Şimdi Ara

Dahili Ekran Kartını görmeme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bende Lenovo y540 modeli var. Harici ekran kartım GTX 1660ti, dahili ekran kartım Intel UHD Graphics 630.

    Sorun şu. Nvidia Geforce Experience'a yeni güncelleme geldi. Ben bu güncellemeyi yaptıktan sonra bilgisayar Intel UHD Graphics 630'u görmemeye başladı. Masaüstünü, Chrome'u her şeyi GTX 1660ti ile çalıştırıyordu. Eskiden Intel Graphics Control Panelden yapabildiğim değişiklikleri şimdi ekran kartını göremediği için yapamıyorum. Onun yerine oradaki bütün özellikler Nvidia Denetim Masasına geçti.

    Aygıt yöneticine geldiğimde gizli aygıtlarda gözüküyor sadece bu intel ekran kartı. Üzerine sağ tıklayıp özelliklerine baktığımda bu aygıt bilgisayara takılı değil diyor.

    Ben bu sorunu format atarak düzelttim. Önemli dosyalarım gitti ama olsun dedim. Aradan bir kaç gün geçti. Bu sefer Lenovo Vantage'a (Lenovo'nun resmi ayar yapma programı) BIOS güncellemesi geldi. Ben de BIOS güncellemesini yapayım dedim. Hiçbir problem olmadan bu güncellemeyi yaptım. Bilgisayarı yeniden açıldığında ise bilgisayarın yine bu Intel UHD 630'u görmemeye başladığını fark ettim.

    Yeniden format atmak istemiyorum. Sorun ne onu da anlamıyorum. Her güncelleme yaptığımda bu bilgisayar ekran kartını mı unutacak?

    Ne yapmalıyım lütfen yardım edin



  • Beyler sorunu hallettim. Basitmiş aslında.

    BIOS menüsünde Graphics Card seçme bölümü var. Güncelleme yaparken büyük ihtimal burayı değiştiriyor. Discrete Graphics seçiliydi Switchable Graphics i seçip yeniden başlattığımda dahili ekran kartını da görmeye başladı.
  • Sorunu çözüp , bunu paylaşmanız güzel.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.