Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
24
Favori
85.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChandlerBingo

    son gelen 1.12.1 bios güncellemesi ile birlikte throttlestop programının uyguladığı undervolt kısıtlanıyor ve önceki bios sürümlerine dönüş imkansız hale geliyor ( bios recovery uygulaması ile bios- downgrade denendi)

    Bilgi için teşekkürler hocam.


    Undervoltlu kullanınca undervoltsuz hali işkence gibi geliyor insana. Biraz sıkıntı olmuş bu durum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: -forumber-

    Bilgi için teşekkürler hocam.


    Undervoltlu kullanınca undervoltsuz hali işkence gibi geliyor insana. Biraz sıkıntı olmuş bu durum.



    Alıntıları Göster

    Önemli değil hocam. Undervolt sayesinde CPU en fazla 84 dereceleri görürken , şimdi 98 derecelerde geziyor, umarım yeni update ile bu durumu düzeltirler. Ben de en kısa zamanda termal macunu yenilemeyi düşünüyorum.

  • Arkadaşlar ben de biosu 12.1 yaptım ve ThrottleStop çalışmıyor sanırım yine oyunlarda drop yemeye başladım. Normalde 3.5 da çalışan işlemci hızı oyuna girince 2 ye falan düşüyor .İnternetten bir kaç video gördüm sanırım eski biosuna dönen var nasıl yapılıyor bilgiisi olan varsa şimdiden teşekkürler.

  • Hocam ben bilgisayara format attım bugün sürücü olarak siteden BIOS'u güncelledim ekran kartı ses driverlarını vs. kurdum az önce de ThrottleStop'ı kurdum, turboboost açık speedstep kapalı ama aygıt yöneticisinde thermal framework duruyor cihazı kaldır dedim resleyince yine geldiler. oyunda denemeye fırsatım olmadı henüz ama bir öneriniz var mı? bios 1.11'ken de işlemci sıcaklığı 98 ekran kartı 85 dereceye kadar geliyordu öyle kullandım hep ama bunu da performansı çok kaybetmeden düşürmenin bi yolu varsa minnettar kalırım. bilgisayarcıya hiç götürmedim garantisi geçen sene bitti bildiğim güvenilir bi bilgisayarcı da yok.

  • ayrıca bios'a c-state diye bir şey eklenmiş gerek yokken bazı çekirdekleri uyku moduna geçiriyor istersen kapatabiliyorsun o açık mı kalmalı kapalı mı

  • bilgisayarım dell g3 15 , gtx 1060 6gb,i7 8750h . programınız gerçekten işe yarıyor.ama programda yaptığım küçük değişiklikler sol altta save yapmama rağmen bilgisayarı yeniden başlattığımda kaydedilmiyor, orijinal haline geri dönüyor. ayarları değiştirebilmenin bir yolu var mı ,yardımcı olursanız sevinirim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delevero48

    Arkadaşlar ben de biosu 12.1 yaptım ve ThrottleStop çalışmıyor sanırım yine oyunlarda drop yemeye başladım. Normalde 3.5 da çalışan işlemci hızı oyuna girince 2 ye falan düşüyor .İnternetten bir kaç video gördüm sanırım eski biosuna dönen var nasıl yapılıyor bilgiisi olan varsa şimdiden teşekkürler.

    Eski BIOS'a dönülmüyor deniliyor hocam 12.1'den.


    Fakat yeni BIOS sadece undervoltu engelliyor diye biliyorum ben. Intel'in DPTF veya Intel Dynamic Tuning sürücüleri kurulu değil dimi bilgisayarda?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesi chiquito

    Hocam ben bilgisayara format attım bugün sürücü olarak siteden BIOS'u güncelledim ekran kartı ses driverlarını vs. kurdum az önce de ThrottleStop'ı kurdum, turboboost açık speedstep kapalı ama aygıt yöneticisinde thermal framework duruyor cihazı kaldır dedim resleyince yine geldiler. oyunda denemeye fırsatım olmadı henüz ama bir öneriniz var mı? bios 1.11'ken de işlemci sıcaklığı 98 ekran kartı 85 dereceye kadar geliyordu öyle kullandım hep ama bunu da performansı çok kaybetmeden düşürmenin bi yolu varsa minnettar kalırım. bilgisayarcıya hiç götürmedim garantisi geçen sene bitti bildiğim güvenilir bi bilgisayarcı da yok.

