Şimdi Ara

D90 Pişman Eder mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eşime hediye olarak hep istediği DSLR bir makine almak istiyorum. Bütçem 2500 TL çevresinde biraz daha üstüne koyarak 2700 TL'ye D90 18 105 Vr lens kitli modeli almaya karar verdim.Biliyorum cihaz 2008 model daha yeni üretimler var ama araştırmalarım sonucumda D90 ın sağlam gövdesi olduğunu giris orta segment prof bi makina olduğunu ve iyi hissetirdiğini öğrendim.Kullanımı nasıl bilmiyorum ama eşim bilgisayar öğretmeni olduğu için hemen öğrenecektir.
    ÖZET:Asıl sorum şu bu makina ile genelde gece gündüz farketmeksizin aile fotolarımız,portre,manzaralar çekilcektir ve cihazın kalite hissi uyandırmasını istiyorum.D90 bu isteklerimi karşılar mı?(CANON düşünmüyorum)
    Öyle sürekli lens alacağımızı da sanmıyorum bu lens genel olarak işimizi görür mü?



  • Hocam günümüz koşullarında wifi özelliği olmayan makine almak pek akıl karı değil. D90 sağlam, taş gibi makine fakat eşinizin kullanacağını göz önünde bulundurarak daha hafif özellikle aynasız bakmanızı öneririm.

    Giriş seviyesi cihazlarda canon, fujifilm, olympus bakabilirsiniz.
    Canon istemediğinizi belirtmişsiniz fakat hem aynasız gövde olarak hem de genel lens çeşitliliği olarak canon giriş seviyesinde tercih edilebilir.

    İyi günler dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atanamayansantrafor

    Hocam günümüz koşullarında wifi özelliği olmayan makine almak pek akıl karı değil. D90 sağlam, taş gibi makine fakat eşinizin kullanacağını göz önünde bulundurarak daha hafif özellikle aynasız bakmanızı öneririm.

    Giriş seviyesi cihazlarda canon, fujifilm, olympus bakabilirsiniz.
    Canon istemediğinizi belirtmişsiniz fakat hem aynasız gövde olarak hem de genel lens çeşitliliği olarak canon giriş seviyesinde tercih edilebilir.

    İyi günler dilerim
    Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Eşimin hep nikon marka dslr bi makine istediğini biliyorum(nikonu daha kaliteli buluyor nedenini bilmiyorum fanboy değilim) yoksa canon ve aynasız makinelerinde çekimleri çok hoşuma gitti gerçi hepsinin aynı gibi hepsi güzel.O nedenle nikon dslr alacam istediği olsun mutlu olmasını istiyorum.Wifi olması çok önemli değil bilgisayarda arşivimizi ve paylaşımlarımızı yapabiliriz.
    Yani asıl sorum şu ben bu d90ı alacam gibi görünüyor içime sindi beni çeken birşey varbana dermisinizki kardeş alma pişman olursun leş gibi fotoğraf çekiyor.Arka bulanık yapmıyor.Çok yavaş kasıyor,renkler cansız vs vs.(18-105 vr lensle beraber alıncak.Sadece bu lensle aile resimlerimiz ufak manzara resimleri çekilir mi?)(Pek anlamadığım için böyle yazdım.Oysaki bana iphone kamerası yeterli geliyor.)
    Edit:Birde o kalite hissini hissetmesini istiyorum ondan D90'a kafayı taktım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ge0ws -- 8 Nisan 2020; 22:28:47 >




  • Hocam üstteki arkadaşın dediklerine ek olarak, çok eski cihaz olduğu için memnun kalmazsanız,satmakta çok zorlanırsınız. Maddi olarak da en az %50 zarar edersiniz gibi geliyor.

    Ayrıca üzerindeki lensle bence düşük ışıkta iyi fotoğraf çekemezsiniz.

