkür ederim.



  • IQ araligi 20 ile 100 arasi uyelere konu acma sansi verilmeli..
  • Dualizm deniyordu herhalde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

    Dualizm deniyordu herhalde
    Senin 100+ dakilerden oldugunu yazmama gerek var mi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sething

    IQ araligi 20 ile 100 arasi uyelere konu acma sansi verilmeli..
    vize sınavıyla ilgili olduğu için derin bilgiler lazım. yani belki konuya hakim olan birileri vardır farklı bakış açılarıyla
  • Aristotales paradigmasının daha fazla dayanamaması sonucunda ve ayyukaya çıkan epistemeojik sıkıntılar doğrultusunda ortaçağın birikimlerini de içeren yeni yöntem arayışlarına gidildi.Matematik a priori bilgi olarak duyu verilerinin aksine doğruluğu sabit olarak kabul ediliyordu.Ve gene skolastik açılımlar gösteriyor ki müzik kurucu sistemlerden biri.Bilen öznenin hakkı bilen özneye gidince doğal olarak bedenin ya da ruhun ilkeleri de tanrıların ilkelerini yansıtabilecekti
  • Sınav için değil, öğrenmek için öğrenmeni tavsiye ederim.

    Örneğin öğrenmek için öğrendiğinde, Descartes'ı deskartez diye okuyup rezil olmazsın birdahaki sefere.Başarılar...
  • bir daire çizin (yapın). bunun alanı piden dolayı sonsuza ırar. şimdi siz bunu küp haline getirdiğiniz halde alanı hesap ederken artık olana da sonsuz alan bahşedersiniz. yani elinizde en az bir zerre kalsa bu sonsuz ağırlıkta ve alandadır.

    kainatın zerresinin ağırlığı böyle hesap edilir.

    ...................

    tam tersi olarak kainat alanı belli bir küptür dersek onu sonsuza ıratma adına içine bir daire çizersin ve alan problemi sonsuzlaşır.

    ....................

    ister kübik (alanı hesaplanabilecek şekilde) istersen dairevi (alanı sonsuz) başlangıçlar totalde kainatın zerresinin sonsuz ağırlıkta ve alanda olduğunu gösterir.

    ......................

    sonsuz kütle artık küte de denebilecek yapıya bakış ne açıdan olursa olsun(hesap edilebilir bir alan veya hesap edilemez alan) her iki esemede de kainat zerresinden kürresine sınırları belli edilse de sonsuzluk üzerine hesap edilmiş şekilde inşaa edilmişe benzer.

    ........................

    teorik olarak düşüncenin başlangıcını ister belirli alan yani sonsuzluğun var olmadığı bir şekille isterseniz sonsuzluğun kesitleri olacak şekilde değerlendirmeler zerre denen şeye yönelecektir. bu durum felsefi manada insanın düşüncesiyle ilgilidir. insan zerreye yönelmelidir çünkü cevap oradadır.

    ..........................

    insanın zerresi sperm, maddenin zerresi atom, ve zerreleşen her bir şeyin zerre ağırlığı felsefenin ana konusudur.

    geometri bu iken cebir dahi sayı doğrultusunun anlamı üzre olamaz. 0 denen her şeyin başlangıcı ve anlamı üzerine kurulu bir düzen olmalıdır. her bir an bir başlangıç ve başlangıçtan her iki tarafa eşit saçılan uzaklık da zerre boyutu ile ilişkilendirilmelidir.

    ...........................

    toplamda descartes'in dünyası küçük ve fakat kürre boyutunu taşıyan çokluklarla alakalıdır. bana göre descartes bu açıdan negatif tamsayı değerleri ile negatif ağırlıkların varlığı hususunda da fikir sahibi olmalıdır.

    bir şey en az ağırlık hacim ve alanda da olsa bu şey sonsuz kütleyi barındırıyor ise ve bu şey esasen negatif de ise varlığın pozitif kütlesi adına söz söyleyebilmek çok farklı bir idraki gerektirir ve bu idrak dahi başa döner. ister dairevi alan ister kübik alanla başla sonuçta sınırlı mekanın sınırsızlığı üzerine bir kurgu mevcuda gelecektir.

    .............................
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.