Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix Serisi Kullananlar... (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
493
Cevap
31
Favori
161.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meeb

    hocam yazdıklarınıza saygım sonsuz ancak bende teknik bir çalışan olarak şunları eklemek istiyorum .Yarısı sağdan soldan duyduğum şeyler.



    Kombi şohbenin az gelişmiş şeklidir 3 5 yıl geçmeden bakım gerekmez .Çalışan sisteme dokunulmaz mantığına ne yazık ki inanıyorum .Bunun nedeni yetiştiremediğimiz elemanlar yüzünden cahil servisler.Bu konu malesef ülkemizin ayıplarından biri .Etrafımda bakım adı altında gelip kombinin orasını burasını silip filtre temizliği dahil yapmadan insanların 300 lirasını alıp giden servisler , kombiye bakım adı altında kasıtlı yada kasıtsız zarar veren servisler duydum gördüm.



    Şuan dizayn grubu tayvan üretimi ditroo kombi kullanıyorum 2 yıl dolmadan 4 kere arıza verdi hemde 16 dairenin en az 10 dairesinde.Şimdi herkes garantisi bitsinde çöpe atsın diye bekliyor bu kombiye bakım yaptırsanız ne olur yaptırmasanız ne olur.



    Dediğim gibi kombici değilim bilişim alanında çalışıyorum .Isı ve ısı sistemleri konusunda uzman değilim sadece yeni dairem gereği oldukça araştırma yapıp merağım gereği sizin gibi deneyimli kişilerin görüşünü alıyorum.Yazdıklarınıza saygım sonsuz şahsi fikirlerimi yazdım.Belki de kötü malzeme kötü deneyim neticesinde böyle bir düşünceye sahibim ne zaman bir eşyamı elletsem hep sorun oldu.

    Kesinlikle katılıyorum, bende Yabancı ortaklı özel çok şubeli bir bankada Genel Müdürlükte 30 yıldır IT sektöründe çalışmaktayım sonuçta ben de kombici ve tesisatcı değilim ama servis elemanlarının müşteri ihtiyaçlarını dinlememeleri, yalan yanlış iş yaparak kombiyi ve sorunu daha da çıkmaza sokmaları nedeni ile kendi başıma yapmış olduğum ve teknik kanaklı, teknik araştırma ve bilgiler ve kendi tesisatıma yapmış olduğum bu ve buna benzer uygulamalar ile bu tecrübeyi kazanabiliyor insan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 31 Ocak 2018; 9:22:2 >




  • malesef hocam sonrada diyorlarki herkes kendi işini yapsın.



    Umarım yanlış anlamadınız ben demiyorumki bakım yapılmasın iyi bir usta servis keşif edildiğinde belki her yıl değil ama 2 3 yılda bir kesinlikle bakım yapılmalı özellikle yanma odasında yoğun kurum biriktiği fan ve diğer hayati parçaların bakımı yapılmadığında bırakın cihazı insan sağlığının riske edilecek durumlar çıkabileceğinin bilinçindeyim.



    Tabi kombi bakımı bununla ibaret değil bölgesinde sık elektirik kesintileri yaşayan bir kişi kombisine regülatör ups vs en kötü akım koruyucu röle priz almıyorsa sonra kartı yanıyorsa kötü kombi deyip marka servise suç bulunmasıda doğru değil.



    Aynı şekilde sıcak su kullanımında sık sık musluk açıp kapayarak üç yollu vananın canına okuyan kullanıcı da aynı şekilde.



    Bunun gibi örnekler var.İlla balkona montaj yaptırıp dandik dolap içine taktıran kışın dondan korumayan vs. vs. diyo gidiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • meeb kullanıcısına yanıt
    Yok kardeş niye yanlış anlayayım, beni tanımıyorsunuz, düşüncelerim ile aynı fikirde olamayabilir, karşı çıkabilir, hatta belli bir ölçü ve seviyede tartışabiliriz de, ki farklı düşünce ve fikirler ile doğru sonuca ulaşalım.

