Şimdi Ara

DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Donanım Haber,

    Yaklaşık 1 hafta önce Teknobiyotikten Dark Knight ve Adata s102 siparişi vermiştim. Çarşamba günü geldiler ama anca inceleme yapma fırsatı buluyorum.

    Kutusu
     DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ]


    Teknobiyotik kasanın kendi kutusunun dışına çok sağlam bir kutu daha koymuştu sağolsun. İçinden kasanın kendi kutusu çıktı. Kutunun fazla bir özelliği yok. Yan taraflarında kasanın özellikleri yazıyor. Ön ve arka tarafında ise ilk resimdeki görüntü vardı.

    İçerik
     DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ]


    Kasanın içinden çıkan kutudan kullanım klavuzu, speaker, iki tane plastik kelepçe, bolca siyah vida ve dört tane hdd montajı için gerekli aparat çıktı.

    Kasa
     DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ]


    Dark logosunun yanında power ve Hdd ledleri var. 5.25' kapakları delikli yapıda. Havalandırmaya olumlu katkısı olur diye düşünüyorum. Çıkartılmaları ise çok kolay. Tek yapmanız gereken içerideki tırnakları hafifçe ittirmek. 5.25' kapaklarının altında bir tane 12cmlik kırmızı ledli fan var. Fanın altında ise HotSwap yuvaları var. Oraya daha sonra değineceğim. Sağ taraftaki kapak ızgaralı. Kapağa iki tane 12cmlik veya bir tane 20cmlik fan takılabiliyor. Sol taraftaki kapak ise sağ taraftakinin ızgarasız olan şeklinde. İki kapak birbirinin yerine takılabiliyor ve ikiside parmak vidalarla tutturuluyor. Arka tarafta en üstte sıvı soğutma için büyük bir giriş var. Ben orayı Usb 3.0 kablolarını geçirmek için kullanmayı planlıyorum. Onun altında bir 12cmlik fan var. Fanın yanında Anakart çıkışları için ayrılmış bölüm var. Fanın altında sıvı soğutma için iki tane daha delik, deliklerin altında ise havalandırmaya yardımcı olması için ızgara bulunuyor. 7 tane pci yuvası var. En altta ise Psu yuvası var. Psu iki şekilde de takılabiliyor.

    Girişler ve Kasanın Üstü
     DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ]


    Kasanın üst tarafındaki girişler sırasıyla eSATA, Usb 3.0, mikrofon, kulaklık ve tekrar Usb 3.0. Sonrasında ise zaten reset ve power tuşları var. Kasanın üstündeki deseni şahsen çok beğendim. Arasındaki delikler iç kısımdan takılabilecek iki tane 12 veya 14cmlik fan için havalandırma boşluğu oluşturuyor. Bu kısımı çıkarabilirsiniz. Tabii üst kısım boş kalır.

    Kasanın Altı
     DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ]


    Kasanın altında dört tane minik ayak bulunuyor. Bunlar kasayı yaklaşık 1cm yükseltiyor. Psunun geleceği kısımda ise toz filtresi bulunuyor. Gerçekten iyi toz topluyor ve çıkarıp temizlenmesi çok kolay.

    HotSwap Yuvaları
     DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ]


    Kullanışlı HotSwap yuvalarına ulaştırmak için kapağın sağ tarafını hafifçe ittirmek gerekiyor. Bu şekilde kapak açılıyor. Sonra yuvaların kilit görevi gören kısmını sağa doğru hafifçe çekiyoruz ve HotSwapı kapağından hafifçe çekince ele geliyor. Yuvaların içinde daha sonra dış kısmını da göstereceğim çıkıntılar bulunuyor. Bunlar aslında diskinizin çıkışlarına girerek onları sistem çalışırken bile kolayca tekıp çıkarmanızı sağlayacak girişler. HotSwapleri yerine takıp hafif itince kapak kapanıyor ve yuvaya oturuyor.

    Kasanın İçi
     DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ]


    Kasanın içi full siyah boya ile boyanmış. HotSwap girişinin arka kısmında bir adet molex, iki adet sata ve iki adet pwm bulunuyor. 7 tane pci girişi var fakat vidasız motaj yapılamıyor maalesef.

