Şimdi Ara

☠ DAYS GONE ☠ | PS4 / PS5 ANA KONU | TÜRKÇE (300. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.189
Cevap
65
Favori
327.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Szeth-son-son-Vallano

    Wizard Island

    Hocam birde bu yakın dövüşlerde combo nasıl yapılıyor acaba ? Bu arada Wizard Island bende yok daha ilerlemem gerekiyor galiba.

  • qarakedi kullanıcısına yanıt
    bütün yakın dövüş yeteneklerini aç hocam,ara sıra düşmana saldırırken üçgene bas devreye giriyor sizde basınca kendi otomatik elindeki yakın dövüş silahına göre kombo yapıyor,çok zevkli ve çeşitli kombolar vardı ben baya bütün silahlarla denemiştim :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oyunu çok severek oynuyorum, henüz hiç sürü öldürmedim. Sürüler mahvediyor beni, sürü görevlerinin bir kolayı var mı ? Benzin bidonu alıp fırlatıyorum, 4-5 tane giderse gidiyor. Hala çoklar.

  • steven_stiffler kullanıcısına yanıt

    sürüleri kolay temizlemek için oyunda ilerlemek lazim hocam. zombileri delip geçen mermi sıkan silah var onu almak lazim tek mermi ile 2-3 zombi öldürüyor yani. bide benzin bibonunun daha etkilisi çıkacak ilerde ismi aklıma gelmedi. ben sürülere sessizce yaklaşıp ses çıkaran birşey fırlatıyordum hepsi toplanınca güçlü bi yanıcı vardı onu atıp yakıyordum. kalanlarıda delici mermi ile temizliyordum. oyunun başlarında isen sürülere hiç bulaşma




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byvolcan -- 16 Eylül 2021; 11:59:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byvolcan kullanıcısına yanıt
    Çok başlarında sayılmam, ana hikayeden devam edersem sonlarına yaklaştığımı düşünüyorum. Ama dediğiniz silah bende yok. O zaman en temizi yan görevlerden devam edeyim, teşekkür ederim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu oyunun tadını başka oyunda bulamadım var mı benzer oyun öneriniz. açık dünya.

  • Örneğin %80, %60 da kalan görevler ver onları tek tek seçip geriye dönük tamamlayabiliyor muyuz acaba ?

  • Bazı hikaye akışları sadece Ana hikaye sona erdikten sonra tamamlanabiliyor mesela “Nero’yu Bulmak” ve “Gurur Duymadığımız Şeyler Yaptık”

    Ana Hikaye akışına Devam etmeden önce Yan Hikaye görevlerini tamamlamaya dikkat ederseniz daha iyi olur. Ana hikaye akışında geri dönülemez noktaya geldiğinizde uyarı ekranı ekranı çıkacak. ilk uyarı önemli değil haritanın ikinci bölgesine geçer iken, ama geri dönebileceksiniz. Ama ikincisi önemli.

    @qarakedi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Szeth-son-son-Vallano -- 17 Eylül 2021; 19:40:1 >
  • Oyunu Ps4 pro da (30 saat uzeri saniyorum) hard modda bitirdim.Ana hikaye dahil tum yan gorevleri yaptım.Yeterli fikrimin oldugunu sanıyorum.

    Oyunun kotu ününü duymustum.Ozellikle 2 sene once Talha aynacının yayınlarını izlerken az cok bilgim vardı ama oynamadan deneyimlemeden mantıklı bir gorus oldugunu sanmıyordum.

    Bu sene (subat ayı olması lazım) 90 tl ye kutulu buldum ve hemen aldım. Benim icin zombieli oyunlar cok fazla etkili degil. ozellikle acık dunya olusu da bana baygınlık getirir.


    Ama sonucta deneyimleme sansım olacaktı.Oyunu taktım. 1.70 versiyonu ile oynamaya basladım. ilk eksi olarak da Loading sureleri cok uzun. ayrıyaten fark ettiniz mi bilmiyorum ama Ps4 pro um hayvan gibi bagırıyor bu oyunu oynarken. (Ki termal padi ve mx2019 edition macunu ile mart ayında yenilettim konsolun versiyonu da cuh 7216)

    Neyse gurultuyu takmamaya basladım ama baska bir sorun daha gordum.Oyunu full ingilizce oynamama ragmen oyunun konusma diyalog sesi cok kısık ve ps4 pro da cok gurultulu calıstıgından ne ara sahnelerde adam akıllı birsey anlayabildim ne de baska birsey.Alt yazıyı acmak durumunda kaldım, neyse ki en azından birseyler anlasılabiliyordu.


