Şimdi Ara

Danimarka’da kurulması planlanan dikey çiftlikte yılda bin ton sebze yetiştirilecek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Danimarka’da kurulması planlanan dikey çiftlikte yılda bin ton sebze yetiştirilecekDanimarka’nın başkenti Kopenhag’da açılması planlanan iç mekânda kurulu dikey çiftlikte yıllık bin ton sebze yetiştirlmesi amaçlanıyor. Tayvan merkezli YesHealth Group ve Danimarkalı girişim Nordic Harvest iş birliği ile kurulacak çiftliğin elektrik ihtiyacı ise rüzgâr enerjisinden sağlanacak.



    Kapalı ortamda kurulacak çiftlikte kış aylarında da yetiştiricilikyapılacağı ifade edilirken bunların sadece 20 futbol sahası kadar alan kaplayan örnekleriyle tüm Danimarka’nın yıllık sebze ihtiyacının karşılanabileceği belirtiliyor.



    Ayrıca Bkz.New York Polis Departmanı, uzayan kol eklentisine sahip robot köpek Spot’u test etmeye başladı



    Teknolojiyi geliştiren YesHealth Group’un çok daha büyüklerini Tavyan ve Çin’de kurduğu çiftlikler şirket için önemli bir gelir kaynağı haline gelmişken, Çin’deki çiftlikte yetiştirilen sebzelerin bir şirket tarafından çalışanlarına dağıtıldığı belirtilmekte.



    Hidroponik tarım yöntemi



    Topraksız bir ortamda bitki yetiştirmek için tercih edilen hidroponik tarım yönteminin kullanıldığı çiftlikte bitkiler, ihtiyaçları olan besin elementlerini toprak yerine bitkinin ihtiyacı olan minerallerin özel olarak hazırlandığı besin solüsyonundan karşılıyor. Hidroponik tarım yönteminde haşere ilacı kullanılmasına da gerek kalmıyor.



    Danimarka’da kurulması planlanan dikey çiftlikte yılda bin ton sebze yetiştirilecek



    Kopenhag’da yaklaşık 7 bin metrekarelik kapalı alana kurulacak çiftlik, rüzgâr enerjisi yardımıyla işleyecek. Merkezdeki birçok faaliyet otomasyon yöntemiyle yürütüleceği için de iş gücü anlamında maliyetler düşük olacak. Çiftlikte, YesHealth Group’un kendi geliştirdiği LED lambaların kullanılacağı bunların ise verimlilik açısından oldukça yetenekli olduğu belirtilmiş.



    YesHealth Group, önümüzdeki süreçte Avrupa’nın diğer bölgeleri ile gelecek yıl Singapur, Filipinler, Dubai, Suudi Arabistan ve Güney Afrika’da faaliyete geçmeye hazırlanıyor.




    Kaynak:https://interestingengineering.com/denmarks-wind-powered-vertical-farm-will-produce-1k-tons-of-greens-a-year



  • ne toprak, ne yeralti yerustu kaynagi, esas kaynak insan gucu beyin gucu. buna sahipsen gelecek her zaman senin. ne yazikki turkiyede en degeri bilinmeyen seyde bu. egitimde gencecik cocuklarin beyni resmen biciliyor, yaraticiliklari zekalari koreliyor. anadolu lisesinden fen lisesinden yetisebilen bir avuc kaliteli insanida zorla yurtdisina kaciriyoruz.
  • Sen normal toprağını işleyemezsin, çiftçiyi de küstürürsün elalem olmayan toprağında tarım yapar bi de dikine. Neyse.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konya kadar alanda adamlar tarım konusunda harikalar yaratıyor. Bir denize toprak döküp tarım yapıyorlar bir boyle dikine enine filan. Bu bereketli topraklar demek bunlarda olsa neler olacak neler. Yazık gerçekten
  • 7 bin m2. yaklaşık 7 dönümde Bin ton sebze alacaklar?
    Tamam Hollanda tarımda baya ileri de Bin ton sebze çok aşırı bir rakam değil mi? 20 tonluk 50 tane kamyon yapar.

    7 dönümde bizim normalde topladığımız sebze 10 tonu geçmez Türkiyede

  • Adamlar sebze tüketmiyor heralde

  • bizde genelde dikine gökdelen yaparlar. dikine tarım ne abi lütfen güldürmeyin...

  • Bizde olsa hemen haberlerde bi iki çiftçi çuvalların önünde malımız satılmıyor, çocuklar evde aç diye ağlar çuvaldaki sebzeleri yere döküp üstünde tepinirdi. Sonraki gün de yetkililer biz çiftçimizi kimseye ezdirmeyiz naraları atar ve tesisi kapatırdı.
  • ne toprak, ne yeralti yerustu kaynagi, esas kaynak insan gucu beyin gucu. buna sahipsen gelecek her zaman senin. ne yazikki turkiyede en degeri bilinmeyen seyde bu. egitimde gencecik cocuklarin beyni resmen biciliyor, yaraticiliklari zekalari koreliyor. anadolu lisesinden fen lisesinden yetisebilen bir avuc kaliteli insanida zorla yurtdisina kaciriyoruz.