    Sürücü Yuvaları
     DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ]


    4 adet 5.25' yuvasının sağ tarafında vidasız montaj için gerekli ekipman bulunuyor. Bu ekipmanı kullanmak için tek yapmanız gereken doğru pozisyona getirip çevirmek. İkinci resimde görülebilen metal parçalar ise sol tarafın hareket etmemesi için ideal. Aslında itseniz bile çok az hareket ediyor ama ben yinede optik sürücümü vidaladım. Geleceğe yönelik olarak koyulan 4 tane SSD yuvasına montaj için tek yapmanız gereken SSDyi itmek. Zaten kolayca oturuyor. 2 adet 3.5' yuvası için kasanın içinden çıkan aparatlardan 2 tanesini sürücüye takıp itiyorsunuz ve yanlarını oturtuyorsunuz. Çok sağlam bir şekilde oturuyor. Sürücüyü çıkarmak isterseniz yanlarını tekrar açın çünkü hem zorlanırsınız hemde aparata zarar verebilirsiniz.

    Kablo Saklama
     DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ] DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ]


    Kablo saklama için bol bol yer ayırılmış. Kablo girişleri kabloyu kesmemesi bakımından plastik malzeme ile kaplanmış. Ayrıca kapakta çıkıntılı olduğu için istediğiniz kadar kablo sıkıştırabilirsiniz.

    Soğutucu Boşluğu
     DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ]


    İşlemci soğutucusunu rahatça takmanız için büyük bir boşluk var.

    Şimdilik sistemin tamamı elimde olmadığı için montaj yapılmış resim koyamıyorum. Fakat en yakın zamanda onlarıda ekleyeceğim. Fotoğrafların kalitesi biraz kötü oldu ve ortam için üzgünüm. Terliklerimi görmezden gelin lütfen .



  • hayırlı olsun güzel kasa, montajdan sonra merak ediyorum takip edicem..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KUM23

    hayırlı olsun güzel kasa, montajdan sonra merak ediyorum takip edicem..

    Sağolasın hocam
  • hocam kasan hayırlı ugurlu olsun.maliyeti ne kadar oldu sana?blrde genislik ne kadar?yani iki yan kapak araskndaki mesafe

    edit:cepten yazdığım için görememiştim genişlik 200 cm imiş.kule tipi sogutucu ile sorun cıkarmaz mı bu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lyldz -- 5 Temmuz 2011; 9:52:11 >
  • hayırlı olsun kardeş montajlanmış halini de görsek güzel olacak
  • @lyldz

    Sağolun hocam. Sistemi bende kule tipi soğutucu ile kullanmayı düşünüyorum. Kasanın içi yeteri kadar geniş bence. Yinede sistem gelmeden emin olmamak lazım. Bana maliyeti 165 lira.

    Edit: Kulüpten baktım byi Noctua NH-D14 ile, sirinbaba da Tuniq Tower 120 Extrem ile kullanıyormuş .

    @menem

    Sağolun hocam. Sistem parçalarının tamamı elime ulaşınca montajlanmış halini de çekerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdemKinq -- 5 Temmuz 2011; 11:03:44 >
  • soyle diyim benim.anakart ve sogutucu ile yukseklik 19.6 cm yan kapagi kapatirken sikinti olmaz umarim.eger varsa kullanan sanirim sorun olmayacaktir.icini ne ile dolduracaksinn hocam bklesenler hazir mi
  • Bu kasanın yan kapağı pleksiden yapılsa ve kasanın toz filtreleri bulunsa segmentindeki en çok satan kasalardan birisi olurdu kesinlikle.

    Hayırlı olsun kasanız.
  • Gayet güzel ve fonksiyonel görünüyor. Güle güle kullanın hayırlı olsun. Özellikle alttaki çıkarılabilir filtre hoşuma gitti.
  • @lyldz

    Şimdi ölçtüm genişlik 20 cm ama yan kapağın çıkıntılı kısmı bu rakama dahil değil. Yinede sıkıntı olabilir. Soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz ki?

