Şimdi Ara

Dell 1520 ve TSST L632D DVD Writer problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba
    2-3 ay önce aldığım bilgisayarımda bugün bir problemle karşılaştım. Yazdığım model dvd yazıcı 1saat 20 dakikada 1 dvd yazmaya başladı. daha önce 10-11 dkde yazıyor ve okuyordu. Bugün ne olduysa 1 dvd yi 30-40 dk da kopyalıyor 1 saatten fazla bir süredede yazıyor. Dvd yazarken mp3 açsam seste cızırtılar oluşuyor. Böyle bir problem yaşayan varmı? Böyle güzel bir alete bu kadar kötü bir sürücüyü nerden bulup koymuşlar anlamak mümkün değil.



  • Bahsettiğiniz sürücü gerçekten sorunlu. Benimkinin de kapağı kendi kendine açılıp kapanıyordu, servis yenisi ile değiştirdi. Yeni gelen sanki biraz daha sessiz çalışıyor. Sizin dvd sürücü pio mode da değilse büyük olasılıkla arızalanmış demektir. Kafa yormayın servise gösterin derim.
  • pio mod olup olmadığına nerden bakıyoruz peki
  • Masaüstünde Bilgisayarım üzerinde sağ tıklayıp özelliklere girin. Soldaki menüden Aygıt Yöneticisine girin. Aygıt yöneticisinde IDE ATA/ATAPI Denetleyiciler bölümüne girin. Dvd Writer ınız büyük olasılıkla ilk IDE kanalında bulunuyordur. Listedeki ilk IDE Kanalına sağ tıklayıp özelliklerine girin. Gelişmiş Ayarlar sekmesinde Geçerli Mod kısmında görebilirsiniz. Bizim laptoplardaki dvd lerde arıza yoksa eğer ultra dma 2 modunda, harddisk ise ultra dma 5 modunda çalışması lazım.
  • Tekrar merhaba
    dediğiniz gibi yaptım
    Aygıt 0 Dma 2
    Aygıt 1 kullanılamaz olarak yazıyor. DMA ayarı doğru sanırım. Bu arada DVD writer normale döndü. Tekrar dvd yazdım. 8x de 10 dkde tamamladı. ve bu sefer yazarken sistemi de kasmadı. Zannedersem güç seçenekleriyle ilgili birşey olabilir. Şu an herşey düzgün çalışıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.