Şimdi Ara

Dacia solenza hararet (1.4 Clio motor ile aynı motor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
3.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar biraz uzun olacak ama özür dilerim benim dacia da hararet sorunu var şöyleki araç ortalama 80-85 dereceye kadar hortumlarında bi sertlik oluşmuyor gayet yumuşak, araç fanı geç açıyor radyatörde az miktarda su kaçağı var radyatörü aldım radyatör ve termostat değişimini kendim yapıcam su tertibatında pas ve kireç söz konusuydu araça 1Lt üzüm sirkesi ekledim 2 gün bu şekilde kullanacağım içini temizlemesi için. Araçta fan geç açma sorunu var tahmini 100 derecede fan geç açıyor. Radyatör kaçağından dolayı sistem ufak bi hava yaptığı için fan geç açarmı? Devir daimde bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü devirdaim yapmaya başladığında araç gaza bastığımda basınlı bi şekilde taşırma kabına suyu gönderebiliyor. Tabi hararet yükseldiğinde hortumlarda sertleşmede oluşuyor. Sabahları geç çalışma olayı yok. Fan 1. Kademesi çalışmadığını düşünmüyorum çünkü fan açtığında yavaş bi şekilde çalışmaya başlıyor, klima açıkken daha hızlı fan çalışıyor bu yüzden fan rezistansını elemeyi düşünüyorum. Aklımda birde hararet müşürü var. Fan sigortasında bi sorun yok ama fan rölesi varsa hangisi olduğunu bilmiyorum belki onda bi sıkıntı vardır. Cevaplarınız benim için çok önemlidir.



  • Aynı motora sahip kangom var fan tam ortanın bir üstündeki çizgiye milimetre kala açıyor bende çok sordum sorusturdum iki kere kendim müsir değiştim hep aynı yerde açıyor.sirke olayına gelince keşke yapmasaydin yani kalıp halinde cozulunce illaki başka bir yeri tıkar kirec.radyatoru değiş antifriz li suyu koy hava olayı bende olmadı hiç ama varsa termostat açtıktan sonra radyatör üstündeki vanadan al . son sözüm radyatör u brazing radyatör al mekanik radyatör bir işe yaramaz ben 2 kere degistim.en son oris marka brazing radyatör aldım yüksek ısı sorunu cozuldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babapars -- 15 Haziran 2020; 18:58:46 >
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    Benim hararet göstergesi şu şekilde hocam sizinkiyle aynımı? Hararet göstergesi kalın ve ince çizgiler kaçar dereceler bilginiz varmı? Birde önceden aynen sizin dediğiniz yerde açıyordu fan. Fakat radyatörde kaçak olduğu için acaba havamı yapıyor sistem o yüzdenmi geç açıyor diye düşünüyorum bugün sirkeli suyu temizleyip radyatör ve termostatı değiştiricem her ihtimale karşın. Birde termostat yuvası pisliğinin fotosunu ekleyim.

    Dacia solenza hararet (1.4 Clio motor ile aynı motor)

