Şimdi Ara

DC 48 voltu DC 12 volta en az kayıpla nasıl düşürürüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    12v 20ah x 4 = 48v 20ah aküsü olan bir e-scooter ım var. scooter ın standart farı çok az aydınlattığı için buna bir xenon far takmayı düşünüyorum. Ama xenon farların ballastı 12-18 arası giriş voltajı olduğundan 48voltu 12volta indirmem gerekiyor.
    Akülerden sadece bir tanesinden 12 voltu alabilirim ama sanıyorum bu seferde o akü diğerlerine göre çabuk bitecek ve motorun çalışma performansını da baya bir etkileyecek.
    O yüzden 48 voltu 12 volta indirmeyi düşünüyorum. Araştırma yaptığımda direnç kullanmanın gereksiz yere enerji kaybına neden olduğunu gördüm. Sonuçta akümü en verimli şekilde kullanmazsam yolda kalırım.
    Biryerde switching regulator kullanmakdan bahsedilmiş sonra olmaz demiş.
    Biryerdede PWM hız kontrol devresiyle bu işi halledebileceğim yazılmış. %25 tetikleme palsiyle NE555 kullanarak, uygun bir yüksek akımlı MOFSET transistör ve bir kondansatör ile yapabileceğim yazıyor. (burada)

    Sizden ricam bu işi nasıl yapabilirim hangi malzemeleri nasıl kullanmalıyım bir yardım bekliyorum. Varsa bir devre şemasıda çok iyi olur.

    Saygılar.







  • LM2576HV



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goktugcakmak -- 26 Eylül 2008; 11:51:28 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: goktugcakmak

    LM2576HV


    Merhaba bu entegre en fazla 3ampermiş. Birde sanırım başka elemenlara daha ihtiyacı var onların ne olduğunu bulamadım. Xenon ballast lar ateşleme sırasında 10 amper çekiyor ve sonra 3 amper normal çalışma düzeyine iniyor. Bu entegre 10 amperi kaldırmayacağınan sanırım bana göre değil. Başka bir yol biliyormusunuz. Saygılar.
  • Takacağın XENON ne kadar süre kalkınma akımı çekiyor acep?
  • Bilmiyorum ama sanırsam 5-10 saniyeyi geçmez.
  • Akülerin tekinden voltajı alıp xenon farınızı çalıştırabilirsiniz,hiç bir sorun yaşıyacağınızı sanmıyorum.Zaten 3 amperlik bir akım kaybını alternatör fazlasıyla karşılayacaktır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AnarKin

    Akülerin tekinden voltajı alıp xenon farınızı çalıştırabilirsiniz,hiç bir sorun yaşıyacağınızı sanmıyorum.Zaten 3 amperlik bir akım kaybını alternatör fazlasıyla karşılayacaktır.



    Scooter, benzin motorlu bi scooter değilki alternatör olsun. Tamamıyle akü yardımı ile elektrik motoru tahrikiyle hareket ediyor.

    Arkadaşın takacağı xenon far'da scooter'in performansından çalacaktır.
  • Elektrikli scooter lardamı var ? Allah Allah ilk defa duydum.Eğer öyle ise dediğiniz gibi gerek performans gerek kullanım süresi bir miktar düşecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.