    Daha oyunu yeni almıstım, bu gibi seyler olunca oyundan sogudum ve bir kac ay ara verdim, kingdom hearts final fantasy7 remake gibi oyunları oynadıktan sonra pek te haz etmedigim Days gone kaldı oyle .

    Haziran ayı geldi, the last of us part 2 ve ghost of tsushima dan sonra '' bir kez daha sans vereyim '' dusuncesine girdim. Cunku aldıgım oyunları oynamamak yada yeterince tam olarak deneyimlememek, surekli oyun alıp icerigini alamamak rahatsiz etmeye baslamıstı.

    Haziran ayında da kisisel hayatımda bir kac seyler oldu , Bu yuzden oyunu bıraktım ama bu surede Persona5 royali oynayıp bitirdim.

    ikinci denememde de bırakmıstım oyunu.Kenarda oyle dolabımda duruyordu.Sonra gecen gun tekrar kendimi ikna edip oyuna yeniden basladım ve su gectigimiz 5 gun boyunca surekli oynadım en nihayetinde bu gece herseyi ile bitirmis bulunmaktayım.


    Benim icin 3 cesit bir oyun vardır;

    1) Kotu oyun, genellikle oyun oynarken yandan TV olur, youtube olur, premier league olur gibi oyunu sadece oynamak icin oynayıp,oyuna odaklanmadan kafa dagıtmalık oyunlar.Dikkat gerektirmeyen ( Ubisoft oyunlari gibi )


    2)İyi oyun Bu uncharted,tomb raider,gow gibi orta duzey oyunlar.


    3) saheser oyunlar, Bu kategori cok kısıtlı, Persona 5 , final fantasy 7 remake , the last of us2, Nier automata , kingdom hearts2 gibi bu konsolda oynarken hicbir zaman telefonuma dokundurtmayan , dikkatimi vererek acaba ne olacak diye heyacanla oynadıgım oyunlar.


    Days gone ise 1. kategoriye giriyor. Oyunu oynarken 1-2 yer haricinde hicte yukselmedim.

    Oyunun gorev yapısı o kadar ozensiz ve beceriksizle yapılmıs ki ilk 10 saatinde aynı seyi yapıyorsunuz.Ne keyifli ne de ilgi cekici. Klasik bir ubisoft oyunundan hicbir farki yok .Bunu al, horizon zero dawn ile vur.

    Hadi oyunu sevmediniz .Peki. O zaman hikaye yi deneyim edeyim diyorsunuz.Oyunun yonetmeni diyor ki '' HOOOOOP DOSTUM BU İSLER BOYLE YURUMEZ '' Oyunun ana gorevleri bariz yan gorevler.Nasıl mı? Anlatayım.

    Ana goreve gidiyorsunuz, sonra getir gotur gorevi yapıyorken .Bilin bakalım gotureceginiz lokasyon nerede? Evet dogru bildiniz. Yan gorevin oldugu yerde. Yani oyun diyor ki , Ana gorev diye yan gorevi kitliyoruz.


    Bunu anladıktan sonra Ana gorevlere girmeden, tum yan gorevleri yaptım. Sonra ana gorevi yaptım bilin bakalim ne oldu? Ana gorevde diyor ki '' su mahalleye git'' ama o mahalle de zombieler kaynıyor, ilk once onu temizle.'' ben de zaten temizledigim icin, gidip hemen loot yaptım. gorev bitti.

    Evet. Tek yaptıgım: mekana gidip yoldan gecip ilgili yeri lootlamak sonra geri dondum merkeze olay bu .

    Neymis? MP3 calarını Akusunu bilmemnesini Zombie Hordlarının yanında unutmus(!) Hordelari temizledim.gidip aldım, geri goturdum gorev bitti.

    Oyunun gorev yapısı; Git sunu getir, Git surayı dinle, Bizim elamanı kacırdılar onu kurtar.

    isin komigi ise, Ana gorev diye yan gorev yaptırmalari .


    Simdi ben hard modda oynadıgım icin, ilk once amacım, saglık stamina yı gelistirmekti. Sonra baktım Nero checkpointleri varmıs.Oyunda ilerleme kaydetmek isterseniz kesinlikle nero checkpointleri yapmanız gerektigini oyun bas bas soyluyor.Aksi taktirde ana gorevde bile zor anlar yasarsınız.


    Oyun kesinlikle sunu diyor '' Kardesim ben de ana gorev falan yok . Ana gorev diye nero checkpointleri yapıcan ( yapmazsan ölürsün) sonra yan gorevleri yapıcan. oyle ana gorev yapabilirsin.