    Dacia solenza hararet (1.4 Clio motor ile aynı motor)
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    Brazzing radyatörden bahsetmişsiniz birde özelliği farklılığı nedir? Orjinal radyatörün kale markalı olanını almıştım ben.
  • Brazing bu şekilde deseni olan
    Dacia solenza hararet (1.4 Clio motor ile aynı motor)
    Mekanik bu şekilde deseni olan
    Dacia solenza hararet (1.4 Clio motor ile aynı motor)
    Farkı ise yeni nesil tüm araçlarda bu brazing desen radyatör kullanılıyor soğutma performansı daha iyi .orijinall kale en iyisi diye mekanik radyatör sattılar arabanın hararet hiç fan çizgisinden aşağı inmedi. Termostat conta antifriz derken en son vicdanlı bir vatandaş bunu önerdi yeni araçlarda hep bundan var diğerine göre 50 lira pahalı ama memnun kalırsın dedi aldım ve dediği gibi hararet orta üstüne hiç çıkmadı şükür tavsiyem eğer mekanik aldı isen değiştir hocam brazing al
  • Dacia solenza hararet (1.4 Clio motor ile aynı motor)
    Benim gösterge bundan tam karşısında hararet simgesi olan kısa çizgiye gelmeden açıyor fan
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    Yanotlarınız için çok teşekkür ederim hocam hayati öneriler bunlar çok saolun. Ama görselden farklılığı pek algılayamadım biraz tarif etme imkanınız olurmu acaba farklılıkları. Kale radyatörü aradım eğer birazing ise kutu üzerinde AL BRZ ibaresi olur dediler eve gider gitmez ilk işim bu koda bakmak olucak. Birde hararet göstergesi dereceleri hakkında görüşleriniz nelerdir? Kalın çizgiler kaç derece ince çizgiler kaç derecedir?
  • Başka bir forumda (benim göstergeye göre) en Altan başlayarak (en alttaki dahil) ilk 3 kalın çizgi 30 ar derece üçüncü kalindan sonra HER çizgi on derece diye okumuştum bilmem ne kadar doğru.
    Benim radyatör bu şekilde
    Dacia solenza hararet (1.4 Clio motor ile aynı motor)
    Mekanik ise bu sekilde
    Dacia solenza hararet (1.4 Clio motor ile aynı motor)
    Desen farkından anlasilir
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam muhtemelen aldığım radyatör alttaki görseldeki gibi üstteki görseldeki kadar açık değil aralıkları, birde klima var onun önü pisliktenmi kapandı acaba? Aldığım radyatörün aliminyumları ince ve sıktı yanlış hatırlamıyorsam.
  • Alttaki gibi ise mekanik tır hocam burda alüminyum soğutma yapraklarının sıklığı değil, sıvıyı içinde bulunduran boruların mekanikte tıpkı bir oklava gibi yuvarlak olması ve hava ile temasının az olması brazing de ise yassı şekilde olması ve hava ile temasının fazla olması önemli olan. Klima radyatörü ne terste hava vurursan açılır malum toz börtü böcek sıkışıp oluyor
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla Radyatör aliminyum yapraklarının sıklığı veya (V) şeklinde olmasının bi önemi yok. brazing ve mekanik olduğunu anlamak için içerisindeki su borusu eğer yassı yani radyatörün enine doğru ise brazing, radyatörün boyuna yani üstünden altına doğru ise mekanik doğrumu anlamışım hocam.
  • Gravedigger38 G kullanıcısına yanıt
    V şeklinde olması önemli olan tanınabilir şekli bu galiba siz yine de bu resim çekip atın
  • Nick in sonu 38 Kayseri de iseniz beraber bakalim
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    Tamam yanıtlarınız için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.
  • Rica ederim ben kendi tecrübelerimi paylastim Kayseri sıcağında gözüm hararet göstergesi nde çok araba sürdüm çok param gitti 2 şer defa radyatör ve müşir değiştim inşallah siz nokta atışı cozersiniz
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    Valla kayserideyim hocam olur neden olmasın memnun olurum hemde 😊
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    Yeni sanayi Genç Oto dan almıştım radyatörü şimdi aradım elimizde Brazing yok maalesef dediler. Muhtemelen bendeki radyatör de mekanik olanı. Acaba orjinal radyatörü mekanikmidir.
  • Muhtemelen değildir iade alırlarsa ver ben sana yer tarif ederim almak için yada bir oris radyatör Kayseri diye arat Google dan çıkan numaradan sor brazing var mı diye
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    Şimdi oris diye arattım aradım ama açan olmadı dediğiniz gibi brazing bulursak arar iade teklif ederim eğer iade alırlarsa ordan da brazing olanını temin ederim inşallah.
  • Hayırlısi inşallah sağlam biçimde hallederiz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.