Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.676
Cevap
47
Favori
195.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende sinirlamayi kaldırdım. Dediğiniz gibi 75 e ayarladim. Otomatik ısıtma eğrisi 2.4 de. Set degerini tutturamiyor geçiyor. Bir iki güne öğrenir galiba. Yüksek derecede çalışıyor ısıtmaya başlayınca :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Sürekli takipteyim hocam :)

    Eksik bilgi yazmışım. Sınırlandırılmamış kazan sıcaklığı ve otomatik eğriden vazgeçme sebebim de aynı durumdu. O zaman da kazan sıcaklığını 90 set edip onu yakalamaya çalışıyordu ve kombi ses çıkarıyordu. Kombinin sesi de normal çalışma sesinin yükseği şeklinde değil, bozulacakmış gibi ses çıkarıyor. Eğriyi manuel yapıp kazan sıcaklığını sınırlandırırsam kazan sıcaklığını 90a ayarlayıp ses çıkarmaz diye düşünmüştüm ama görülüyorki yanılmışım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    Grafiye dikkatli bakın arkadaşlar.

    Dün akşam saat 18:00 civarında 22,5 sabitlemiştim öncesinde oda sıcaklığı 22,3 civarındaydı.

    Gördüğünüz gibi saat 23 e kadar sete ulaşamamış. Kazan çalışma süreside kademeli olarak düşmüş ama yavaş yavaş düşmüş.

    Saat 23.30 civarı eve geldiğimde d18 i 0 yaptım ve devamlı savunduğum d01 zaten 2 deydi değişiklik yapmadım onda.yani brulör set değere ulaşamadığı zaman, +5 ten dolayı durursa pompa 2 dak çalışsın dursun dedim bu yapılan değişikliğin açıklaması.

    23:30 dam donra grafiye bakarsak. Set değere ulaşmış. Sonraki kademeler çok daha derin 2 kademe inişinden sonra pik yapıp sonra tekrar 3 kademe inmiş ve %70 yapmış ve her seferinde seti tutturmuş ve üstelik kombi kapamış kendini. Böylece daha az elektrik ve kombi çalışma süresi.

    Yani arkadaşlar düşüncenize saygım sonsuz ama şu d01 ayarını yüksek yapma fikrinizi düşünün derim. Siz onu yüksek yaparak sıcak suyu evin içinde dolaştırmış olmuyorsunuz. Bilakis dolaşarak soğuyan suyu dolaştırarak sıcak olan petekleri soğutuyorsunuz. Çünkü brulör kapandıktan sonra su ısınmıyor ki dolaştıkça soğuyor ve petek ısı kaybediyor. Bırakın peteğin ısısını korusun en son haliyle ve peteği oda ısısı soğutsun.

    Ben bu seneye kadar savunduğum şekil kullandım (d01:2 ve d18:0) migoyla orjinaline geçtim (d01:5 d18:1) Şimdi tekrar eskiden kullandığım şekildeyim.

    Hatta brulör durunca pompa direk duracak bir sistem hazırlıyorum 2 dak da dönmesin. Adamlar bu dediğim sistemi 305 tl ye satıyorlar. İtü onaylı demekki test edilmiş. Bizim elimizde bu nimet var değerlendirmiyoruz.
    http://wattsu.com/
    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bu iş ılımana bakmıyor. 500-600 fatura gelenler var. Mantolama yapılan binaya bile 350 geldi. Jeotermal 400 gelen var bunlara bakınca benim 340 iyi diyorum. 40 tl test de gitti fesem 300 tl normal. Dış sensörü elezığdan bşr arkadaşa sattım. Elezığ izmirden daha soğuk 6-8 m3 yakıyor diyor. Benim şuan 10 m3. M3 fiyatı herşey dahil 1,48

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu arada petek üstü yönlendiricinin etkisi muazzam. İstemeden onuda test etmişimdir
    220 peteğin 40 cm önünde 3 lü koltuk vardı peteği boylu botuna kapatıyor önünü.
    Peteğin baş ucunda vitrin var 1,60 boyunda. Geçende migoyu oraya koymuştum ya. Siz yakın koymayın dediniz.

    Size bir sey diyeyim mi. Migo set değerine ulaşamadı sabaha kadar. Migoyu söktüğüm yer olan kapı kenarındaki migoyla aynı karibredeki derece 22,8 e çıltı. Migo 22,3 ün üstüne çıkmadı.

