Şimdi Ara

Demirdöküm A5 Performans A+++ mi? Daikin Shira Plus FTXM50M mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
3.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://www.hepsiburada.com/demirdokum-a5-performans-a-18000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-HBV00000CVK6A?magaza=Best%20Buy 5664 Tl
    https://www.daikin.com.tr/Urun-Detayi/Bireysel-Klimalar/Shira-Plus-Klimalar/Ftxm50m-Inverter-Klima 9938 Tl

    İkisi de 18'lik daikin A++ (ürünleri incelerken A++ yazıyor ürün detaylarında A+++ performansı yazıyor tam sınıfını çözemedim) demirdöküm A+++. Arada ciddi bir fark var. Demirdöküm hakkında çok bir yoruma ulaşamıyorum. Daikin herkes övüyor. Elektirik tüketimi ve uzun ömürlülük düşünüldüğünde sizin tercihiniz ne olurdu?

    (Daikini taksitle alabilirim. Yaklaşık 4300 tl'lik farkı seneler içerisinde ödeyecekse düşünmem alırım. Enerji sınıflarını düşününce kafam karıştı :/ )
    Evim hakkındaki bilgiler:
    22 metre kare
    Kremit Çatılı üst kat (ilk kata bir dersek 4. kat, 0 diyenler için 3. kat)
    Doğu cephesi
    Antalya/Serik
    Güney cephesinde tahminime göre 1,5-2 metrekarelik çift cam yerleştirmişler.
    Doğu cephesinde balkona gidiş yine çift cam tahminime göre 3-4 metre kare çift camlı giriş var. (tahmin diyorum çünkü başka ilçede yaşıyorum ölçüm yapamadım.)
    Dış cephe yalıtımlı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgokhans -- 3 Ocak 2020; 11:26:2 >







  • Merhaba.

    En sağlıklı,doğru veri söz konusu olan ürünün kendi web sitesinden elde edilebilir.

    Buna istinaden Demirdöküm A5 Performans 18000 Btu olan cihaz Soğutmada A++ verimliliğe sahiptir. Daikin de aynı şekilde.

    Isıtmada ise Demirdöküm'ün belirtmiş olduğu verimlilik değeri ılıman iklime aittir. Ilıman iklimde A+++ olarak görünmektedir. Ülkemiz için Akdeniz'in kıyı kesimlerinde bu veri geçerli olabilir.

    Ortalama iklimde ise A++ olacaktır. Daikin'de de Ortalama ve Ilıman iklim için aynı değerleri görebiliyoruz. SCOP ve SEER bakımından rakamsal farklılıklar mevcuttur.

    Tüketim ve uzun ömürlülüğü eklersek,bütçeniz yeterli ise Daikin Shira Plus ilk,Demirdöküm A5 Performans 2. tercih olmalıdır.

    Saygılarımla...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkkürler hocam ilginiz için. Bu durumda daikini bütçeyi zorlayarak almak daha mantıklı :) bir kere al kafa rahat olsun modu :)
  • 2si arasında 4000 tl fark var sürekli kullanımda ayda 100 tl fark etse (etmez ama ) 40 ayda aradaki farkı kapatır bence demirdöküm yakmadıgın aylarıda sayarsan 5 senede anca aradaki fark kapanır
  • Tasarrufu ve geleceği düşünüp daikin aldık hocam. Şansımıza tıkırtı yapan arızalı bir sürüm geldi. Teknik servis yaptı gibi oldu ama nadiren de olsa tekrarlıyor üst kapağı aç kapa yapınca düzeliyor. Geniş vaktim olmadığı için ikinci kez baktıramadım. Görev yaptığım yere dönmek zorunda kaldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.