Şimdi Ara

Dark Orion Kasa alındı, bol resimli incelemesi içeride.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Leon-X hocamın verdiği tavsiye doğrultusunda teknobiyotik alışveriş sitesinden Dark Orion kasayı sipariş ettim ve kasa bugün elime geçti.

    Kasa hakkında söylenecek ilk şey fiyatına göre biraz fazla kaliteli olduğu. Bir kaç eksiği var elbet fakat kasa genel anlamda çok kullanışlı ve içerisi çok ferah. Kullanmadığınız Floppy ve 3.5" hdd yuvalarını moduler bir şekilde olduğundan sökebiliyorsunuz.


    Buyrun kasanın kutudan çıkmış boş halleri;
     Dark Orion Kasa alındı, bol resimli incelemesi içeride.  Dark Orion Kasa alındı, bol resimli incelemesi içeride. Dark Orion Kasa alındı, bol resimli incelemesi içeride.



    Yan kapak için açılıp kapanabilen kulp oldukça şık ve kullanışlı
     Dark Orion Kasa alındı, bol resimli incelemesi içeride.



    Kasanın içi modüler parçaları çıkartmadan önce bile oldukça ferah cüssesinden beklenmeyecek kadar hemde.

     Dark Orion Kasa alındı, bol resimli incelemesi içeride.



    Ön panel USB portları sadece uzatma kablo görevi görebiliyor yani kasa içinden anakarta takılabilen bir şekilde yapmamışlar. Arka paneldeki usb portlarını işgal ediyorlar fakat benim anakartımda PS/2 fare portu yerine 2 tane usb çıkışı olduğundan bir problem olmadı
     Dark Orion Kasa alındı, bol resimli incelemesi içeride.



    Şimdilik kullanmadığım 3.5" yuvaları söktüğümde kasanın içerisi köy meydanına döndü resmen
     Dark Orion Kasa alındı, bol resimli incelemesi içeride. Dark Orion Kasa alındı, bol resimli incelemesi içeride. Dark Orion Kasa alındı, bol resimli incelemesi içeride.



    Yalnız anakartın arka tarafında kalan anakartı sökmeden soğutucu değiştirebilmek için bırakılan delik sanırım AM3 anakartlar ile tam uyumlu değil anakartı sökmeden soğutucuyu sökmenin imkanı yok üst taraftaki somunların yarısı deliğin dışında kaldı.
     Dark Orion Kasa alındı, bol resimli incelemesi içeride.



    Kasanın kalitesinin anlaşılması amacı ile bir kaç tane süper makro çekim yaptım 2 tanesini buraya koyuyorum.
     Dark Orion Kasa alındı, bol resimli incelemesi içeride.

     Dark Orion Kasa alındı, bol resimli incelemesi içeride.



    Son olarak da kasanın çalışan hali, ben bu halini gerçekten beğendim.
     Dark Orion Kasa alındı, bol resimli incelemesi içeride.





    Kasa genel anlamda şık ve kaliteli fakat eksikleri var tabi. Mesela bir çok kişi için sorun olabilecek ön panel usb kablolarının kasa içinden çıkıp anakartın arkasından takılması, 3 tane kızaklı 3.5" hdd yuvası varken kutudan 2 takım kızak çıkması, PCI yuvalarının hala vidalı sistem olması gibi ufak tefek kusurları var. Fakat içinden çıkan 2 adet 12cm lik fanların seslerini duymak neredeyse imkansız oldukça performanslı ama sessiz fanlar kullanılmış. Şasi kalitesi de fiyatının gerçekten çok üzerinde. Sonuç olarak kasa 110 liraya alınabilecek en güzel kasalardan diyebilirim.

    He birde kasanın yanında CM Hyper 212 Plus aldım, soğutucu AM3 sistemlerde sorunlu genelde arkada olan egzost fana doğru bakmıyor, yukarıya yada aşağıya üflüyor. Bu kasada üst tarafta da boşluk olduğundan problem yok ama üst tarafında fan yeri olmayan kasalarda AM3 sistem ile sorun yaşanır bilginize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 25 Ağustos 2011; 13:24:01 >







  • Seasonic SS 650HT 80+ Plus 650W Güç Kaynağı tavsiye ederim ileriye dönük 750w da alabilirsiniz oldukça sessizdir

    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-ss-650ht-650w-guc-kaynagi.html
  • Teşekkürler arkadaşlar bu iki seçenek içinde şu anda Xilence daha sıcak duruyor çünkü 80+ raporlarına baktığımda Xilence aynı paraya üzerinde 750watt yazmasına rağmen tam yükte 800 watt üzerinde güç verebilmiş sisteme, seasonic 12v kanalından 41A verebilirken Xilence 51A verebilmiş. Voltaj regülasyonunda iki güç kaynağı da oldukça başarılı tam yükte dahi referans değerin altına düşmemiş ikiside. Verimlilik konusunda da ikisi de %83 küsür seviyesinde dolaşıyor.

