Şimdi Ara

Derin dondurucu radyasyon yayıyor mu? Yatak odasına koymak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
26.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar.

    Boşta duran evimi kiraya vereceğimden dolayı ordaki derin dondurucuyu kendi evime getirdim. Fakat evde sadece yatak odamda boş yer var. Bu sebeple istemeyerekte olsa mecburen derin doncurucuyu yatak odama koydum. İçi dolu olduğundan dolayı sürekli fişe takılı.

    Yatağımla d.dondurucu arasındaki mesafe 70 cm. Masamla d.dondurucu arasındaki mesafe 2 metre.

    Akşamları ortalama 4 saat pc deyim. 10 saatte uyku desek günde 14 saat bu d. dondurucu ile aynı odadayım.

    Doğruluk payı nedir bilmiyorum ama şöyle bir duyum aldım. Derin dondurucular sağlık için çok büyük risk olan radyasyon yayıyormuş. Telefonların,pc lerin veya tv lerin yaydığı türden değil çünkü bunların yaydıkları zararsız veya daha az zararlı ışınlarmış. Fakat d.dondurucular direk en zararlı olanını yani radyasyon yayıyor diye duydum. Yanında fazla durmayın, aynı odada uyumayın gibi şeyler okudum.

    Sağlığıma dikkat eden biriyim. Bu radyasyasyon yayıyor olayını duyduğumdan beri hiç rahat değilim. Doğruluk payı nedir? D.Dondurucular gerçekten radyasyon yayıyor mu?

    Günde 14 saat d.dondurucu ile aynı odada olan biri risk altında mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 12 Kasım 2017; 18:5:34 >







  • Mutlaka Radyasyon Yayıyordur Kapalı Balkonunuz Varsa Ve Fişi Varsa Öyle Biryerde Kullanın Derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sesinden rahatsız olmayacaksınız başka sorun çıkacağını zannetmiyorum. Motor tamamen metal bir muhafazanın içinde bu yüzden dışarıya çok fazla elektromanyetik radyasyon yaymazlar. Derin dondurucular, buzdolapları en az manyetik alan oluşturan motorlu ev aletleridir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben radyasyon olacağını sanmıyorum. sonuçta motor soğuk hava üretiyor. ama arkadaşın dedigi gibi sesi sizi rahatsız edebilir belkide bi nebze olsun odanızı soğutabilir
  • prize gerçek toprak hattı bağlıysa, endişelenmene gerek yok. topraklanmış metal gövde, faraday kafesi görevi göreceği için, seni koruyacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dergul

    prize gerçek toprak hattı bağlıysa, endişelenmene gerek yok. topraklanmış metal gövde, faraday kafesi görevi göreceği için, seni koruyacaktır.

    Yanıtınız için teşekkür ediyorum.
    Peki ya gerçek toprak hattı bağlı değilse? O zaman risk oluşturur mu? Öyle bir durumda endişelenmek gerekir mi?
  • metal gövede her durumda korur ama, yayacağı tehlike çoğunlukla abartılır. şu anda wifi modemlerin bile tehlikeleri tartışılırken, beyaz eşyaların yaydığı elektromanyetik radyasyon, çok daha azdır.
  • Hiç bir sıkıntısı olmaz ses dışında. Sağlığa zararlı ve tehlikeli olan iyonize radyasyondur ki beta ve gama ışınları yayan moleküler bozulmayı ifade eder. Elektro manyetik radyasyonun zararları henüz bilimsel olarak kanıtlanmış değildir. O nedenle de sağlık konusunda çok duyarlı ABD, AB ülkelerinde dahi kablosuz (wireless) teknoloji rahatlıkla kullanılır.
  • Yalnız aklıma gelmişken bir riski belirtmek isterim, borularda bir çatlak olursa kompresörle yüksek basınç altında yoğunlaşan gaz (amonyak türevleri) yatak odanıza yayılabilir ve uykuda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
  • İlgili yanıtınız için teşekkür ediyorum. Artık yatarken fişi çekiyorum uyanınca takıyorum. Varsın içindekiler bozulsun. Benim sağlığımdan daha önemli değil.
  • Yatarken fişi çekip, uyanınca takmak daha riskli,,,

    Sonuçta derin dondurucunun belli bir oran içinde soğuk kalması gerekir,,,

    Bu şekilde daha çok çalışacak, kaybettiği fazla soğuğu geri kazanmak için , bazı metal alaşımlar daha fazla ısınacaktir,,,

    Oysaki derecesini biraz düşürün, fişte takılı kalsın,

    Örneğin, dk çalışır, 20dk durur. diger türlü belki 1 saate yakın çalışacak,,,



    Evlerimizde 24 saat çalışan buz dolabı, herkesin evinde var,,,, bence diğer arkadaşlarında dediği gibi sesten başka zarari olmaz,, 1 dk bozuk yiyecek yemek, 1000dk dolabın yaninda durmaktan, 1000kat daha zararlı olacaktır ,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "elektromanyetik alanın zararı bilimsel olarak kanıtlanmış değildir" Zaten onun için kafası çalışmayanların sebebi nedir anlaşılamıyor.... Bilimsel olarak kanıtlandığında zaten ayvayı yemiş olucaksınız.

    Bu sistemlerin soğutucu gazlarında amonyak mevzu değil. Acaip bi teknoloji üretilmediyse refrigirantlarda amonyak yok. Ama ısıdan soğurma yapan amonyaklı bir sistem var ki onda kompresör yok farklı ve kullanılmayan bişi.