  • Aynısı bizde de var dikine konutlar özellikle çok tutuluyor godomanlar tarafından tarım ve hayvancılığı için ise dışardan getiriyoruz çünkü üretmekten daha ucuz, ele mahkum olmak en iyisi.

  • Esxici E kullanıcısına yanıt
    Ne alaka?

  • Adamların uğraşı ve gündemi bilim. Bizim gündemimiz yasaklar.

  • fotifoti kullanıcısına yanıt
    Bir dön geçmişe bak anlarsın.
  • Türkiye de tarımı öldüren fırsatçı zihniyettir. Kısa yoldan para kazanma kuruşa alıp liraya satmak serbest piyasa altında istediği fiyattan satma. Boş konuşmayın benden 50 kuruşa domates alıp gidip pazarda markette 4 - 6 liradan satarsan bende üretimi kısar satabileceğim kadar üretir aracıları ortadan kaldırır pazarda kendim satarım. Hiç değilse aynı parayı kazanıp daha az efor sarf ederim.



    Serbest piyasa zırvalığı ortandan kalkmadığı sürece bu ülkenin ekonomisi asla ve asla düzelmeyecek Üretimde her geçen gün daralmaya devam edecektir... Fırıncı aklıma geldi. Adam ucuz ekmek sattığı için ceza yemiş. Pahalı satarsan kimse karışamıyor serbest piyasa ucuz satarsan bi şikayette cezayı yiyorsun. Bu serbestlik nasıl bir şeyse artık.

  • cosef kullanıcısına yanıt

    ben baska bır haberde yılda 15 kere hasat alabılecekler dıye okudum.

    tonajla ılgılı bı bılgı yazmıyordu

  • Topraksız tarım bazı ülkeler için zorunluluk. Bizim gibi mevsime sahip değiller ve verimli toprakları yok. Bi de öyle olsa neler yapcaklar :)

    Topraksız tarımda daha hızlı verim alınıyor o sebeple yılda çıkan sebze miktarı fazla.


    Bu tür sistemler küçük boyutta yapıldığında pek getiri oluşturmaz. Buradaki gibi yıllık 30-40ton alacaksın ki kurulan sistem kısa sürede kendini amorti etsin. Tarımda geri kalmamızın sebeplerinden biri hala amatörce 1-2 dönümlük tarladan bireysel olarak verim almaya çalışmak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: einhander

    ben baska bır haberde yılda 15 kere hasat alabılecekler dıye okudum.

    tonajla ılgılı bı bılgı yazmıyordu

    Yılda 15 kere hasatı şöyle alabilirsin

    atıyorum 15 dönüm bir alanın var

    1.ci dönemi 1.ci zamanda

    2.ci dönemi 2.ci zamanda .....


    şeklinde 15 ayrı dönemde ekip yaparsın ve ürün toplarsın. Bu mümkün.

    Çünkü mesela şu anda kültür mantarı da bu şekilde yetiştiriliyor. ama böyle olunca elindeki alanı 15 'e bölmek zorundasın.

    Aynı alandan 15 kere hasat almıyorsun gerçekte 15 'e bölüp her parçadan hasat alıyorsun


    böylece elinde az da olsa sürekli ürün oluyor.


    Kontrollü tarımda bu mümkün ama tonaj olarak bu miktarın alınması bana sallama geldi

  • hangi bitkiler yetişecek sadece kıvırcık yetişecek miş gibi görünüyor.resimde.

  • Adamlar konya kadar arazi ile Dünta tarım ihracatını elinde tutuyor biz ah ah asla bunun vebalini kimse ödeyemeyecek bende çok hoş bulduğum olayı buraya bırakıyorum


    https://tr.pinterest.com/pin/411797959656926269//



    Bakınız Hollanda https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-51150094#:~:text=Hollanda%2094%2C5%20milyar%20euroluk%20tarım%20ihracatı%20ile%20dünya%20ikincisi%20oldu,-Yusuf%20Özkan&text=Hollanda%20İstatistik%20Kurumu%20ve%20Wageningen,euroluk%20tarım%20ürünleri%20ihracatı%20gerçekleştirdi.


    ARTIK TARIMA YENİ REFORMLAR GEREKİYOR .

    EKİM ZORUNLU BENZİN MALİYETİNE VERİLMELİ.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Esxici

    Bir dön geçmişe bak anlarsın.

    Geçmişe bakarsak bu ülkeyi çiftçinin kurtardığını görürüz. Atatürk rusyaya narenciye karşılığında bir sürü fabrika kurdurdu. hatırlar mısın bilmem "köylü milletin efendisidir" demişti de sonra bu günlere geldik.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.