Şimdi Ara

Dargath ML Açıldı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
6.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Dargath ML Açıldı !


    ****************************************************************************************
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ****************************************************************************************

    Dargath adını verdıgımız Osi Clone sunucumuzun teknik gereksinimleri hakkındaki acıklamaları bu baslık altında bulabılırsınız;

    Ilk yapılması gereken Oyuncuyuz.com ıcerısınde bır hesap acmak

    Hesap acılıs rehberı >>>http://files.oyuncuyuz.com/guides/portal_acc_creation/

    Ultima Online Oyunıcı hesap ve sıfre aktıvasyonu rehberi >>>http://files.oyuncuyuz.com/guides/ingame_uo_Acc_creation/


    Web Sitesi :http://www.oyuncuyuz.com
    Emulator : Runuo

    Dargath sunucusunun,
    ip adresi : uo1.oyuncuyuz.com
    portu : 3300
    gerekli client surumu (en dusuk ) : 6.0.13.1
    Use OSI Encryption : Kapalı

    Acılıs zamanı ; 25 Ekim 2009 Pazar saat 23.59

    Not : Bu sunucunun ılk hafta ıcerısınde scrıpt bazında eksıklıklerı gozunuze carpabılır fakat cok hızlı ve anı bır sekılde aktıve edılmesı sebeıyle stabılıte testlerı otesındekı bazı ek scrıptlerı onumuzdekı gunlerde tum kodlama işlemlerinden sorumlu gorevlı arkadasımız Odhinn sayesınde adım adım tamamlayacagız.

    ****************************************************************************************
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ****************************************************************************************

    • Sunucu Mondain's Legacy üzerine kurulmuştur.
    • Ilshenar, Tokuno ve Malas quest ile açılacaktır. Trammel yoktur.
    • Ev fiyatları standarttır. 7x7 taban 30500 altındır.
    • OSI'de ki gibi ev kaldırılan yere belli süreliğine ev dikilemez.
    • BODCU sistemi yoktur, eklenmeyecektir.
    • OSI sitili Power Hour sistemi aktiftir, buna GGS eşlik eder. Skill gain hızı normaldir.
    • Güvenlik koruması mevcuttur, detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.
    • OSI sitili bölünük loot sistemi mevcuttur, detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.
    • Anti-Casus sistemimiz mevcuttur.
    • Kaynak toplamında unattended macro yasağı mevcuttur, detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.
    • Sunucuda rare pet olarak sadece Silver Steed ve Fire Steed belirlenmiştir. Bunun harici tüm petler OSI default olarak spawn olacaklardır.
    • OSI'de ki gibi Virtue Artifactler, Champion Artifactler, ML minor ve majorlar, ToT minor ve majorlar, AoS minor ve majorlar mevcuttur. ToT’lar her zaman açık kalmayacaktır. OSI’de ki eventlere ya da zaman zaman bizim düzenleyeceğimiz eventlere göre açılacaklardır.
    • OSI'de bulunan 3 yeni şampiyon tipi Dargath'da da mevcuttur. Gerekli açıklama eklenecektir.
    • Bütün capler son publishe göredir.
    • Mevcut oto event yoktur, genel anlamda OSI Invasionları üzerinde durulması planlanmaktadır(Magincia Invasion vb.).
    • Faction başta kapalıdır. Zamanı gelince açılacaktır. Faction vendorları ingot satmayacaktır.
    • Şampiyon alanındaki yaratıklardan Scroll of Transcendence düşmektedir. Scroll of Transcendence OSI'de de mevcut olan bir scroll tipidir. Skill puanı almanıza yarar. Detaylı bilgi sonradan eklenecektir.
    • Gerekli hata düzenlemeleri tamamlanmıştır. Bulunan yeni hataları sömürmeden yetkiliye bildirmeniz önemle rica olunur..
    • Hakaretleri engelleme amaçlı küfür sistemi mevcuttur. Oto değildir, sizin bildirmeniz gereklidir.
    • Sunucuda herhangi bir nerf söz konusu değildir, OSI ile paralel gidilmektedir.
    • Vendorlar için restock time defaulttur. Aniden dolmazlar ve de direkt olarak 999 eşya satmazlar.
    • Şampiyonları aktif etmek için OSI'de olduğu gibi valor kullanmanız gerekmektedir.
    • Önemli Hatırlatma olarak, OSI publishleri gereği tüm statların capi 150'dir. Ayrıca armor ignore capı 35'dir.
    • Sunucuda veteran rewardlar açıktır.
    • OSI'de ki haritage tokenler açıktır. Bunlar eventler esnasında verilecektir.
    • Neira'dan Hooded Shroud of Shadows düşmemektedir ( OSI'de de düşmez), bunun yerine şampiyon artifact sisteminde bazı şampiyonlardan değişik tiplerde Shroud'lar düşmektedir.