    Sistemi şöyle düşünüyorum;

    Amd Phenom II x4 955
    Msi 870a-g54 ( yada yakın zamanda am3+ bir msi kart çıkarsa oda olabilir)
    Gskill 1600mhz cl9 (aldım)
    Samsung 1tb hd103sj (aldım)
    Gigabyte hd5850 veya msi hd6850 cyclone veya msi gtx460 cyclone
    dark knight (aldım)
    seasonic 620w
    sunbeam ccf
    pioneer dvd-rw
    ıvır zıvır

    @damn2u

    Sağolun hocam. Toz filtrelerini fazla sorun etmedim. Yeni odaya geçtim ve burada toz yok camlar hep açık. Yinede olsa iyi olurdu. Pleksi konusunda tamamen katılıyorum. Sanırım pleksili bir modeli var.

    @born2bemad

    Sağolun hocam. Alttaki filtre gerçekten çok kolay çıkıyor. Ayrıca ıslanmaz malzemeden yapılmış. Kolayca yıkanabilir.
  • hocam anakart ram ve işlmeci bence cok iyi günlerde kullanın
    ekran kartı 5850 parasına göre daha performanslı sanırım.460 almayın hocam

    benim zalman cnps 10x extreme
    sun beam sıgacaktır sanırım iyi bakında hocam
  • Hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde depe depe kullanın

    Ben Noctua NH-D14 ile kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok
    Bu kasanın Eksi yanlarından biri kalbo saklama yuvalarının çerçevelerindeki plastikler kablo geçirirken çıkıp druyorlar
    Bu kasanın Eksi yanlarından biride USB 3.0 kablosunun anakart üzerine göre uçlarının olması yani anakartın arka panelindeki USB 3.0 lara takılamıyor, eğer bu özellik anakartlarda yaygınken çıkmış olsaydı çok iyiydi
    lakin USB 3.0 yeni çıkmışken bütün anakart modellerinde USB.3.0 portları hep arka panelde mevcut durumdayken pekde kullanışlı olmuyor malesef.
    Haf X'deki USB 3.0 ların kablosu arka panele takılan cinsten.
  • Hayırlı olsun güzel inceleme olmuş.
  • @lyldz

    Sağolun hocam.

    En küçük ihtimal gtx460 zaten. Kafamda çok şey var. Eğer güzel bir AM3+ Msi anakart çıkarsa HD6850 almak istiyorum cf için. Bu durumda Seasonic 620w psu da alacağım. Anakartıda sayarsak maliyet biraz artar. Eğer AM3+ Msi anakart çıkmassa HD5850 ve Seasonic 520w almayı düşünüyorum.

    Noctua sığarsa CCF rahatlıkla sığar.

    @byi

    Sağolun hocam.

    Noctua ile sorun yoksa CCf rahat sığar herhalde Noctua at gibi zaten .

    Ben biraz oynadım o plastiklerle ama henüz çıkmadılar.

    Ben USB 3.0 kablolarını soğutucu takma boşluğunun sol üstündeki boşluktan ve fanın üstündeki sıvı soğutma deliğinden geçirip arka panele takmayı planlıyorum. Yetmez mi ki?

    @mebrar

    Sağolun hocam.
  • Benim kadadaki USB 3.0 kabloları anakartın üzerindeki USB 3.0 Pinlerine girecek şekilde,
    Yani arka paneldeki USB yuvalarına girme gibi bir durum yok malesef olsa zaten ben takardım.
    Kasanın üzerinde usb 3.0 portlarını malesef bu yüzden anakartın üstündeki usb 2.0 portlarına takmak zorunda kaldım
  • @byi

    Rica etsem girişlerin bir resmini çekebilir misiniz?

  • Yukarda eklediğin resimler yeni gördüm, senin aldığın kasada usb 3.0 lar arka panele takılan cinsten benim aldığım kasada ise anakartın üzerine takılan cinsten



     DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ]


     DARK KNIGHT DEV KASA İNCELEMESİ [BOL RESİMLİ]
  • @byi

    Hocam bende nasıl yetmez diye düşünüyordum. Demekki bir çeşit revizyona gidilmiş. Resimler içinde sağolun bu arada.
  • Rica ederim ne demek,

    acaba bu dişi USB soketleri erkek usb dönüştüren aparatlar varmıdır acaba ?
  • hocam fiyati ne kadar di kasanin yazdigsanjz kusura bakmayın.birde kasa icinde powerın kablolarının kısa gelme ihtimaline karsı ek kablo var mı?cepten yazdıgım icin resimlere bakmak sıkıntılı hocam
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.