    O kadar eski olması problem değilse ikinci el temiz full frame + 50mm lens alırsanız buna göre epey iyi tercih olur.
  • Nikon'un kötü bir objektifi yok. Zoom lens de olsa, kompakt cep kamerası da olsa berrak ve aydınlık bir lens olacaktır. Nikon zaten objektifleriyle isim yapmış, optikten (camcılıktan) gelen bir firmadır. Yoksa gövdelerinin sağlamlıklarıyla falan değil. Profesyonel iş yaparsanız, stres kadifenin ışıltısını vaktinde ajansa anlatabilmekken, ışıkla hangi tilkiliği yapabilirim diye düşünürken bugün testlerde çok anlatılan "makinaların düğmelerinin o hissi" inanın hiç birimizin umrunda değildir. Nikon'un en çok sükse yaptığı dönemde (belki 80'lerde) deklanşörlerinde boşluk vardı, pil kapaklarının tellerinden sesler gelirdi. Sonra sonra, farklar bugün kapandı veya azaldı. Nikon böyle isim yaptı, bu yüzden profesyonellerin tercihi oldu ve bir nesilde bu telkin de çok güçlüdür. Niye olduğunu yazmak istedim. Bu markalar şekillenirken objektiflerin isimleri vardı. Yashinon, Nikkor, Color-Lanthar... Rekabet optikteydi. Bugün objektiflere kod veriyorlar.

    Sorunuza gelirsek. Bence 12 Mp bir makinayı bugün böyle büyük fiyatlar vererek almak yazık. Sadece büyüklük (ebat) olarak da düşünmeyin. Renk duyarlılığı, havadaki ince bulutları fark edebilmesi vs... bunlar etkilenecektir. Hem çözünürlük hem de çip hızları nedeniyle yan yana kıyaslandığında renk doğrultmaları hem hardware hem de software olarak gözle görülür şekilde geride kalır. İki, üç, dört lensli cep telefonlarının en az 16'dan 35 Mp'ye gittiği bir zamanda dürüstçe ve gerçekçi bir şekilde "kalite hissi uyandırır" diyemem.

    İş görür mü. Tabii ki, ama fotograf 'iş görmek' meselesi mi. Yukarda anlatmaya çalıştığım, şoför-araba ilişkisi gibi bir şey değil bu. Vesika işlerini bir tarafa bırakırsak, her pozda iş farklı.




  • d90nın yeni üretiminin oldugunu sanmıyorum olsa olsa yenilenmiş cihazlar olabilir. d90 kullanıyorum hali hazırda 18 105 den de sasırtıcı derecede memnunum ama şu an sıfır diye büyük paralar d90 almak olmaz ben almazdım

    ikinci el d7000 18 105 tercih edilir, canonda ikinci el 60d 70d gibi seçenekler olabilir küçük makinalardan aynasızlarda a6000 olabilir

    yinede almak istersen al tabi
  • ge0ws kullanıcısına yanıt
    Hocam duygusal sebeplerle nikon dslr’ye karar vermişsiniz madem ona göre yorum yapalım

    Wifi özelliğini es geçmeyin hocam, gezilerden vs. bahsediyoruz. Şu an ihtiyacınız yok gibi gelse de inanın ileride kafanızı çok taşa vurursunuz.

    En azından d7100-d7200 almanızı öneririm. Daha güncel, daha temizini alabilirsiniz. Satması, aksesuar bulması daha kolay olur. Satmayı düşünmüyorum demeyin ne olacağı bu ülkede hiç belli olmuyor. Ki bunlar daha ‘kaliteli hissettirir’

    Fotoğrafçılık hep ilerleyen bir hobi. Hep sürekli yeni şeyler deniyorsunuz. Üstteki görece güncel cihazlarda aradığınız aksesuarlar daha erişilebilir olacak. Bunu göz ardı etmeyin.

    Eğer ille de d90 alıcam diyorsanız makine güzel fotoğraf çeker. Yeni olduğunuz sorularınızdan anlaşılıyor Ama fotoğraf makineyle değil lensle çekilir.

    Kaliteli fotoğraf için keskin lensler gerekir. 18-105 başlangıç için idare eder bir lens. Arka planı bulanık yapmaz bu arada😂
    Bunun için 50 1.8 almanız lazım.

    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Nikon optikten gelen firma da Canon, Olympus, Ricoh, Pentax seyyar satıcılıkdan optik sektörüne mi geçiş yapmış?

    Her firma aynı işte, segmentasyon yaparlar, kaliteli camlardan kaliteli (yani pahalı=) objektif yaparlar. Herhangi markanın kötü bir lensi olmaması mümkün değil ki? Nikon fotoğraf makinesiyle f1.8 kit lens veriyor da bizim mi haberimiz yok?
  • Onların da nerelerden geldiklerini sırası gelirse anlatırım.

    Optik sektörü fotograf sektöründen farklı. Optik derseniz savunma, tıp, havacılık, jeodezi, uzay gibi farklı alanlar da var. Diğerlerine kötü demedim, ama Nikon optik kalitesiyle (daha detaylı yazmak gerekirse) aydınlık objektifleriyle isim yaptı, bu gerçek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.