Şimdi Ara

[DENENDİ] Tabletlerde WhatsApp Çalıştırma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
2.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu işlemler ROOT gerektirir, cihazınız ROOT'lu değilse olmaz.
    Öncelikle yedekleme hesabı lazım, ben Yandex.Disk kullanıyorum. Sizin tercihinize kalmış birşey.
    Eğer bir yedekleme hesabınız yoksahttps://disk.yandex.com.tr/invite/?hash=EP6W33TE buradan Yandex.Disk'e üye olarak bana 0.5 GB kazandırabilirsiniz.
    Genel olarak bahsedecek olursak; Windows'a Android emulator kuracaz, onada WhatsApp kurup çalıştıracaz. Daha sonra da Titanium Backup ile yedek alıp Yandex.Disk ile bu yedeği tabletimize aktarıp kuracaz.

    Sırasıyla;
    1- Bluestacks'ı indirip bilgisayarımıza kuruyoruz:http://cdn.bluestacks.com/downloads/0.7.2.751/BlueStacks_HD_AppPlayerPro_setup_0.7.2.751_REL.msi
    Kurduktan sonra Bluestacks'ı ROOT etmemiz lazım. ROOT dosyaları:
    http://www.mediafire.com/?f0ddcqfvxa2ayqi
    http://www.mediafire.com/?j1qkc45s45296r0
    http://www.mediafire.com/?ictj2kv6pmkop7e
    Şifreler erbil
    Buhttp://www.jaist.ac.jp/~hoangle/filesj/FSJSetup.exe program ile bu dosyaları birleştiriyoruz.
    (Joiner kısmından 001'i seçip onaylamak yeterli)
    İçinden çıkan arşivi çıkartıp, içindeki Root.fs dosyasını Bluestacks'ın içine atacaz; Windows 7 C:\ProgramData\BlueStacks\Android || Windows XP C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\BlueStacks\Android
    Zorluk çekenler için video:http://www.youtube.com/watch?v=66tbDWHI8Ac
    Birinci kısım bu kadar.

    2- Bilgisayarımıza, tabletimize ve BlueStacks'e Yandex.Disk'i kurmamız gerekiyor.
    Windows için:http://disk.yandex.com.tr/download/YandexDiskSetup.exe
    APK:http://yadi.sk/d/4qaEllu62_04i
    Google Play:https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.yandex.disk&hl=tr
    Aynı anda tek hesapla giriş yapabilirsiniz, bana göre asıl amaç da bu.

    3- WhatsApp'ı kullanabilmemiz için telefon rehberine ihtiyacımız var. Bir çoğumuz Android telefon kullanırken Google hesabına yedekleme yapmıştır.
    Hesabınızı tablette senkronize yaptığınız zaman otomatik yüklenecektir. Kişiler uygulamasında görebilirsiniz.
    Eğer ilk defa kullanıyorsanız Kişiler uygulamasını kullanarak telefon rehberi oluşturabilirsiniz. Eğer rehberde kendi numaranız kayıtlı değilse onu da ekleyin. Ve kendinizi yıldızlayın. Bunu da hallettikten sonra telefon rehberini dışarı aktaracaz, Kişiler > İçe/Dışa Aktar > Depolama birimine aktar diyoruz. Varsayılan depolama biriminin anadizinine atacaktır. Bu işlemi ilk defa yapıyorsanız dosya adı 00001.vcf olacaktır. Tabletten Disk hesabınızı açıp bunu içine yükleyin.

    (Valla çok uykum geldi devamı gündüz saatlerinde)







  • Cube U25GT ile denedim.
    Rizörvıd.
    Kaynakça gelecek.
    Root anlatımı gelecek.
  • root suz da çalisiyor ama bazı marka modellerde root gerekiyor galiba.
  • ROOT, Titanium Backup için gerekli. Sizin cihazların build.prop'u güncellenmiş, ondan direk çalıştırmış.
    build.prop güncellerken bile ROOT gerekli. Bir iki saat içerisinde konuyu tamamlayacam.
  • Gsm Destekli Olmayan Tabletlerde Whatsapp Kullanma




    Herkese merhaba. Bu yazımda Gsm desteği olmayan bir başka değişle sim kart girişi bulunmayan, telefon aramalarını gerçekleştiremediğimiz tablet bilgisayarlarda Whatsapp kullanılabilir mi ? Nasıl kullanılır ? Nasıl yüklenir ? bunu anlatmak istiyorum.

