Şimdi Ara

DEJI Mucize Batarya Kullanımı ve Deneyimler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle pilin ömrünün uzun olması için %15'in altına asla düşürmeyin yoksa ömrü çabuk biter. Orijinal bataryaya göre ağırlığı düşük yani gramaj olarak orijinal batarya daha ağır, sebebi nedir bilemiyorum. Batarya konusunda güvenlik inanılmaz önemli o yüzden tercih edilmesi gayet akıllıca diye düşünüyorum ve o sebeple tercih ettim.

    Ürün kitapçığında 5-6 tam dolum ve kullanım sonrası tam performansı vermeye başlar yazıyordu şuan dördüncü tam dolumu yaptım. Günde 1 kez tam dolum yapıyorum benim için yeterli oluyor. Şuan için orijinal bataryaya göre %15-20 seviyelerinde daha çabuk bittiğini düşünüyorum. Tabi benim cihazım Samsung S5 yani yıllar önce çıktı bu cihaz, yazılımları güncellendi, uygulamalar güncellendi bir sürü grafik eklendi, özellik eklendi tabi bunların hepsi şarjı hızlı götüren etmenler. Yani orijinal bataryaya göre kıyaslarken aslında telefonu ilk aldığım dönemlerde şarjımın ne kadar süre dayandığına göre kıyasladım aslında mantıken saçma bir kıyas çünkü dediğim gibi bir çok şey değişti, gelişti ama batarya aynı...

    Son olarak ne idüğü belirsiz, güvenlik konusunda içimde hep şüphe uyandıracak veya 1 ay sonra iş görmez hale gelecek bir ürün almadığım için mutluyum. Şuan ki performansı beni tatmin ediyor yeterli geliyor. Bu konuyu buraya benim gibi batarya alırken yorumları arayanlar için bırakıyorum. İlerleyen günlerde farklı bilgileri ve deneyimleri eklemeye devam eder, güncellerim.

    Edit: Pili ölçü aletiyle ölçtüğümde orijinal pil 3.70 değerini gösteriyorsa o sadece 5 puan düşük yani 3.65 değerini gösteriyordu ve değerde oynama yoktu yani sabit bir şekilde güç verebiliyor.

    EDİT2: Aradan 5 ay kadar zaman geçti şuanda telefon oyun oynamadığım halde normal kullanımda şarjı hiç dayanmıyor sürekli tekrar şarja takmak zorunda hissediyorum. Ekranı baya baya düşük ışıkta kullanıyorum yani ayarın %30'unda falan neredeyse kör olacağız fakat %90'ken nere ara şıp diye %60'a iniyor anlamıyorum bile. Böyle hızlı bitince bu sefer ben de mecburen %60 civarıyken şarja koyuyorum ki şarja takılı olmayan yerde şarjsız kalmayayım. Yani gene şarja yarı bağımlı oldum. Pilde aşırı ısınma sorunu yok, herhangi bir tehlike hiç sezmedim güvenlik açısından çok iyi fakat güç konusunda bence sınıfta kalıyor. Henüz 5 aylık olan ve 1 yövmiyemi vererek aldığım pilin daha iyi dayanmasını beklerdim. Diğer ürünlerde de tehlike konusunda şüphelerim oluyor. Bu yüzden artık telefonu değiştirme vakti geldi. 3 ay falan bir telefona çalışacağız artık sağolsun vergiler falan da şahane devletimiz sağolsun vergi yüküyle ölüyoruz.
    *13:40-15:40 arasında şarj 100'den 68'e düştü. Birkaç kez basit bir uygulamaya girip çıktım. Google chromde 2-3 tane şey arattım onun harici sadece youtube izledim ve ekran ışığım %15 civarlarında kör olacağım yani bu ışıkta Amoled ekranda performans şuan bu ve bence baya kötü.

    SON EDİT: Evet arkadaşlar bugün itibariyle yani 9 ay sonra pilim çöp olmuştur. instagramda 30 dakikalık gezintide video izlemeden %20 şarj uçtu gitti. Şarjı aşırı hızlı gitmeye başladı. Bu sebeple eski bataryamı deneyeyim dedim şuan 6 senelik batarya bu pilden iyi performans gösteriyor. Daha 1 sene dolmadan pil bitti gitti. Aldığıma aşırı aşırı aşırı pişmanım hiç almasaydım daha iyiydi. Yeni pil almam gerekiyor şimdi yazık parama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erturkcan2 -- 12 Mart 2022; 20:11:25 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.