Şimdi Ara

DDR5 standardı kullanıma hazır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DDR5 standardı kullanıma hazır



    Bant genişliği ve enerji verimliliği konusunda DDR4 standardından çok ileriye geçecek olan DDR5 standardının merakla beklenen özellikleri yayınlandı. Yakın dönemde ilk cihazlarda görmeye başlayacağız.



    DDR5 neler sunuyor?



    Standart geliştirmekten sorumlu olan JEDEC konsorsiyumu geçtiğimiz yıl ilk olarak LPDDR5 standartlarını belirlemiş ve mobil cihazlarda kullanılmasının yolunu açmıştı. Bilindiği üzere Xiaomi Mi 10 amiral gemisi ile başlayan LPDDR5 trendi bugün artarak devam ediyor.



    Ayrıca Bkz.LEGO yakında NES seti piyasaya sürecek



    DDR5 standardı da yine performans ve verimlilik üzerine odaklanıyor. Kanal verimliliğini düşürmeden yüksek hızlara erişebilen DDR5 standardı aynı modülde iki adet 40-bit tam bağımsız alt kanal barındırıyor. Böylece daha fazla stabilite ve verimlilik elde ediliyor.



    DDR5 standardı piyasaya çıktığında 4.8Gbps bant genişliğine ulaşabilecek. Bu rakam DDR4 standardının yüzde 50 fazlası anlamına geliyor. Standart geliştikçe 6.4Gbps hızlarına çıkacağız. Bu noktada 1.1V enerji tüketimi üzerinde oynamalar yaparak bant genişliğinin çeşitlendirileceğini de belirtelim.



    DDR5 standardında yonga üzeri hata düzeltme, karar dengeleme – DFE ile girdi-çıktı hızlarını dengeleyebilme gibi yeni teknolojiler de yer alıyor. 150’den fazla firmanın katkı sağladığı DDR5 standardına uyumlu ilk bellek SK Hynix tarafından geliştirildi. Kısa süre içerisinde daha fazla firma trende katılacak.




  • ABD'de 1 yıl bulundum orda evsizler tembellik ve uyuşturucu ile yatmakta başka bir şey değil suç sabıkalarıda var onlara uyuşturucu verin ev falan dinlemezler tek istedikleri şey o. Benim bir tanıdığım pizzacı olarak çalışmaya başladı 2 yıl önce adam ilk yılın sonunda ev ve araba aldı şimdi ise şehir içinden ev aldı arabasınıda 0 model bir arabaya yükseltti bizim burda 500k verdiğimiz RAV4 aldı. Bu Türkiye'de laf attığınız işsizlerin çalışma isteğinin %10 u olsa şu ABD'de sokakta yatanların, ABD de evsiz diye bir şey olmazdı şehrin biraz dışında ucuza ev alır arabasıyla sabah işine giderdi benzinde sudan ucuz koymazdı yani orda çalışan biri için.

    Valla ben de abd'nin farklı eyaletlerinde 3-4 kez bulundum. Her evsiz uyuşturucu müptelası diye bir şey yok. Uyuşturucu da bedava değil zaten. Doğru abd'de uyuşturucu kullanımı bizdeki sigara kullanımı kadar yoğun neredeyse ama çoğunlukla paralılar, ünlüler en çok uyuşturucuyu tüketenler. Onun dışında araba konusunu açarsak elbette ötv denilen saçmalıkla bitirdiler. Dediğim gibi Türkiye'nin ekonomiyi savunmuyorum, vergileri savunmuyorum. De alt tarafı ddr 4 için coğrafya kaderdire bağlamakta yani saçma. Onu da alamıyorsan Türkiye'desin diye coğrafyayı değil kafayı değiştirmek lazım ben bundan bahsediyorum. Bazıları artık ufacık şeyi bile coğrafyaya bağlamaya başladı. Abd ile ilgili biraz belgeselleri izlemek lazım, farklı açılardan bakmak lazım. Öyle her abd ye giden 3 ayda ferrariyi çekti, şimdi elon musk ın yanında villa aldı falan olmuyor o hikayeler. Coğrafya kaderse detroit'in o ünlü mahallesinde de doğabilirdin. Ve muhtemelen 20 yaşını görmeden coğrafya kaderden tahtalıköyü boylardır. Polis bile giremiyor o mahalleye. Araba dersekte, şimdi Türkiyeyi kenera bırak, araba konusunda bu hükümet öldürdü bitirdi ama oy verenlere müstahak. Onun dışında her abd'linin altında son model mustangler yok. Ha 1000 dolara bizim ekmek banacağımız kalitede arabalar var doğru. Ama orada doğduysan, o 1000 lik arabalara orada ekmek banmayacaklardı, fakir diyeceklerdi yine sana. Ve çoğu gençler, üni okuyamayanlar bizim ekmek bandığımız ama oradakiler ıyy dediği güzelim spor arabalarla geziyorlar. Da işte orada doğsan sen onun kıymetini bilmeyecek ıyy ben fakir miyim niye oklahama da doğdum coğrafya kader, teksasta bir petrol zengini ailenin yanında doğsaydım da diyebilirdin. Yani açık düşünün biraz. Mazeret bitmez. Biz istanbullular her şey elimizin altındayken mazeret üretiriz, elin anadolusunda bir yandan süt sağıp, tarla ekerken dersine çalışan çocuk, onca imkansızlığa rağmen fıstık gibi okulu kazanıp doktor olur. Kalkıp coğrafya kader, ben bu tarlanın içinde, düzgün internet bile çekmezken ne eğitimi alacağım deyip bırakmıyor. Yani o yüzden bana coğrafya kader lafı, her yerde her daim başarısız olmaya niyetli, az çalışıp çok kazanmaya istekli, gözü yüksekte olup şükretmeyi bilmeyenlerin bir deyimi olmaya başladı gibi geliyor.