    İnternette Google 'ı açıp tablet ve whatsapp yazdığınızda herkesin gsm desteklemeyen tabletlerden whatsapp 'a girilmiyor mu ? Nasıl ayarlarız ? Tabletim de whatsapp var ama kullanamıyorum ? Tablette whatsapp rehberini nasıl oluşturacağız ? benzeri bir sürü cevaplanmayan sorusunu bulabilirsiniz. Özellikle forumlarda bu konu artık neredeyse sıradan bir konu haline gelmiş. Ortalık cevabını alamayan kullanıcılarla dolu. Arkadaşlar benim de geçen gün elime Hi Level 'in HLV-T704 modeli olan tableti geçti. Açınca whatsapp 'ın içinde kurulu olduğunu görüyorsunuz. Fakat giriş yaptığınız da kendi numaranızı tanımladıkdan sonra "Rehberinizde kimse yok" benzeri bir uyarı görüyorsunuz. Numara ekleme yapacak yer yok. Sadece whatsapp 'ı Google+ Facebook Twitter Gmail gibi hesaplarınız varsa orada ki arkadaşlarınıza önerme seçeneğiniz var. Yani kullanamadığınız whatsapp 'ı arkadaşlarınıza öneriyorsunuz :) Komik.

    Ama bu sorunun bir çözümü var. Bahsettiğiö HLV-T704 modelli tabletim de gsm desteği veya sim kart girişi yok. Herhangi bir aparatta kullanmıyorum. Ama whatsapp 'ı kullanıyorum.

    Dilerseniz nasıl yapacağımıza geçelim.

    1) Öncelikle tabletiniz de bulunan whatsapp uygulamasını kaldırın ve gmail hesabınız yoksa buraya tıklayarakkendinize bir gmail hesabı oluşturun. Gmail hesabınız varsa bu adımı geçin.

    2) Bu adımı bilgisayardan yapacaksınız. Tabletinizin tarayıcısından Gmail 'e girerseniz Rehber bölümünü göremezsiniz..Gmail 'a kaydolup hesap oluşturdukdan sonra hesabınızda oturum açın ve aşağıda ki fotoğrafta da gösterdiğim sol üst köşede ki Gmail butonuna bastıktan sonra Rehber sekmesine tıklayın.





    3) Rehber sekmesine tıkladıkdan sonra karşımıza çıkan ekranda istenilen bilgileri giriyoruz. Ad Soyad Adres Doğum günü vs gibi bilgiler bulunmakta. Hepsini doldurmanıza gerek yok. Whatsapp 'ın ihtiyac duyduğu kısımlar sadece isim ve cep telefonu kısmı. Bu iki kısmı mutlaka doldurun. Enter tuşuna basarak kaydı tamamlayın.





    4) Burada dikkat etmemiz gereken önemli bir nokta var arkadaşlar. Kişiyi kaydederken mutlaka Starred in Android seçeneği aktif olmalı. Aktif değilse whatsapp rehberinizi yine göremez. Bunu yapmanın yani eklediğimiz arkadaşımızı whatsapp 'ın görmesini sağlamamız için aşağıda ki fotoğrafta gördüğünüz üst kısımda bulunan tuşa basıp Starred in Android seçeneğini etkinleştirmeliyiz.





    5) Bu işlemlerin tümünü eksizsiz yaptıkran sonra artık tabletimize dönebiliriz. Burada dikkat edilmesi gereken bir kısımda whatsapp 'ı Google Play 'den yani başka bir değişle Android marketten değil whatsapp 'ın kendi sitesinden kurmamız. Google Play 'de ki whatsapp 'ın mobil versiyonu sanıyorum. Çünkü önce rehberimi oluşturdukdan sonra Google Play 'den whatsapp 'ı kurdum fakat numaraları görmedi. Whatsapp 'ı tekrar kaldırıp kendi sitesinden indirdiğim de numaraları gördü.

    5.5) Whatsapp 'ın sitesine gidin (tıklayın). Tabletinize indirdikden sonra yani yeni baştan kurduğunuz için sizden kendi numaranızı tanımlamanızı isteyecek. Bu işlemi yaptıktan sonra Gmail rehberiniz de ki eklemiş olduğunuz arkadaşlarınızla konuşma yapabilirsiniz..

    Not; Son madde de verdiğim whatsapp site linki android işletim sistemine sahip olan tabletler için. Eğer başka bir işletim sistemi kullanıyorsa tabletiniz buraya tıklayın ve alt kısımda ki kendinize uygun olan seçenekten kurun.




  • arkadaşlar bende rowel hatsız tablet var. whatsappı kurdum, kod doğrulamasınıda yaptım. profil bilgileri kısmında fotoğraf ve kullanıcı adı bilgilerini de girdim. sorun burdan sonra oluşuyor. fotoğrafı ve kullanıcı adını girip ileri dediğimde "bağlanılamıyor. daha sonra tekrar deneyin" diyor.
    burdaki yazılanlar kodlamayı çözdükten sonra whatsapı kullanabilirsiniz şeklinde ama ben o kısmıda geçtim.
    sorun ne olabilir? lütfen yardım :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.