    Skill sistemi de oyle berbat ki . Onca oyun oynadım. 1 tane boyle mantıksız bir skill ağıcı hatırlamıyorum

    isime yarayan saglık , stamina gibi survival skilleri acmak icin, onlardan once aptalca skilleri acmanız gerek. yok hızlı reloadmıs yok topladıgın cicekler iki katı olacakmıs.Bana fazla mermi kapasitesi, fazla damage saglayan melee attack gibi seyler lazımken oyunun ilk basta skill ağıcına koydugu seyler cok anlamsız.


    Oyunu oynarken bir ara '' Battle royal mi oynuyorum'' diye sordum kendime.Cunku store da napalm, yada mine gibi isimize gercekten yaracak itemler satılmıyor. Molotov satılıyor o da 3.trust leveli istiyor ama 3.trust leveli icinde yan gorev yapmak zorundasın.


    Oyunda devamli item farmi yapıp durdum ancak oyle hordelari temizleyebildim. aksi taktirde markette ise yarayan seyler satılmıyor.Aptalca '' Battle royal oynadım '' resmen deyip durdum

    Oyunda yine motor sevdası var. ki fast travel yapamıyorsunuz kafanıza gore, yine oyunun ilk saatinde benzin arayıp durdum. Benzin ara, scrap ara onlari ararken de zombie lerle catıs.


    Yahu silahım yok. mermim yok . patlayıcılarim yok. Yan gorev yapıyorum zaten. Bir de pesimde zombieler takılıyor.Hic ama hic keyifli değil.


    Zaten bunlari yaparken sunu dusundum '' Bu adamlarin senaryoyu gostermek istememeleri gibi durum var ortada '' Ki bitirdikten sonra bile oyle dusundum. hak veriyorum kendime.


    Oyunun sinematıkleri, seslendirmeleri, muhabbetleri o kadar gereksiz ki , 30 saatten fazla oyunu oynadım. 3 saat farm yaptım. Hikaye den zaten koptum. oyunun diyalog sesleri zaten kısık. Bu da zevkli degil.Bu gibi olaylar turkce oyunlar da oluyordu 2 nesil once uncharted-killzone3 gibi oyunlarda hatırlıyorum. zaten onlardan sonra hic dublajlı oyun oynamadım.


    Gameplay olarak begendim. ama Niteliksiz ve amacsız ana hikaye pardon yan gorevler olunca Gameplay de kurtarmiyor. Oyunun muzikleri guzel bir kac yerde guzel gitti, hatta dinlerken bu adamın sesi bir yerden tanıdık geliyor dedim. credits e lewis capaldiyi gorunce sasırmadım.


    Evet sanırım oyunun tek guzel yonu muzikleri.Onun ıcınde youtube dan dınlemek en kolayı.


    Bu oyuna en fazla 120 tl deger ki ben 90 tl verdim. 90 tl eder. kafa dagıtmalık bir oyun. yoksa 60 dolar falan versem oturur aglardım heralde .


    Bendstudyonun dagılmasına ve 2.sinin gelmemesine cok sevindim. Boyle oyun yapacaklarina hic oyun yapmasınlar daha iyi .




    NOTE : Hic abartmıyorum bazı gorevler vardı aynen soyle oluyor. adamın yanına gidiyoruz .

    -merhaba dostum nasılsın

    -iyidir. baksana sunu al isine yarar

    -eyvallah


    Evet tum gorev bu :) Gercekten sesli olarak guldum. Bu adamlar bizle resmen dalga gecmis.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cityzens -- 25 Eylül 2021; 3:29:18 >




  • Arkadaşlar şu iri kıyım kel Yarma abileri nasıl öldürüyoruz ? Zaman zaman karşıma çıkıyorlar ama hiç bir şey işlemiyor bunlara.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: qarakedi

    Arkadaşlar şu iri kıyım kel Yarma abileri nasıl öldürüyoruz ? Zaman zaman karşıma çıkıyorlar ama hiç bir şey işlemiyor bunlara.

    seni görmeden kafadan indirebilirsin. Gördüğü zaman işe yaramaz Allah ne verdiyse artık.

  • byvolcan kullanıcısına yanıt

    O silah hangisi hocam acaba sürü öldürmek tam işkence. Böyle bir silah göremedim tam da bakamadım zaten.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DjarumBlack-

    O silah hangisi hocam acaba sürü öldürmek tam işkence. Böyle bir silah göremedim tam da bakamadım zaten.

    en iyisi bence güzeel bi yer bulup ses çıkartan cihazı atmak, sürüler üşüşünce başına molotof, birahi el bombası sallayın gitsin çok kalırsa aynı şeyi tekrar yapın az kalırsa normal öldürün ben çok kaldığı zaman genelde motora binip motorda kullanılan taramalı var hem motorla ezip hemde taramalıyla tarıordum. Ses çıkartan cihaz içinde alarm ve çalar saat depolayın

  • lemixings kullanıcısına yanıt
    hocam molotof polistren ne varsa atıyorum ama cok ise yaramıyor gibi bazi suruler aşırı kalabalık hikaye bitti bende kalan gorevlerde hep sürü ses cihazlarina da bakayim bi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DjarumBlack-

    O silah hangisi hocam acaba sürü öldürmek tam işkence. Böyle bir silah göremedim tam da bakamadım zaten.