    Ben 10 yıldır yaşadığım tecrübeleri, tesisatıma uyguladığım uygulamaları kaynak göstererek bilgi paylaşma taraftarıyım.
    Açmış olduğum şu konuyu da takip etmenizi önerebilirim;

    https://forum.donanimhaber.com/kombi-ve-petek-tesisat-temizligi-bakimi-ve-onarimi-hk--128545288#128545288


    Bu konu Nitromix Serisi Kullananlar olduğu için kullandığım Nitromix için söyleyebileceğim tek şey inanılmaz sessiz (Demirdöküm Kalisto Kombiye göre) ve inanılmaz tasarruflu (Demirdöküm Kalisto Kombiye göre)

    Kombiyi alalı henüz 3 ay oldu ama PREMIX BRÜLÖR'ünde arıza tesbit edildiğinden Demirdöküm, Nitromix Kombiyi değişim talebinde bulundu ve ben de kabul ettim. 10 iş günü içerisinde kombiyi değiştircekler.

    Zateten sadece ve sadece Demirdöküm Nitromix ve Migo kullanımı ile ilgili de bir konu açtım ve tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.


    https://forum.donanimhaber.com/demirdokum-nitromix-migo-hk--130499341#130499341




  • nitromix halamda var hocam ben sessizliğine hayran kaldım hatta hala şuan bu çalışıyor mu dedim evet çalışıyor demişti.Demirdöküm markasına tek lafım başka marka oda termostadı falan takılmasının zor olması parametre kodu vs istemesi.Oda sanırsam honeywall anakart kullanıyor ondan .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meeb

    nitromix halamda var hocam ben sessizliğine hayran kaldım hatta hala şuan bu çalışıyor mu dedim evet çalışıyor demişti.Demirdöküm markasına tek lafım başka marka oda termostadı falan takılmasının zor olması parametre kodu vs istemesi.Oda sanırsam honeywall anakart kullanıyor ondan .

    Kim ne derese niyebilir, kombisine bakıp, yetkili servis dışında kasaptan bozma tesisatcıya elletmediği sürece saygım sonsuz.

    10 senedeir Demirdöküm Kalisto da kullandım, Vaillant da kullandım ama özellikle ve özellikle kombisi evin içerisinde mutfakta , hele hele açık amerikan mutfakta olup salon ve diğer odalara açık olan konut planlarında kombinin ses derecesinin ne kadar önemli olduğunu ancak yaşayan bilir.

    Ben bu kadar sessiz çalışan kombi görmedim.

    İlişikteki videoyu özellikle ve özellikle şase açıkken çektim ki gerçek ses fark edilsin. Şase kapalı ilen zaten ses hiç duyulmayacak kadar azalıyor. İlgilenen arkadaşların izlemesini tavsiye ederim.

    Teşekkürler,











  • Merhaba arkadaslar bende notromix p24 kullaniyorum 1 aydır 48 derecede çalışıyor , benim kafam alev modulasyonuna takildi tek çizgiye düştüğünü hiç görmedim hep 2 cizgi gostetiyor , acaba ayarmi istiyorim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: performans1

    Merhaba arkadaslar bende notromix p24 kullaniyorum 1 aydır 48 derecede çalışıyor , benim kafam alev modulasyonuna takildi tek çizgiye düştüğünü hiç görmedim hep 2 cizgi gostetiyor , acaba ayarmi istiyorim

    Tesisatınız ile ilgili detaylı bilgi verebilir misiniz?

    OT kullanıyor musunuz? Marka/Model
    Program detayları...
    Tesisat detayları...
    1 ay önce herşey normal miydi de 1 aydır bu şekilde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 1 Şubat 2018; 17:11:3 >
  • İlk günde ayniydi şimdide aynı , son bir haftadir da honeywell o.t kullaniyorum. Evim yerden isitmali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba bu gün kombi calısırken bir anda petek ekranı gidiyor ve stop ediyor arıza koduda yok ne yapmalıyım acaba
  • S.a arkadaşlar. Adana da oturuyorum. 160 m2 3+1 ev, 7 katlı binanın 6.katı, kuzey güney cepheli, sadece mutfak ve salon güneş görüyor. Ev yalıtımsız. Üst katta ve alt katta henüz doğal gaz kullanan yok.
    Her odaya ve hole petek takılacak. Henüz petek ve kombi alınmadı. Hangi marka petek ve hangi kombiyi önerirsiniz ?
  • Merhaba, kış konumunda petekler yanarken kombi bar basıncı 1.5'ten 2.0 bar'a çıkıyor normal mi acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -the-

