Şimdi Ara

Danimarka’da katliam gibi festival: 1428 balina ve yunus öldürüldü (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Insanlık bu dini inanç, hobi adları altında sakladığı katillikten vazgecmeli.

    Kimi beyzbol sopasiyla fok öldürür, kimi yunus ile koyun boğazlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reddit'te Danimarkalı biri insanların o katledilen hayvanları yediğini söylemişti. Yani vegan veya vejeteryan değilseniz eleştirmenin pek de anlamı yok.

  • Ortadoğu’da bir ülkede böyle bir katliam yapılsaydı sayfalar dolusu İslama ve müslümanlara hakaret edilirdi.

    Beyaz tenli pembe götlü pembe yanaklı medeniyetler ülkesi(!) Danimarka’da katliam yapılınca suç genel olarak insanlığa atılmış ;))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

    + 1

  • x-c9 kullanıcısına yanıt

    ne alaka, sen normal şartlardada o hayvanları yiyorsun zaten?


    bu resmen gelenek diye yapılan saçma sapan bir şey.

  • iki siteden alıntı:


    -" Şimdiye kadar, dünyanın en büyük yunus ve küçük balina öldürmesi Peru'da , köpekbalığı balıkçılığında yem olarak kullanılmak üzere yılda 15.000'e kadar yunus öldürülüyor. 6 Ağu 2018 "


    --" Yunus balığı ticari olarak avlanan balıklardan biri olarak 1870 yılından beri avlanmaya başlanmış ve 1927 yılında Sovyetler Birliği balıkçıları tarafından 9.300 yunus avlanmıştır. Kayıtlara göre Türk balıkçılar 1951-1957 yılları arasında 157 bin ile 185 bin yunus avlamışlardır. Zamanla yunus balığı avlanması için verilen destek ve teşvik kaldırılmasına rağmen 1973 yılında 129 bin yunus avlanmıştır. 1979-1980 yıllarında ise avlanan yunus sayısı 6 bin ila 7 binli rakamlara düştükten sonra avlanması tamamen yasaklanmıştır.


    Teknolojinin henüz gelişmediği dönemlerde yunus avcılığı önemli bir gelir türüydü. Avlanan yunuslar kesilir, kazanlara doldurulur ve altı yakılan kazanlarda balık eritilir, yağı alınarak çeşitli ticari kuruluşlara satılırdı. Bunların dışında o dönemde iplikten olan balık ağları da yunus yağı ile yağlanarak kurutulur ve ağlar hem renk kazanır ve hem de güçlülük.


    Bazı kaynaklarda bir yunus balığının günde 14 kilo balık yediğini yazmaktadır. Balıkçı reislerinin iddia ettikleri ise günde 30 kilo ile 60 kilo arasında balık tükettikleridir. Eğer gerçekten bir yunus balığı günde 30 kilo ya da biraz daha fazla balık tüketiyorsa,

    Karadeniz’de balık üremesi nasıl olacak? Bu demektir ki yunus balığının dikkatinden kaçabilen balıklar havyarını dökecek ve balık üreyecektir… Balıkçı reislerinin “yandım anam” diye bağırmaları anlaşıldığına göre buradan ileri gelmektedir. Yunus avının

    yasaklanması nedeni ile üreye üreye Karadeniz adeta yüz binlerce ve belki de milyonlarca yunusun saltanat kurduğu yunus üretim merkezi haline gelmiştir. Hal böyle iken balıkçılar feryat etmesin de ne yapsınlar? "





    özetlersek, istavrit ne ise balina ve alt gillerden olan yunus da o' dur. ben katliam olduğunu düşünmüyorum. üreme mevsimleri, sayıları, beslenme alanları, güzergahları biliniyor olmalı. avlanan memelilerin de değerlendirildikleri apaçık ortada. festival kelimesi altında, katliam olarak değerlendiriliyor diyenlere katılmıyorum. yunuslar, ülkemizin balıkçıları ve balıkları için de sorun yaratıyor. zaten yukarıda bizim de avladığımızı alıntıladım.

    şu olayı da anlamış değilim, milyonlarca istavriti ağ ile toplarken bir şey demiyoruz. yani buradaki büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre yaklaşım sergileyen var mı merak ettim. yani bir sivrisineği öldürünce attığımız narayı düşünün bir de.

    kanguru olayını da hatırlatalım. 2000 li yıllarda 7 milyon kangurunun avlanacak olması olayı. gelişen teknoloji ile birlikte bu deniz canlılarının kotası, daha iyi takip edilebiliyor diye düşünüyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrslimshady_reloaded

    Yazıklar olsun danimarka..

    Size yazıklar olsun, Danimarka'ya laf etmenize izin veren dünya düzenine de...

    Şu an dünyaya baksanız Türkiye denen ülkede kansız bir soykırım olduğunu görürsünüz, padişah rolüne büründürdüğünüz şuna buna atar gider yapan mahalle ağızlı bir dünya skandalı RTE'den utanın önce...

    Bu bir kültirel aktivite ve inanıyorum ki o deniz canlılarını da insana faydalı bir hale getirip tüketecekler, Kurban bayramı gibi şovlu değil ama geçmişten gelen festival tadında "yaşam faaliyeti". Vampir, yamyam olmaktan iyidir...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.