    Bunun anlamı petek üstü yönlendirici. 3,5 metre uzağa kadar ısıyı yönlendirmiş.ve evin homojen ısınmasına vesile olmuş. Çünkü salonum 10 numara ısınıyor. Oysa oturma odası salonun 3/2 si kadar salon kadar homojen ısınmıyor. Sebebi peteküstü yönlendirici koltuk yüksekliğinden takamıyorum. Önündeki koştukla arası 15 cm. Isınöasına ısınıyor orasıda 22,5 derece ama dış duvara yakın koltuk bir tık soğuk. Diğer odaların mutfak dahil hepsi yönlendirici var hepsinde kapıyı açınca yüzüne vuruyor sıcaklık.
    Verdiğim para sonuna kadar helali hoş olsun.

    Wattsuyu inceledim. Eminim bunu bulan senin benim bizim gibi insanlar. Çalışma şekli
    -Kombi 60 dereceye sabitlenmiş
    -Dış sensörden gelen bilgiye göre kombiyi komple açıp kapama zamanı set edilmiş.
    -Bölgelere göre ayar var içinde t1-t2 diye
    -Amac kombiyi beklemeden direk 60 da çalıştırmak cünkü kombi ilk açınca giden gelen su farkı çok oşduğundan beklemeden direk 60 yapar. (benim yapmak isteyipte yapamadığım ayar)
    - duruma göre 10 dak çalış 15 dak dur(rakamlar farazi verdim)
    -Duruncada kombi direk duruyor ve motorda duruyor.
    Migo elbette daha güzel setin altına düşme
    Setin altına düşmesinin sebebi
    -ilk olarak düşük sıcaklığı denemesi.
    - Ayaladığı kazan sıcaklığını düşük kademede yükseltmeye çalışması
    Bu az rada işte setin altına düşüyor oysa bunu öğrenmesi çok kolay ama öğrenemedi. Şuan setin üstüne çıkmıyor çıksada 0.1
    Olmadı koridorun ve mutfağın petek ayarını 1 tık yükseltip salonla hol arasınadaki ısı farkı azaltıp migoya baskı yapmasını önlemek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 16 Şubat 2019; 12:4:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hol ve mutfak peteklerinin trv si 1 tık arttırmak meyvesini verdi. Anında tepki gösterdi migo. Benim mutfak hol birleşik mutfakta kapı yok ve mutfak balkonu içeri alındığından cam büyük ve menfez var. Salon kapısı da mutfağa 1 metre kapıdan içeride 30 cm migo var.Migo setin üstüne 1 tık attı ve altına en fazla 0,2 düştü kazan sıcaklığı düştü( dış sıcaklık artışınında etkisi var kazan sıcaklığının düşmende) tek isteğim oda da ki duran twrmostatta 22.5-22,5 yazması. Çünkü. 22,2 ye düşünce 22 yazıyor-22,8 oşunca 23 yazıyor. +-0,2 kabulüm daha fazlasını beklememek lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 16 Şubat 2019; 14:6:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Set değerini 0.1-0.2 geçen migo Sınırlamayı kaldırınca sapitti 1C geçtiği oluyor. Isıtma eğrisini mı düşüreyim yada otomatikte kalsın yine kendisinin mı düşünmesini bekleyeyim. Ne dersiniz arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neduda N kullanıcısına yanıt
    Otomatikte kalsın öğrenmesini bekle bana kalırsa.2-3 günde toparlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Otomatikte bırakıyorum o halde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neduda N kullanıcısına yanıt
    Hocam migonun öğrenme süresi bşraz uzun sürüyor. Çok zor değil aslında setin üstüne çıktı diyelim bir dahaki yanmayıerken kapat. Kapatmıyor kazan derecesi düşürüyor. Nitromix 40 derece altı kazan sıcaklığından hoşlanmıyor. Çünkü ateşleyemiyor -8 duruma göre 10 altına düşmediğnden ateşlemiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Migo beni yalancı çıkarıp duruyor. Oldu bu iş dedik 0,4 derece altına indi. Ya bu kadar inmesine niye izin veriyorsun.34 de evi ısıtmaya çalışıyorsun bir öncrsinde 49 la sete erişmemiş 34 le mi erişecek. Ondan sonrada 37 ile deniyor. Buarada sıcaklık düşmüş 22,1 e ondan sonra 47 ile 22,5 yapacak. Eğri otomatik 1,1 yükseltsem bir türlü yükseltmesem bir türlü. Öğrenme olayı sıkıntılı başka açıklaması yok bunun. Rev24 de bu tür sorunlarla karşılaşmadım. 22,6 ya ayarlıydı 22,8 e çıkmazdı hiç nadir 22,4 olurdu. Migonun günü gününe uymuyor. Saati saatine bile uymuyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aslında 50 de sinirlamistim çok güzel çalışıyordu. Burda yazılanları okuyunca değişiklik olsun dedim. Sınırı kaldırınca kafası karıştı. Bakalım ne zamana düzelecek. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Verdim kulak ileri düzeye geçtiğinde 1,5 yapmıştı oraya çıkardım. Hocam boşuna sorma yok yolu. Aslında 40 altına düşürmeyen ayarı olsa oda yok. Bugün de d02 yi 10 yapacağım ne olacak bakalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    Hocam gelde bunu açıkla. Eğri 1,5 e çıkardım.
    Setin altına 0,2 inmiş migo çalışmayı bıraklazan sıcaklığını bile belirlememiş sıcaklık 22,3 karşısındaki kazan 0 ne düşüneyim şimdi ben.böyle bir saçmalık varmı ya emin olun ben bu dış sensörle bukadar uğraşmadım. 45 gün geçti daha düzen tutmadı.
    En uygun yer siz olsanız nereyekoyarsınız.
    Yatak odası:tek cephe hızlı ısınır geç soğur güney cephe
    Çocuk odası: tek cephe küçük soğuduğu güne şahit olmadım
    Hol: soğuduğu güne şahit olmadım
    Mutfak;koymayı dahi düşünmedim
    Oturma odası:güney cephe çift cephe. Öğleden akşam üstüne kadar güneş. Akşamdan sabaha kadar salon kadar soğuk olur yanmasa
    Salon; kuzey-batı cephe evin en soğuk yeri. Migoo burda veya oturma odasında olması lazım. Oturma odasına koyarsam salon gündüzleri soğuyor.salona koyarsam bütün ısılar eşit. Ama dalgalanıyor böyle -4 e kadar düşüyor bazen. Salonda bir yer bulamadım düzgün yer bir türlü.

