Şimdi Ara

Demirdöküm Neva F04 İyonizayson hatası onarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
4.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Kiracı olarak oturduğum 10 yıllık süre içersinde mütahit kombisi olarak piyasada nam salmış Demirdöküm markası ve servisinde çekmediğim kalmadı. İlk Aden serisiyle başlıyan maceram İstanbula taşınmamla Neva serisi ile devam etti, Durduk yere baca hataları, basınç hataları ve en son olarak ta F04 gaz yokluğu yada iyonizasyon hatası olarak devam etti. En son hatayı almayı başladığımda gelen servisin " Anakart arızalı değişmesi gerek, toplamda servisle beraber 350 - 400 tl tutar" sözü kulağımda çınlamaya başladı. Ev sahibi ile yaşadığım sağlam verdim sağlam isterim tartışmasının ardından öncelikle anakart, sonrasında mevcut anakartı tamir ve en son olarak ta kendim tamir yollarını araştırmaya başladım. Servisin toplamda istediği max 400 tl tutarın ikinci el kombi fiyatı olduğunu, Sıfır anakartın 200 - 250 Tl arasında bulunabileceğini ve tamir işinin ise neredeyse standart olarak 80 tl olduğunu öğrendim. Eski kartınızın yanında 80 tl vererek tamirli kartı alıp uğraşmadan devam edebiliyorsunuz. Amma velakin bulunduğum noktadan bu işi yapabilmem için birde kargo parası işin içine girince inatla kendim tamir edeceğim dedim ve araştırmaya başladım. Gördüöki konu ile alakalı bilgilerin çoğu kart alma yada onarma yönündeydi. kart üzerinde bulunan komponentlerden bir kaç tanesinin arızalı olduğunu bulduğum videodan değerlendirerek sadece 8 lira vererek 3 komponeti değiştirdim ve kombim problemsiz çalışmaya başladı.

    Öncelikle belirtmek isterim bu sorumluluk isteyen ve yanlış ellerde ölümlere bile sebebiyet verebilecek bir durumdur. Ben teknisyen oluşumun ardına sığınarak bu işlemi gerçekleştirdim. Eğer bu tip konularda ehliyet sahibi değilseniz tavsiyem servisine yaptırmanız yada ilgili parçaları alıp televizyon tamircilerine değiştirtmeniz.

    Sonrasında önemli olan durum ise hangi durumda bu parçaları değiştirmeniz gerektiğidir.


    - Kombim sürekli ateşleme yapıyor, alev oluşuyor fakat max 10 sn içinde sönüyordu, bunu 3 defa yaptıktan sonra F4 hatası veriyordu. Eğerki kombiniz bu durumda ise değiştirmeniz yada değiştirtmeniz gereken parçalar resimlerde mevcut


    Demirdöküm Neva F04 İyonizayson hatası onarımıDemirdöküm Neva F04 İyonizayson hatası onarımı

    Lütfen eliniz yatkın değil ise işi ehline bırakın..!







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.