    Şu an için sanırım Xilence XP750 alacağım gibi.

    Fakat birde merak ettiğim şu var. Mesela Xilence XP600 130 lira falan onu alsam acaba yine ısınmadan ve gürültü çıkartmadan bu sistemi tam yük altında kullanabilirmiyim? Crossifre yapmayı pek düşünmüyorum ama Raid0 yapabilirim. Gerçi XP750 alırsam, sanırım rahat bir şekilde ikinci bir HD6850 ile crossfire yapabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 22 Ağustos 2011; 0:05:58 >




  • Sisteminiz çok güç tüketen bileşenlere sahip değil, power supply'in arızalanması garip, garantisi var ise garantiye gönderin mutlaka.

    Birde sistem panelinize istinaden kasa göremediğimden ve ısınma ile ilgili vurguyu düşünerek eğer elinizdeki kasanın soğutması iyi değilse alttaki gibi bir ikili önerebilirim, ki önerdiğim kasadaki power supply sisteminize fazla fazla yetecektir. Bu devirde kablo saklama bölümleri olan, çoklu fan konumlandırılmasına izin veren kasalar kullanılmalı diye not düşeyim Kasanız zaten bu nitelikleri taşıyorsa LEON-X arkadaşımızın önerisini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

    http://www.teknobiyotik.com/akasa-freedom-xone-x2-performans-kasasi.html




  • Kasanın yan kapağı sürekli açık dandik bir atx kasa. Şu anki kasayı zaten idare etmek için kullanıyorum. Almak istediğim bir kasa zaten varhttp://www.exa.com.tr/inwin/kasalar/inwin_griffin-336-12605.html
    O yüzden bana yetecek kaliteli bir güç kaynağı arıyorum ilk olarak. Eğer tavsiye ettiğiniz kasa içerisindeki güç kaynağı ısı ve sessizlik konusunda güzel ise onu da düşünmek mantıklı elbette.
  • seasonic 650w total 12v olarak 52A verebiliyor...
    ayrıca 650w üzeri gerektiren durumlarda işi kurtardığına dair yorumlar okudum nette...
    ben de yeni alacağım o yüzden araştırıyorum...

    Seasonic iki modeli var 650w 80plus:197 tl
    620w 80plus+bronze+modüler:201 tl.

    ben ikinciyi tercih edeceğim...200 lira ödeniyorsa kalitesini ispatlamış Enermax tadında psu ya emanet ederim sistemi...
  • Xilence'ın XP750 modeli ile C.Fire yapabilirsiniz rahatlıkla, vereceği güçte yeterlidir, fanı da büyük olduğu için daha sessiz ve serin çalışır, 3-4 senelik 420w olan düşük modeli bile halen ilk gün gibi sessiz sedasız çalışıyor.

    XP600 yani 600w olanı da forumda kullanan kişiler var şikayet duymadım açıkçası, ancak bütçeye göre en yüksek değerdeki ürünü almak her zaman daha iyidir, yarın ne yapacağınız belli olmaz.

    Uygun fiyatlı (f/p ürünü) kasa arıyorsanız eğer; USB 3.0 destekli, kablo gizlemesi olan Dark Orion serisine bakabilirsiniz...

    2x12cm fan üzerinde geliyor, diğer fan yuvalarına da extra fan takabilirsiniz, soğutma olarakta iyi kasa.

    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/dark-orion-kirmizi-led-fanli-usb-3-0-ve-esata-destekli-oyuncu-kasasi.html




  • Emre Candemir almayı düşündüğünüz kasa yine size fazladan bir şeyler kazandırmayacak, yani o kasayı alırsanız hata edersiniz. Önerdiğim ikili yerine psu ve kasayı ayrı ayrı almak isterseniz onada tamam zaten fakat yinede önerilerimize kulak asmanızı tavsiye ederim iyiliğiniz için.