    22.2 de çalışmışmaya karar vermiş beyefendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 16 Şubat 2019; 17:8:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Osman beyin dediği gibi fazla elleşmeyi sevmiyor migo. Deminki -0,3 düşmeyi eğriği 1,5 yaptığım için tepki verdi. Ellemeden duramıyoz. Oyuncak yerine koyduk resmen. Son kez akşam d02 yi 10 migoyu da salonun batıya doğru kısmına ortaya veya kapının kanadının arkasına deneme yapacağım. Duvarısısndan dahi etkileniyor onun için aynı sıcaklıltaki duvara koyacağım dış duvara yakın koymayı düşünmeyin bile duvarın soğuğundan bile aşırı derece de etkileniyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bu iş bana kalırsa eğri seçiminde bitiyor. Her ne kadar otomatik 1,1 desede.en başından beri diyorum önemli olan hava ılıkken evi stabil yapabilmek. Ama biz iila düşükte çalışsın diye diretince olmuyor. En düşük 38 derecede ısıtacak eğriği bulacağım dışarsı 18 de olsa 38 derecenin altına inmeyecek eğri. Öğrenme modu sayesin de eğri yüksek te kalsa setdeğeri geçmemesi fazla lazım. Şuan 1,7 yetmediği yerde 1 tık daha. Ben 3,8 eğrilerle çalıştırdım bişey olmadı 2,5 e kadar yolu var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gözlemlerim sonucı Eğriği yüksek seçsenizde ilk önce o eğriye karşılık gelen düşük kazanda çalıştırıyor eğer derece yükselirse kazanı yükseltmiyor baktıki düşüyor ozaman yükseltiyor kazanı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kombi, 4 ve 5 alev boyunda modülasyon yaparken çok gürültülü çalışıyor. Sizde de böyle mi, neden böyle çalıştığı hakkında bilginiz var mı?
    Yardımcı olursanız sevirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkan_gazi V kullanıcısına yanıt
    Normal hocam kafaya takma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Evet 3,8 eğride tamamladı sonra 1,5 e düştü ileri düzeyde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.