Şimdi Ara

Dark (2017-2020) | Netflix (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
30
Favori
76.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -BurakBey

    Her kelimesine katılıyorum. Çok rahat bir şekilde izlediğim en iyi dizi diyebiliyorum, Almanlar mükemmel bi iş yapmışlar.

    Alıntıları Göster
    Aynen öyle dostum.
  • Ya arkadaş bir ülke nasıl herşeyde çok iyi olabilir ? Her sektörde çok iyi bu almanlar. Dizinin konusu çok iyi onun haricinde farkettiyseniz oyunculuklarda çok iyi, yapmacık Türk dizileri gibi sırıtmıyor...
  • Oyunculuklar gercekten cok iyi, konu, senaryo harika.
    Tek sikinti
    isin icine paralel evren girdigi zaman genelde baglayamayip batiriyorlar, umarim bu konuda sikinti yasamazlar
    Oyuncu secimi cok iyi, karakterlerin genc ve yasli halleri birbirine cok benziyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizi bu filme benziyor

    https://m.imdb.com/title/tt2397535/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizi Netflix'i iptal edememe paradoksum resmen, Amerikalılar bu kadar beyin yakan senaryoyu sevmez o yüzden de kendi yapımları olan Stranger Things kadar popüler değil ama bence Netflix'in yaptığı en iyi iş.Dizinin kötü yan etkisi bir Lost, Westworld izliyor gibi teori kasamayacak kadar kasti şekilde karışık kurgu ve senaryosu var ancak sırf bu yüzden yarın birgün finali yapıldığında 2. bir Lost vakası olacağını sanmıyorum zira son gelinen noktada olayları realiteye yaklaştırmaları gerekmiyor özgün ve daha da kafa yakacak bir biçimde bitirirler ve bence en az 2 sezon daha çekmeliler ki aslında çok şey açıklamış gibi görünüp açıkladığından hep 1 fazla soru işareti doğuruyor senaryosu.
  • Tinúviel kullanıcısına yanıt
    2 sezon çekseler harika olurdu ama 3.sezonun final olacağını açıkladılar. Muhtemelen yine 8 bölüm olur, inşallah başladığı gibi çok güzel bi şekilde biter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.sezonu izleyeli çok olmasından mıdır bilmiyorum ama 1.sezonu tekrar izlemeden youtubedan kısa bir özeti izledikten sonra 2.sezonu diziyi bitirdim ancak bana göre ne kadar olayların anlatılışı açıklansa da olayların ardında hep bir soru işareti kalıyor.


    Olayların paradoksla birlikte kendini tekrar etmesi üzerine kısa bilgi dağarcıkları ile olaylar açıklanmaya çalışılıyor fakat olayların arkasında mesela karakterlerden cladiua ben bu her türlü sonu gördüm o daha kötü bitiyor diyip devamında nasıl bir son verilebileceği hep açık bırakılıyor bu sorular hep soru işareti gibi veya magnus ve franziska nın neden adam'ın yanında yer aldığı veya yüzünün yara almasının çokca zaman yolculuğu yapmasında rolü olduğunu söylemesi ama claudia'da hiç bir iz bile olmaması.

    Bunların hepsi bir soru işareti daha düşünülse birçok şeyin de çıkacağına eminim. Ayrıca Adam'ın Jonas'ın yaşlı hali olmadığı Bartozs olabileceği ve onu kandırdığını söyleyen bir teori var .Çünkü Bartozs un yaşlı hali gözükmedi bile ve ve Jonas'a benzer yanı da yok Adam'ın. Bana göre de mantıklı geldi bu teori ama bırakılan birçok bir soru işareti bıraktırdı 2.sezon ve sanki 1.sezon'un tekrarına düşüldüğünden biraz daha ilk sezon verdiği o etkiyi yaratamadı bende. Zaten olan olayların üzerine verilen bilgi serpintileri gibiydi diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku_20 -- 12 Temmuz 2019; 5:15:3 >




  • İlk sezonu tekrar izlemeye başladım, sonra ikiye geçeceğim.

    üçüncü sezon çıkınca da bir-iki-üç tekrar izleyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tinúviel

    Dizi Netflix'i iptal edememe paradoksum resmen, Amerikalılar bu kadar beyin yakan senaryoyu sevmez o yüzden de kendi yapımları olan Stranger Things kadar popüler değil ama bence Netflix'in yaptığı en iyi iş.Dizinin kötü yan etkisi bir Lost, Westworld izliyor gibi teori kasamayacak kadar kasti şekilde karışık kurgu ve senaryosu var ancak sırf bu yüzden yarın birgün finali yapıldığında 2. bir Lost vakası olacağını sanmıyorum zira son gelinen noktada olayları realiteye yaklaştırmaları gerekmiyor özgün ve daha da kafa yakacak bir biçimde bitirirler ve bence en az 2 sezon daha çekmeliler ki aslında çok şey açıklamış gibi görünüp açıkladığından hep 1 fazla soru işareti doğuruyor senaryosu.
    Stranger Things çok şişirilmiş bence Dark çok daha iyi...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vector x-31

    Stranger Things çok şişirilmiş bence Dark çok daha iyi...

    Alıntıları Göster
    Katılıyorum. Stranger Things benzeri gece 2-3 te kanal D de yayınlanan çok film var. Neden bu kadar şişirldiğini anlamadım. 2 sezon izledim yine anlamadım.
    Dizi güzel ama abartıldığı kadar değil.

    Klasik Netflix şişirmesi ama çok şaşırtıcıdır ki eşcinsel ilişki yok nasıl olmaz ki Netflix değil mi yapımcısı ?




