Şimdi Ara

Daha iyi bir eğitim almamış olmak (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-D67828229

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    İyi güldürdün beni 2-3 aydır pek gülmemiştim

  • valla bende bir zamanlar senin gibi düşünüyordum ama sonra fark ettim ki sorunun tek kaynağı ben değilim ki.

    -ilkokul mezunu anne baba haliyle yardımcı olamıyor ve bilinçlendiremiyor. okuyun kendinizi kurtarın lafıyla bu işler olmuyor.

    -iyi bir ilkokul iyi bir lise iyi bir lise iyi bir üniversite demek.

    -fakir öğrencilerin olduğu bir ilkokul olduğu için cebine 3 kuruş girmiş öğretmen müsvetteleri kendini nimetten sayıyor size daha doğrusu kendisinden özel ders alan bir kaç zengin çocuğu öğrenciler ve sınıf annesi/okul velisi vs durumundan anası babası okulla içli dışlı olan çocuklar harici umursanmıyorsun.


    haliyle iyi bir liseye gidemiyorsun. lisede sana pek birşey katmıyor artık. sadece kendi başına kalıyorsun. meslek lisesine gittiysen zaten 3 seçenek var önünde

    1-gırgır şamata itlikle 4 seneyi geçirmek

    2-üniversite hayali kurmamak. nedeni basit. zaten temel kötü lise kötü. anadolu lisesinde 10 saat matematik görüyorlar sen sadece lise 1 de 2 3 saat görüyorsun daha sonra komple yoktu hatırladığım kadarıyla. lise sonda zaten staj adı aldınta çalışmaya yolluyorlar. yani çalışacak adamın önüne sistem engel koyuyor.

    3-üniversite hayali kuran. iyi kötü bir yere gideyim diye uğraşan tip.



    daha maddi durumu söylemedim zaten. dershane/özel ders vs zaten yok. asgari ücretli babanın maaşı kime yetsin? harçlıkları biriktirip kitap almaya çalış. galiba aralık ayında anca tüm kitaplarımı alabilmiştim.


    benim başımdan geçen bunlar. düşünüyorum benim hiçbir kaytarmam olmamış ki. hadi ders yapıyorsun nerde yapıyorsun? tek sobalı odada yere uzanıp ders/ödev vs yapıyorsun.


    bana ne imkan sağlanmışta ben çalışmamışım diyorum ve rahat oluyorum.


    ha yalan olmasın lise sonda belediye bursu çıkmıştı. o parayı eğitimime harcayabilirdim büyük para sonuçta 60 tl :)

    belediyenin aylık öğrenci akbili bile 80 tl idi. bari ücretsiz akbil verseydide bir işe yarasaydı.



    velhasıl kelam senin söylediğin okullar belli bir maddiyat,eğitimli ve bilinçli aile istiyor.

    hiç mi fakir,bilinçsiz ailenin zeki çocuğu oralara gitmiyor? elbette gidenler var ama 1 2 kişi. yani istisna.

  • En iyi üniverte dediğin okullarda eğitim görmek sandığın kadar büyük bir şey değil. Bunu ancak ordan mezun olan birilerini görenler anlar.
    Bazı şeyler de imkan meselesi
    Sen de onların şartlarıyla ünv hazırlanmış olsaydın, o gözünde biyüttüğün okullarda olurdun. Ya onların ailesi daha çok destek olmuştur, ya parayı basıp özel okulda hazırlanmıştır. Ne olursa olsun , onların senden bir üstünlüğünün olmadığını düşün ki, kendini kötü bir konumda görmekten vazgeçesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mümkün, ne fiziki konuda ne maddi konuda ne de herhangi bir konuda hiçbir zaman bir eksikliğimi hissetmedim. En azından kompleks geliştirecek kadar ama eğitim ve zeka konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bir şekilde zekâsıyla veya çalışkanlığıyla o okullara girenlere gerçekten imreniyorum.
  • Caferhan kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam rahatlatıcı oldu. Nitekim haklısınız da orta halli bir aileden geliyorum. Ailemin de maalesef belirli konularda bazı hataları oldu. Olacağı varmış diyip geçiyorum.
  • olmuşa çare yok

  • crux07 kullanıcısına yanıt

    Çok doğru yazmışsın

  • Benim de başıma geldiği üzere büyük resmi gördüğünüzden içinize bir dert oturmuş. Daha çok çabalasaydım daha iyi üniversitelere girerdim diyorsunuz ama onlar da gelen "yeni" öğrencilerden şikayetçi. Her şey olacağına varıyor; siz bu gidişatın kimi eski mezunlar tarafından da desteklenmediğini mi zannediyorsunuz? Çoğu öğrenci AK Parti partizanı oldu çıktı, oldukça eski bir öğretiyle hak etmedikleri bir konuma yükselmek için altlarını çer çöple dolduruyorlar ve bunu kendi üniversitelerini yiyerek yapıp baştan kaybediyorlar. Ne demişlerdi? Yatacak yerleri yok

    Üniversitedeki aynı dönemlerde mezun olan çevremdeki kimilerini geçtik, aynı liseden mezun olanlara bakınca bile bir garip hissediyorum, bazılarımız bu topraklara ait değiller ve çok cüretkar pozları var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 14 Ocak 2021; 11:37:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi okulda okumak çok matah bir şey değil.En iyi eğitimi askeri okulda alırsın konu eğer eğitimse.Akedemik anlamda ülkenin durumu belli.Bazı aristokrat çevreler dışında bu okullarda okumak maaşının biraz iyi olmasını sağlar ki şu anda bile bu ülkede bu maaş az kalır.Iyi okula gitmek yurt dışına gitme imkanı olarak görülmeli.Master olanakları anlamında faydası olabilir sonrasında yoksa yurtdışı hedefin yoksa önemsiz iyi bir okulda okumak.
  • Bende kilise mezunuyum. ... prdon lise.


    Tekel aç dalgana bak  

  • Pertevniyal mezunuyum. İTÜ'de okuyorum. Hiçbir işe yaramıyor. Ot geldim, ot gidiyorum. Kısacası böyle şeyleri kafana fazla takmamanı öneririm.

  • O okullara gidenlerin hepsi başarılı insan olmuyorlar. Bazıları 5 para etmez baba parasıyla geçinen insanlar. Potansiyeli olanları değerlendiriyorlar.

    Ne fen lisesi mezunları var üni sınavında 200 bin yapıyorlar. Ne meslek lisesi mezunları var 30 bin yapıyor. Yani eğer sende potansiyel varsa ailende seni okumaktan zorla alıkoymuyorsa bu hayatta bir yere gelebiliyorsun. Ama sende çalışma şevki yoksa istersen Robert de oku yine pek bir şey başaramazsın.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.