Şimdi Ara

DEFINITIVE CLUB (300. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.180
Cevap
42
Favori
332.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jakobiens J kullanıcısına yanıt
    Ben bu cihazların ne olduğunu Rotel rmb-1095 e (5x200 watt 8 ohm) bağladığımda anlamıştım. Denon avr-x4500 8 ohmda 125 watt sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkerdi kullanıcısına yanıt
    Magnat Transpuls 1500'ler çok ilginç ve sıradışı Vintage esintiler taşıyan ama yeni nesil bir kolon. Öncelikle tasarımları zaten benim ilk dikkatimi çeken ön unsur oldu. 38 Cm, lik kağıt diyaframlı woofer, 17 Cm, lik yine kağıt diyaframlı Middle ve horn yapıda iç içe eklenmiş çift manyetik sıvı soğutmalı ipek kubbeli tweater, ları ile çok dikkat çekici. Kasa kabin ağırlığı 37 Kg MDF yapıd ve ön toz kapakları dahi son derece kalın ve sağlam bir iskeleye sahip.

    Magnat Transpuls 1500,ler, Burn süresinde ilk 2-3 gün son derece kapalı ve kuru çalıyor. Ancak bir kaç gün sonra her geçen saat resmen biri EQ ayarı yapıyormuşcasına üst frekanslarda yavaş yavaş artış ve detaylanma başlıyor. Alt frekanslar yavaş yavaş dengeye gelmeye ve o ilk kuruluk yerini daha homojen bir alt frekans dengesine bırakıyor.

    Sürücü çaplarının aşırı büyük olması, bu kolonlarda ki burn süresini bariz bir şekilde uzun kılıyor. O yüzden ilk aşamada sıfır olarak Transpuls alanlar, büyük yanılgıya ve hayal kırıklığına uğrayabilirler. O yüzden sabretmeleri gerekir. Bana göre bu kolonların burn süresi 300 saatin üzerinde. Sıfır her kolon ve hifi cihazı, burn sürecinde kötü, kapalı ve kuru çalar. Zaman geçtikçe de özellikle 100 saatin üzerinde bariz değişim geçirir. Transpuls da bu süre daha da uzun. Çünkü söz konusu olan kolonun sürücü ebatları ciddi Büyüklükte. Ancak, uzun süre kullanan ve doğru eşleştirme sağlayanlar, kesinlikle zaman içinde kolonlardan çok memnun kalacaktır. Bu hususa önemle dikkat çekmek isterim

    Burn süresi geçmeye başladıkça dev bir sahne ve harika detaylar, çok güzel analog tonalite ve retro tasarımın birleşimi kullanıcısını yıllarca bu kolonu değiştirmek istemeyecek bağımlı biri yapacaktır. Her geçen gün sesi daha da güzelleşen, detayları artan bir kolona en iyi örneklerden Transpuls'lar.

    Fiyat performans bence harika ötesi ve tam bir fırsat ürünü. Üstelik Gerçek Alman kalitesi. Kısa süre sonra, önemi daha da artacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • -Front:bp2000tl
    -center:clr2000
    -surround:bpvx
    -surround back:bpvx
    -f.atmos:bpx
    -r.atmos:bpx ten oluşuyor. Elimdeki diğer parçalar 5.2 olarak ikinci bir sistem oluşturuyor.

    DEFINITIVE CLUB

    DEFINITIVE CLUB

    DEFINITIVE CLUB

    DEFINITIVE CLUB
    DEFINITIVE CLUB


    DEFINITIVE CLUB

    DEFINITIVE CLUB

    DEFINITIVE CLUB

    DEFINITIVE CLUB

    DEFINITIVE CLUB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edmontdante -- 25 Temmuz 2019; 17:7:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • edmontdante E kullanıcısına yanıt
    Maşaallah Def-tech de Mağaza gibi oldun Engin’ciğim.
    Eee sarraf bilir altın kıymetini.
    Güle güle kullan.Satıştakilerde aransa kolay kolay denk gelmeyecek ürünler inşaallah anlayan ve kıymet bilen birisine gider.
    Yamaha 3070’ler yada 3080’ler desen başlı başına kupon Avr-ler.(Her ikisinide kullandığım için bilirim)
    Geçen bir yüksek ses ile Def’lerle deneme yapacaktınız ne oldu?Eminim beton gibi çakmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babiş62 -- 22 Haziran 2019; 1:49:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edmontdante