    Radyasyon ısı ile de olmaktadır. ANcak derindondurucudan dışarıya değil dışarıdan derindondurucuya yani soğuk kısma radyasyon olmaktadır.

    Fetva aramaya gerek yok. Atın dışarı. Ne olursa olsun atın gitsin. Yatak odasında derin dondurucu mu olur :-?
  • Güncel.

    Bilgili üyelerden yeni yorumlar görmek güzel olur.
  • Gerçekten aynı sorundan muzdaripim. zararlı olup olmadığı konusunda herhangi bir kaynak bulsam tamam diyeceğim fakat bulamıyorum. en azından diğer elektronik ürünlerle karşılaştırma yapılmış olsa iyi olurdu saç kurutma makinesi, mikrodalga fırın, telefonlar, difriz, buzdolapları vs.

  • motor çalıştıkça manyetik alan yaratıyor bu bil yeter

  • Merhaba. Radyasyon,elektromanyetik dalgalar biçimindeki enerji yayımı veya aktarımıdır.


    Her radyasyon türü zararlı olmamakla birlikte,maruziyet süresi (maruz kalınan süre) ve doz önemlidir.


    Radyasyon miktarı,dozimetre ile ölçülür ve birimi "rem"dir.


    Radyasyon denilince akla çoğunlukla "kanser,Çernobil,mutasyona uğrayan insanlar" vb. şeyler gelir.


    Aslına bakarsanız radyasyon hayatımızın her yerinde ve anında vardır.


    Güneşten gelen ışınlar da radyasyon içerir,tepemizde yanan ampül de,şu an bu yazıyı yazdığım ve sizlerin okuduğu teknolojik aygıtlarımız da...


    Örneğin Uranyum ve Plutonyum gibi kimyasal elementlerin yaydığı radyasyon ile mikrodalga fırının yaymış olduğu radyasyon aynı değildir.


    Örneğin cep telefonları,çift yönlü iletişim aygıtlarıdır. Siz telefonunuzu yatmadan önce uçak moduna alsanız bile radyasyon yayan baz istasyonunu kapatmış olmazsınız veya kapatamazsınız. Yani radyasyona her an maruz kalmaktayız.


    Wi-Fi modemlerimizin (2,45GHz) kablosuz bağlantı sağlarken yaydığı radyasyon da hayatımızın bir parçası olmuş durumdadır.


    Bu denli radyasyon yayan elemanlarla iç içe iken derin dondurucunun yaymış olduğu radyasyon türü ve dozu,bunu kafaya takmamıza değecek kadar önemli değildir. Tabi ki ne kadar az radyasyon yayan cihaz,o kadar iyi ancak televizyondan tutun bilgisayara,telefona,kontrolümüz dışında olup sinyali evimizin içine kadar giren baz istasyonuna,mikrodalga fırına hayatımızın her anında ve yaşam alanımızın her yerinde radyasyon yayan cihazlarla iç içeyiz.


    Önemli olan,radyasyonun iyonize olup olmadığıdır. Yani zararlı mı zararsız mı ? Zararsız radyasyonların da dozajı fazla olduğunda zarar verebilir.


    Bu konuyla ilgili özel olarak elektrikli eşyaları inceleyen bir çalışmaya raslamadım. Muhtemelen bu ürünler üzerinde durulmayacak kadarlık bir radyasyon ışınımına sahipler.


    Cebimizde,dibimizde duran cep telefonları,söz konusu elektrikli ürünlerden çok çok daha zararlıdır. Hatta bu konuyla ilgili mobil cihazların insan ve çevreye zararlarını inceleyen epidemiyolog "Devra Davis"in kitabından bir kesit aktarmam gerekirse,


    "Motorola, cep telefonu yapan firmalardan biri. Motorola’nın cep telefonu yapan firmalardan biri olması şuradan geliyor: O sırada çalışanlardan birisi (tabii, o zaman manken kullanmıyorlarmış, robot kullanmıyorlarmış) meraklı bir mühendis, cep telefonunu kafasında test etmiş. O mühendiste iki türlü kanser ortaya çıkıyor ve Motorola onu kapının önüne koyuyor, arkasına da iki adam takıyor ki kimse konuşmasın, konuşursa, “Bu adam delidir” diye söylesinler. İyi de bu adam 30 sene hizmet etti. İşi bitince kapının önüne koydular. Bugün aynı Motorola diyor ki, “Cep telefonu zararlı olabilir.”


    Saygılarımla...





  • Hayır zararı olmaz. Öyle ki gürültüden dolayı uyku kalitenizin düşmesi, ömrünüz ve yaşam kalitenize daha fazla etki eder. Güneş ışığı da radyasyondur, insanlar da çevrelerine radyasyon yayar, bundan kaçış yok. Dolabın ürettiği gücün çok küçük bir kısmı elektromanyetik radyasyon olarak yayılıyordur ve bunun da çok büyük kısmı dolap gövdesinde sizin ölçemeyeceğiniz kadar küçük ısıya dönüşür. İyonlaştıcı radyasyon yaymazlar. duvardan geçen kablodan geçen akımın yaydığı radyasyondan farklı değildir.

  • Hocam selamlar büyük bir kartonu aleminyum folyo ile kaplayarak yatak ile dondurucu arasına sabitle rahatlıkla uyu mantıgı radyasyon ,ışın kaynagı vb ile aranda yansıtıcı bir kalkan görevi görmesi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.