    Merhaba, kış konumunda petekler yanarken kombi bar basıncı 1.5'ten 2.0 bar'a çıkıyor normal mi acaba?
    normal
  • Arkadaşlar kombinin bakımını kendisi yapan varmı?
    Varsa foto ve bilgi olarak yardımcı olabilir mi?
  • Merhabalar kombinin basıncı sürekli düşüyor birkaç gün içinde,musluğu açıp 1.5 e getiriyorum 2 gün sonra 1.0 e felan düşüyor yine.
    Genleşme tankı var mı bu modelde hava mı basılması gerekiyor?
    Ne rezil bir kombiymiş her sene bir sorun çıkarıyor.Şu kombiyi tavsiye edenleri görüyorum hâlâ çıldırmamak elde değil.
    Üstte ki üyeye ithafen ben de bu kadar sesli çalışan kombi görmedim mutfağa traktör daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 26 Ekim 2018; 13:28:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E.R.W.

    Merhabalar kombinin basıncı sürekli düşüyor birkaç gün içinde,musluğu açıp 1.5 e getiriyorum 2 gün sonra 1.0 e felan düşüyor yine.
    Genleşme tankı var mı bu modelde hava mı basılması gerekiyor?
    Ne rezil bir kombiymiş her sene bir sorun çıkarıyor.Şu kombiyi tavsiye edenleri görüyorum hâlâ çıldırmamak elde değil.
    Üstte ki üyeye ithafen ben de bu kadar sesli çalışan kombi görmedim mutfağa traktör daha iyi.
    Tesisatınızda muhtemelen kaçak var bütün vana ve rekorları mümkünse soğukken kontrol edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Tesisatin gorunen yerlerinde kacak yok.Ancak tesisatdan oldugunu dusunmuyorum,en son gecen hafta temizlemek icin peteklerde ki suyu bosalttim ondan sonra oldu bu duzensizlik.Gecen seneden beri bir kere bile su basmadim hic degidmiyordu basinc

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E.R.W. kullanıcısına yanıt
    Ben kaçak konusunda ısrarcıyım

    Bütün rekor ve vanaları kuru parmaklarınızla kontrol edin

    Gözden kaçabiliyor

    Sorun kombide olsa ısıtma esnasındaki aşırı basınç dalgalanması ile belli eder kendini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar , 5 ay önce nitromix kombi taktırdım.Kombi ekranının içinde nokta nokta toz şeklinde leke var.Bu kombinin 2.el olma yada tamirli olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

     Demirdöküm Nitromix Serisi Kullananlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E.R.W.

    Tesisatin gorunen yerlerinde kacak yok.Ancak tesisatdan oldugunu dusunmuyorum,en son gecen hafta temizlemek icin peteklerde ki suyu bosalttim ondan sonra oldu bu duzensizlik.Gecen seneden beri bir kere bile su basmadim hic degidmiyordu basinc

    Geçen sene peteklere değişiklik yaptıktan sonra bende de sürekli basınç düşüyordu. iki farklı yerde arıza vermiş petekler. ilk başlarada bende peteklerde sorun bulamadım. sonra çapraz bağlantıya dönüştürdüğüm peteğin vanasında elle çevrilen kısmından su kaçırdığını keşfettim. sonra hiç ellemediğim diğer bir peteğin alt bağlantı noktasında sızma olduğunu anladım. siz yinde tekrar kontrol edin bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Her yeri elleyerek kontrol ettim kaçak bulamadım.Giriş ve çıkış vanasını kapatıp kombi basıncını 2.0 e getirdim.Birkaç saat sonra 1.7 ye düştü.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.