    • Çoğu komut çift dil olarak ayarlanmıştır. Yani [help çektiğinizde eğer orada "Kufur" ve "BadWord" olarak görüyorsanız bilinki aynı şeydir. Sadece uluslararası oyuncularında gelebileceğini düşünerek çift dil olarak düzenlendi.

    Devamı eklenecektir…


    Sistemlerle ilgili detaylı bilgiler:


    Power Hour( ex-OSI)

    Eskiden GGS ( Guaranteed Gain System // Garantili Kazanç Sistemi ) öncesinde OSI sunucularında oyuncuların yer yer daha rahat yetenek kazanımları için Power Hour uygulaması mevcuttu. Bu uygulama şuan Türkiye şartlarında bilinen PH %100 mantığından ( yani skill gain her daim hızlı ) ibaret değildi, bunun yerine 24 saatte bir rastgele bir saatte belirli bir zaman aralığında sürecek bir gain artışı söz konusuydu. Bu uygulama şuan Dargath bünyesinde de uygulanmaktadır. Her gün rastgele bir zamanda ortaya çıkacak bu uygulama yaklaşık 30 dakika ile 1 saat arasında uygulamaya geçecek ve de size uyarı mesajı verecektir. Bu süreç zamanında yetenek kazanımlarınızda artış ve hızlanma olacaktır. Power Hour uygulamasının olacağı saati önceden bilemeyeceksiniz, bu durumda oyun içerisinde daimi olan kişiler bu zaman dilimine geldiğinde ancak bunu gelecek olan mesaj ile anlayacaklar.


    GGS ( Garantili Kazanç Sistemi // Guaranteed Gain System )

    Power Hour uygulamasından sonra OSI tamamen değişik bir sisteme geçiş yapmıştı. Bu sistem Garantili Kazanç Sistemi idi. GGS olarak bilinen bu sistemde Power Hour aksine daha farklı bir yol izleniyordu. Sisteme göre daha önceden belirlenmiş skill toplamı/skill aralığı/zaman üçlüsü tablosuna göre oyuncular bu belirlenen zaman içerisinde herhangi bir şekilde gain alamamışlar ise sistem süre dolduğunda otomatikman oyunculara yetenek kazanımlarını veriyordu. Dargath dünyasında da bu sitem uygulanmakta olup, OSI'ye göre zaman tablosu biraz daha hafifleştirilmiş olarak sunulmuştur. Bu sistem tamamen casual player dediğimiz daha çok işleriyle uğraşan ve oyuna fazla zaman harcamayaman insanlar için faydalıdır.


    OSI Bölünük Loot Sistemi

    OSI bir zaman sonra publishlerle getirdiği yenilikler arasında çok faydalı bir sistemi de oyunculara sunmuştu. Bu sisteme göre oyuncular herhangi bir şekilde bir yaratık öldürdüğünde ya da öldürdüğü yaratığın cesedinden kaynak almaya çalıştığında verdikleri zararın orantısında lootun bir kısmına ya da tamamına sahip oluyorlardı. Party sahibi oyuncular ise party dahilindeki herkes bu loot üzerinde hak sahibi oluyordu. Dargath üzerinde de aynı şekilde bir sistem uygulaması mevcut olup, EasyUO kullanan kişilerin kullanmayan kişilerin lootuna müdehale etmesi engellenmiştir.

    Sisteme göre verdiğiniz zararlar hesaplanıp party dışındakiler için kişi sayısına bölünümü ya da işin içinde party varsa partyde olan kişilerin party dahilindeki lootun tamamını, bölmeden görmesini ön görür. Ayrıca bu bölünmüşlük 3 dakika kadar sürer ve daha sonra loot herkese görünür hale gelir.


    Anti-Casus Sistemi

    Çoğunuzun Şampiyon bazında sıkıntılarının olduğunu biliyorum. Genelde Şampiyon alanlarında siz yaratıklarla uğraşırken başka kişilerin ölü karakterleri ile gelip sizleri izlemesi rahatsız edici ve de bazı Loncarın sunucuyu bu şekilde baskı altına almaya çalışmalarına sebebiyet veriyor.

    Dargath üzerinde Şampiyon alanlarında bu şekilde bir durum söz konusu değildir. Ölü karakterler herhangi bir şekilde Şampiyon alanlarında yaratıkları, şampiyon sunağını ve de kişileri göremezler. Bu durumdan etkilenmeyecekler ise, eğer kişiler bir partyde, loncada ya da loncaların bağlı olduğu bir müttefik içindelerse bunlara bağlı kişileri ayrıca petlerini görebilirler. Bunun dışında yukarıda bahsi geçenler ölü karakterlere gözükmeyeceklerdir.