  • crypto81 kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charlotte
    Elisaseth döngüsü diziden hangi bölümde açıklanıyor arkadaşlar ? Beynim eriyip gittiği için tam hatırlayamadım. Elisabeth Charlotte'un annesi mi şimdi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzun zamandır kendini ciddiye alan bir dizi bulamıyordum.(Bir dizi önce kendisi kendini ciddiye almalı ki ben ciddiye alabileyim). Ve böyle bir ortamda bu dizi çöldeki vaha oldu. Öncelikle netflix beni şaşırttı; bu kalitede bir dizi yaparak(hoş almanlar'ın etkisi daha çok bence ama). Kısaca kaliteli, ortamları, çekimleri mükemmel bir dizi olmuş.

    Dark almanların ilk netflix dizisi. Bizim yaptığımız diziye bakınca hakan muhafız........ tamam o kalitede olmasın ama özgün bir şeyler yapılsaydı keşke.(o kadar tarihimiz var vs) çakma süper kahraman dizisi yapılınca insanda üzülüyor. Neyse tartışma çıkarmayım. Güzel dizi arkadaşlar tavsiye ederim
  • Bölümü hatırlayamadım, belki 2x8 olabilir ama evet, dediğin gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. sezonu 2 günde bitirdim.


    netflix in en az lost kadar konuşulacağı, got kadar popüler olacağı bir yapımın bütün bölümleri aynı anda vermesiyle kendini finishliyor aslında.


    her hafta verseler bölümü, millet mindfuck yapıcak ve teori kasıcak, got kadar olmasa da ona yakın popülerliğe sahip olacaktı.

    Ama işte netflix çok boş dizi çıkardığı için, millet dark' ı henüz keşfedemedi.


    2. sezon yorumum


    Paradox içinde paradox. Sanki paradoksception.

    Elizabeth-Charlotte birbirinin kızı ve annesi olması nasıl bağlanacak onu merak ettim.

    Paralel evrende geldi 3. sezon iyicee mindfuck olacak. Bu kadar konu dışına çıkılmamalıydı.

    Jonas'ın 'Adam' sahnelerinde Adam çok boş konuşuyor sürekli felsefi şeyler, o yaşa gelmiş adamın biraz daha açıklayıcı olmasını beklerdim. Bana göre adamın sahnelerinin hepsi boştu, felsefi kelimelerle geçiştirilmiş.




  • 2. sezonu bitirdim şimdi çok fazla detay var dizide hepsine mantıklı açıklama beklemiyorum tabi ama genel itibari ile final de gidicekleri yeri beğendim burdan yola çıkıp herşeyi açıklayabilirler tüm olaylara bir başlangıç noktası bulabiliriz ama muazzam bir senaryo yeteneği ister bu yaparlarsa efsane olur



    - Genel olarak zaman da yolculuk yapanların bişeyi düzülteyim derken aslında o şeye sebep olmaları insanı açıdan mantıklı olabilir yanlız çoğu zamanda "şimdi herşey olduğu gibi gelişsin ilerde düzeltiriz" mantığı ile yaklaşıyorlar bu tam bir saçmalık yani belli işte kardeşim böyle bişeyi düzeltebildiğiniz yok, salak Jonas tüm dünayayı havaya uçurdu ne uğruna "böyle yaparsam ilerde düzeltebilirim" diyor e kardeşim düzeltebilcek olsan o anda yapmama iraden olurdu :)

    - Claudia Jonas a senin olmadığın bir dünyayıda gördüm demişti aslında burda paralel zamanların ilk ip ucunu almıştık

    - Sonda gelene yeni Martha da Parlel bir dünyadan geliyor büyük ihtimal tüm bu zaman döngülerinin yaşanmadığı yada farklı yaşandığı Jonas ın hiç oluşmadığı bir dünyadan, Bizim yaşlı Jonas bunuda yaşamışmıydı acaba işin merak konusu

    - Claudia ya çoğu şeyi jonas öğretmiş ama biyerden sonra Claudia daha bilgili hale geliyor bence parelel boyutları falan gezdi o, ne zaman öleceğinide biliyordu bu nasıl mumkun oldu cevabını alamadık, ayrıca biriktirdiği kağıtlara yaşlı jonas hakim değildi hanuz o konuda Claudia nın çok fazla bilgileri vardı

    - Elisabeth ve Noah ın çocuğu Charlotte muş, Elisabeth gelecekte yaşadığına göre bunların çocuklarını alıp geçmişe götürdüler, orda büyüdü Charlotte ve evldedi çocuğuda Elisabeth oldu yani annesi aslında :) Bu Terminatordeki John Conner döngüsününde daha uç noktası böyle bişe niye girdiler anlamadım hiç bir şekilde paradokstak kurutlabilir tarafı yok

    - Birde ilk sezonda çocukların kafasına bobin dolayıp yaktılar suratlarını o iş ne oldu sebebi neydiki unutludu gitti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 15 Temmuz 2019; 1:57:31 >




  • Dizinin en büyük artısı 2 dakikalık olayı 40 dakikalık bölüme sıkmadan yatması, klasik netflix dizisi 2. Sezon daha iyi olur umarım.

    6.5/10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ilk sezonu unuttuğumdan özet olarak izleyebileceğim bir yer var mı?
  • ilk bölümü az önce seyrettim, ses olarak ingilizce seçmiştim sonradan ağızlardan fark ettim senkron tutmayınca almancaymış orjinal dili.

    orjinal dilemi geçsem ingilizcemi devam etsem bilemedim.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.