    İki akşam önce sistemi arkadaşlarla full performans deneme şansımız oldu . Bina boştu. Film Mission İmpossible-Yansımalar. Tam 1 saat volume:0 da kullandık. Rotel 1090 ve 1095 ile Allah ne verdiyse sürdük bana mısın demedi. Fiyat performans olarak Def müthiş bir hoparlör. Genelde bu tabir ucuz ve düşük kalite cihazlar için kullanılıyor. İşte bu paraya bu performans gayet iyi hesabı. Ancak def için bu manada kullanılması mümkün değil. Evet def için de bu paraya bu performans gayet iyi denilebilir ama bu performans başka cihazlarla kaç on bin liraya sağlanılabilir yada o cihazlarla bu def performansı yakalanabilir mi?. 1 saat 0 volümede birçok cihaz bence tizlerini bırakırdı.Bunun üstü bir performans hangi cihazla kaç bin liraya alınabilir? Bu arada hoparlörünün 0 volümede performansını görmek isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim. Bulunduğum ev bunun için yaz boyu müsait
    Epeydir girmiyordum forma yeni gördüm.
    Maşaallah sana ve Def,lere.İyi bir cüretle riske etmişsin.Eminim bunu böyle deneyen olmamıştır.
    Bende dahilim.Ki bi ara -10db volume getirdiğimde böyle sinematik bir sound ile yıkılmıştı ortalık.
    O kadar piyasa markalı setup dinledim.Kurulmalarına yardımcı oldum.
    Hepsi birbirinden güzel,birbirine artıları ve eksileri olan sistemlerdi. Herkesin kendine hitap ettiği sesler vardır, görsellik vs.
    DEFİNİTİVE!
    Halen vazgeçilmezimdir!
    Aktif yapıları,(2000-3000-7000 serileri) frekans aralığı,db-si, gücü,tınısı,hacmi vs..Beton gibidir.Ancak kullanabilenler bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • babiş62 kullanıcısına yanıt
    Abi gerçekten güç veridiğinde cihaz ortaya çıkıyor. Ben bp30 ları önce front çıkışları 125 watt olan orta sınıf bir avr ile kullanmıştım. Daha sonra Rotel rb-1090 ı sisteme ekleyince gördüm bp30’un gerçek performansını. Ki processore değil avr’nin pre out’una bağlıydı 1090. Bu yüzden Rotel’in 5 kanal power bulabilmek için epey uzun süre bekledim. Daha doğrusu 1095 bulabilmek için. O dönem 1075 falan çok vardı satışta ama onunla olmayacağını bildiğim için 1095’i Hollanda’dan getirebildim uzun zaman sonra. Aslında bu bir dezavantaj ama maksadımız olabildiğince sinema soundunu yakalamak olduğuna göre bunu bir dezavantaj olarak görmüyorum. Ayrıca bp6-bp8-bp10,prosub gibi modelleri deneyimleyip Definitive Technology hakkında kesin yargılarda bulunmayı da doğru bulmuyorum. Eksik yönleri olabilir (pf1500 gibi cihazlar için söylenenler gibi) tabiki ancak güncel ve üst düzey bir sub woofer ikinci elde on binli rakamlara satılıyor bunu göz ardı etmemek gerek. Tabiki ekonomik gücü olan tercih edecektir ki gayet doğal. Uzun uzun konuşulabilir tabiki ancak özellikle sinemada hakkını vererek sürdükten sonra hem sound hem güç hemde yüksek volumede sürekli kullanım süresi olarak oldukça başarılı ürünler. Yeri gelmişken cihazların eski oluşu ile ilgili eleştirilere rastlıyorum. Kaldı ki başlık bile 2007 de açılmış. Ancak elindeki cihazlar düzgün kullanılmış olduktan sonra sorun olmadığını düşünüyorum. Ayrıca güncel cihazlardan hangisi güç ve performans olarak def değerlerine çıkmış yada çıkmışsa kaç liraya satılıyor bunu düşünmek gerek. Bir örnek ile bitireyim Mission İmpossible-Fallout filminin helikopter sahnelerinde piyasada 700-1000 eurolara satılan 10-13 cmlik hangi atmos hoparlörler bpx’in verdiği soundu verebilir. Konu açılmışken söyleyeyim o film ve o sahnelerden sonra atmos hoparlörlerin de tıpkı diğerleri gibi güçlü hoparlörler olması gerektiğine kanaat getirdim. Oradan sadece efekt geliyor çok güce gerek yok düşüncesi bence doğru değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edmontdante -- 22 Haziran 2019; 13:24:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Power amfi yüksek db farkını ortaya koyuyor Anthem mrx-710 Anthem mca30 ile pre out olarak kullanıyorum Equalizer 2 filmini baştan sona -10db izledim filmin can alıcı sahnelerinden
    olan o kasabada yaşanan kasırga sahnesi adeta odamda yaşanıyordu seste baştan sona bir falso yaşanmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edmontdante E kullanıcısına yanıt
    Ben bp9040 ları dinledim sinema setup olarak.Ses karakteristiği hoşuma gitmemişti.