    Aygıt Yöneticisi'nden o aygıtları kaldırırken "Cihazın yazılımını sil" seçeneğini işaretliyor musunuz hocam?


    Sıcaklıkları düşürmenin yolu BIOS'dan "SpeedStep"'i açmak ve ThrottleStop'dan TurboBoost'u kapatmak hocam. Başka yolu yok maalesef.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesi chiquito

    ayrıca bios'a c-state diye bir şey eklenmiş gerek yokken bazı çekirdekleri uyku moduna geçiriyor istersen kapatabiliyorsun o açık mı kalmalı kapalı mı

    O seçenek ilk BIOS'dan itibaren vardı hocam yeni birşey değil  


    Açık kalabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah730

    bilgisayarım dell g3 15 , gtx 1060 6gb,i7 8750h . programınız gerçekten işe yarıyor.ama programda yaptığım küçük değişiklikler sol altta save yapmama rağmen bilgisayarı yeniden başlattığımda kaydedilmiyor, orijinal haline geri dönüyor. ayarları değiştirebilmenin bir yolu var mı ,yardımcı olursanız sevinirim.

    Hocam bu "paket" sadece 7567 için geçerli. Eğer başka bir cihazda kullanacaksanız ThrottleStop'un kendisini deneyin.

  • hocam windows güncellemesiyle bios 1.12.1 oldu ve sanırım throttlestop güme gitti :( uzun zamandır buraları okumadığım için haberim yoktu ama geri de dönemiyormuşuz galiba :( ne halt işleyeceğiz şimdi? tekrar çöp mü oldu laptop?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: donnarumma

    hocam windows güncellemesiyle bios 1.12.1 oldu ve sanırım throttlestop güme gitti :( uzun zamandır buraları okumadığım için haberim yoktu ama geri de dönemiyormuşuz galiba :( ne halt işleyeceğiz şimdi? tekrar çöp mü oldu laptop?

    Bir fikrim yok hocam maalesef BIOS'u güncellemediğim için.

  • Hocam olması gereken şu dimi?



  • tamamdır hocam 5-6 tane bilinmeyen aygıt var onların olması gereken yerde artık

  • quote:

    Orijinalden alıntı: donnarumma

    Hocam olması gereken şu dimi?



    Evet

  • Hocam, geçen formatladim suan bende de BIOS 1.12.1 Kurulu, Undervoltta izin vermiyormuş galiba. Onun dişinda ThrottleStop'da bir problem olur mu, çalişmayabilir mi yükliyicem de tekrar. Ben BIOS Downgrade ile riske atmak istemiyorum pc'yi. Sizde güncellememişsiniz sanirim, Bilemedim ne yapsam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unimportant -- 24 Kasım 2020; 14:24:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unimportant

    Hocam, geçen formatladim suan bende de BIOS 1.12.1 Kurulu, Undervoltta izin vermiyormuş galiba. Onun dişinda ThrottleStop'da bir problem olur mu, çalişmayabilir mi yükliyicem de tekrar. Ben BIOS Downgrade ile riske atmak istemiyorum pc'yi. Sizde güncellememişsiniz sanirim, Bilemedim ne yapsam.

    Undervolt hariç çalışması lazım hocam aslında başka bir değişiklik yoksa. Yani 2.8 GHz'in (7700HQ için) altına düşmemesi lazım oyunlarda.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: -forumber-

    Undervolt hariç çalışması lazım hocam aslında başka bir değişiklik yoksa. Yani 2.8 GHz'in (7700HQ için) altına düşmemesi lazım oyunlarda.



    Alıntıları Göster

    Anladım hocam. Önceden ThrottleFix çok yükle kaldır yapınca pc Autocad, 3dsmax, gibi programlarda VİDEO_MEMORY_MANAGMENT Hatası alıyordum hemen hemen hergün. Windows Ayarlara falan girmiyordu Formatlayınca düzeldi. Bende bundan dolayı Programı yukleyince bir daha da kaldırmak istemiyorum. Umarım bir sorun çıkmaz.

  • -forumber- kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim,Allah razı olsun

  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.