    Tamam ekonomi kötü, ülke çok kötü yönetiliyor ama her şeyi de coğrafya kaderdir'e bağlamamak gerekiyor. Amerika'da da bir ton evsiz var, avrupada da. Hani hiç çabalamayacaksanız orada da doğsanız evsiz olabilirdiniz. O zaman ne kaderdir derdiniz bilemiyorum? Anne baba yüzünden falan diyebilirdiniz artık bilemiyorum da arada çuvaldızı da kendimize batırmamız gerekiyor. Ddr 4 alt tarafı ki 3'ünde çok kötü bir yanı yok. Norveçte'de eminim herkesin altında 64gb ram ler dolu değildir.
  • ben hala ddr3teyim, 2011 sandy bridge devam, bu ekonımi ile kısmetse ddr6yı bekleyeceğim, 7 de olur

  • İlk nesiller, yıllar içindeki ddr5 hızlarına baktığımızda muhtemel çok yetersiz kalacak (2133mhz ddr4 gibi) 6.4Gbps olanlar yıllarca ortalma ram hızı olarak kullanılabilir muhtemelen. Umarım ilk nesillerde çok yüksek gecikmeler ve fiyatlar görmeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 15 Temmuz 2020; 13:17:2 >
  • DDR4 çıktığı gibi sistem toplamıştım o zamanlar dolar 2.78 falandı ve hedefim DDR5 çıkmadan hemen önce eski sistemi satıp yeniye geçiş yapmaktı ama fiyatları düşününce pek mümkün durmuyor olması üzücü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • .V. . kullanıcısına yanıt

    ilk seriler kol gibi fiyatlandırma ile gelecektir kesin. sonra ucuzlamaya başlar her zaman böyle oluyor hele birde corona var onuda bahane ederler kazık fiyattan satarlar

  • İlk alan her yönden kazık yer. Fiyat, hız, voltaj, oc kapasitesi sıkıntı olacaktır. En az iki yıl bekleyip duruma göre geçiş yapılmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78B

    ilk seriler kol gibi fiyatlandırma ile gelecektir kesin. sonra ucuzlamaya başlar her zaman böyle oluyor hele birde corona var onuda bahane ederler kazık fiyattan satarlar

    Gerçi 4000mhz'lere çıktın mı şimdide fiyatlar kol gibi. Tabi o zaman kurla ülkeye girecek olmaları ve satıcıların yeni şeylerin fiyatını şişirmleri fiyatı iyice yükseltir.

  • DDR3 ile devam coğrafya kaderindir ne güzel oluru Norveç te isveçte doğsaydık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master_Sergeant

    İlk alan her yönden kazık yer. Fiyat, hız, voltaj, oc kapasitesi sıkıntı olacaktır. En az iki yıl bekleyip duruma göre geçiş yapılmalı.

    Pc bozuldu 4000 veya 11.nesil bekliyorum. Bugün 4200mhz gibi bellekler 1.500tl fiyatlara, son nesil platformda bu paraları yatırmak da makul değil, ddr5 alırsan en azından yükseltme yapıp ileride de kullanırsın o avantajı var. Ama ihtiyacı olmayan 2-3 yıl bekler tabi.

  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    Tamam ekonomi kötü, ülke çok kötü yönetiliyor ama her şeyi de coğrafya kaderdir'e bağlamamak gerekiyor. Amerika'da da bir ton evsiz var, avrupada da. Hani hiç çabalamayacaksanız orada da doğsanız evsiz olabilirdiniz. O zaman ne kaderdir derdiniz bilemiyorum? Anne baba yüzünden falan diyebilirdiniz artık bilemiyorum da arada çuvaldızı da kendimize batırmamız gerekiyor. Ddr 4 alt tarafı ki 3'ünde çok kötü bir yanı yok. Norveçte'de eminim herkesin altında 64gb ram ler dolu değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 16 Temmuz 2020; 2:26:25 >
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt
    Fiyatların düşeceği yok :(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    ABD'de 1 yıl bulundum orda evsizler tembellik ve uyuşturucu ile yatmakta başka bir şey değil suç sabıkalarıda var onlara uyuşturucu verin ev falan dinlemezler tek istedikleri şey o. Benim bir tanıdığım pizzacı olarak çalışmaya başladı 2 yıl önce adam ilk yılın sonunda ev ve araba aldı şimdi ise şehir içinden ev aldı arabasınıda 0 model bir arabaya yükseltti bizim burda 500k verdiğimiz RAV4 aldı. Bu Türkiye'de laf attığınız işsizlerin çalışma isteğinin %10 u olsa şu ABD'de sokakta yatanların, ABD de evsiz diye bir şey olmazdı şehrin biraz dışında ucuza ev alır arabasıyla sabah işine giderdi benzinde sudan ucuz koymazdı yani orda çalışan biri için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 15 Temmuz 2020; 20:3:11 >
  • yahu daha ddr4 kullanmaya başlayalı 4 ay olmadı biraz yavaş 😜

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    Ooooo zenginlik. DDR3 ramler DDR4 ramlerden daha pahalı sonuçta.

  • Durun, daha DDR4'e geçemedik :(

  • desenize amd intel'e yetişebilecek.

  • DDR4'ten daha iyi olması için çıkışından 2 sene geçmesi gerekiyor. Genelde o şekilde oldu hep, düşük frekans değerleri gecikme değerleri vs.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.