    9020 den sonra 9040 geliyor.Küçük ve ince bir hoparlör ama bayağı güçlüydü.

    9040 ın üzerinde bulunan aktif bası ayrı bir fişle besleniyordu bu sayede amfi giç ihtiyacı azaltılıyordu.Bu bana çok mantıklı gelmişti o an.
    Sizin hoparlörlerdeki dev bass sürücüler ayrı bir güçle mi besleniyor ?

    Sisteminizde sub yok.Gerçektende ön kolonların bası gerçek bir sub titreşim efektini verebiliyormu ?

    Sisteminizden memnun olmanız çok güzel.Bu sayede hem masraftan kurtuluyorsunuz hem de keyifle dinliyorsunuz.

    Bir ara 9060 olarak 7.1 dizip hesap yaptık mavihifide çok yüksek fiyatlar çıktı bütçeme göre.
    Şöyle düşünmüştüm: ses karakteristiği beni pek etkilemedi ama belki dinleti odasındandır belki evimde daha iyi çalar ve belkide hop ler pişmemiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Definitive'in aktif serileri dahili aktif subwoofer içerir. Dahili subwoofer'ları da doğal olarak, tıpkı ayrı bir subwoofer gibi ayrı olarak elektrikle beslenir. Özellikle Bp7001Sc, 7000Sc, Bp2000 ve Bp3000 ile baş edebilecek rakip zaten o paralara mümkün değil. Bp7000Sc'nin içinde dahili olarak 1800 Watt Supercube Reference Subwoofer, 7001Sc'lerin içinde de 1500 Watt Supercube 1 vardır aktif Subwoofer vardır. Bu kolonlarla baş edebilecek kolon hele ki de o paralara bana göre yoktur. Yeri yerinden oynatır ve bana mısın? Demez. Definitive kolonu yakamazsınız. Dibine kadar zorlasanız da, zerre seste bozulma yapmaz. Çok sıradışı bir teknikle üretilen farklı ve özel bir kolondur. Sinema için daha iyi bir seçenek için, 3-4 katı bir bütçeniz yoksa, Definitive'in bana göre rakibi yok.

    Sizin baktığınız modeller Definitive'in Sandy Gross amcadan sonra, piyasaya çıkan oyuncak modelleri. Hele ki sizin baktığınız model en giriş seviyesi modeli.

    Yani o sebeple ayrıca bir Subwoofer'i gerek yok, çünkü ön front kolonlar zaten dahili Aktif Subwoofer içerdiği için çift subwoofer var sayılır. Haa, ayrıca siz gene bir veya iki sub daha takabilirsiniz. Bu tercih meselesi. Ama zaten bu saydığım modellerinin içinde aktif Subwoofer var ve Lfe çıkışını bu kolonlardaki Lfe girişlerine bağlıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 22 Haziran 2019; 22:53:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teknika gerekli açıklamaları yapmış. Dediği gibi aktif serilerde aktif subwooferlar var. Aktif serilerden biri olan Bp2000 kulelerde 38 cm aktif baslar mevcut. 5.2 dememin sebebi o. Normalde sistemlerde ayrı birer parça olan aktif sub wooferlar bu kulelerle birleştirilmiş. 300 watt rms. Yeni nesil serileri deneme şansım olmadı. Bu sebeple sadece bp2000 için konuşabilirim. Sinema için güç ve sound olarak çok daha pahalı cihazları cebinden çıkarır. Zaten halihazırda bp2000tl-clr2000-bpvx-bpx lerden oluşan 7.2.4 bir sistem kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten yeni şeyler öğrendim.Supercube subları kulelere koyduklarını bilmiyordum.

    Fiyatlarına baktımda 10 yıl öncede bayağı pahalıymış 7000sc serisi.

    Yenisine oyuncak dedi teknika ki ben 9040 bile bayağı güçlüydü diyorum sizinkileri tahmin edemiyorum.

    Tek olumsuz özellikleri bana göre çirkin olmaları.

    Onun dışında bipolar olduklarından evde yerleştirmesi kolay olmaz diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bir önceki mesajımda güç ve sound nitelemelerine görseli de ilave edecektim çünkü ben şık buluyorum. Hem olmayan bir dizayn hemde perde derdi tırnak derdi yok. Ancak göreceli olduğundan eklemedim. Sonuçta kişiden kişiye değişir. Bu arada super cube ler daha yeni seri olan bp7000 li serilerde var. Bp2000 de defin 38 cmlik subları ile eşdeğer bir sub var. Yani bir takım bp30 ve iki adet pf1500 den oluşan bir set up gibi. Bipolar oluşundan ötürü arkadaki duvarla arasında belli bir mesafe gerekiyor ama zaten tüm hoparlörlerin duvarlara olan mesafesi önem arzediyor bu işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce başlığa eklemiştim. Bp30 kuleler ve iki adet pf1500tl den oluşuyordu sistemim. Yukarıda bahsettiğim gibi. Şimdi bp2000tl ler var önde. Bu resimdekilerin kulelerde birleştirilmiş hali gibi.

