Şimdi Ara

Debriyajda Vuruntu???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yine ben .

    Arabayı ilk çalıştırdığımda, ayağımı hafifçe debriyajın üzerine koyduğumda, sürekli bir vuru oluyor. Sanki altta birşeyler güçlüce sallanıyor ve sarsıntısı debriyaja yansıyormuş gibi. Aracı bir süre kullandıktan sonra bu durum iyice azalıyor ancak tamamen ortadan kalkmıyor. Aracı daha yeni aldım ve aldım alalı da binerken "Acaba Debriyaj Balatasına Zarar Verecek miyim ve bana yüklü bir masraf açacak mı?" diye düşünmekten aracı sürmenin keyfini çıkaramadım. Debriyaja basarken korkar oldum ne yalan söyleyeyim. Aracı kullanırken diken üstündeyim.

    Lafı fazla uzattım kusura bakmayın. Debriyajdaki bu durum normal mi? Değilse sorun nedir ya da ne olabilir?
    (Umarım cevabınız beriyaj balatası -> Volan Dişlisi -> Mahfoluşum diye devam etmez...)



  • bahsettiğiniz debrijaj titremesi çoğunlukla çift kütleli volantı olan araçlarda volant arızasına işaret eder. başıma geldiği için biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abit -- 6 Mayıs 2010; 14:55:15 >
  • kalkarken vites atarken titreme silkeleme yapıyo mu araç ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abit

    bahsettiğiniz debrijaj titremesi çoğunlukla çift kütleli volantı olan araçlarda volant arızasına işaret eder. başıma geldiği için biliyorum.


    yani korktuğum mu başıma geldi?

    quote:

    Orijinalden alıntı: s1Lv3r

    kalkarken vites atarken titreme silkeleme yapıyo mu araç ?


    kalkışlarda ve vites değişimlerinde (debriyajı doğru ayarlayınca) hiç bir sıkıntı yok, gayet güzel geçiyor ve herhangi bir silkme yapmıyor. Yalnız sadece 1. viteste durur vaziyetten kalkışa geçerken araç biraz tırrrrrr yapıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gansh

    kalkışlarda ve vites değişimlerinde (debriyajı doğru ayarlayınca) hiç bir sıkıntı yok, gayet güzel geçiyor ve herhangi bir silkme yapmıyor. Yalnız sadece 1. viteste durur vaziyetten kalkışa geçerken araç biraz tırrrrrr yapıyor.


    normalde ilk kalkışlarda kavrama noktasına gelince titreme yapar bu normal sorun sayılmaz daha tecrübeli arkadaşlar var onlar gerekli cevabı verir ama yine en doğrusunu servis söyler
  • Teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için ama eğer konu hakkında tecrübesi olan veya daha fazla bilgi verebilecek arkadaşlar varsa onların da fikirlerini bekliyorum. Hatta tel. nonuzu pm atarsanız arayabilirim de.
  • Ewet arkadaşlar 7 saattir cevap bekliyorum. Yok mu bilen birileri? Ne KadaN ayıp.
  • Benim 2006 model caddy dede aynı sorun var, debriyaja hafif dokunduğumda vurma yapıyor, bunu ayağımla hissedebiliyorum, ustaya sordum çok aşırı arz eden bir sorun olmadğını yoluna devam edebilirsin demişti,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemal1982

    Benim 2006 model caddy dede aynı sorun var, debriyaja hafif dokunduğumda vurma yapıyor, bunu ayağımla hissedebiliyorum, ustaya sordum çok aşırı arz eden bir sorun olmadğını yoluna devam edebilirsin demişti,


    tesadüfe bakın bendeki de 2006 model

    hadi hayırlısı bakalım...
  • 2006 larda çok sorun var galiba
  • Aynı konuyu başka bir forumda da paylaştım. Oradaki görüşler, bunun normal olduğu yönünde. Ben de artık takmıyorum. Yine de siz doğrusunu servisinden öğrenin.
  • Benim araçta yapıyor aynı şeyi bi sıkıntı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.