    Şu durumda Dark Orion + Xilence XP600 yada bütceyi biraz daha aşağıda tutmak istiyorsanız Dark Orion + High Power 500w, FSP 500w, Aerocool 550w modellerinden birini tercih edebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    XILENCE XP750 GAMING EDITION 750W (Modüler Kablolu, 13.5cm fanlı) --- 203 TL

    http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-xp750-xp750-gaming-edition-750-watt-guc-kaynagi-%28tak-cikart-kablolu%29/productdetails.aspx?I_ID=38704


    arkadaşım kullanıyor müthiş bende tavsiye ediyorum




  • Tavsiyeleriniz doğrultusunda ilk etapta işlemci soğutucusunun da yetersizliğini göz önünde bulundurarak bir işlemci soğutucusu ve birde Dark Orion kasa almayı düşünüyorum en azından bu kasayı aldığımda güç kaynağı havayı kasa dışından alacağı için birde o şekilde bakıp duruma göre ondan sonra da en azından Xilence XP600 gibi bir güç kaynağı alabilirim.
    Herkese teşekkür ederim. İyi forumlar arkadaşlar.
  • Arkadaşlar tavsiyeleriniz doğrultusunda Dark Orion kasa yanında da CM Hyper 212 Plus siparişi verdim elimdeki güç kaynağının kasaya montajından sonraki performansına göre de yeni bir güç kaynağı alıp almayacağıma karar vereceğim.
    Herkese tekrar teşekkürler.
  • Hadi hayırlı olsun o zaman, ürünler geldikten sonra montaj aşaması ve montaj sonrası resimleri eklerseniz memnun oluruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    XILENCE XP750 GAMING EDITION 750W (Modüler Kablolu, 13.5cm fanlı) --- 203 TL

    http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-xp750-xp750-gaming-edition-750-watt-guc-kaynagi-%28tak-cikart-kablolu%29/productdetails.aspx?I_ID=38704


    LEON-X hocama katılıyorum. f/p oranı iyi, modüler ve 80+ bronze olması da avantajları sayılabilir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: damn2u

    Hadi hayırlı olsun o zaman, ürünler geldikten sonra montaj aşaması ve montaj sonrası resimleri eklerseniz memnun oluruz.


    Teşekkürler elbette her anını çekebilirim ve burada yayınlayabilirim.
    Ben bu kasanın USB portları direk anakartın arka tarafındaki USB portlarına takıldığından dolayı almaktan vazgeçenleri gördüm. Ama anakartımın USB port yapısı ve kasadaki anakartın konumu üstüne birde su soğutma çıkışları varken bende o kabloların içinden çıkıp arka tarafa takılmasının hiç bir sorunu olmayacak diye tahmin ediyorum.
  • Tekrardan hayırlı olsun, yeni power supply'i kısa sürede alacaksanız kablo düzenlemesini o zaman yapabilirsiniz fakat bir süre daha power supply değişemem derseniz o kabloları kasanın arkasından dolaştırarak gerekli bileşenlere uzatın yoksa kasanın özelliklerinin ve hava akımının hiç bir manası kalmaz.
  • Denedim ama güç kaynağının kabloları kısa ne 24 pin nede 8 pin arkadan dolaştırarak yetişmiyor malesef. Sanırım arkadan dolaştırabileceğim tek kablo PCI-X kablosu. Ama aslında bu güç kaynağı CM RC690 dan çıktı yani o kasa cüsse olarak bundan daha büyük ama kabloları kısa geliyor anlamadım gitti.
  • güle güle kullan bu kasa benimde aklımı çelmişti ama haf912de karar kıldım.bir konuda okumuştum psuyu koyduğun yerdeki hava delikleri yetersiz diye sizdede öylemi?
    ayrıca resimleri s image a alırsan çok iyi olur sayfa şişmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre Candemir

    Denedim ama güç kaynağının kabloları kısa ne 24 pin nede 8 pin arkadan dolaştırarak yetişmiyor malesef. Sanırım arkadan dolaştırabileceğim tek kablo PCI-X kablosu. Ama aslında bu güç kaynağı CM RC690 dan çıktı yani o kasa cüsse olarak bundan daha büyük ama kabloları kısa geliyor anlamadım gitti.


    RC 690'da iken kabloları saklayabiliyor muydun? 8 ve 24 pini?

    Hayırlı olsun yeni kasan gayet güzel duruyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.