    DEFINITIVE CLUB

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Front:Bp2000 aktif kule. 300 watt. 38cm aktif sub
    Center:Clr2500 350 watt (20cm aktif sub)
    Surround:Bpx350 watt
    Avr:Yamaha rx-a3070 9x150watt

    DEFINITIVE CLUB

    DEFINITIVE CLUB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edmontdante -- 23 Haziran 2019; 8:55:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bunlarda topiğe can versin. Mecnuna haber salın gelsinde aşk görsün.
    DEFİNİTİVE 7.2.4 atmos sistem:
    Definitive 2ad.1000w bp3000tl aktif front, dahili 18” subbass
    Definitive 1ad.400w clr3000 aktif center, dahili 10” subbass
    Definitive 4ad.400w bpvx surround hoparlör
    Definitive 4ad.200w sb9080 atmos hoparlör
    Yamaha rx-a 3080 flagship avr receiver
    Samson 2x200w.studio referance stereo amfi
    Oppo bdp205 flagship Universal bluray player.
    Kablolar Front ve center lookab xtrilius 8 ile triwire bağlı.
    ve surroundlar xtrilius4
    Power cords 6 ad lookab optirus
    Evde Imax sinema sound.
    DEFINITIVE CLUB
    DEFINITIVE CLUB
    DEFINITIVE CLUB
    DEFINITIVE CLUB
    DEFINITIVE CLUB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babiş62 -- 23 Haziran 2019; 11:0:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >






  • Tabiii. Ben sattım ya 7001Sc'leri. Boruyu öttürürsünüz ikinizde böyle.

    Yakışııır.

    Yalnız bu fotolar birden ağır oldu foruma böyle. 200000 harcayıp, bu gücü ve sinematik sesi yakalayamayan var. Ayıp oluyor 😀 Definitive yıkar geçeeer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şimdi eski modelleri incelediğimde hangisi önce hngisi sonra çıkmış tespiti zor geldi bana.
    Şu anki serileri tek ismi bp uzantıları 9020-9040-9060-9080
    Center ve surroundlarda aynı isimde gidiyor böylece hangi seviye dizmek istiyorsanız kolaylıkla eşleyebiliyorsunuz.

    Ürünlerin subları çok fazla büyük.Bu onların sanırım full tower olduğunu gösteriyor.Yani large seçebiliyoruz ve bunun hakkınıda veriyordur.
    Ammavelakin ayrı bir yada iki sub kullandığımızda anladığım kadarıyla kulelerin ve subın basının üstüste gelip şişmemesi için doğru crossover ayarları yapmak elzem gibi gözüküyor.

    200 bin tl lik sinema sistemi Türkiyede kaç kişide var bilmiyorum.Ama o kadar para hangi sete verilir verilince de definitivi geçemiyorsa ne anlamı vardır bilmek zor.
    Belki de o pahalı sistemin ahşabı görseli finişi daha çekici gözüküyordur ondan dolayı alıyorlardır bilmek zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eskilerden bir foto. Dizilim kulelerin aktif baslı oluşu sebebiyle daha sonra pf1500tl leri tvnin arkasına almıştım.
    Front:Bp7002 (Dahili 30 cm aktif sub)
    Center:clr2000
    Sub:Pf1500tl
    Surround:Bpvx

    DEFINITIVE CLUB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edmontdante -- 23 Haziran 2019; 13:26:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aktif Kulelerde 2000 li seriler ve 3000 eski seri. 7000 li seri yeni. Aktif kulelere ilave başka sub kullanılabilir ki gerek yok. Zira kullanacağınız ilave subdan zaten kulelerde birer adet mevcut. İstenirse kullanılabilir tabiki. Bu durumda kuleler normal birer kule gibi çalıştırılabilir yada onlar da sub olarak çalıştırılabilir doğru ayarlarla. Kulelerin large seçilerek normal kule gibi kullanılması durumunda Aktif oluşu sebebiyle bas sürücüsünü kendi anfisi besleyeceği için avrye güç binmemesi aktif kulelerin avantajlarından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edmontdante -- 23 Haziran 2019; 13:32:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknika kullanıcısına yanıt
    Yetişemedik 7001’e

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.