    Chicago Chopper gun

    5. kamp Wizard Island'da satıcıdan alabilirsiniz hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lemixings kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, ya birde oyunda 2. sürü görevi geldi ilkini halletmiştim ama bu sürüyü 4/1 ine kadar hallediyorum vur kaç saklan taktiği ile ama namussuzlar az kalınca beni fark edip hurra üzerime Koşuyorlar. Taramalı var(Chicago Chopper gun)kaçıp sıkmak istiyorum ama arkama bakınca yani görüntüyü çevirince koşma duruyor ve üzerime çullanıyorlar birde hemen yakın dövüş silahına geçiyor.

    Hem koşup hem de arkama dönüp nasıl düzgün bir şekilde taramalıyım biliyor musun ?


    NOT: Canlılık, odaklanma vs hepsini bayağı artırdım.

  • Az Önce Nihayet Oyunun Ana Hikayesini Tamamladım Pc'de Oyun Çok Daha İyi Bir Oyun Olabilecek Bir Senaryo İle Bizleri Karşılamış Bence Ama Oyun Resmi Türkçe Geldiginden Oyunu Gömmeyeceğim Burada. Geçenlerde Bend Stüdyo Senaristi Ayrıldı Days Gone 2 Gelmeyecek Haberlerini Okudum 2.Gelirse Oynarım Ama Gelmezse Oyun Dünyası ve Sony'nin En Büyük Kaybı Olmaz

    10 Üzerinden 6.5

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shiningeagles24 kullanıcısına yanıt

    " Pc'de Oyun Çok Daha İyi Bir Oyun Olabilecek Bir Senaryo İle Bizleri Karşılamış Bence" 


    Bunun turkcesi nedir dostum😂? Cunku anladigim kadariyla PC deki senaryonun ps4 versiyonundan farki oldugunu mu soylemek demek istedin? 


    " Ama Oyun Resmi Türkçe Geldiginden Oyunu Gömmeyeceğim Burada." 


    Bir oyun turkce diye niye gomulmesin. Turkce dil destegi  olunca her oyun rockstar games oyunlari kalitesinde mi oluyor?. Yani demek istedigin , turkce olmasi oyunu kaliteli, nitelikli bir oyun mu yapiyor? 


    Madem pc de oynuyorsun, oyun dunyasinin " kaybindan cok" senin bize steamden en az buna benzer 100 tane zombili acik dunya oyunu sayman lazim? 


    Bu arada bence " nihayet " dedigine gore sen de bunalmissin oyundan. Tamam belli bir para verdin bu oyun icin ama burda metiyeler yerine pekala elestirebilirsin bu da bir secenek 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: steven_stiffler

    Oyunu çok severek oynuyorum, henüz hiç sürü öldürmedim. Sürüler mahvediyor beni, sürü görevlerinin bir kolayı var mı ? Benzin bidonu alıp fırlatıyorum, 4-5 tane giderse gidiyor. Hala çoklar.

    Sürü öldürmek en zevklisi. ama etkili silahların olması lazım. ayrıca sürülerin geçtiği yerlere patlayıcı koyabilirsin veya o esnada mağarada iseler el bombası atabilirsin. . Çok yaklaştıklarında da motora atlayıp mesafeyi açacaksın.

  • Uzun yıllardır oynayıp zevk aldığım nadir açık dünya oyunlarından. Hayatta kalma,özellikle de geceleri gerilim atmosfer i çok başarılı. Hikayesi eh işte. Hikaye konuşmlarında bazen anlamsızlık çıkıyor,oyunun bazı yerleri kırpılmış gibi.

    Sürüler ile çarşı pazar gezmece olayı da güzel. Sürülerden birinin yarısını kamptaki npc lere öldürtmüşlüğüm var 😂.

    Kamp görevleri çok sıkıcı,güven kazanıp silah ve motor upgrade için gerekli olmasa yapmazdım.

    Hikaye biraz daha güzel olabilirmiş,bazı yerleri saçma.
    Özellikle de bir iki kötü adam ile direkt fight sunmaması çok saçmaydı. Bırak ben kırayım ağız burun.

    2. sinin çıkmamasına üzüldüm,o derece beğendiğim bir oyun 👍



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuSaT28 -- 30 Eylül 2021; 11:50:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.