    Önemli Not: Necromancy sahibiyseniz Şampiyon alanı içerisinde bulunan kişileri Şampiyon dışında bir Shrine'a Exorcism büyü ile gönderebilirsiniz. Bunu yapabilmeniz için ölü kişiyle aynı factionda, loncada ya da partyde olmamanız, kişiye ait cesedin bulunduğu yerde olmaması ve de şampiyon alanı içerisinde olmanız gerekmekte.


    Gözetimsiz Toplayıcı Kontrolü ( Unattended Macro )

    Biliyoruz ki Ultima Online içerisinde madenin ve odunların belirli bir seviyede değeri mevcuttur. Bu değer Mondain's Legacy ile birlikte daha da artmış ve altından da değerli olmalarına sebebiyet vermiştir. Kaynaklar çeşitli eşyaların alımı dışında bağış sistemlerinde etkin olduklarından kontrollü toplamanın ve ekonominin bozulmaması için kontrol altına alınmasının gerekliliği artmıştır.

    Dargath bünyesinde bulunan bu sisteme göre kişiler herhangi bir şekilde bilgisayarlarından uzak bir şekilde kaynak toplamaya kalktıklarında sistem kontrolü geldiğinde kişileri sorgulayacak ve eğer gerekli cevabı alamazsa kişileri cezalandıracaktır. Süreçle ilgili detaylı bilgi verilecektir.


    Güvenlik Kodu Sistemi

    Hesap güvenliğinizi arttırmak istiyorsanız ve özellikle internet kafe ya da üniversite yurtları gibi topluma açık mekanlarda sunucumuza girmek mecburiyetindeyseniz size önereceğimiz bir sistemdir. Oyuna giriş yaptıktan sonra, Britain Bankasının yanında bulunan Guardian of Dargath'a çift tıklayın ve en az 6 en fazla 12 haneli sayı ve/veya harflerden ( bunun için harf klavye yazan yere tıklamanız gerekmektedir) oluşan bir güvenlik kodu belirleyin. Bu güvenlik kodu, karakteriniz her oyuna girdiğinde karşınıza çıkacak ve size sanal klavye üzerinden kodunuzu yazmanızı isteyecektir. Bu esnada karakteriniz hareket edemeyecek ve herhangi bir işlem yapamayacaktır. Eğer iptal tuşuna basarsanız karakteriniz oyundan düşecektir. Güvenlik kodu değişikliğini yine aynı şekilde Guardian of Dargath üzerinden yapabilirsiniz. Buna ek olarak karakter silme işlemleri game login penceresinden yapılamamaktadır. Karakteriniz güvenlik numarasına sahip olduktan ve oyuna girip onaylama yaptıktan sonra, Guardian of Dargath üzerinden 7 günü doldurmuş karakterinizi silebilirsiniz. Bu şekilde olmasınının sebebi ise güvenlik koduna sahip karakterlerin game login penceresinden silinememelerini sağlamaktır.

    Dip Not: Güvenlik kodunuzu mutlaka bir yere kaydedin. Kaybedilen güvenlik kodlarından Dargath yetkilileri sorumlu değildir. Yöneticiler herhangi bir şekilde güvenlik kodunuzu değiştirmeyecektir. Ancak 1 hafta sonunda güvenlik kodunuz kendiliğinden sıfırlanacaktır, bu şekilde karakterinize erişebilirsiniz.

    Guardian of Dargath
     Dargath ML Açıldı !


    Güvenlik Kodu Belirleme Ekranı
     Dargath ML Açıldı !


    Harf Klavye
     Dargath ML Açıldı !


    Giriş Ekranı
     Dargath ML Açıldı !


    Ayarlar Penceresi
     Dargath ML Açıldı !


    Karakter Silme Ekranı
     Dargath ML Açıldı !


    Karakter Durumu
     Dargath ML Açıldı !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxSEPHIROTH -- 27 Ekim 2009; 12:47:38 >







  • Dün acc alarak başladım. Umarım başarılı ve özellikle seviyeli bir kitleye sahip olan bir sunucu olarak uzun yıllar hizmet verir.

    Deltoro.
  • hos geldın, amacımız da bu zaten
  • Başarılar Max,ben sphereciyim amaumaım Runuo da başarılı olursunuz.
  • guzel olmusta su dıger yerleride acsanız guzel olcak tek yerde kasılmıyo
  • Şimdi kasmaktan kastınızın ne olduğu da önemli. Skill derseniz zaten young halede bahsettiğiniz yerlere geçemeyeceksiniz. Ama para ve eşya derseniz. Felucca zindanlarında şuan kasacağın bir çok yer mevcut. Üstelik çoğundan başarıyla çıkamayan oyuncular gördüm. Biraz kolaçan ederseniz eminim kendinize uygun bir yer bulacaksınız. Açılma konusunda da ilgili adresde açıklama yapılacak. Her şeyin bir sırası var. Desteğiniz içinde ayrı teşekkür ederim.
  • Elf silah abilityleri tam olarak çalışır hale getirildi. Bazı ML sunucularında bunu farkedemeyebilirsiniz. Misal Psychic Attack çoğunda mana drain olarak çalışır ama aslen SDI düşürür., Lightning Arrow sadece lightning bolt efektiyle beraber ok harcayarak fiziksel zarar vurur ve de alandaki tüm yaratıklara zarar verir ama aslında ok harcamadan sadece 0 resiste göre 29-40 energy zararı vermesi gerekir ve de hedeftekinin yanında sadece 2 kişiye daha zincirleme zarar verir. Serpent Arrow lvl 1 poisonda kalır oysa normalde deadlye kadar çıkabilmesi gerekir ve de son olarak Bladeweave in random ability vurması problemi vardır, normalde vurması gerekiyor. Şuan ML weapon abilityleri tam takır Dargath Sunucusunda çalışmaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odhinn -- 15 Kasım 2009; 1:20:14 >
  • giremiyorum acc ile ilgili problem yaşıyorum :S
  • Yazdıkların gerçekten çok akıllıca bence , güzel konulara değinmişsiniz Başarılar Dilerim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ElfSong

    giremiyorum acc ile ilgili problem yaşıyorum :S



    Oyun için forumdan hesap aldıysanız ve emailinize gelen aktivasyon işlemi yaptıysanız tek yapmanız gereken "profilim"e girip sunucu ayarlarından uoyu aktife "evet" seçip, şifreyi belirtip, değişiklikleri kaydetmeniz. Save ile beraber hesabınız uo içine dahil olacaktır. Eğer bu da olmuyorsa buradan ya da forumdan sorunu belirtirseniz, yardımcı olmaya çalışalım.

    Suzaku, teşekkür ederiz.
  • Foruma bir mini temel rehber hazırlayıp koydum. Bu hem Mondain's Legacy için hem de Sphere sunuculardan gelmiş ya da gelecek oyuncular için adaptasyon bilgilerini içeren bir rehber kıvamında.
  • Hayırlı olsun öncelikle 1-2 soru sorcam , serverde öyle aditlenmiş at,böcek,eşşek vs rekli rekli binekler var mı ? sonra ph ile ilerde oynama olmayacagı garantisi var mı ? ( ben istanbul uo oynadım ph %0.5 iken kastık saatlerce ve 20 gün geçmeden ph %2.5 sonra %5 sonra %100 oldu direk bıraktım.... ) son olarak nm,kirin,uni,ss,fs gibi bineklerin spawn süreleri nedir öyle 2 saat başı kirin,uni 2 günde bi nm çıkarsa hiç almayalım :)
  • Teşekkürler ama tanıtım başlığını okuduysanız sorduğunuz soruların cevaplarını orada görmüş olurdunuz ya da sanırım gözden kaçtı. Yukarıda da belirtildiği gibi.

    • Sunucuda rare pet olarak sadece Silver Steed ve Fire Steed belirlenmiştir. Bunun harici tüm petler OSI default olarak spawn olacaklardır.
    • OSI sitili Power Hour sistemi aktiftir, buna GGS eşlik eder. Skill gain hızı normaldir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odhinn -- 27 Kasım 2009; 14:04:27 >
  • @odhinn
    oo evet gözümden kaçmış güzel olmuş bende başlıyorum bakalım
  • ben kayit oldum ama oyunu nerden indirebilirim yardimci olabilirmisiniz ?
  • tesekkurler.
  • Son yıllarda arayıp da bulamadığımız türden bir sharda benziyor. Ama en önemlisi kurallarda ve sistemlerde istikrar olduğunu düşünüyorum. Hesap alıp başlıyorum umarım kalıcı birşeyler olur. Hayırlı olsun..
  • Düşünceleriniz için teşekkür ederim. "En"lerden ziyade olması gerektiğini düşündüğümüz şeyleri hayata geçirmek hoşumuza gidiyor.
  • merhaba odhinn. dün verdigin adresten oyunu indirdim ve otomatikmen pachleri indirdi. internet adresinden oyuna uye oldum ve sunucu kismindan sifremi belirledim. yanliz ben almanyada oldugum icin oyunda sifre ekranina geldigimde almanca olarak boyle bir kullanici ve sifre bulunamadi diye hata veriyor bana nasil yardimci olabilirsin ne yapmam lazim. Tesekkur ederim .
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.